Πρεπει να ξεχασε καποια προϋποθεση,ουτε εγω νομιζω οτι ισχυει ετσι οπως το δινεις...
Δυσκολευομαι κ εγω με κατι ασκησουλες στην κατευθυνση και θα το εκτιμουσα πολυ αν με βοηθουσε καποιος γιατι εχω φαει τοσες ωρες και δεν μπορω να καταληξω καπου!Λοιπον...
1)Δινεται η εξισωση (λ-1)χστο τετραγωνο+(2λ-3)ψστο τετραγωνο+6(2-λ)χ=16(λ-1),λεR (1).
α)Αν λ=1,να αποδειξετε οτι η (1) παριστανει παραβολη C1 της οποιας να βρειτε τη διευθετουσα δ και την εστια Ε.
β)Αν λ=2, να αποδειξετε οτι η (1) παριστανει κυκλο C2, του οποιου να βρειτε το κεντρο Ο και την ακτινα R.
γ)Να βρειτε την εξισωση της ελλειψης, που εχει κεντρο την αρχη Ο των αξονων, μια εστια της κοινη με την εστια Ε της παραβολης του ερωτηματος (α) και μεγαλο αξονα ισο με την ακτινα του κυκλου του ερωτηματος (β).
δ)Να βρειτε τα κοινα σημεια P1,P2 των κωνικων τομων C1,C2 και να αποδειξετε οτι η αποσταση του P1 απο τη διευθετουσα δ μειον την αποσταση του P1 απο την εστια Ε ειναι ιση με την αποσταση του P2 απο τη διευθετουσα δ μειον την αποσταση του P2 απο την εστια Ε.
Και η δευτερη ασκηση..
2)Δινονται τα διανυσματα α,β για τα οποια ισχυει μετρο του α=4,μετρο του β=5 και προβολη του β στο α=5α/8.
α)Να αποδειξετε οτι α*β=10.(εσωτερικο γινομενο)
β)Να βρειτε τη γωνια των διανυσματων α,β.
γ)Να υπολογισετε το μετρο του διανυσματος ν=α-β
δ)Αν το διανυσμα υ=(α*β)α-κβ,κεR ειναι καθετο στο διανυσμα β, να βρειτε την τιμη του πραγματικου αριθμου κ.
(Εκτος του κ,ολα τα υπολοιπα γραμματα συμβολιζουν διανυσματα)
Και στις 2 ασκησεις εχω λυσει τα 2 πρωτα υποερωτηματα και κολλαω στα 2 τελευταια..Ευχαριστω οποιον προθυμοποιηθει να βοηθησει!