lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
τωρα που το σκεφτομαι σου δινει τη δολια τη συναρτησιακη ισοτητα για να βρεις το χο
λοιπον παραγωγιζοντας την εχεις οτι φ'(χ)=-φ'(2-χ) οποτε θετοντας οπου χ το 1 (θετουμε γιατι η φ' ειναι συνεχης ως παραγωγισιμη) παιρνεις φ'(1)=0 αρα το ελαχιστο σου ειναι στο 1 ποσο ειναι ο θεος και η ψυχη του !
υ.γ σορρυ αν σε κουρασα-μπερδεψα
Ίσως το θεωρείς αυτονόητο, αλλά ας το σημειώσω σε περίπτωση που κάποιος δεν δώσει ιδιαίτερη σημασία και για να είναι πιο πλήρης η λύση:
Το από μόνο του δεν εξασφαλίζει ακρότατο (το αντίστροφο του Fermat δεν ισχύει). Θα πρέπει να δείξουμε ότι η αλλάζει πρόσημο εκατέρωθεν του σημείου x=1.
Ξέρουμε ότι η είναι γν. αύξουσα.
Άρα στο x=1 ολικό ελάχιστο, το οποίο ούτε εγώ ξέρω πως βρίσκουμε
edit: Τώρα πρόσεξα ότι το 'χεις δείξει πιο πάνω, my bad.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SteliosIoa
Εκκολαπτόμενο μέλος
χρειαζομαι βοηθεια για την παρακατω:
δινεται παραγωγισιμη συναρτηση f:[α,β]->R
για την οποια ισχυει : (f ' (x))^2<-f(α)επι f(β)
να δειξετε οτι
1. η f εχει τουλαχιστον μια ριζα στο (α,β)
2. β-α μεγαλυτερο ισο του 2
το 1 το εχω κανει απλα το παρεθεσα για να ειναι ολοκληρη η ασκηση.
πιστευω οτι η σχεση που δινει μπορει να οδηγησει σε προσημο για την f'(x) αλλα εχω προσπαθησει ποσα πραγματα και δεν μπορω να το βγαλω.στο μυαλο μου ειχα σκεφτει να χρησιμοποιησω κυρτοτητα ή θμτ και να εκμεταλλευτω μονοτονια για την f'(χ) αλλα δεν μπορω να βγαλω προσημα! οποιος μπορεσει να βοηθησει ειμαι ευγνωμων!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
και το ζητούμενο δείχθηκε. Ελπίζω να είμαι σωστός.
SteliosIoa
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΘΜΤ στο [α,β] και αντικαθιστώντας το ξ στην δοθείσα προκύπτει
και το ζητούμενο δείχθηκε. Ελπίζω να είμαι σωστός.
καλα τα μυαλα μου και μια λυρα! ειχα κανει λαθος στις πραξεις !!! ευχαριστω πολυ
Ευχαριστώ!
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος
{ln[(1+1/x)^x]}'Θυμάστε πώς γίνεται η παραγώγιση της παράστασης ln( 1 + 1/χ)χ ( λν του 1 και 1διαχ και η παρένθση εις τη χ) ?
Ευχαριστώ!
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
Θυμάστε πώς γίνεται η παραγώγιση της παράστασης ln( 1 + 1/χ)χ ( λν του 1 και 1διαχ και η παρένθση εις τη χ) ?
Ευχαριστώ!
Την ονομάζω y και
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος
α)να βρειτε την αποσταση των εικονων των μιγαδικων z και w
Β)να αποδειχθει οτι w(z^2 +1)=z
γ)να βρειτε τους μιγαδικους z,w
δ)αφου παραστησετε στο μιγαδικο επιπεδο τις εικονες ολων των μιγαδικων z,w να αποδειξετε οτι σχηματιζουν κανονικο εξαγωνο εγγεγραμμενο στον μοναδιαιο κυκλο
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
β)
Παίρνουμε συζυγείς στην σχέση:
γ)
Επειδή απο τη δεύτερη σχέση παίρνουμε ή και αντικαθιστώντας στην πρώτη σχέση παίρνουμε τις εξισώσεις αντίστοιχα οι οποίες έχουν λύσεις
δ)
Θεωρούμε
και εύκολα βλέπουμε ότι και
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
α)
αφού
β)
Όμως για κάθε έχουμε:
γ)
i)
Άμεσο από
ii)
Με παραγοντική ολοκλήρωση:
Αφού
δ)
Η ανίσωση γράφεται:
και αφού για , η είναι γνησίως αύξουσα στο οπότε
Η 5 είναι σαν το περσινό Δ2 των πανελληνίων.
Filippos14
Εκκολαπτόμενο μέλος
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Filippos14
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν σε καταλαβαινωΓια ισχύει. Στο δεν ξέρω τι γίνεται.
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Για ισχύει οπότεΔεν σε καταλαβαινω
Για όμως είναι αλλά μπορεί να ισχύει είτε είτε είτε
t00nS
Εκκολαπτόμενο μέλος
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό;
t00nS
Εκκολαπτόμενο μέλος
Civilara
Περιβόητο μέλος
(χ^2 + 1) ^ (χ^2 + 1) * f ' (x) * e ^2x *f(x)=1 Να βρείτε τον τύπο της συνάρτησης μια βοήθεια αν γίνεται!!
Γράψε την εκφώνηση ξεκάθαρα και ακριβώς όπως την δίνει η άσκηση. Η f είναι παραγωγίσιμη σε όλο το R ή σε υποσύνολο του; Δώσε που ορίζεται, που είναι συνεχής και που παραγωγίζεται η f.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 226 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- trifasikodiavasma
- haji
- thepigod762
- Mariosm.
- soulatso
- oteletampis
- phleidhs
- Hased Babis
- AggelikiGr
- sir ImPeCaBlE
- veiNqh
- Scandal
- alekos
- Debugging_Demon
- just some guy
- xristosgkm
- ismember
- Apocalypse
- arrow25
- rempelos42
- ggl
- GStef
- QWERTY23
- xrisamikol
- Σωτηρία
- nikoletaz57
- _Aggelos123
- Mariam38
- SlimShady
- strsismos88
- Georgekk
- Lia 2006
- igeorgeoikonomo
- marian
- tsiobieman
- constansn
- Xristosdimitra
- Panagiotis849
- ρενακι 13
- Memetchi
- eukleidhs1821
- Nikkkpat
- Unboxholics
- korlef
- kwstaseL
- Thanos_D
- the purge
- T C
- Giii
- Papachrist
- liaiscool
- Αννα Τσιτα
- globglogabgalab
- Pharmacist01
- thanahss
- abcdefg12345
- nicole1982
- thecrazycretan
- kvstas92
- KingOfPop
- maria301
- papa2g
- stefan
- Κλημεντίνη
- TonyMontanaEse
- Athens2002
- Alexecon1991
- Μάρκος Βασίλης
- Cortes
- το κοριτσι του μαη
- calliope
- ale
- panagiotis G
- Kleanth
- aggelosst9
- BioChemical
- spring day
- nucomer
- Georgia110
- LeoDel
- pink_panther
- Alexandros973
- marsenis
- den antexw allh apotyxia
- KaterinaL
- kiyoshi
- drosos
- Λαμπρινηη
- Bill22
- Chrysablac.
- giorgosp97
- Βλα
- Monster Hunter
- jul25
- xxxtolis
- Stroka
- nicks1999
- totiloz
- Earendil
- mitsakos
- tasost
- lnesb
- ssalex
- Vasilina93
- alan09
- Livaja10
- χημεια4λαιφ
- Viedo
- UncleJ
- Kostakis45
- Infrared
- Zgian
- pepatogourounaki
- hirasawayui
- GeoCommand
- Eleni54
- American Economist
- EiriniS20
- ΘανάσοςG4
- stamoul1s
- Αριάνα123
- uni77
- Libertus
- tasoss
- PanosCh002
- Unseen skygge
- Νικόλας Ραπ.
- cel123
- The Limit Does Not Exist
- don_vito
- suaimhneas
- Αλκης Κ.
- alexrami
- Baggelitsa36
- Νομικάριος13
- spinalgr1990
- d_th
- Adolfo valencia
- Πα.Κ
- Vasilis25
- Johnman97
- Steffie88
- rekcoR
- gwgw_5
- fockos
- Mariahj
- roud
- kostas83
- Cpt.Philips
- Makis45
- Χρησλου
- Panos_02
- Vold
- tymvorixos
- GiorgosAsi
- Neos167
- theodoraooo
- George187
- Άρτεμις Α.
- Μαρία2222
- christos87
- Idontknoww
- jimis2001
- Metamorph
- Γατόπαρδος.
- Johnsk
- mitsos14
- johnsiak
- Elel
- Dreamer_SW
- Γιαννης1987Θεσσ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.