strsismos88
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αντώνης
Δραστήριο μέλος
Πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι από βιολογία της δευτέρας λυκείου το οποίο θα πρέπει να γνωρίζω πριν αρχίσω τα καλοκαιρίνα μαθήματα στο συγκεκριμένο μάθημα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλησπέρα.
Πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι από βιολογία της δευτέρας λυκείου το οποίο θα πρέπει να γνωρίζω πριν αρχίσω τα καλοκαιρίνα μαθήματα στο συγκεκριμένο μάθημα;
Εμ θα τα κάνεις όλα από την αρχή. Γιατί κάποια πράγματα τα λέει και διαφορετικά όπως πχ για το μοντέλος της διπλής έλικας. Πάντως τα χρήσιμα από την βιολογία της Β' είναι οι ασκήσεις με νουκλεϊκα οξέα και οι πρωτεϊνες.Α και οι από το 4 κεφάλαιο,αν προλάβετε,μείωση και μίτωση.
Αυτά νομίζω.
Αντώνης
Δραστήριο μέλος
Από πρωτεΐνες μόνο θεωρία, έτσι;
Ασκήσεις που σου ζητάει τον κλώνο μιας αλυσίδας ας πούμε;
Από πρωτεΐνες μόνο θεωρία, έτσι;
Ναι.Επίσης,ποσοστά άλλων βάσεων και άλλες παρόμοιες.
Από πρωτεϊνες δεν χρειάζεται να την μάθεις απέξω την θεωρία ,απλά να την εχεις κατανοήσει καλά.
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα.
Ό,τι έκανες στη Β έκανες. Μην ασχοληθείς καθόλου κι απλά ξεκουράσου μέχρι να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
strsismos88
Νεοφερμένος
Ό,τι έκανες στη Β έκανες. Μην ασχοληθείς καθόλου κι απλά ξεκουράσου μέχρι να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Εγω σου προτεινω να κοιταξεις λιγο την υλη της Β' και να ξεκαθαρισεις αυτα που υπαρχουν αποριες, δηλαδη ασχολησου, μονο κερδισμενος μπορεις να βγεις. Στο κατω κατω 2-3 μερες θα σου παρει. Η υλη της Β' κλαϊν ειναι και δε θα κουραστεις κιολας...
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
Εγω θα σου προτεινα γυρω στις αρχες Αυγουστου να ριξεις μια ματια το βιβλιο της 2ας λυκειου να δεις αν υπαρχει καποιο κομματι το οποιο δεν εχεις καταλαβει π.χ εγω στη 2α λυκειου δεν ειχα κανει σχολειο σχεδον καθλου για το δογμα της βιολογιας και να το σημειωσεις για να ρωτησεις την καθηγητρια σου..αλλα προς το παρων ξεκουρασου,αν σ ενδιαφερει η βιολογια σε μαθημα πιστευω θα σ κεντρισει το ενδιαφερον και δεν θα σ φανει οσο δυσκολο λενε πολλοι..αλλα το καλοκαιρι ξεκουρασου θα σου χρειαστειΚαλησπέρα.
Αντώνης
Δραστήριο μέλος
Στις πανελλήνιες στο μάθημα της βιολογίας οι ερωτήσεις πρέπει να είναι ακριβώς όπως τις έχει το βιβλίο ή θένε το νοήμα;
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Κοίτα στην τελική είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος. Όχι παπαγαλία χωρίς μυαλό, απλά βρες τη χρυσή τομή.
Αντώνης
Δραστήριο μέλος
Loukritia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Υπάρχουν κάτι μικρούλες λεπτομέρειες, πχ ότι στη συμπύκνωση μακρομορίων "παράγεται" ένα μόριο νερού και στην αραίωση χάνεται, διότι κάτι ερωτήσεις στις ασκήσεις του πρώτου κεφαλαίου ρωτάνε τέτοια. Βέβαια, δεν νομίζω να πέσει τέτοιο θέμαΚαλησπέρα.
Από 'κει και πέρα δεν χρειάζεται να άγχεσαι.
Εγώ την Βιολογία Κατεύθυνσης είχα ξεκινήσει να τη διαβάζω πριν αρχίσω μαθήματα τον Αύγουστο, στις διακοπές είχα πάρει μαζί μου ένα βιβλίο κι ένα τετράδιο, έγραφα την ύλη σε μορφή σημειώσεων, χωρίς να αλλάξω καθόλου το κείμενο του βιβλίου, κι έλυνα και τις ασκήσεις του, χωρίς βέβαια να πιέζομαι ιδιαίτερα ούτε για να βγάλω την ύλη, ούτε για να μάθω απ' έξω το κείμενο του βιβλίου.
Αυτό νομίζω ότι θα σε βοηθήσει κι εσένα στην εκμάθηση της ύλης, εάν έχεις το χρόνο και τη διάθεση.
Και πιστεύω ότι είναι καλύτερο να τα μάθεις ακριβώς όπως γράφονται στο βιβλίο, μειώνονται αρκετά τα περιθώρια λάθους.
Κοίτα στην τελική είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος. Όχι παπαγαλία χωρίς μυαλό, απλά βρες τη χρυσή τομή.
Με παπαγαλία μόνο δεν μπορείς να γράψεις καλά στο συγκεκριμένο μάθημα (και πιστεύω πως συμφωνείς σ'αυτό). Οι ασκήσεις που έχει, με τις αιτιολογήσεις κλπ απαιτούνε κριτική σκέψη, πιστεύω.
Shadowfax
Διάσημο μέλος
olgazoe
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mε βάση το βιβλίο όταν το ριβόσωμα φτάσει στο κωδικόνιο λήξης(μιας και δεν υπάρχει tRNA που να μεταφέρει αμινοξύ για τα κωδικόνια λήξης) συνδέεται ο παράγοντας απελευθέρωσης(εικόνα βιβλιου στην 'μετάφραση'). Μόλις συμβεί αυτό σπάνε οι δεσμοί που συνδέουν το κωδικόνιο GAC του mRNA με το αντικωδικόνιο που μεταφέρει το αντίστοιχο αμινοξύ(8 δεσμοί υδρογόνου) και οι πεπτιδική αλυσίδα απελευθερώνεται. Το tRNA απομακρύνεται, σπάνε οι δεσμοί mRNA-ριβοσώματος και οι δεσμοί που ενώνουν το tRNA με τα αμινοξέα.μια ερωτηση. εστω το mRNA AUGCCAGACUAG ποσοι και ποιοι δεσμοι σπαζουν οταν το ριβοσωμα συναντα το κωδικονιο ληξης? για την ακριβεια ζηταμε οποιονδηποτε δεσμο καθε ειδους...επισης θα ηθελα και ποιοι και ποσους σχηματιζονται..ευχαριστω εκ των προτερων
--Ελπίζω να σε βοήθησα, εμένα η απάντηση μου θα ήταν κάπως έτσι, αν και βρίσκομαι σε διακοπές και έχω καιρο να ανοίξω το βιβλίο... αν διαφωνείς εσύ ή κάποιος άλλος ίσως να εχω κάνει κάποιο λάθος-θέλω να το συζητήσω-, άλλωστε απάντησα για να ξεσκουριάσω λίγο... δεν είμαι βιολόγος... --
Dmitsos
Πολύ δραστήριο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
συμφωνω νομιζω με τον @Dmitos..δεν σπανε ομως οι πεπτιδικοι δεσμοι..αφου δημιουργειται πολυπεπτιδικη αλυσιδα.μηπως εννοεις καπου που λεει στο βιβλιο οτι δεν εχουν ολες οι πρωτεινες σαν πρωτο αμινοξυ την μεθειονινη?α και οχι δν ειναι οι δεσμοι δυ ετσι μου ειπε η καθηγητρια. Αλλα ποσοι δεσμοι σχηματιζονται?
Σπάει το -Ο-C=O και παίρνουμε ένα μόριο νερόυ (Η-ΟΗ) το Η στο αμινοξύ και το -ΟΗ στο trna . ;/ Αυτό δεν είανι δεσμός Υδρογόνου; Δε δημιουργείται κανένας πεπτιδικός και χωρίζεται η μεγάλη υπομονάδα του ριβοσώματος από την μικρή αλλά δε ξέρω τι είδους δεσμού σπάει εκει.
Dmitsos
Πολύ δραστήριο μέλος
Η μεταγραφή μπορεί να γίνει στα ημιαυτόνομα σωματίδια όπως μιτοχόνδρια και χλωροπλάστες, ανεξάρτητα από τη μεταγραφή του κύριου μόριου DNΑ του πυρήνα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 237 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- jellojina
- lyfestyle.123
- suaimhneas
- Corfu kitty
- F1L1PAS
- BatGuin
- nearos
- Μήτσος10
- Reader
- Hased Babis
- jYanniss
- Nala
- ch2006
- Kate1914
- Ryuzaki
- Than003
- bboys
- Joji
- Helen06
- ειδήμων
- Mariahj
- panosT436
- Maynard
- sofia07
- georgetherrr
- Panatha mono
- Αντωνία
- pnf292
- Magigi
- GiannisM
- STRATOSZAX
- fmarulezkd
- MrDna
- kalhkardia
- despoina13
- marikakitsou16
- ioanna2007
- thepigod762
- donut_daddy
- GV221
- ikigai
- Indecisive2
- DetectiveAgg
- Enhypen
- kiyoshi
- BiteTheDust
- Marianna.diamanti
- gzois
- math2arch
- Kostas4719
- Basiliki.kiki
- kostasst
- Sotiris.Y
- neurogirl
- Angelikavatzo
- phleidhs
- Giorgkalo
- Startx0
- dsmir
- BillyTheKid
- Scandal
- Χρήστος2006
- bill11
- Γιώργος μεγ
- carnage
- Sofos Gerontas
- Μιχαήλ
- sophiaa
- Human being
- eukleidhs1821
- Xara
- Lifelong Learner
- elenitren
- asia
- evaggelia anna
- penelopenick
- ev26
- spring day
- Ness
- beckyy
- user-2
- Lia 2006
- denjerwtithelwhelp
- Aristides Pap
- KOSTASSSSSSSSSSSSSSS
- xrisamikol
- xristosgkm
- Olakalamallon
- Abiogenesis
- Pharmacist01
- Billprs
- koukdespoina2004
- το κοριτσι του μαη
- tsiobieman
- Damienollo
- indig0
- ioanna06
- menual
- Unboxholics
- PanosBat
- oups
- mermaid89
- Nic Papalitsas
- nucomer
- marioushi
- constansn
- Santra_
- P.Dam.
- Sherlockina
- Drglitterstar
- Eirinakiii8
- Peter Pan13
- tapeinoxamomilaki
- margik
- Georgek7
- anakiriak@yahoo
- J.Cameron
- cinnamongirl
- Marple
- francies_nolan
- Ioanna98
- kost28
- georgios03
- ladybookworm
- SlimShady
- KingPoul
- effiee
- Markos
- Nikoleta_Giann
- george777
- 2005
- Kitana
- Mammy Nun
- Citylights
- Miranda32
- elena16
- theodoraooo
- Katsir
- KaterinaL
- augustine
- SKG
- nimbus
- Anonymous0
- alpha.kappa
- Dion G.
- Πα.Κ
- Nikoletaant
- Gxatzis
- Ameliak
- bruh_234
- Johnman97
- adonman
- emilyfan85
- angeloskar
- Johanna Mark
- Alexandraaaaa
- Mariaathens
- T C
- fockos
- _Aggelos123
- Theodora03
- BioChemical
- calliope
- Nefh_
- Anxious
- Idontknoww
- Georgekk
- Hera167
- Alexandros36k
- Sarantis_Ts
- StudyFreak04
- Dimitris9
- igeorgeoikonomo
- sofiannam
- Cortes
- βάτραχος
- Keeell
- totiloz
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.