Ποια είναι η ιδανική περιοχή να μείνεις ως φοιτητής στη Θεσσαλονίκη;

Annts

Νεοφερμένος

Η Annts αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Ερώτησηηη.. Ποια είναι η ιδανική περιοχή ´να μείνει φοιτητής στην Θεσσαλονίκη ;
 

Κάμπια

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ελευθερία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,656 μηνύματα.
Ανατολικά
Κάτω Τούμπα, Ανάληψη, Τριανδρία, Σαράντα Εκκλησιές
ή κέντρο
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.
Όλες, εκτός από Σίνδο.
 

savvas l

Νεοφερμένος

Ο savvas l αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής του τμήματος Τουρισμού Ιονίου και μας γράφει απο Ελευθέριο (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 18 μηνύματα.

Than003

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Than003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 308 μηνύματα.
Σαράντα εκκλησιές μένω εγώ, πολύ καλά είναι. Ειδικά αν είσαι κάτω, προς Αγίου Δημητρίου, βολεύει φουλ. Αν σπουδάζεις απθ είναι απόσταση λίγων λεπτών.
 

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Unboxholics αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ και μας γράφει απο Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1,281 μηνύματα.
Κεντρο, 40 εκκλησιες, γαλλικο ινστιτούτο εχω ακουσει ατομα που μενουν κ ειναι κομπλε, αναληψη, αγιου δημητριου. Γενικα οι περισσοτερες περιοχες καλες ειναι αρκει να μην πας αρκετα μακρια και πρεπει να εισαι ωρα με τον οασθ. Φυσικα αποφευγεις την περιοχη γυρω απο τα τρενα για ευνοητους λογους. Το καλο με το κεντρο(πχ αντιγονιδων που ειμαι) ειναι οτι εχεις σχεδον ολα τα αστικα διπλα σου.
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,461 μηνύματα.
Ναι γιατί άμα έρθει κατά Κορδελιό θα καλοπερασει 😂
Αν εξαιρέσεις την απόσταση Πανεπιστήμια - Κορδελιό/Εύοσμος τόσο για να πηγαίνει κάποιος στη σχολή, όσο και για να βγαίνει το βράδυ στο κέντρο, μια χαρά είναι πλέον. Νέες οικοδομές έχει ο Εύοσμος, πάρκινγκ υπάρχει παντού, συγκοινωνία συχνή με το κέντρο, μεγάλη πλατεία με ωραία μαγαζιά.
Και το Κορδελιό είναι ωραίο (περιοχή ΔΕΗ ή προς πλατεία - Ανδρέα Παπανδρέου), αλλά σίγουρα καλύτερη επιλογή είναι ο Εύοσμος που ξεχωρίζει από τα δυτικά. Βέβαια τα ενοίκια έχουν γίνει απλησίαστα.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 5,732 μηνύματα.

Θα σου φανεί χρήσιμο και αυτο
 

marina.marina

Νεοφερμένος

Η marina.marina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
Κατ αρχάς σε ποιό πανεπιστήμιο θα είσαι; ΑΠΘ ή ΔΙΠΑΕ; Αν είσαι στο ΑΠΘ που βρίσκεται κέντρο βολεύει περισσότερο να μείνεις κέντρο ή ανατολικά λόγω λεωφορείων αλλά να ξέρεις ότι τα ενοίκια είναι πολύ ακριβότερα απ ότι στα δυτικά. Αν όμως πρόκειται να φοιτήσεις στο ΔΙΠΑΕ τότε μάλλον οι δυτικές περιοχές σε βολεύουν περισσότερο και μάλιστα οι γειτονιές που εξυπηρετούνται από τη γραμμή 18 και 1 που συνδεει διάφορες δυτικές συνοικίες μεταξύ τους και με το σταθμό των κτελ. Από κει έχεις 2 επιλογές για ΔΙΠΑΕ. Όχι μόνο το 52 που έχει καταντήσει μαρτύριο. Αυτά που ακούς για επικίνδυνες περιοχές στα δυτικά αφορούν κυρίως το δυτικό κέντρο. Δηλαδή την περιοχή γύρω από το σταθμό των τρένων και το σταθμό των κτελ. Περιοχές όμως όπως ο Εύοσμος, η Πολίχνη, οι Αμπελοκηποι, οι Συκιές κ.ά. είναι μια χαρά ασφαλείς. Λίγο μακρύτερα με τα λεωφορεία σε περίπτωση ΑΠΘ αλλά και σημαντικά φθηνότερα. Μην πάρεις πληροφορίες για την πόλη από φοιτητές που είναι από άλλες περιοχές αλλά από ντόπιους. Καλώς να μας έρθεις και καλή φοίτηση
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 5,732 μηνύματα.
Ναι στα δυτικά τα ενοικια ειναι ολα σχετικα πιο φθηνα σε σχεση με ανατολικα και κεντρο. Απλά ειναι η αποσταση και το θεμα ασφαλειας μεχρι να φτασεις εκει. Αλλά ας παρουμε την αποσταση. Φοιτήτρια εισαι και θα θελεις να βγεις ενα βραδυ. Ειναι 2 το βράδυ, πώς θα γυρισεις συκιες ή κορδελιο ή ευοσμο; Ή θα τα σκασεις στο ταξι (με διπλή ταρίφα παρακαλώ επειδή είναι νυκτερινή βάρδια) ή θα γυμνασεις ποδαράκια. Εναλλακτικά θα έπρεπε είτε να είχες γυρίσει σπίτι πολύ νωρίς (με το τελευταίο αστικό 11μιση-12) ή να πάρεις το πρώτο πρωινό το ξημέρωμα. Στο κέντρο και ανατολικά (ειδικά περιοχές κάτω από εγνατία και λεωφ καραμανλή που είναι η συνέχεια της εγνατίας προς τα ανατολικά) το καλό είναι πως περπατιέται πολύ πιο εύκολα το βράδυ, και υπάρχει το 1Ν που εξυπηρετεί όλο το κέντρο και ανατολικά. Πάντα υποθέτουμε πως δεν έχεις δικό σου αυτοκίνητο, αν έχεις τότε όλες οι περιοχές βολεύουν λίγο πολύ ως προς την απόσταση.

Επισης γενικά να υπολογιζεις και τυχον μετακινησεις στη χειροτερη με πατινι και διαθεσιμοτητα τους. Ναι δεν κάνω πλάκα. Ειναι πολυ βολικο και σωτηριο ωρες ωρες οταν βιαζεσαι καπου και δεν περναει αστικο ή απεργεί ο οασθ ή κυριως το βραδυ που εξαρτασαι μονο απο το 1Ν (η μοναδικη νυχτερινη γραμμη της πολης για αστικο). Οπότε να έχεις υπόψιν σου πως η κάλυψη από πατίνια είναι κυρίως κέντρο και ανατολικά, ενώ στα δυτικά ελάχιστη (δυτικό κέντρο ναι καλύπτουν), τέρμα δυτικά καθόλου. Εναλλακτικά και ποδήλατο μπορείς να αγοράσεις.
Αυτά που ακούς για επικίνδυνες περιοχές στα δυτικά αφορούν κυρίως το δυτικό κέντρο. Δηλαδή την περιοχή γύρω από το σταθμό των τρένων και το σταθμό των κτελ.
ισχύει αυτό, εκεί είναι κυρίως το κακόφημο και επικίνδυνο "δυτικά" που πρέπει να αποφεύγουμε
Περιοχές όμως όπως ο Εύοσμος, η Πολίχνη, οι Αμπελοκηποι, οι Συκιές κ.ά. είναι μια χαρά ασφαλείς. Λίγο μακρύτερα με τα λεωφορεία σε περίπτωση ΑΠΘ αλλά και σημαντικά φθηνότερα. Μην πάρεις πληροφορίες για την πόλη από φοιτητές που είναι από άλλες περιοχές αλλά από ντόπιους.
Υποθέτω μένετε χρόνια στη θεσσαλονίκη οπότε σίγουρα την ξέρετε πολύ καλύτερα από εμένα, ειδικά όσον αφορά τα δυτικά. Μετακινείστε με αυτοκίνητο μήπως; Η ασφάλεια αφορά τη μεταφορά προς το σπίτι και κυρίως όταν εννοούμε με τα πόδια. Η ίδια η περιοχή μπορεί να είναι ασφαλής (πχ η πλατεία ευόσμου μια χαρά ασφαλής είναι, δε θα σου επιτεθούν όταν βγάζεις τα σκουπίδια το βράδυ ξέρω γω) όμως το ρίσκο είναι στο πώς θα φτάσεις μέχρι εκεί ξεκινώντας από το κέντρο και κινούμενος με τα πόδια ή με πατίνι ή με ποδήλατο (με μέσο όπου είσαι εκτεθειμένος τελοσπάντων, όχι με αυτοκίνητο). Ας πούμε ένας νέος φοιτητής 18 χρονών, το βράδυ πώς θα γυρίσει συκιές και εύοσμο από κέντρο με τα πόδια; Πολύ πιο εύκολο, ασφαλές και βολικό είναι να έχει σπίτι κέντρο και ανατολικά όπου μπορεί και με τα πόδια να πάει, και με το 1Ν, και με πατίνι, εκτός από ταξί. Δηλαδή μπορεί να μην είμαι βέρος θεσσαλονικιός ντόπιος, όμως τα ζούμε ως φοιτητές όλα αυτά και μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας στους επόμενους. Επίσης κάποιος που μένει 20 χρόνια στα δυτικά και τακτικά αντιμετωπίζει "περίεργους" από ένα σημείο και μετά μαθαίνει το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται σε τέτοιες καταστάσεις, πώς να τις αποφεύγει, τι να κάνει για να μη δίνει στόχο εξαρχής, πώς να τους μιλάει για να μην κλιμακωθεί η κατάσταση σε κάτι κακό κλπ, όμως ένας νέος φοιτητής που μόλις έχει βγει από τους κόλπους της οικογένειας δεν ξέρει τίποτα από όλα αυτά, ειδικά αν προέρχεται από επαρχία. Πόσο μάλλον όταν είναι κοπέλα που δυστυχώς στοχοποιούνται πιο συχνά από περίεργους, δεν το λέω προφανώς σεξιστικά και μακάρι να μην ίσχυε αλλά δυστυχώς είναι γεγονός τέτοιες επιθέσεις.

@Annts Οπότε μετά από όλη αυτή την ανάλυση, υποθέτοντας πως θα σπουδάσεις στο ΑΠΘ και όχι Σίνδο, ως "ιδανική περιοχή" με τη σημασία που φαντάζεσαι ως νέα φοιτήτρια (σχολή, διασκέδαση, μετακινήσεις) εν ολίγοις θα σου πρότεινα: Κέντρο (όχι ψηλότερα από κασσάνδρου, όχι δυτικότερα από πλατεία αντιγονιδών), ανατολικά: αγία τριάδα, ανάληψη, θεαγένειο, ιπποκράτειο, 25η μαρτίου, βούλγαρη, δελφών, χαριλάου και τέλος Άνω Τούμπα, 40 εκκλησιές, Τριανδρία. 25η μαρτίου και βούλγαρη είναι κάπως μακριά βέβαια, θα πρότεινα σε πρώτη φάση όχι ανατολικότερα από Μπότσαρη, ανάλογα και με το τι σπίτια βρίσκεις. Απόφυγε πάση θυσία το δυτικό κέντρο, δηλαδή γύρω από σταθμό τρένων, μοναστηρίου, γιαννιτσών, Μενεμένη, κτελ. Δυτικά κοίτα σπίτια αν θες και σε αμπελόκηπους εύοσμο κλπ όμως ως δεύτερη λύση αν δε βρείς κάτι αξιόλογο σε κέντρο και ανατολικά. Το αξιόλογο το κρίνεις εσύ με βάση το τι προσφέρει το σπίτι για την τιμή του και την απόσταση από τη σχολή. Το βράδυ είναι πολύ πιο εύκολο να γυρίζεις σπίτι είτε με τα πόδια είτε με το 1Ν αν μένεις κέντρο ή ανατολικά. Bonus tip: Όταν θα έρθεις εσύ με το καλό θα υπάρχει και το μετρό, οπότε πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψιν σου πλέον στις μετακινήσεις σου και αυτό.
 
Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,720 μηνύματα.
Tα παιδια πρεπει να ζουν εκει που ειναι η ζωη και οχι το πανεπιστημιο.
Το δρομολογιο σπιτι σχολειο σπιτι φαι φροντ σπιτι τελειωσε και δεν ξανα γυριζει.
Μενω εκει που ειναι η κινηση η διασκεδαση τα μαγαζια τα καφε το φαι και θα ερθουν οι αλλοι να συναντηθουμε... ενταξει θα πηγαινουμε και πανεπιστημιο ποτε ποτε, 5 μερες την εβδομαδα δηλαδη max.
Αυτο ειναι και το πλεονεκτημα της μικρης πολης ..κανεις ετσι με τα ποδαρακια και εισαι στο σημειο που τα εχει ολα και θα ερθουν και οι αλλοι.
Ολους τους βλεπεις καθε μερα επικοινωνεις εισαι ηρεμος και χαρουμενος και υγιης και αποδοτικος.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top