red span
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι.ok ευχαριστώ
να υποθέσω ότι θα ήταν σωστή η λύση αν (όντως ήταν το 10) και μετά επαιρνα |(ότι παράσταση είχε)|=10 και κατέληγα με ισοδυναμίες σε κάτι που ισχύει.
Ουσιαστικά, σε αυτή την περίπτωση λύνεις εξίσωση. Αλλά, αν καταλήξεις σε κάτι που ισχύει, τότε σημαίνει ότι η εξίσωση είναι ταυτότητα και έχει άπειρες λύσεις. Δηλαδή στην τριγωνική ανισότητα θα ισχύει πάντα το =10 και όχι το >10 (ή <10). Αν πάλι βρεις στο τέλος π.χ z=2, τότε σημαίνει ότι η παράσταση έχει ελάχιστη(ή μέγιστη τιμή) το 10 για z=2.
Για ποια άσκηση; Αν μπορείς, ανέβασέ την.'Εχω μια γεωμετρίκη λύση αλλα χρησιμοποιει Arg που ειναι έκτος λύσης του λύκειου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βασίλης Δ.
Νεοφερμένος
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
το e^-x παραγωγίζεται e^-x επί (-x)' ; και το (-x) κάνει -1 ; δηλαδή βγαίνει -e^-x ;
Ναι
Guest 010239
Επισκέπτης
Στο 3ο ερωτημα κατι πρεπει να παρελειψες γτ για z1=i,z2=-i και z=1 δεν αποδεικνυεται η σχεση π ζηταει.Τσεκαρε το.Στο φροντ. ο καθηγητής μας έδωσε κάποια ωραία θεματάκια για "δυνάτους λύτες" όπως λέει... Προσπαθώ να τα λύσω γιατί την Κυριακή γράφουμε. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε σε κάποια ώστε να δω τον τρόπο επίλυσης τους?
1.Aν για z που ανήκει στους μιγαδικούς ισχύει |z^2 + 1/z^2| <=2 να δειχθεί |z+1/z|<=2.
2.Aν για z που ανήκει στους μιγαδικούς ισχύει |z^3 + 1/z^3| <=2 να δειχθεί |z+1/z|<=2
3.Aν z1,z2,z3 ανήκουν στο C και z^2=z1*z2 να δειχθεί:
|z1|+|z2|=|(z1+z2)/2 +z|=|(z1+z2)/2 -z|
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος
Στο 3ο ερωτημα κατι πρεπει να παρελειψες γτ για z1=i,z2=-i και z=1 δεν αποδεικνυεται η σχεση π ζηταει.Τσεκαρε το.
Έχασα μια ώρα από τη ζωή μου. Βέβαια, και εμένα κάτι δεν μου πήγαινε καλά με ένα πρόχειρο σχήμα που είχα φτιάξει.
rea_94
Εκκολαπτόμενο μέλος
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Gver
Νεοφερμένος
Να ρωτήσω, όταν έχω μια f(x) και μου λέει f(IR)=IR εννοεί ότι πεδίο ορισμού και σύνολο τιμών είναι όλο το ΙR?? Και μετά και στην αντίστροφη είναι όλο το IR πεδίο ορισμού και σύνολο τιμών? Γιατί η συνάρτηση που μου δίνω είναι έτσι που δεν μπόρεσα να βρω το σύνολο τιμών για να το βάλω πεδίο ορισμού στην αντίστροφη: e^f(x)=x-2f(x)-1. Kαι είπα κατευθείαν ότι η αντίστροφη είναι e^x+2x+1=f(x)
Ναι ετσι ειναι...
ΠΑν εχω μια δικλαδη και θελω να αποδειξω οτι ειναι "1-1" τοτε θα ελεγξω ξεχωριστα σε καθε κλαδο και μετα θα εξετασω την τομη των συνολων των δυο κλαδων οποτε αν ειναι το κενο τοτε ειναι ενα προς ενα?
Or3st1s SOAD
Εκκολαπτόμενο μέλος
rea_94
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΠΑν εχω μια δικλαδη και θελω να αποδειξω οτι ειναι "1-1" τοτε θα ελεγξω ξεχωριστα σε καθε κλαδο και μετα θα εξετασω την τομη των συνολων των δυο κλαδων οποτε αν ειναι το κενο τοτε ειναι ενα προς ενα?
Μμμμ ναι βρήσκεις σύνολα τιμών για κάθε κλάδο και μετά πρέπει η τομή τους να είναι το κενό.
lostie
Νεοφερμένος
f(x)= e^x +x^3 - x
να την εξετασετε ως προς την μονοτονια
β. f(x)=1 ν.δ.ο εχει μια ριζα
aggelikaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
α.Έστω x1 ,x2 ανήκουν στο π.ο με x1<x2: a) e^x1 <e^x2 b) xi^3<x2^3 c) x1<x2 προσθέτοντας τις 3 ανισώτητες έχουμε ότι e^x1+x1^3+x1<e^x2+x2^3+x2 <=>f(x1)<f(x2) άρα, f(x) γν. αύξουσα.
β. η συνάρτηση είναι γν. μονότονη άρα σίγουρα είναι 1-1. άρα, f(x)=1 <=> f(x)=f(0) άρα χ=0
Έχω και εγώ μια ερώτηση... Ν.δ.ο. μια συνάρτηση έχει την ίδια μονοτονία με την αντίστροφή της.
Αν f^(-1) ειναι γνησιως αυξουσα.
Εστω χ1,χ2 ε Δ (Π.Ο της f ) με x1<x2 ισχυει f^(-1)[f(x1)] < f^(-1)[f(x2)] <=>f(x1)<f(x2) , (οι αντιστροφες φευγουν γιατι f^(-1) ειναι γνησιως αυξουσα)
Αρα η f ειναι γν. αυξουσα .
Αν η f^(-1) ειναι γνησιως φθινουσα.
Ομοιως.
Επομενως μια συναρτηση f με Π.Ο το Δ εχει την ιδια μονοτονια με την αντιστροφη της.
Υ.Γ: Τα παραπανω ειναι στην περιπτωση που η αντιστροφη ειναι γν. μονοτονη και οχι απλα μονοτονη. Υποθετω οτι αν η αντιστροφη ειναι απλως αυξουσα ή φθινουσα τοτε λες : Εστω χ1,χ2 ε Δ με χ1<=χ2 κοκ
Or3st1s SOAD
Εκκολαπτόμενο μέλος
i) νδο Iw-1I>=2/3
ιι) να βρειτε τον γεωμετρικο τοπο των w
iii) αν w φανταστικος να δειξετε οτι 3Re(z)+(ριζα 7)Im(z)+9=0
Eστω συναρτησεις f(x)=x-e^3+(ριζα7) και g(x)=e^x
iv) νδο (fog)(IwI Iz(συζηγης)+3I)<=0
Ηταν θεμα του διαγωνισματος που γραψαμε και θα ηθελα να δω τη λυση.Στο 2ο δεν μου εβγαιναν οι αριθμοι και στο τεταρο ψηλοσκαλωσα.
drosos
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημερα εγραψα μαθηματικα κατευθυνσης διαγωνισμα στο φροντιστηριο και θελω να ρωτησω πως λυνετε μια ασκηση
Εχουμε δυο μιγαδικους z,w κ ισχυει:
2z+iw-3=0,|z|=2,|w|=4
Να δειχθει οτι
α)8w=3z(w+3i)
β)|w+3i|=4
Τωρα κ πως τ ελυσα:
α)|z|=2<=>z*z(συζυγη)=4 και z=4/z(συζυγη)
|w|=3<=>w*w(συζυγη)=9 και w=9/w(συζυγη)
iw=3-2z<=>...<=>w=3i-2iz και μετα κατι εντελως περιεργο w=i(3-2z)=i(iw)=-w(1) (μαλλον εχω κανει καποια πατατα )
8w/3z=w+3i=>8|w|/ 3|z|=|w+3i|<=>4=|w+3i|<=>4=|-w-3i|<=>(απο 1) 4=|w-3i|<=>4=|3i-2iz+3i|<=>4=|2iz|<=>2=|z| που ισχυει
β)Πηρα απλα την σχεση στο (α) τη οποια και καλα εχουμε αποδειξει:
|w+3i|=8|w| / 3|z|=(8*3)/3*2=24/6=4 πολυ απλο για να ειναι αληθινο
Βλακεις ε;;
Guest 010239
Επισκέπτης
Eδώ έχεις κάνει λάθος.Είναι iw=3-2z=> w=(3-2z)/i=>w=-3i+2iz.(Αφου πολλαπλασιαζεις με τ συζυγη του i πανω κατω που ειναι το -i.
Τα παρακατω δε τα κοιταξα ακομα.
drosos
Πολύ δραστήριο μέλος
Guest 010239
Επισκέπτης
ηθελα να σ πω αν εδω που διαιρεις με το z εισαι σιγουρος πως z διαφορο του 0 αλλα δεν ειχα προσεξει οτι εδινε τα μετρα.Μονο εκεινο ειχες λαθος8w/3z=w+3i=>8|w|/ 3|z|=|w+3i|<=>4=|w+3i|<=>4=|-w-3i|<=>(απο 1) 4=|w-3i|<=>4=|3i-2iz+3i|<=>4=|2iz|<=>2=|z| που ισχυει
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος
αποδεικνυεται και απο τη σχεση που σου δινει βγαζοντας το i κοινο και παιρνοντας μετρα
το α εγω θα το εκανα αλλιως, δηλαδη θα ελεγα οτι αφου 2z+iw-3=0 θα ισχυει και 2zσυζυγης-iwσυζυγης-3=0 και μετα αντικατασταση τα συζυγη
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 26 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 224 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- thepigod762
- Mariosm.
- soulatso
- oteletampis
- phleidhs
- Hased Babis
- nearos
- AggelikiGr
- sir ImPeCaBlE
- veiNqh
- Scandal
- alekos
- Debugging_Demon
- just some guy
- xristosgkm
- ismember
- Apocalypse
- arrow25
- rempelos42
- ggl
- GStef
- QWERTY23
- xrisamikol
- Σωτηρία
- nikoletaz57
- _Aggelos123
- Mariam38
- SlimShady
- strsismos88
- Georgekk
- Lia 2006
- igeorgeoikonomo
- marian
- tsiobieman
- constansn
- Xristosdimitra
- Panagiotis849
- ρενακι 13
- Memetchi
- eukleidhs1821
- Nikkkpat
- Unboxholics
- korlef
- kwstaseL
- Thanos_D
- the purge
- T C
- Giii
- Papachrist
- liaiscool
- Αννα Τσιτα
- globglogabgalab
- Pharmacist01
- thanahss
- abcdefg12345
- nicole1982
- thecrazycretan
- kvstas92
- KingOfPop
- maria301
- papa2g
- stefan
- Κλημεντίνη
- TonyMontanaEse
- Athens2002
- Alexecon1991
- Μάρκος Βασίλης
- Cortes
- το κοριτσι του μαη
- calliope
- ale
- panagiotis G
- Kleanth
- aggelosst9
- BioChemical
- spring day
- nucomer
- Georgia110
- LeoDel
- pink_panther
- Alexandros973
- marsenis
- den antexw allh apotyxia
- KaterinaL
- kiyoshi
- drosos
- Λαμπρινηη
- Bill22
- Chrysablac.
- giorgosp97
- Βλα
- Monster Hunter
- jul25
- xxxtolis
- Stroka
- nicks1999
- totiloz
- Earendil
- mitsakos
- tasost
- lnesb
- ssalex
- Vasilina93
- alan09
- Livaja10
- χημεια4λαιφ
- Viedo
- UncleJ
- Kostakis45
- Infrared
- Zgian
- pepatogourounaki
- hirasawayui
- GeoCommand
- Eleni54
- American Economist
- EiriniS20
- ΘανάσοςG4
- stamoul1s
- Αριάνα123
- uni77
- Libertus
- tasoss
- PanosCh002
- Unseen skygge
- Νικόλας Ραπ.
- cel123
- The Limit Does Not Exist
- don_vito
- suaimhneas
- Αλκης Κ.
- alexrami
- Baggelitsa36
- Νομικάριος13
- spinalgr1990
- d_th
- Adolfo valencia
- Πα.Κ
- Vasilis25
- Johnman97
- Steffie88
- rekcoR
- gwgw_5
- fockos
- Mariahj
- roud
- kostas83
- Cpt.Philips
- Makis45
- Χρησλου
- Panos_02
- Vold
- tymvorixos
- GiorgosAsi
- Neos167
- theodoraooo
- George187
- Άρτεμις Α.
- Μαρία2222
- christos87
- Idontknoww
- jimis2001
- Metamorph
- Γατόπαρδος.
- Johnsk
- mitsos14
- johnsiak
- Elel
- Dreamer_SW
- Γιαννης1987Θεσσ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.