odyracer18
Νεοφερμένος
Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής:
Μπορούμε να εμφανίσουμε έναν δισδιάστατο πίνακα όπως ακριβώς είναι καταχωρημένος,χωρις να γνωρίζουμε από πριν τον αριθμό γραμμών και στηλών?Εννοείται να γίνει με χρήση ΓΛΩΣΣΑΣ ή αλγορίθμου. Π.Χ να εμφανιστεί με τον παρακάτω τρόπο!
12345
12345
12345
12345
12345
Ελπίζω να είμαι κατανοητός..Ευχαριστώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
apostolis
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DimitrisP
Νεοφερμένος
Ο πίνακας θα πρέπει να εμφανιστεί με μια εμφωλευμένη επαναληπτική διαδικασία.
α) Αν το υλοποιήσω με την ΓΙΑ, θα πρέπει να γνωρίζω τον ακριβή αριθμό των επαναλήψεων, πράγμα που δεν συμβαίνει εδώ.
β) Αν το υλοποιήσω με την ΟΣΟ ή την ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ θα πρέπει να ε'χω μια συνθήκη τερματισμού, που πάλι δεν την έχω.
Σε άλλες γλώσσες υπάρχει η εντολή ON ERROR ή κάποια παρόμοια, την οποία θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ, και να τερματίσω τις επαναληπτικές διαδικασίες, χωρίς να ξεπεράσω τα όρια του πίνακα.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
odyracer18
Νεοφερμένος
DimitrisP
Νεοφερμένος
Όμως στο περιβάλλον της ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ υπάρχει η εντολή ΓΡΑΨΕ_ (με κάτω παύλα).
Έτσι:
ΓΙΑ i ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ Ν
ΓΙΑ j ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ Κ
ΓΡΑΨΕ_ Π[i,j]
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
ΓΡΑΨΕ
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
odyracer18
Νεοφερμένος
m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος
alexinho
Νεοφερμένος
Και εγώ με την σειρά μου θα σε συμβούλευα να μην χρησιμοποιείς την εντολή αυτή.
Τρεις εντολές γράφεις στη θέση της. Δεν είναι τίποτα. Ούτως ή άλλως μία φορά γράφεις εξετάσεις ας το χαρείς.
θα το φαμε που θα το φαμε το αγγουρι τουλαχιστον ας δροσιστουμε
-----------------------------------------
Και εγώ με την σειρά μου θα σε συμβούλευα να μην χρησιμοποιείς την εντολή αυτή.
Τρεις εντολές γράφεις στη θέση της. Δεν είναι τίποτα. Ούτως ή άλλως μία φορά γράφεις εξετάσεις ας το χαρείς.
ειστε ο συγγραφεας απο το βιβλιο του σαββαλα?
Ntzios Kostas
Νεοφερμένος
alexinho
Νεοφερμένος
:iagree:
ελα ρε ξαδερφε!
ειμαι γιος του Φανη του Χατζηγου..!
mavros_pit
Νεοφερμένος
Αν μπορεί κανείς ας με βοηθήσει...
Ευχαριστώ πολύ
[/FONT]
ptsiotakis
Εκκολαπτόμενο μέλος
σημαίνει ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ που υπάρχει είσοδος και έξοδος, και εννοεί φυσικά οτι μόνο μέσω παραμέτρων μπορεί να υπάρξει είσοδος και έξοδος και δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων τμημάτων προγραμμάτων.
Φυσικά μπορούν να υπάρχουν πολλές παράμετροι
Με εκτίμηση,
Τσιωτάκης Παναγιώτης
vasilis008
Νεοφερμένος
οπα λαθος δεν διαβασα σωστα την εκφώνηση.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ
ΑΚΕΡΑΙΕΣ:Κ,Λ,Μ,Ν,Ι,ΛΕΠΤΑ[22]
ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:ΟΝ[22], ΘΕΣΗ[22]
ΑΡΧΗ
ΓΙΑ Ι ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 22
ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΝ[Ι], ΘΕΣΗ[Ι], ΛΕΠΤΑ[Ι]
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
ΜΑΧ1 <- -1
ΜΑΧ2 <- -1
ΜΑΧ3 <- -1
ΜΑΧ4 <- -1
ΓΙΑ Ι ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 22
ΑΝ ΘΕΣΗ[Ι]='Τ' ΤΟΤΕ
ΑΝ ΛΕΠΤΑ[Ι]>ΜΑΧ1 ΤΟΤΕ
ΜΑΧ1 <- ΛΕΠΤΑ[Ι]
Κ <- Ι
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ ΘΕΣΗ[Ι]='Α' ΤΟΤΕ
ΑΝ ΛΕΠΤΑ[Ι]>ΜΑΧ2 ΤΟΤΕ
ΜΑΧ2 <- ΛΕΠΤΑ[Ι]
Λ <- Ι
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ ΘΕΣΗ[Ι]='Κ' ΤΟΤΕ
ΑΝ ΛΕΠΤΑ[Ι]>ΜΑΧ3 ΤΟΤΕ
ΜΑΧ3 <- ΛΕΠΤΑ[Ι]
Μ <- Ι
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΑΛΛΙΩΣ
ΑΝ ΛΕΠΤΑ[Ι]>ΜΑΧ4 ΤΟΤΕ
ΜΑΧ4 <- ΛΕΠΤΑ[Ι]
Ν <- Ι
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
ΓΡΑΨΕ ΜΑΧ1, ΟΝ[Κ]
ΓΡΑΨΕ ΜΑΧ2, ΟΝ[Λ]
ΓΡΑΨΕ ΜΑΧ3, ΟΝ[Μ]
ΓΡΑΨΕ ΜΑΧ4, ΟΝ[Ν]
ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Με επιφύλαξη γιατί την πόσταρα βιαστικά! Ελπίζω να βοήθησα
το παραπάνω πρόγραμμα αν υποθέσουμε ότι είναι μοναδικός ο παιχτης με τα περισσοτερα λεπτά. Διαφορετικά στην θέση που τους εμφανίζω θα αντικαταστήσεις αυτό
ΓΙΑ Ι ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 22
ΑΝ ΘΕΣΗ[Ι]='Τ' ΤΟΤΕ
ΑΝ ΛΕΠΤΑ[Ι]=ΜΑΧ1 ΤΟΤΕ
ΓΡΑΨΕ ΟΝ[Ι], ΜΑΧΙ
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ ΘΕΣΗ[Ι]='Α' ΤΟΤΕ
ΑΝ ΛΕΠΤΑ[Ι]=ΜΑΧ2 ΤΟΤΕ
ΓΡΑΨΕ ΟΝ[Ι], ΜΑΧ2
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ ΘΕΣΗ[Ι]='Κ' ΤΟΤΕ
ΑΝ ΛΕΠΤΑ[Ι]=ΜΑΧ3 ΤΟΤΕ
ΓΡΑΨΕ ΟΝ[Ι], ΜΑΧ3
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΑΛΛΙΩΣ
ΑΝ ΛΕΠΤΑ[Ι]=ΜΑΧ4 ΤΟΤΕ
ΓΡΑΨΕ ΟΝ[Ι], ΜΑΧ4
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
και φυσικα στην περιπτωση αυτή οι μεταβλητες Κ,Λ,Μ,Ν του παραπάνω προγράμματος δεν χρειάζονται.Σορρυ για την προχειρότητα
ptsiotakis
Εκκολαπτόμενο μέλος
m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος
apagal
Νεοφερμένος
Υ.Γ.:Τα θέματα τα κατέβασα από εδώ και στο δεύτερο θέμα,έχει μια συνάρτηση αλλά πουθενά δεν καταχωρεί κάποιο αποτέλεσμα στο όνομα της συνάρτησης για να το ανεβάσει μετά πάνω.Είναι δαίμονας ή έχω καταλάβει κάτι λάθος εγώ?
mavros_pit
Νεοφερμένος
nikolas17
Πολύ δραστήριο μέλος
Κατ' αρχάς έχεις κάποια γενικά συντακτικά λάθη :
- Δεν έκλεισες την εντολή Αν ... Αλλιώς με 'Τέλος_αν'
- Είναι <= και όχι =<
- Στην διαδικασία είναι : Κ <-- Κ + Κ*(5/100)
Έπειτα τα λάθη λογικής :
1) Στην διαδικασία χρειάζεσαι 3 μεταβλητές τουλάχιστον :
- έναν μετρητή (το ι)
- Το αρχικό συνολικό κόστος (140.000 για 1 βδομάδα) ΚΑΙ
- το κόστος ΗΜΕΡΑΣ το οποίο θα προσθέτεις στο 140.000 και αρχικά ειναι 20.000 Αυτό αυξάνεται 5% και όχι το 140.000
Σωστό μου φένεται κατά τα άλλα...:what:
nikolas17
Πολύ δραστήριο μέλος
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι όταν ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ την λέξη, να διαβάζει κάθε ενα γράμμα χωριστά και να το αποθηκεύει σε πίνακα
mavros_pit
Νεοφερμένος
Γι' αυτο απεκλεισα τον πινακα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 61 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- john_55
- akis_95
- Marios2020
- Hased Babis
- Mara2004
- Mary06
- Valous
- Ilovemycats27
- katia.m
- Anna_kitty
- antonis97
- gewrgioyp
- Panagiotis849
- Σωτηρία
- marian
- ggl
- tsiobieman
- elenicar
- Scandal
- Δήμος56103
- eukleidhs1821
- calliope
- kwstaseL
- Eri0611
- liaiscool
- leo41
- Georgekk
- Athens2002
- Johnman97
- imkindalost
- panagiotis G
- Giovanni5
- marsenis
- thecrazycretan
- the purge
- eri548
- Ria99
- JohnGreek
- lostpfg
- Vold
- Λαμπρινηη
- SlimShady
- tasost
- Vasilina93
- kvstas92
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.