Καλημέρα, θέλω βοήθεια σε κάποιες ασκήσεις γιατί θα με φάει η απορία μέχρι να ξανανοίξουν τα σχολεία.
1) Αν μια οικονομία παράγει δύο αγαθά Χ και Ψ. Έστω οτι το ΚΕΨ δίνεται από την σχέση f(x)=26-x^2 .Να υπολογίσετε το ΚΕΧ, όταν το χ πάρει τις τιμές 0,1,2,3,4,5.
2) Υποθέτουμε οτι μια οικονομία παράγει δυο προϊόντα Q1 και Q2. Για την παραγωγή τους χρησιμοποιειται μόνο εργασία. Τα 2 προϊόντα παράγονται με τον ίδιο τρόπο, έχουν δηλαδή την ίδια συνάρτηση παραγωγής. Q1=4E1 και Q2=4E2 οπου Ε είναι οι ποσότητες εργασίας απασχολουνται αντίστοιχα. Η συνολική ποσότητα εργασίας είναι E=E1+E2=40. Να βρείτε την αλγεβρική μορφή της συνάρτησης.
3) Όταν μας ζητάει: Να παρασταθεί διαγραμματικά το ΚΕΧ και το ΚΕΨ, ζητάει να κάνουμε σχήμα βάζοντας στον κάθετο άξονα το ΚΕΧ/Ψ και στον οριζόντιο το Χ/Ψ;
4) Όταν μας ζητάει: Να υπολογίσετε τις συναρτήσεις παραγωγής των 2 αγαθών, τι θέλει;
5) Όταν μας ζητάει: Να υπολογίστε την εξίσωση της ΚΠΔ και ξέρουμε ΚΕΧ και ένα σημείο παίρνουμε τον τύπο: y-y0=-ΚΕΧ(x-x0)
6) Πως δουλεύουμε ασκήσεις που μας λένε ότι μια οικονομία έχει 25 ή ακόμα και 2500 εργάτες? Μας λέει τις παραγωγικές δυνατότητες του κάθε εργάτη.
Ξέρω οτι είναι μπόλικα και πάνω απο αυτά που μπορούν να πέσουν στις Πανελλήνιες αλλά θα ήθελα να τα γνωρίζω.
Στα 1,3,5,6 έχω βρει κάποιες λύσεις αλλά θέλω να επαληθεύσω οτι δούλεψα σωστά.
Στα 2,4 δεν έχω ιδέα.
Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.