Εμένα η χ=0 μου μοιάζει για ρίζα :Ρ
Ναι, obviously!
λιγη βοηθεια με αυτες τις ασκησεις
1)a) Αντικατάστησε την συνάρτηση που σου δίνει και επαλήθευσε ότι ικανοποιεί την εξίσωση. Επιβεβαίωσε ότι ικανοποιεί ΚΑΙ τις συνθήκες για f και f ' στο μηδέν.
β) Οκ. Το σύνολο τιμών, ξέρεις να το βρεις.
Για το όριο που σου ζητάει 1/f, θα πάρεις τον λογάριθμο ln του 1/f, θα χρησιμοποιήσεις τους κανόνες λογαρίθμων και θα πάρεις αυτού το όριο. Θα βρεις ότι είναι +οο και για να βρεις το όριο που πραγματικά θέλεις, θα πάρεις το όριο στην e, δηλαδή, πάλι +οο.
γ) Αχ... Δεν το γλιτώνω το

...
]\text{dx}=e-1-\int_0^{e-1}\ln (x+1)\text{dx})
E, στη συνέχεια θέτεις u=x+1 και το ολοκλήρωμα του λογαρίθμου το ξέρεις (ulnu-u).
d) Για ύπαρξη αντίστροφης, απόδειξε, μονοτονία.
Ουσιαστικά δεν μπορείς να βρεις την μορφή της αντίστροφης.
Αυτό που κάνεις είναι να την γράψεις έστω και σε «πεπλεγμένη» μορφή:
-\ln (f^{-1}(x)+1))
Τώρα παραγωγίζεις την εξίσωση ως προς χ, ήτοι:
)^\prime-\frac{(f^{-1}(x))^\prime}{f^{-1}(x)+1})
Τώρα το σενάριο έχει ως εξής: Λύνεις ως προς την παράγωγο. Βλέπεις από την κανονική συνάρτηση (όχι την αντίστροφη), ότι την τιμή 0 την παίρνει για το 0 στο όρισμά της. Επομένως πλέον το πρόβλημα ανάγεται στην εύρεση ύπαρξης ή μη συγκεκριμένου ορίου της παραγώγου της αντίστροφης, όταν η αντίστροφη τείνει στο 0. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Βρίσκεις ότι η παράγωγος της αντίστροφης γράφεται:
)^\prime=\left(1-\frac{1}{f^{-1}(x)+1}\right)^{-1}=\frac{f^{-1}(x)+1}{f^{-1}(x)})
Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει το όριο της παραπάνω παραγώγου για:
\to 0)
και άρα αποδείξαμε το ζητούμενο.
2)β) Δεν νομίζω ότι μπορείς να την βρεις με λυκειακά μαθηματικά.
Στα άλλα δε σου λέω κάτι, εκτός αν έχεις συγκεκριμένη απορία. Νομίζω ότι είναι λίγο-πολύ κλασσικά πράγματα.
3)α) Χρησιμοποιείς την γνωστή ιδιότητα που αναλύεις το τετράγωνο του μέτρου του μιγαδικού σε γινόμενου του ίδιου επί τον συζυγή του.
β) Θα βάλεις συζυγές παντού, θα χρησιμοποιήσεις το (α) για να βγάλεις την συζυγία και θα βγει.
γ) Πάρε το |w|^2, χρησιμοποίησε την ισότητα που σου είπα και στο (α) και θα σου βγει εύκολα.
δ) Θα στο πω λίγο οπτικά.
Από το μέτρο τους, ξέρεις ότι οι z1, z2 βρίσκονται πάνω σε έναν κύκλο ακτίνας 2 και κέντρου την αρχή των αξόνων.
Για να είναι ισόπλευρο το τρίγωνο (κάνε ένα σχήμα), αρκεί η απόσταση μεταξύ των z, z2, να είναι ίση με 2, ήτοι |z1-z2|=2.
w=2=> (z1-z2)^2=-z1z2=> |z1-z2|^2=|z1z2|=4=> |z1-z2|=2. Και το αποδείξαμε.