SICX
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
TEOKOUTSA
Νεοφερμένος
napstor
Δραστήριο μέλος
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Τέλος πάντων.
SICX
Διάσημο μέλος
napstor
Δραστήριο μέλος
ο ανθρωπος ζητησε βοηθεια.Γιατί το έδωσες στο πιάτο; Οι προηγούμενοι δηλαδή δεν το ήξεραν ή δε θα μπορούσαν να το κάνουν; Σκοπός δεν είναι να βρει με κάποιο τρόπο την απάντηση αλλά να σκεφτεί για να τη βρει.
Τέλος πάντων.
δεν ειπε πουθενα,''καν'τε μου ναζια και μην μου το λετε,θα το βρω μονος μου''.εκτος αν καταλαβα λαθος.
SICX
Διάσημο μέλος
napstor
Δραστήριο μέλος
πιστευω θα υπαρχει καποιο βιβλιο που να αναλυει το πειραμα του.μπορει,ομως,να το βρεις και στο ιντερνετ.μια χαρα εισαι "napstor"!!!! θελω απλως να καταλαβω πως καταφερε ο γαλιλαιος να το αποδειξει οταν το πειραμμα απετυχε μπροστα στα ματια του!!!???
SICX
Διάσημο μέλος
Semfer
Εκκολαπτόμενο μέλος
ενα φτερο κι ενα κερμα επεσαν απ'τον πυργο της πιζας κι εφτασαν την ιδια στιγμη στο εδαφος...αν κανετε το πειραμα θα αποτυχει παταγωδως!!!!! λογω τον διαφορων παραγοντων βεβαια που επιρεαζουν την πτωση...πως μπορουμε να κανουμε το πειραμα αποκλειοντας του εξωτερικου παραγωντες ωστε να πετυχει??? εχω σπασει το κεφαλι μου και δεν βρισκω λυση...I need your heeeelp!!!!!!!!!
Είναι απλό, παίρνεις δυο όμοια κουτιά (καλύτερα σφαίρες γιατί η περιστροφή του κουτιού κατά την πτώση του μπορεί να αλλάξει την αντίσταση του αέρα που δέχεται ) και μέσα στο ένα βάζεις το φτερό και στο άλλο το κέρμα. Αν τα ρίξεις από τον πύργο της Πίζας θα δεις ότι θα φτάσουν ταυτόχρονα στο έδαφος.
SICX
Διάσημο μέλος
Eutyhia
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος
Με το πείραμα αυτό απέδειξε ότι αυτό που είχε πει ο Αριστοτέλης δηλαδή ότι "όσο πιο βαρύ είναι ένα σώμα τόσο πιο γρήγορα θα πέσει" ότι ήταν λάθος.
Και μια που λέμε για τον Αριστοτέλη, εντάξει σπουδαίος ήταν, αλλά μην τον παρακάνουμε και θεό, στη φυσική έχει πει κάμποσα άκυρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CSX2033
Νεοφερμένος
Νομίζω ότι ο Galileo δεν άφησε να πέσουν από τον πύργο της Pizza ένα φτερό και ένα κέρμα. Άφησε δύο βαριές αλλά διαφορετικού βάρους σφαίρες ώστε η αντίσταση του αέρα που θα ήταν το πρόβλημα να είναι αμελητέα σε σχέση με το βάρος των σφαιρών ή σχεδόν ίδια και στις δύο.
Με το πείραμα αυτό απέδειξε ότι αυτό που είχε πει ο Αριστοτέλης δηλαδή ότι "όσο πιο βαρύ είναι ένα σώμα τόσο πιο γρήγορα θα πέσει" ότι ήταν λάθος.
Και μια που λέμε για τον Αριστοτέλη, εντάξει σπουδαίος ήταν, αλλά μην τον παρακάνουμε και θεό, στη φυσική έχει πει κάμποσα άκυρα.
Άλλο η εποχή του Αριστοτέλη όμως και άλλο του Γαλιλέου. Να δεις που σε καμιά 1000αριά χρόνια θα λένε τα ίδια για τους σύγχρονους μεγάλους επιστήμονες...
ενα φτερο κι ενα κερμα επεσαν απ'τον πυργο της πιζας κι εφτασαν την ιδια στιγμη στο εδαφος...αν κανετε το πειραμα θα αποτυχει παταγωδως!!!!! λογω τον διαφορων παραγοντων βεβαια που επιρεαζουν την πτωση...πως μπορουμε να κανουμε το πειραμα αποκλειοντας του εξωτερικου παραγωντες ωστε να πετυχει??? εχω σπασει το κεφαλι μου και δεν βρισκω λυση...I need your heeeelp!!!!!!!!!
Σιγά το αίνιγμα. Πέρνεις το φτερό και το δένεις πάνω στο κέρμα και το πετάς.
Είναι απλό, παίρνεις δυο όμοια κουτιά (καλύτερα σφαίρες γιατί η περιστροφή του κουτιού κατά την πτώση του μπορεί να αλλάξει την αντίσταση του αέρα που δέχεται ) και μέσα στο ένα βάζεις το φτερό και στο άλλο το κέρμα. Αν τα ρίξεις από τον πύργο της Πίζας θα δεις ότι θα φτάσουν ταυτόχρονα στο έδαφος.
Σχεδόν ταυτόχρονα. Θα έχουν απόκλιση κάποιον χιλιοστών του δευτερολέπτου αφού δεν μπορείς να τα ρίξεις ΑΚΡΙΒΩΣ από το ίδιο σημείο και δεν θα πάρουν την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ κατεύθηνση.
Dias
Επιφανές μέλος
Δεν θα τα ρίξεις. Θα τα αφήσεις να πέσουν. Είναι εντελώς διαφορετικό........δεν μπορείς να τα ρίξεις ΑΚΡΙΒΩΣ από το ίδιο σημείο ......
Δεν κατάλαβες τι εννοώ. Μιλάω για τους κολλημένους που θεωρούν (ακόμα!) τον Αριστοτέλη αλάνθαστο θεό και δεν δέχονται ότι κάπου (δικαιολογημένα για την εποχή του) έκανε και αυτός τα λαθάκια του.Άλλο η εποχή του Αριστοτέλη όμως και άλλο του Γαλιλέου. Να δεις που σε καμιά 1000αριά χρόνια θα λένε τα ίδια για τους σύγχρονους μεγάλους ......
CSX2033
Νεοφερμένος
Δεν θα τα ρίξεις. Θα τα αφήσεις να πέσουν. Είναι εντελώς διαφορετικό.
Δεν μπορείς να τα ΑΦΗΣΕΙΣ να πέσουν ΑΚΡΙΒΩΣ από το ίδιο σημείο. Αυτό εννοώ. Και μόλις πέφτουν οι πορεία που θα πάρουν θα είναι ΛΙΓΟ διαφορετική, δεν μπορεί να είναι ΟΛΟΙΔΙΑ. Συμπέρασμα? Δεν θα ακουμπήσουν κάτω την ΙΔΙΑ στιγμή. Ίσως έτσι φανεί, αλλά δεν θα γίνει έτσι. Αν βάλεις ένα εξελιγμένο χρονόμετρο θα καταλάβεις τι θέλω να πω. Θα υπάρχει μια ΕΛΑΧΙΣΤΗ διαφορά. Και αυτό αν τα βάλεις μέσα σε ίδιες σφαίρες και προσπαθήσεις να τα ρίξεις και από το ίδιο σημείο. Ενώ αν απλά τα δέσεις? Δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα.
Δεν κατάλαβες τι εννοώ. Μιλάω για τους κολλημένους που θεωρούν (ακόμα!) τον Αριστοτέλη αλάνθαστο θεό και δεν δέχονται ότι κάπου (δικαιολογημένα για την εποχή του) έκανε και αυτός τα λαθάκια του
Όλοι κάνουνε και κάποια λάθη. Αυτοί που τον πέρνουν για θεό οκ άστους να ονειρεύονται.
amalfi
Δραστήριο μέλος
Μιχάλης9867
Πολύ δραστήριο μέλος
το εκανε με δυο σφαιρες διαφορετικου βαρους.
επισης τα πειραματα του σχετικα με την βαρυτητα τα εκανε σε κεκλυμενο επιπεδο ,οπου οι ταχυτητες ηταν πιο μικρες.
ας μην ξεχναμε και τους μετασχηματισμους γαλιλαιου ετσι?
σχετικα με τον αριστοτελη ,θεωρειται ο πρωτος φυσικος καθως μπορεσε νοητικα εστω,να επιτυχει μια πρωτη προσεγγιση των φαινομενων με ορθολογικο τροπο , αν ειναι δυνατον ομως να λεμε οτι ο αριστοτελης ειχε κανει λαθη ,εζησε σε μια εποχη που και μονο αυτα που ειπε εφταναν για να θεμελιωσουν την λογικη σαν τροπο αντιμετωπισης των προβληματων.και ο δημοκρητος δεν προεβλεψε τα ατομα ,με την εννοια που τα εννουμε σημερα.δεν μπορουμε να συγκρινουμε την εποχη του αριστοτελη με την εποχη του γαλιλαιου,ελεος,επιστημη ειναι οχι φασολια
gianniszante
Νεοφερμένος
Δηλαδη αν πεταξω το μοκρο μου αδελφακι και την μανα μου απο τον τριτο θα πεσουν μαζι?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.