mpko
Νεοφερμένος

Έτυχε να την κάνω χθες με τον καθηγητή μου στο μάθημα.
Ελπίζω να σε καλύψει...
Σήμερα την έκανα στο φροντιστήριο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

α)Αν f παραγωγισιμη στο Χο τοτε η f' ειναι συνεχης στο Xo
β) Aν η f ειναι δυο φορες παρ/μη στο Χο τοτε η f' ειναι συνεχης στο Χο
γ) Αν η f παρ/μη στο Χο τοτε η Cf δεχεται εφαπτομενη ε στο Μ(χο,f(xo)) με λε=f(xo)
δ)Η εφαπτομενη της γραφικης παραστασης μιας συναρτησης f στο σημειο της M(xo,f(xo)) δεν εχει αλλο κοινο σημειο μ'αυτην
ε) Η εφαπτομενη της γραφικης παραστασης της F(x)=ax+b σε ενα σημειο της M(xo,F(xo)) συμπιπτει με αυτην
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mpko
Νεοφερμένος

Γεια σας παιδια συγνωμη που γραφω θεμα θεωριας εδω αλλα απ'οτι ειδα το αντιστοιχο τοπικ δεν εχει πολυ ''κινηση'' θελω να μου πειτε τη γνωμη σας για καποια Σ-Λ
β) Aν η f ειναι δυο φορες παρ/μη στο Χο τοτε η f' ειναι συνεχης στο Χο
γ) Αν η f παρ/μη στο Χο τοτε η Cf δεχεται εφαπτομενη ε στο Μ(χο,f(xo)) με λε=f(xo)
δ)Η εφαπτομενη της γραφικης παραστασης μιας συναρτησης f στο σημειο της M(xo,f(xo)) δεν εχει αλλο κοινο σημειο μ'αυτην
ε) Η εφαπτομενη της γραφικης παραστασης της F(x)=ax+b σε ενα σημειο της M(xo,F(xo)) συμπιπτει με αυτην
Νομίζω..
α) Λ
β) Σ
γ) Σ
δ) Λ
ε) Σ
Athr
Εκκολαπτόμενο μέλος

rebel
Πολύ δραστήριο μέλος

Ένα παράδειγμα μίας τέτοιας συνάρτησης που βρήκα στο βιβλίο "Διαφορικός και Oλοκληρωτικός λογισμός" (Michael Spivak) είναι η εξήςΓεια σας παιδια συγνωμη που γραφω θεμα θεωριας εδω αλλα απ'οτι ειδα το αντιστοιχο τοπικ δεν εχει πολυ ''κινηση'' θελω να μου πειτε τη γνωμη σας για καποια Σ-Λ
jjoohhnn
Εκκολαπτόμενο μέλος

Και μια άλλη άσκηση
Έστω μια συνάρτηση παραγωγίσιμη στο R. Αν για κάθε χ διάφορο του y υπάρχει μοναδικό πραγματικό a τέτοιο ώστε, να δείξετε ότι η f' είναι 1-1
Μία προσπάθεια (μάλλον λανθασμένη):
Άρα θα είναι και
Αρχικά σκέφτηκα κάτι άλλο:
drosos
Πολύ δραστήριο μέλος

Θεμα 3ο
Δίνεται συνάρτηση
α)Να δείξετε ότι
β)Να δείξετε ότι ο άξονας x'x εφάπτεται στην
γ)Αν
Θεμα 4ο
Έστω συνάρτηση
Να αποδείξετε ότι
α.i) Η
ii)
β. Η
γ. Υπάρχει χ1 τέτοιο ώστε
δ. Υπάρχει
ε.
Αν γινεται να τα λυσουν μαθητες γ λυκειου πρωτα

dimijim
Διάσημο μέλος

antwwwnis
Διάσημο μέλος

OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

rebel
Πολύ δραστήριο μέλος

jjoohhnn
Εκκολαπτόμενο μέλος

Για να βρω το πεδίο ορισμού ολοκληρώματος, μου παίρνει πολλές σειρές(μισή σελίδα +), ενώ ο Μπάρλας το βγάζει σε μερικές γραμμές. Αυτός τα γράφει ακόμα πιο συμπυκνωμένα απ ότι συνήθως ή εγώ κάνω κάτι λάθος;;
Μάλλον το πρώτο.Και σε εμένα τόσο παίρνει.
Υ.Γ.: Μήπως έχει κανείς άποψη για την άσκηση στο 4556;

Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος

rebel
Πολύ δραστήριο μέλος

Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος

Υπόδειξη:
Οκ ετσι το εκανα , απλα ηθελα να δω αν ειναι σωστο

drosos
Πολύ δραστήριο μέλος

lostie
Νεοφερμένος

Ν.δ.ο η f' δεν ειναι 1-1
2. f δυο φορες παρ/μη f(x)>0. α,β,γ διαδοχικοι οροι αριθμ.προοδου και f(a) , f(b) , f(γ) διαδοχικοι οροι γεωμ. προοδου. Ν.δ.ο υπαρχει ξ ε(α,γ) τετοιο ωστε [f'(ξ)]' = f(ξ)*f''(ξ)
Απο τη δευτερη πειτε μου μονο πως να ξεκινησω γιατι δεν θυμαμαι τιποτα
stelios1994-4
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σόρρυ που το επαναφέρω μετά από τοσες μέρες, αλλά ήμουν εκτός!πως το ελυσες αυτο?![]()
Θέτω:
και μετά:
έστω

soras7
Νεοφερμένος

Aπο την αριθμητικη προοδο παιρνω οτι β=(α+γ)/2f δυο φορες παρ/μη και η εφαπτομενη της Cf στο Α(α,f(α)) τεμνει Cf Β(β,f(β)).
Ν.δ.ο η f' δεν ειναι 1-1
2. f δυο φορες παρ/μη f(x)>0. α,β,γ διαδοχικοι οροι αριθμ.προοδου και f(a) , f(b) , f(γ) διαδοχικοι οροι γεωμ. προοδου. Ν.δ.ο υπαρχει ξ ε(α,γ) τετοιο ωστε [f'(ξ)]' = f(ξ)*f''(ξ)
Απο τη δευτερη πειτε μου μονο πως να ξεκινησω γιατι δεν θυμαμαι τιποτα
Απο την γεωμετρικη προοδο εχω οτι f(β)^2=f(α)f(γ)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 227 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- hristosdab
- trifasikodiavasma
- haji
- thepigod762
- Mariosm.
- soulatso
- oteletampis
- phleidhs
- Hased Babis
- AggelikiGr
- sir ImPeCaBlE
- veiNqh
- Scandal
- alekos
- Debugging_Demon
- just some guy
- xristosgkm
- ismember
- Apocalypse
- arrow25
- rempelos42
- ggl
- GStef
- QWERTY23
- xrisamikol
- Σωτηρία
- nikoletaz57
- _Aggelos123
- Mariam38
- SlimShady
- strsismos88
- Georgekk
- Lia 2006
- igeorgeoikonomo
- marian
- tsiobieman
- constansn
- Xristosdimitra
- Panagiotis849
- ρενακι 13
- Memetchi
- eukleidhs1821
- Nikkkpat
- Unboxholics
- korlef
- kwstaseL
- Thanos_D
- the purge
- T C
- Giii
- Papachrist
- liaiscool
- Αννα Τσιτα
- globglogabgalab
- Pharmacist01
- thanahss
- abcdefg12345
- nicole1982
- thecrazycretan
- kvstas92
- KingOfPop
- maria301
- papa2g
- stefan
- Κλημεντίνη
- TonyMontanaEse
- Athens2002
- Alexecon1991
- Μάρκος Βασίλης
- Cortes
- το κοριτσι του μαη
- calliope
- ale
- panagiotis G
- Kleanth
- aggelosst9
- BioChemical
- spring day
- nucomer
- Georgia110
- LeoDel
- pink_panther
- Alexandros973
- marsenis
- den antexw allh apotyxia
- KaterinaL
- kiyoshi
- drosos
- Λαμπρινηη
- Bill22
- Chrysablac.
- giorgosp97
- Βλα
- Monster Hunter
- jul25
- xxxtolis
- Stroka
- nicks1999
- totiloz
- Earendil
- mitsakos
- tasost
- lnesb
- ssalex
- Vasilina93
- alan09
- Livaja10
- χημεια4λαιφ
- Viedo
- UncleJ
- Kostakis45
- Infrared
- Zgian
- pepatogourounaki
- hirasawayui
- GeoCommand
- Eleni54
- American Economist
- EiriniS20
- ΘανάσοςG4
- stamoul1s
- Αριάνα123
- uni77
- Libertus
- tasoss
- PanosCh002
- Unseen skygge
- Νικόλας Ραπ.
- cel123
- The Limit Does Not Exist
- don_vito
- suaimhneas
- Αλκης Κ.
- alexrami
- Baggelitsa36
- Νομικάριος13
- spinalgr1990
- d_th
- Adolfo valencia
- Πα.Κ
- Vasilis25
- Johnman97
- Steffie88
- rekcoR
- gwgw_5
- fockos
- Mariahj
- roud
- kostas83
- Cpt.Philips
- Makis45
- Χρησλου
- Panos_02
- Vold
- tymvorixos
- GiorgosAsi
- Neos167
- theodoraooo
- George187
- Άρτεμις Α.
- Μαρία2222
- christos87
- Idontknoww
- jimis2001
- Metamorph
- Γατόπαρδος.
- Johnsk
- mitsos14
- johnsiak
- Elel
- Dreamer_SW
- Γιαννης1987Θεσσ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.