ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος
Να βρεθεί η ελάχιστη τιμή της παράστασης , όπου εννοείται x πραγματικός.
(Η πρωτότυπη άσκηση είχε αντί για 100, αλλά αυτό θα το πήγαινε από προκλητική για Α' Λυκείου σε μάλλον απρόσιτη για Α' Λυκείου)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giorgos147
Νεοφερμένος
Χρειάζομαι τη βοήθεια σας.
Δε μπορώ να καταλάβω τα απόλυτα.
Π.χ. πλέον έχω κάτι ασκήσεις όπως
"Αν -1<α<1 να δείξετε ότι |2-|α-1||=α+1"
Τι να κάνω; Δε ζητάω λύση τη παραπάνω άσκηση, απλά μια βοήθεια να δω από που να αρχίσω γιατί πλέον έχω μπερδευτεί. :S
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vavlas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλημέρα σας!
Χρειάζομαι τη βοήθεια σας.
Δε μπορώ να καταλάβω τα απόλυτα.
Π.χ. πλέον έχω κάτι ασκήσεις όπως
"Αν -1<α<1 να δείξετε ότι |2-|α-1||=α+1"
Τι να κάνω; Δε ζητάω λύση της παραπάνω άσκησεις, απλά μια βοήθεια να δω από που να αρχίσω γιατί πλέον έχω μπερδευτεί. :S
Θυμήσου τον ορισμό του απολύτου.
|α|=α αν α=>0,ή|α|=-α αν α<0.
Με την διπλή ανισότητα που έχεις μπορείς κάθε φορά να βρίσκεις το πρόσημο της παράστασης που είναι μέσα στο απόλυτο.
Dias
Επιφανές μέλος
α<1 => α-1<0 => |α-1|=1-α , α>-1 => α+1>0 => |α+1|=α+1"Αν -1<α<1 να δείξετε ότι |2-|α-1||=α+1"
|2-|α-1||= . . . . . . . .
giorgos147
Νεοφερμένος
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί με δυσκολεύουν τόσο.
BILL KEXA
Νεοφερμένος
vavlas
Εκκολαπτόμενο μέλος
παιδιά κυρίως απο μεγάλες τάξεις μπορείτε να μού πείτε αν οι απόλυτες τιμές παίζουν για μεγαλύτερες τάξεις ; Επειδή έχω ψιλοσυγχιστεί στα μαθηματικά επειδή δν είναι σαν του γυμνασίου....ευχαριστώ
Παντού παίζουν τα απόλυτα.
Πριν λίγες μέρες κάναμε πλευρικά όρια με απόλυτες τιμές.
alex2395
Δραστήριο μέλος
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Εξάσκηση στις ιδιότητες,guys!
λχ=λ(λ+1) και (λ-1)(λ+3)χ=3-3λ
Τι ζητάει η άσκησή σου γιατί δεν κατάλαβα.
vavlas
Εκκολαπτόμενο μέλος
ξερει κανεις με ποιον τρόπο λυνονται τετοιες ασκησεις ;
Το λ τι είναι παράμετρος;
Σου λέει ότι κινείτε στο R η είναι σταθερός αριθμός;
alex2395
Δραστήριο μέλος
αν και δεν εχουμε φτασει ακομα θα ελεγα οτι πρεπει να βασιστεις στα παρακατω:
και
Dias
Επιφανές μέλος
Προφανώς η εκφώνηση λέει να λυθούν οι εξισωσεις για λ πραγματικό.ξερει κανεις με ποιον τρόπο λυνονται τετοιες ασκησεις ;
1) λχ=λ(λ+1)
Για λ≠0 : Μία λύση χ = λ+1
Για λ=0 : 0χ=0 , ταυτότητα
2) (λ-1)(λ+3)χ=-3(λ-1)
Για λ≠1 και λ≠-3 : Μία λύση χ = -3/λ+3
Για λ=1 : 0χ=0 , ταυτότητα
Για λ = -3 , 0χ = 12, αδύνατη
alex2395
Δραστήριο μέλος
να βρεθει το χ για τις τιμες του λ που ανηκει στους πραγματικους αριθμους
απλη..για δοκιμασε την για εξασκηση
εχει ταυτοτητα και παραγοντοποιηση.
alex2395
Δραστήριο μέλος
παιδια να ρωτησω κατι.Εσεις πατε φροντιστηριο Αλγεβρα???
εγω οχι και δεν εχω προβλημα...
koum
Πολύ δραστήριο μέλος
αντε βαλτε καμια ασκησουλα γιατι βαριεμαι...
παιδια να ρωτησω κατι.Εσεις πατε φροντιστηριο Αλγεβρα???
εγω οχι και δεν εχω προβλημα...
Πάρε μια ανισότητα να παίξεις...
Αν για τους θετικούς αριθμούς και ισχύει ότι: ,
να αποδειχθεί ότι :
13diagoras
Δραστήριο μέλος
Παιζει καμια υποδειξη??Λίγο πιο "ανεβασμένη" άσκηση στα απόλυτα :
Να βρεθεί η ελάχιστη τιμή της παράστασης , όπου εννοείται x πραγματικός.
(Η πρωτότυπη άσκηση είχε αντί για 100, αλλά αυτό θα το πήγαινε από προκλητική για Α' Λυκείου σε μάλλον απρόσιτη για Α' Λυκείου)
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος
@ υπόδειξη
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 51 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- akis_95
- cment
- Fanimaid123
- Satan Claus
- eva987
- _Aggelos123
- Cat lady
- Γιούρα
- spring day
- ggl
- tsiobieman
- Σωτηρία
- το κοριτσι του μαη
- eukleidhs1821
- Georgekk
- SlimShady
- Scandal
- Lia 2006
- Alexandros36k
- 69lover
- TonyMontanaEse
- Unboxholics
- Arvacon
- rafaela11
- Hara_2
- manos66
- Ryuzaki
- Giii
- Athens2002
- barkos
- ssalex
- anastasiakan
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.