bour1992
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eukleidis
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bour1992
Νεοφερμένος
Eukleidis
Πολύ δραστήριο μέλος
Evris7
Πολύ δραστήριο μέλος
Ποιο είναι το ανάπτυγμα της ?
(α-β)(α^ν-1 + α^ν-2*β . . . α*β^ν-2 + β^ν-1)
bour1992
Νεοφερμένος
jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος
desolator_X
Εκκολαπτόμενο μέλος
stroumfotragoudw
Εκκολαπτόμενο μέλος
να δείξετε ότι h(x)^(-1) = abg
(όπου abg μια παράσταση)..
ισχύει αν δείξω ότι h(abg)=x ;
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
και εχεις τελικα
Evris7
Πολύ δραστήριο μέλος
έχω μια άσκηση της οποίας ένα υποερώτημα είναι :
να δείξετε ότι h(x)^(-1) = abg
(όπου abg μια παράσταση)..
ισχύει αν δείξω ότι h(abg)=x ;
Ναι θα ισχύει, αλλά δεν ξέρω αν έτσι δείχνεις αυτό που σου ζητά η άσκηση.
giannis_pilio
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Antonis.1821
Νεοφερμένος
γεια σας δινω πανελληνιες ξανα μετα απο δυο χρονια ειμαι φοιτητης αλλα η σχολη δεν μου αρεσει.και επειδη δεν εχω επαφη με το σχολειο μπορει να μου πει καποιοσ την θεωρια στα μαθηματικα κατευθηνσησ απο που μεχρι που και τι πρεπει να μαθω απο καθε κεφαλαιο γιατι το βιβλιο το εχασα? αν ναι να του δωσω το ε-μαιλ μου.
Πήγαινε ΕΔΩ και κατέβασε το βιβλίο με τις λύσεις του και με αναλυτικές οδηγίες για τη διδασκαλία του, και ΕΔΩ για να κατεβάσεις την ύλη που είναι στις πανελλήνιες (και στα άλλα μαθήματα).
Good luck!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giannis_pilio
Νεοφερμένος
mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Υπαρχει η ιδιοτητα των οριων οπου μετατρεπει την προσθεση των δυο συναρτησεων σε οριο του γινομενου τους???το εχω δει σε βιβλιο με λυμενη ασκηση...αλλα οχι σε καποια ιδιοτητα οριων!!Μπορει απλα να μην εχω καταλαβει καλα και α ειναι κατι αλλο για αυτο εβαλα και το παραδειγμα...Ευχαριστω...
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
Υπαρχει η ιδιοτητα των οριων οπου μετατρεπει την προσθεση των δυο συναρτησεων σε οριο του γινομενου τους???το εχω δει σε βιβλιο με λυμενη ασκηση...αλλα οχι σε καποια ιδιοτητα οριων!!Μπορει απλα να μην εχω καταλαβει καλα και α ειναι κατι αλλο για αυτο εβαλα και το παραδειγμα...Ευχαριστω...
μπορει να δινεται συναρτηση με την ιδιοτητα f(a+b)=f(a)f(b) δεν ισχυει για ολες ομως ...
mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
μπορει να δινεται συναρτηση με την ιδιοτητα f(a+b)=f(a)f(b) δεν ισχυει για ολες ομως ...
ναι η ασκηση λεει αν ισχυει η σχεση αυτη και φ συνεχης στο 1 ν.δ.ο θα ειναι συνεχης και στο συνολο των πραγματικων(το οποιο ειναι το ΠΟ)
Σε ευχαριστω πολυ...!!!!Γατος εισαι
stratos_man
Εκκολαπτόμενο μέλος
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
εχω κατι ερωτησεις πανω στο θεωρημα Bolzano οποιος μπορει να με βοηθησει.Καταρχας σε ποια περιπτωση περνουμε περιπτώσεις δλδ αν μηδενιζεται στα ακρα και τον κανονικο τροπο λυσης. ΙΙ)αμα μας λεει η ασκηση ν.δ.ο υπαρχει ριζα απο το (0,5) και εμεις επειδη μας βολευει δειξουμε στο (1,3) ειναι λαθος..??? κατι τελευταιο στις ρητες (κλασματικα) μονη λυση ειναι αν παρουμε τον αριθμητη σαν ισοδυναμο..??? ΑΥΤΑ.!!
Δεν καταλαβαινω τι λες αλλα οκ
Για το 1ο δεν καταλαβα τιποτα φερε παραδειγμα
Για το 2ο μπορεις να το κανεις αυτο που λες εφοσον το (υποσυνολο)
Για το 3ο επισης δεν καταλαβα
jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος
εχω κατι ερωτησεις πανω στο θεωρημα Bolzano οποιος μπορει να με βοηθησει.Καταρχας σε ποια περιπτωση περνουμε περιπτώσεις δλδ αν μηδενιζεται στα ακρα και τον κανονικο τροπο λυσης. ΙΙ)αμα μας λεει η ασκηση ν.δ.ο υπαρχει ριζα απο το (0,5) και εμεις επειδη μας βολευει δειξουμε στο (1,3) ειναι λαθος..??? κατι τελευταιο στις ρητες (κλασματικα) μονη λυση ειναι αν παρουμε τον αριθμητη σαν ισοδυναμο..??? ΑΥΤΑ.!!
1. O Bolzano βρίσκει ρίζα στο ανοιχτό διάστημα. Αν παίρνεις Bolzano στο [α,β] και f(a)*f(b)<_0 (μικρότερο η ίσο του 0) τότε παίρνεις περιπτώσεις για μικρότερο όπου ισχύει το θεώρημα και για 0 όπου ένα τουλάχιστον εκ των α,β είναι ρίζα. Επομένως, συνοψίζοντας τελικά προκύπτει ρίζα στο κλειστό. Πρόσεξε αυτές τις ασκήσεις γιατί συνδυάζουν εύκολα και μιγαδικούς.
2. Γενικότερα αν βρεις ρίζα στο γνήσιο υποσύνολο ενός διαστήματος τότε βρίσκεις και στο ίδιο το διάστημα(ανοικτό πάντα). Οπότε ναι ισχύει αυτό που λες.
3. Γενικότερα, σε μία εξίσωση με κλάσματα σαν και αυτή κάνεις συνήθως απαλειφή εφόσον στο διάστημα που ψάχνεις ρίζα οι παρονομαστές είναι διάφοροι του μηδενός. Αλλιώς παίρνεις αναγκαστικά υποδιαστήματα. Μπορεί να βγαίνει και με Rolle αλλά θέλει πολύ "φαντασία" και καλύτερα μην σε μπλέξω..
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.