lenovo_lover
Νεοφερμένος

Στην τελική δεν απαγορευεται να υπαρξει πινακιδα οπως πχ η ΑΑΑ7777 και μη ξεχνας οτι οι επαναληπτικοί συνδυασμοί είναι γνήσιο υποσύνολο όλων των πιθανών 7ψηφιων πινακίδων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 875331
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος

νομίζω ότι το υπόλοιπο των
Άρα σε κάθε περίπτωση θα έχω τουλάχιστον
Όλ' αυτά με επιφύλαξη...
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος

Α1-> Η πινακίδα αρχίζει από Α και τελειώνει σε 1
Α2
Α3
...
Α0
Β1
Β2
...
Β0
...
...
Χ0
Το σύνολο των γκρουπ είναι το καρτεσιανό γινόμενο των Γραμμάτων επί των Αριθμών:
Ν=14*10=140 γκρουπ
Αν υποθέσουμε ότι ο πληθυσμός αποτελείται από 140 αυτοκίνητα, τότε, στην ελάχιστη περίπτωση, θα υπάρχει από 1 φορά ο κάθε συνδυασμός.
Αν ο πληθυσμός είναι 141 αυτοκινήτα, τότε, στην ελάχιστη περίπτωση, θα υπάρχει 1 συνδυασμός που θα εμφανίζεται 2 φορές.
Επαγωγικά βρίσκουμε ότι για πληθυσμό στο διάστημα [140i+1,140i+140)] η ελάχιστη επανάληψη είναι i+1.
Ο ζητούμενος πληθυσμός αναλύεται σε 140*71+60, δηλαδή, βρίσκεται στο διάστημα για i=71. Άρα, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον 72 αυτοκίνητα τα οποία θα ξεκινούν από το ίδιο γράμμα και θα καταλήγουν στον ίδιο αριθμό.
lenovo_lover
Νεοφερμένος

rebel
Πολύ δραστήριο μέλος

(*)Με
lenovo_lover
Νεοφερμένος

Για την ακριβεια την έλυσες με την γενικευμενη αρχή του περιστερωνα... όσο για το συμβολάκι που χρησιμοποίησες ίσως να ήταν "ορθότερο" αυτό του ορισμού https://postimg.org/image/lml5fp24l/
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος

Όχι δεν είναι. Θεώρησα λανθασμένα ότιόσο για το συμβολάκι που χρησιμοποίησες ίσως να ήταν "ορθότερο" αυτό του ορισμού https://postimg.org/image/lml5fp24l/

aris-bas
Νεοφερμένος
eyb0ss
Δραστήριο μέλος

Σε άλγεβρα Boole η παράσταση γράφεται ωςKαλησπερα,αν μπορει καποιος που γνωριζει ας μου πει αν η παρακατω ασκηση στα διακριτα μαθηματικα ειναι σωστη/λαθος και αν υπαρχει καποιο λαθος στον τροπο σκεψης μου.
View attachment 58883
Παίρνουμε το συμπλήρωμα:
Άρα
Δηλαδή η παράσταση που έδωσες απλοποιείται σε:
Με επιφύλαξη.
Ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκαν οι κανόνες του Ντε Μόργκαν που λένε ότι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

1) Πως αποδεικνύουμε ότι ένα σύνολο είναι λεία επιφάνεια στον R^3 ;
2) Πως βρίσκουμε τα σημεία της που είναι πλησιέστερα σε ένα άλλο; (π.χ το (0, 0, 0))
3) Τέλος ένα ολοκλήρωμα όπως το cos^4 πως το υπολογίζουμε ; Εκμεταλλευόμαστε το γεγονός πως cos^2 = (cos2x - 1)/2
Οδηγεί όμως αυτό σε κάτι άμεσα όταν μιλάμε για εις το τετράγωνο ή κάνουμε κύκλους ? Λίγο που το δοκίμασα δεν μου κατέβηκε κάποιος άμεσος τρόπος...
Αν μπορεί κάποιος, θα ήθελα να μου απαντήσει πάνω σε παράδειγμα.
Θα μπορούσε ενδεχομένως να βασιστεί στο παρακάτω:
S = {(x, y, z) ε R^3 : z^2 − xy − 1 = 0}
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eukleidhs1821
Διάσημο μέλος

με υπακολουθιες αποδεικνυεταιμπορει καποιος να μου γραψει την αποδειξη??
οτι δεν υπαρχει το lim cos(1/x) καθως x-->0
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.