Μαρκέλλα Μ.
Νεοφερμένος
και στο Β να κάνω τους τυπους??
στην εξισωση 2χ^-8=0 μόνο το χ ειναι υψωμενο.. αυτο πως θα το κανω διακρινουσα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδιά μια τελευταία βοήθεια στην Αλγεβρα.Δίνω Αλγεβρα την Παρασκευή...
ΑΣΚΗΣΗ:
Α)Να εξετάσετε ποιες απο τις παρακάτω εξισώσεις έχουν λύση και να προσδιορίσετε το πλήθος των ριζών τους:
1)χ^-3χ-10=0, 2)χ^+6χ+9=0, 3)χ^+3χ+5=0
Β)Να βρείτε την ρίζα ή τις ρίζες σε όσες από τις παραπάνω εξισώσεις, 1), 2), 3) απαντήσατε ότι έχουν ρίζα ή οχι.
επίσης: να λυθεί η εξίσωση: 2χ^-8=0.(την ελυσα αλλά δεν είμαι σίγουρη)
Υ.Γ. ( ^ = αριθμός υψωμένο στο τετράγωνο)
ευχαριστώ!
Όπως είπε η Αδαμαντία, βρίσκεις τις διακρίνουσες των εξισώσεων απ'τον τύπο
Αν η διακρίνουσα είναι θετική έχεις δύο ρίζες
Αν είναι μηδέν έχεις μία διπλή ρίζα
Ενώ αν είναι αρνητική, η εξίσωση δεν έχει ρίζες.
Για το 2ο ερώτημά σου αντί για διακρίνουσα μπορείς να το λύσεις ως εξής:
edit: Για να σου φύγει η απορία για το πως το κάνεις με διακρίνουσα. Γράφεις την εξίσωση στη μορφή
και εφαρμόζεις κανονικά τους τύπους με β=0
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαρκέλλα Μ.
Νεοφερμένος
Σας ευχαριστώ πολύ!!!
akis95
Δραστήριο μέλος
alex2395
Δραστήριο μέλος
και ειναι πολυ καλο
akis95
Δραστήριο μέλος
Μαθηματικοί διαγωνισμοί Ασκήσεις, συνοπτική θεωρία: Αρχιμήδης Junior, Ευκλείδης, Αρχιμήδης Senior, Βαλκανιάδα μαθηματικών εχω δει και αυτο το βιβλιο πωσ σασ φαινεται??
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος
Αντίθετα, το "Γεωμετρία 1" από τον ίδιο συγγραφέα (Στεργίου) και εκδόσεις, είναι αρκετά πιο κοντά στη γεωμετρία της Α' Λυκείου. Δεν είναι εύκολο, αλλά κάποια θέματα είναι μέσα στις δυνατότητες ενός μαθητή Α' Λυκείου, δυνατού στη Γεωμετρία.
akis95
Δραστήριο μέλος
alex2395
Δραστήριο μέλος
λοιπον πειτε και κανενα βιβλιο για του χρονου!
λοιπον πειτε και κανενα βιβλιο για του χρονου!
Βασικά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις,είναι να πας ο ίδιος σε βιβλιοπωλείο,να κοιτάξεις όλα τα βοηθήματα και να επιλέξεις εσύ,ποιό σου ταιριάζει.
Π.χ. για μένα στα μαθηματικά ο Παπαδάκης δεν συγκρίνεται με τον Μπάρλα,ο καθηγητής μου όμως έχει ακριβώς την αντίθετη άποψη.
Απότελεσμα;Διαβάζω θεωρία από τον Παπαδάκη και λύνω μετά όλες τις ασκήσεις του Μπάρλα.
STRATOS111
Νεοφερμένος
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
maria....
Πολύ δραστήριο μέλος
|3-1/3|=|3|-|1/3| Είναι σωστό ή λάθος;;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Nαι, σε αυτήν την περίπτωση σωστό είναι... γιατί βγαίνει
Άρα αυτό που έγραψες νομίζω πως ισχύει.
akis95
Δραστήριο μέλος
reca
Νεοφερμένος
akis95
Δραστήριο μέλος
vavlas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεια σας... έχω κι εγώ μια απορία.. πως βρίσκουμε το πεδίο τιμών και πεδίο ορισμού όταν μας δίνεται μια γραφική παράσταση (δηλαδή από αυτήν); Πρώτη λυκείου κι εγώ..Helppp
Το πεδίο τιμών είναι το σύνολο των τεταγμένων των σημείων της γραφικής παράστασης της συνάρτησης.
*Maria (^_^)*
Πολύ δραστήριο μέλος
koum
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι, πρέπει.Θέλω να ρωτήσω κάτι.. Σ'αυτού του είδους τις εξισώσεις πρέπει να βγάλουμε περιορισμό? |x-2|=2x-1
*Maria (^_^)*
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ.. Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πως λύνεται μια τέτοια εξίσωση.. => Μέχρι εδώ μπορώ να καταλάβω το τι κάνουμε..τη συνέχεια όμως δεν την καταλαβαίνω..δηλαδή:Ναι, πρέπει.
koum
Πολύ δραστήριο μέλος
Κοινό παράγοντα κάνουμε.Ευχαριστώ.. Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πως λύνεται μια τέτοια εξίσωση.. => Μέχρι εδώ μπορώ να καταλάβω το τι κάνουμε..τη συνέχεια όμως δεν την καταλαβαίνω..δηλαδή:
Είναι βασική ιδιότητα από το γυμνάσιο, αν και θα τη βρεις αναλυτικότερα στην άλγεβρα της Α'.
Ψάχνεις για κοινούς όρους και παραγοντοποιείς.
Ps: Πολύ πιθανό να μη βοήθησα.
Ps2: Τουλάχιστον προσπάθησα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 51 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- akis_95
- nearos
- cment
- Fanimaid123
- Satan Claus
- eva987
- _Aggelos123
- Cat lady
- Γιούρα
- spring day
- ggl
- tsiobieman
- Σωτηρία
- το κοριτσι του μαη
- eukleidhs1821
- Georgekk
- SlimShady
- Scandal
- Lia 2006
- Alexandros36k
- 69lover
- TonyMontanaEse
- Unboxholics
- Arvacon
- rafaela11
- Hara_2
- manos66
- Ryuzaki
- Giii
- Athens2002
- barkos
- ssalex
- anastasiakan
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.