coheNakatos
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν μπορω ομως να βρω πως φτανεις στην αρχικη αυτην που εδωσα .. Αντιπαραγωγιση ? Ενα μαθημα εχω κανει στο Rolle
Aντιπαραγώγιση. Πολλαπλασιάζεις αρχικά με {e}^{f(x)} και μετά με {e}^{{x}^{2}}. H αντιπαραγώγιση είναι στο 2ο μάθημα του Rolle και είναι το αντίθετο της παραγώγισης, δηλαδή με αυτή βρίσκεις παράγουσα συνάρτηση(περίπου δηλαδή). Έχεις άλλο τρόπο υπόψιν σου που λύνεται η άσκηση?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
Aντιπαραγώγιση. Πολλαπλασιάζεις αρχικά με {e}^{f(x)} και μετά με {e}^{{x}^{2}}. H αντιπαραγώγιση είναι στο 2ο μάθημα του Rolle και είναι το αντίθετο της παραγώγισης, δηλαδή με αυτή βρίσκεις παράγουσα συνάρτηση(περίπου δηλαδή). Έχεις άλλο τρόπο υπόψιν σου που λύνεται η άσκηση?
Οχι δεν εχω αυτος πρεπει να ειναι μπραβο σου με δυσκολεψε :no1:
jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οχι δεν εχω αυτος πρεπει να ειναι μπραβο σου με δυσκολεψε :no1:
:thanks:Aπό ποιο βιβλίο είναι?
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
:thanks:Aπό ποιο βιβλίο είναι?
Το 2ο τευχος του Μπαρλα ειναι
jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το 2ο τευχος του Μπαρλα ειναι
Παλιό ή καινούριο??
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
Παλιό ή καινούριο??
Δεν ξερω γιατι μας εβγαλε φωτοτυπιες επειδη δεν το εχουμε στο φροντ αρα αυτοι θα εχουν το παλιο μαλλον
jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ξερω γιατι μας εβγαλε φωτοτυπιες επειδη δεν το εχουμε στο φροντ αρα αυτοι θα εχουν το παλιο μαλλον
Οκ. Ρωτάω επειδή εγώ έχω το καινούριο και δεν μου θυμίζει κάτι αυτί παρόλου που έχω κάνει όλες του τις ασκήσεις στο Rolle.
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
Οκ. Ρωτάω επειδή εγώ έχω το καινούριο και δεν μου θυμίζει κάτι αυτί παρόλου που έχω κάνει όλες του τις ασκήσεις στο Rolle.
ε τοτε θα ειναι στο παλιο
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
Να Δωσω και εγω μια : Νδο εχει τουλαχιστον μια ριζα αν f(0)=ln2 Και f(1)=ln(e+1) στο (0,1)
Εχετε κανει μονο ενα μαθημα Rolle, δεν σας εχει δειξει ευρεση αρχικων συναρτησεων και σας βαζει αυτο;
Καθαρμα.
Κανονικα υπαρχουν στανταρ τυπακια με τα οποια τα βρισκεις αυτα, ελπιζω να του ξεφυγε του καθηγητη και να σας την εβαλε. Μην πτοεισαι, αν τα ειχες κανει αυτα δεν θα σε δυσκολευε καθολου.
Αν δεν σας δωσει τα τυπακια(καλα, τοτε θα ειναι uber καθαρμα), πες να στα δωσω εγω.
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
Εχετε κανει μονο ενα μαθημα Rolle, δεν σας εχει δειξει ευρεση αρχικων συναρτησεων και σας βαζει αυτο;
Καθαρμα.
Κανονικα υπαρχουν στανταρ τυπακια με τα οποια τα βρισκεις αυτα, ελπιζω να του ξεφυγε του καθηγητη και να σας την εβαλε. Μην πτοεισαι, αν τα ειχες κανει αυτα δεν θα σε δυσκολευε καθολου.
Αν δεν σας δωσει τα τυπακια(καλα, τοτε θα ειναι uber καθαρμα), πες να στα δωσω εγω.
για πες ναι ειναι καθαρμα
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος
τους τυπους αντιπαραγωγισης λες ρανια η κατι αλλους που εχουν στο rolle για βρεις την αρχικη?
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
Για την αρχικη τα βασικα :p
Α τον κερατα τωρα καταλαβα ευχαριστω
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος
gate7
Νεοφερμένος
Ασκηση 1
Αν f(x)=x-1 και g(x)=16-x, ν βρεθεί το πεδίο ορισμού της συνάρτησης f+g.
*το x-1 μεσα σε ρίζα
*το x στο τετράγονο,και ολο το 16-x σε ρίζα
Ασκηση 2
Δίνεται συνάρτηση f oρισμένη στο R και για κάθε xeR,ισχύει (fof)(x)=-x.Nα υπολογισθεί το f(0).
Ασκηση 3
Δίνονται οι συναρτήσεις f,g:R->R με (fog)(x)=x-3x+4,για κάθε xeR, και (gof)(z)=2.Nα αποδείξετε ότι οι γραφικές παραστάσεις των f και g έχουν ένα τουλάχιστον κοινό σημείο.
*στο x-3x+4 το x είναι υψωμένο στο τερτάγωνο
Άσκηση 4
Δίνονατι οι συναρτήσεις f,g:R->R.Nα αποδείξετε ότι:
α)αν η f είναι άρτια και η g περιττή,ότε οι gof,fog είναι άρτιες.
β)αν οι f,g είναι περιττές,τότε οι fog,gof είναι περιττές.
Malouta
Νεοφερμένος
Να λυθεί η ανίσωση f -1(αντίστροφη) (2lnx-3) >=0
-----------------------------------------
gate7 έχει παρόμοιες το σχολικό σελ.145 ..Ρίξε μια ματιά στο λυσσάρι. Δεν είναι δύσκολες.
Άρτια σημαίνει ότι f(x)=f(-x) και περιττή f(x)=-f(-x)
χρηστοσ17
Νεοφερμένος
α)Ν.Δ.Ο. υπαρχει μοναδικο χο,ξ ανηκουν στο R ετσι ωστε η εξισωση φ(ξ)=1/2ξ-(ριζα2)χο να εχει λυση
β) ΝΔΟ υπαρχει μοναδικο ω ανηκει στο R ετσι ωστε η συναρτηση f(χ)=-α^2χ^6+α^2χ^3-8βχ+16χο^2 να εχει λυση
Stavros_ribo
Νεοφερμένος
η f'=e^x-xf(x)= e x(εκθέτης) - χ2 /2
Να λυθεί η ανίσωση f -1(αντίστροφη) (2lnx-3) >=0
η f''=e^x-1 η οποία είναι μεγαλύτερη του 0 για χ>0 και μικρότερη του 0 για χ<0. Άρα η f' γν φθίνουσα για χ<0 και γν αύξουσα για χ>0. Άρα η f ' παρουσιάζει ελάχιστο για χ=0. άρα f '(x)>=f '(0)<=>f '(x)>=1 άρα και f '(x)>0 οπότε η f γν αύξουσα άρα και 1-1 άρα υπάρχει η αντίστροφη της f.
Αφού η f γν αύξουσα θα είναι και η αντίστροφη της f γν αύξουσα
επίσης εύκολα βγαίνει ότι f^-1(1)=0, (αφού f(0)=1).
Άρα f -1(αντίστροφη) (2lnx-3) >=f -1(αντίστροφη)(1)<=>
2lnx-3>=1<=>lnx>=2 <=> x>=e^2
metalmaniac
Νεοφερμένος
Η f είναι δυο φορές παραγωγίσιμη στο(α,β) και η f'' είναι συνεχής.Η γραφική παράσταση της f στο (α,Β τέμνει τον χ'χ στα (ρ1,0) (ρ2,0)με ρ1<ρ2 α)δείξτε οτι υπάρχει ένα τουλάχιστον ρ ανήκει (ρ1,ρ2) τετοιο ώστε f'(ρ)=0 β) f'(ρ1)f'(ρ2)>0 τότε υπάρχει ένα τουλάχιστον χο ανήκει (α,β) ώστε f''(χο)=0
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 224 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- thepigod762
- Mariosm.
- soulatso
- oteletampis
- phleidhs
- Hased Babis
- nearos
- AggelikiGr
- sir ImPeCaBlE
- veiNqh
- Scandal
- alekos
- Debugging_Demon
- just some guy
- xristosgkm
- ismember
- Apocalypse
- arrow25
- rempelos42
- ggl
- GStef
- QWERTY23
- xrisamikol
- Σωτηρία
- nikoletaz57
- _Aggelos123
- Mariam38
- SlimShady
- strsismos88
- Georgekk
- Lia 2006
- igeorgeoikonomo
- marian
- tsiobieman
- constansn
- Xristosdimitra
- Panagiotis849
- ρενακι 13
- Memetchi
- eukleidhs1821
- Nikkkpat
- Unboxholics
- korlef
- kwstaseL
- Thanos_D
- the purge
- T C
- Giii
- Papachrist
- liaiscool
- Αννα Τσιτα
- globglogabgalab
- Pharmacist01
- thanahss
- abcdefg12345
- nicole1982
- thecrazycretan
- kvstas92
- KingOfPop
- maria301
- papa2g
- stefan
- Κλημεντίνη
- TonyMontanaEse
- Athens2002
- Alexecon1991
- Μάρκος Βασίλης
- Cortes
- το κοριτσι του μαη
- calliope
- ale
- panagiotis G
- Kleanth
- aggelosst9
- BioChemical
- spring day
- nucomer
- Georgia110
- LeoDel
- pink_panther
- Alexandros973
- marsenis
- den antexw allh apotyxia
- KaterinaL
- kiyoshi
- drosos
- Λαμπρινηη
- Bill22
- Chrysablac.
- giorgosp97
- Βλα
- Monster Hunter
- jul25
- xxxtolis
- Stroka
- nicks1999
- totiloz
- Earendil
- mitsakos
- tasost
- lnesb
- ssalex
- Vasilina93
- alan09
- Livaja10
- χημεια4λαιφ
- Viedo
- UncleJ
- Kostakis45
- Infrared
- Zgian
- pepatogourounaki
- hirasawayui
- GeoCommand
- Eleni54
- American Economist
- EiriniS20
- ΘανάσοςG4
- stamoul1s
- Αριάνα123
- uni77
- Libertus
- tasoss
- PanosCh002
- Unseen skygge
- Νικόλας Ραπ.
- cel123
- The Limit Does Not Exist
- don_vito
- suaimhneas
- Αλκης Κ.
- alexrami
- Baggelitsa36
- Νομικάριος13
- spinalgr1990
- d_th
- Adolfo valencia
- Πα.Κ
- Vasilis25
- Johnman97
- Steffie88
- rekcoR
- gwgw_5
- fockos
- Mariahj
- roud
- kostas83
- Cpt.Philips
- Makis45
- Χρησλου
- Panos_02
- Vold
- tymvorixos
- GiorgosAsi
- Neos167
- theodoraooo
- George187
- Άρτεμις Α.
- Μαρία2222
- christos87
- Idontknoww
- jimis2001
- Metamorph
- Γατόπαρδος.
- Johnsk
- mitsos14
- johnsiak
- Elel
- Dreamer_SW
- Γιαννης1987Θεσσ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.