jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος
τα κανω αυτα και βγαινει (f(X)-x)^2=1+x^2 και αυτο ισουται με f(X)=ριζα 1^2+Χ^2+χ ?
Θέτεις g(x)=f(x)-x και αφού έχεις ότι η g είναι συνεχής και ότι g(x) διάφορο του μηδενός(επειδή το τετράγωνό της είναι διάφορο του μηδενός) λές ότι διατηρεί πρόσημο. Όμως g(0)=1-0=1 άρα η g είναι πάντα θετική.
Οπότε αποτετραγωνίζεις παίρνοντας μόνο την θετική ρίζα και μετά λύνεις ως προς f(x).
Υ.Γ. O επόμενος που θα ρωτήσει αυτή την άσκηση πρέπει να τιμωρείται με ban!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
Θέτεις g(x)=f(x)-x και αφού έχεις ότι η g είναι συνεχής και ότι g(x) διάφορο του μηδενός(επειδή το τετράγωνό της είναι διάφορο του μηδενός) λές ότι διατηρεί πρόσημο. Όμως g(0)=1-0=1 άρα η g είναι πάντα θετική.
Οπότε αποτετραγωνίζεις παίρνοντας μόνο την θετική ρίζα και μετά λύνεις ως προς f(x).
Υ.Γ. O επόμενος που θα ρωτήσει αυτή την άσκηση πρέπει να τιμωρείται με ban!!!
oντως 3 φορες τουλαχιστον
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά στην άσκηση 69 σελ.67 του Μπάρλα(Β' τεύχος) στο δεύτερο ερώτημα σας βγαίνει απλά μεγαλύτερο ή μεγαλύτερο/ίσο?
Tην έχει κάνει κανένας αυτή??
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
Tην έχει κάνει κανένας αυτή??
Δεν εχω το 2ο τευχος αν θες βαλτην εκφωνηση
jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν εχω το 2ο τευχος αν θες βαλτην εκφωνηση
Άστο το βρήκα με έναν "ψιλο-ύπουλο" τρόπο λύσης.Ευχαριστώ πάντως..:thanks:
Το δεύτερο τεύχος πάρτο. Έχει πολύ καλές ασκήσεις....
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
soares
Νεοφερμένος
αυτο κανονικα λυνεται με κριτηριο παρεμβολης ,αλλα το απειρο που παει ? πρεπει με αλλο τροπο που εγω δεν ξερω και ελπιζω να με βοηθησετε
εχω και αυτο εδω φ(Χ)=ριζα (χ^2++χ+1) -λχ κανονικα βγαζω κοινο παραγοντα χ^2 και βγαινει Χ^2ριζα(1+Χ/Χ^2 +1/χ^2)-ΛΧ και μετα Χριζα(1+Χ/Χ^2 +1/χ^2)-Λ ομως το χ/χ^2 δεν μηδενιζεται
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
εχω αυυτο 2^Xημχ<=φ(Χ)<= ριζα( χ^2+1)+1 να βρειτε το limf(X) οταν το οριο παει στο μειον απειρο
αυτο κανονικα λυνεται με κριτηριο παρεμβολης ,αλλα το απειρο που παει ? πρεπει με αλλο τροπο που εγω δεν ξερω και ελπιζω να με βοηθησετε
εχω και αυτο εδω φ(Χ)=ριζα (χ^2++χ+1) -λχ κανονικα βγαζω κοινο παραγοντα χ^2 και βγαινει Χ^2ριζα(1+Χ/Χ^2 +1/χ^2)-ΛΧ και μετα Χριζα(1+Χ/Χ^2 +1/χ^2)-Λ ομως το χ/χ^2 δεν μηδενιζεται
για το 1ο παρε τα ορια των "ακραιων " και τα 2 πανε στο μηδεν .Το αριστερο θελει και αυτο κριτηριο παρεμβολης , το δεξι ειναι πιο απλο
Στο 2ο με τιποτα δεν καταλαβαινω τι γραφεις και τι ζηταει η ασκηση ?
soares
Νεοφερμένος
και στο δευτερο πρεπει να βρω το λ? ειναι φ(χ) =ριζα (χ^2+χ+1)-λχ
και το κανω με κοινο παραγοντα ....και εχω Χ Ριζα(1+Χ/Χ^2 +1/χ^2)-Λ
ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ 1-Λ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
εισαι σιγουρος για το πρωτο ? μπορω να βαλω κριτηριο παρεμβολης σε απειρο ?
και στο δευτερο πρεπει να βρω το λ? ειναι φ(χ) =ριζα (χ^2+χ+1)-λχ
και το κανω με κοινο παραγοντα ....και εχω Χ Ριζα(1+Χ/Χ^2 +1/χ^2)-Λ
ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ 1-Λ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ
Ολες οι ιδιοτητες και το κριτηριο παρεμβολης ισχυουν στο απειρο Κανονικοτατα και ειμαι σιγουρος
Καλα το πας το 2ο ναι προσεχε στο λ=1 πρεπει να πας παλι πισω στο αρχικο οριο και να παρεις συζηγη παρασταση
soares
Νεοφερμένος
jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ρε γαμωτο εχω παλια εκδοση(τι τις θελει κι αυτος ο χριστιανος καινουριες εκδοσεις??)και στη σελ. 67 μου εχει λυμενες ασκησεις. Πες μου σε ποιο κεφαλαιο ειναι και τι λεει η αρχη αρχη της εκφωνησης :p
Άστο καλύτερα γιατί πριν λίγο την βρήκα στο παλιό τεύχος και την έχει αλλάξει λίγο. Ευχαριστώ πάντως...:thanks:
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος
χρηστοσ17
Νεοφερμένος
jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος
για το 1ο παρε τα ορια των "ακραιων " και τα 2 πανε στο μηδεν .Το αριστερο θελει και αυτο κριτηριο παρεμβολης , το δεξι ειναι πιο απλο
Στο 2ο με τιποτα δεν καταλαβαινω τι γραφεις και τι ζηταει η ασκηση ?
Στο 1ο το δεξιά είναι συν άπειρο. Πως σου βγήκε Ο ??
Την βρηκα.Με κατι ξ1,ξ2 δεν ειναι?
Yeep.:iagree:
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος
Σε λιγο.
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
Στο 1ο το δεξιά είναι συν άπειρο. Πως σου βγήκε Ο ??
Yeep.:iagree:
Δικιο εχεις λαθος του το πα του παιδιου
jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα την κοιταξω.
Σε λιγο.
ΟΚ. :thanks:
Βρήκα βέβαια ένα τρόπο να το βρω αλλά μην στην χαλάσω.
Voulitsa
Νεοφερμένος
Stavros_ribo
Νεοφερμένος
η συναρτηση f ειναι συνεχησ στο [1,2] παραγωγησιμη στο (1,2) ,f(2)=1/ln2 νδο υπαρχει ενα χο στο (1,2) ωστε f(χο)=χο(1-lnχοf ' (xo)) οποιοσ μπορει γιατι εχω κολλησει εδω και ωρα
Rolle στην g(x)=f(x)*lnx-x
-----------------------------------------
Λοιπόν Voulitsa....
Η πρώτη είναι αρκετά απλή. Εξάλλου ο Μπάρλας απ τον οποίο είναι απ ότι νομίζω οι ασκήσεις σου έχει παρόμοιες.
και η δεύτερη όμως είναι απλή εφαρμογή:
α)Θέτεις με g(x) όλο αυτό που έχεις μέσα στο lim. Λείνεις ως προς f και διαιρείς και με χ και καταλλήγεις στο lim(g(x)-g(x)*Τ_Ρ(χ^2+1)/χ -2χημ(1/χ)) με το χ να τείνει στο συν άπειρο.ε αυτό κάνει αντίστοιχα 2-2-2=-2
β)Εδώ διαιρείς στον αριθμητή και στον παρονομαστή με χ και η άσκηση βγαίνει από μόνη της 1/3.
γ) από το (α) βγάζεις ότι lim(f(x))=-άπειρο για χ που τείνει στο συν άπειρο.
άρα το f(x)^3 -1<0 άρα βγάζεις το απόλυτο με αλλαγμένα πρόσημα, διαιρείς στο τέλος και με f(x) αριθμητή και παρονομαστή και η άσκηση βγαίνει ξανά από μόνη της:iagree: -απειρο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 224 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- thepigod762
- Mariosm.
- soulatso
- oteletampis
- phleidhs
- Hased Babis
- nearos
- AggelikiGr
- sir ImPeCaBlE
- veiNqh
- Scandal
- alekos
- Debugging_Demon
- just some guy
- xristosgkm
- ismember
- Apocalypse
- arrow25
- rempelos42
- ggl
- GStef
- QWERTY23
- xrisamikol
- Σωτηρία
- nikoletaz57
- _Aggelos123
- Mariam38
- SlimShady
- strsismos88
- Georgekk
- Lia 2006
- igeorgeoikonomo
- marian
- tsiobieman
- constansn
- Xristosdimitra
- Panagiotis849
- ρενακι 13
- Memetchi
- eukleidhs1821
- Nikkkpat
- Unboxholics
- korlef
- kwstaseL
- Thanos_D
- the purge
- T C
- Giii
- Papachrist
- liaiscool
- Αννα Τσιτα
- globglogabgalab
- Pharmacist01
- thanahss
- abcdefg12345
- nicole1982
- thecrazycretan
- kvstas92
- KingOfPop
- maria301
- papa2g
- stefan
- Κλημεντίνη
- TonyMontanaEse
- Athens2002
- Alexecon1991
- Μάρκος Βασίλης
- Cortes
- το κοριτσι του μαη
- calliope
- ale
- panagiotis G
- Kleanth
- aggelosst9
- BioChemical
- spring day
- nucomer
- Georgia110
- LeoDel
- pink_panther
- Alexandros973
- marsenis
- den antexw allh apotyxia
- KaterinaL
- kiyoshi
- drosos
- Λαμπρινηη
- Bill22
- Chrysablac.
- giorgosp97
- Βλα
- Monster Hunter
- jul25
- xxxtolis
- Stroka
- nicks1999
- totiloz
- Earendil
- mitsakos
- tasost
- lnesb
- ssalex
- Vasilina93
- alan09
- Livaja10
- χημεια4λαιφ
- Viedo
- UncleJ
- Kostakis45
- Infrared
- Zgian
- pepatogourounaki
- hirasawayui
- GeoCommand
- Eleni54
- American Economist
- EiriniS20
- ΘανάσοςG4
- stamoul1s
- Αριάνα123
- uni77
- Libertus
- tasoss
- PanosCh002
- Unseen skygge
- Νικόλας Ραπ.
- cel123
- The Limit Does Not Exist
- don_vito
- suaimhneas
- Αλκης Κ.
- alexrami
- Baggelitsa36
- Νομικάριος13
- spinalgr1990
- d_th
- Adolfo valencia
- Πα.Κ
- Vasilis25
- Johnman97
- Steffie88
- rekcoR
- gwgw_5
- fockos
- Mariahj
- roud
- kostas83
- Cpt.Philips
- Makis45
- Χρησλου
- Panos_02
- Vold
- tymvorixos
- GiorgosAsi
- Neos167
- theodoraooo
- George187
- Άρτεμις Α.
- Μαρία2222
- christos87
- Idontknoww
- jimis2001
- Metamorph
- Γατόπαρδος.
- Johnsk
- mitsos14
- johnsiak
- Elel
- Dreamer_SW
- Γιαννης1987Θεσσ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.