Καλησπέρα... Δεν έχω κανένα απαξιωτικό υφάκι και λάθος μου αν αυτό δείχνω. Προς τους συμμαθητές μου κανένα προβλημα και πότε δεν νομίζω να ανέφερα κάτι τέτοιο. Πρόβλημα έχω με το μάθημα αυτό, μπορεί να μην φταίει και κανένας, όμως προσωπικά θέλω να ξεφύγω απο τις ασκήσεις που γίνονται γι αυτό και πρότεινα αυτή...
Δεν νομίζω να διαφωνείτε οτι το μάθημα αυτό στηρίζεται πιο πολύ σε οικονομικές γνώσεις παρά σε προγραμματισμό. Τουλάχιστον μέχρι κάποιο σημείο ναι... Αυτό σίγουρα ισχύει. Όπως και να έχει όμως η άσκηση αυτή μπορεί να μην είναι εύκολη, μπορεί να μην είναι βατή με τις εξετάσεις, είναι όμως μια καλή άσκηση και τα παιδιά μπαίνουν στο πραγματικό κλίμα του τι σημαίνει προγραμματισμός. Προσωπικά αν ξέρεις να λύνεις μια τέτοια άσκηση τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως και οι εξετάσεις θα είναι γελοίες. Αν υπάρχει βέβαια και η απαιτούμενη προσοχή και ωριμότητα...
Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι επιπέδου ολυμπιάδας σε καμία περίπτωση. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι το απίστευο. Η εκφώνηση λέει πολύ πιο πολλά σε σχέση με τον κώδικα που πρέπει να γράψεις...
Όχι κ.teacher (

) δεν είπα ότι είμαι ο τέλειος, ο super duper ouaou αλλά κάποιες παραπάνω γνώσεις τις έχω μιας και ασχολούμε χρόνια με τον προγραμματισμό. Compiler δεν μπορώ να φτιάξω, απαιτεί πολύ διάβασμα και δεν νομίζω ότι είανι κάτι που θα με βοηθήσει...
Αφού θεωρείται ότι το παραπάνω πρόβλημα δεν είανι προγραμματισμός τότε σίγουρα συμφωνείτε σε αυτό που είπα και το οποίο σχολιάσατε... Πέρα όμως από αυτό, μια χαρά προγραμματισμός λέγεται. Δεν είναι προχωρημένος όμως
Και τέλος, το χειρότερο πραμα για μένα και νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε σε αυτό είναι πως πολλοί καθηγητές δεν ξέρουν να λύνουν τέτοια ήδους προβλήματα. Προσωπικά μου φαίνεται εντελώς γελείο κάποιος να ονομάζει τον ευατό του προγραμματιστή ενώ δεν έχει γνώσεις σε καμία γλώσσα προγραμματισμού, γνωρίζει μόνο ψευδοκώδικα. Εγώ αυτό τον άνθρωπο μόνο προγραμματιστή δε το θεωρώ. Η αρχική μου εισαγωγή πήγαινε σε μια συγκεκριμένη και δεν αφορά το όλο πλήθος...
Ίσως οι αντιλήψεις μου να είναι αντίθετες απο αυτό που υποστηρίζουν μερικοί, αλλά χαίρομαι γιατί τις είπα μια προς μια. Ας μην χαλάσουμε όμως το Thread με τα offtopics και τα flames... Ας μην την προσπαθήσει κανείς την άσκηση, ούτε θα στεναχωρηθώ ούτε τίποτα.
Εδώ είναι η λύση της ασκήσης, όποιος θέλει να την προσπαθήσει ας μη το δει...
Code:
Αλγόριθμος σκάλα
Διάβασε Ν,Κ
c[1] <- Ν
Για i από 2 μέχρι Ν
c[i] <- 0
Τέλος_επανάληψης
skales <- 1
Όσο (c[1]-c[2]) > Κ επανάλαβε
Για i από 1 μέχρι skales
Αν ((c[i]-c[i+1]) > Κ) τότε
c[i] <- c[i] - 1
c[i+1] <- c[i+1] + 1
τέλος_αν
Τέλος_επανάληψης
Αν c[skales] > 0 τότε skales <- skales + 1
Τέλος_επανάληψης
Εμφάνισε c[1]
Τέλος σκάλα
Δν νομίζω ότι είναι κάτ το εξωπραγματικό...
Αυτά απο μένα
φιλικά