Guest 292010
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
25-03-22
21:07
Αυτό ισχύει σε κάθε επιστήμη αν μιλάμε για τις σοβαρές επιστήμες που διαμορφώνουν την βασική επιστημονική σκέψη. Έρχεται ο καθηγητής και πετάει 2-3 αοριστίες (για να μην πω την άλλη λέξη) στον πίνακα, εκτός τόπου και χρόνου από την τάδε βιβλιογραφία, πρακτικά συνεδρίου και αναρωτιέσαι μήπως είμαι σε λάθος μάθημα; Στην εξεταστική όμως πάει και βάζει από τις sos φωτοτυπίες που κυκλοφορούν δεμένες με σπιράλ στο Φωτοτυπάδικο της Σούλας. Πέφτει σήμα Μορς Πουτινικών προδιαγραφών από την ΔΑΠ-για την καρδιά σας, ή την ΚΝΕ που ψάχνονται να δουν θεωρητικά πως βγαίνει η άσκηση αφού είναι οπαδοί της ορθότητας και στο τέλος πάει η αντιγραφή σύννεφο (καπιταλιστικά και απλά).
Ποια η λογική να μάθεις μια επιστήμη μέσα από τόμους και όχι μέσω κατανόησης των ασθενειών και των περιπτώσεων; Η ανάγνωση τόμων δεν σημαίνει και μάθηση. Δεν μου λέει κάτι. Η οποιαδήποτε επιστήμη θέλει μια στοιχειώδη σκέψη. Διαβάζω για την περίπτωση όγκων στο παχύ έντερο. Μόνο ό,τι λέει ο τσελεμεντές; Δεν θα πρέπει να καταλάβω τι γράφει ο τσελεμεντές; Να αισθανθώ λίγο το κείμενο;
Λοιπόν εγώ δεν μίλησα για ανάγνωση τομων. Αλλά η Ιατρική δεν μαθαίνεται μέσα σε 20 διαφάνειες. Το παίρνω πτυχίο από το έχω γνώσεις απέχει έτη φωτός. Η ιατρική πέραν της κατανόησης έχει και άπειρη γνώση που πρέπει απλά να μάθεις απέξω. Αιτία, συμπτώματα, παρενέργειες φαρμάκων, ενδείξεις φαρμάκων. Τιμές. Στην ιατρική δε λύνεις ασκήσεις. Και για να είσαι καλός πέραν της επαγγελματικής εμπειρίας, της τριβής με περιστατικά και τις συζητήσεις απαιτεί να έχεις υπόβαθρο. Όταν έρχεται κάποιος με.κοιλιακο.αλγος πρέπει να ξέρεις τα 10 συχνότερα αίτια. Πρέπει να τα ξέρεις. Το να καταφέρεις να καταλήγεις στο πιο πιθανό είναι άλλο κομμάτι. Όταν καταλήγεις στο αίτιο πρέπει να ξέρεις τις πιθανές θεραπείες και τις ενδείξεις αντενδείξεις ανεπιθύμητες. Αυτά τα.διαβαζεις. τα μαθαίνεις απέξω. Κι επειδή δεν τα θυμάσαι για πάντα τα ξαναδιαβαζεις και τα ξαναδιαβαζεις μέχρι να μείνουν. Άπειρη γνώση μαθαίνεις και μέσω της δουλειάς. Δεν λύνεις ασκήσεις στην Ιατρική. Στην ιατρική μαθαίνεις.ενα μεγάλο κομμάτι ετοιμης γνώσης (δεν ανακαλύφθηκε χθες ότι ένα αίτιο κοιλιακού άλγους είναι η σκωληκοειδίτιδα) κι.υστερα πρέπει να διαβάζεις συνέχεια για να έχεις την πιο σύγχρονη γνώση, τα πιο σύγχρονα guidelines.Αυτό ισχύει σε κάθε επιστήμη αν μιλάμε για τις σοβαρές επιστήμες που διαμορφώνουν την βασική επιστημονική σκέψη. Έρχεται ο καθηγητής και πετάει 2-3 αοριστίες (για να μην πω την άλλη λέξη) στον πίνακα, εκτός τόπου και χρόνου από την τάδε βιβλιογραφία, πρακτικά συνεδρίου και αναρωτιέσαι μήπως είμαι σε λάθος μάθημα; Στην εξεταστική όμως πάει και βάζει από τις sos φωτοτυπίες που κυκλοφορούν δεμένες με σπιράλ στο Φωτοτυπάδικο της Σούλας. Πέφτει σήμα Μορς Πουτινικών προδιαγραφών από την ΔΑΠ-για την καρδιά σας, ή την ΚΝΕ που ψάχνονται να δουν θεωρητικά πως βγαίνει η άσκηση αφού είναι οπαδοί της ορθότητας και στο τέλος πάει η αντιγραφή σύννεφο (καπιταλιστικά και απλά).
Ποια η λογική να μάθεις μια επιστήμη μέσα από τόμους και όχι μέσω κατανόησης των ασθενειών και των περιπτώσεων; Η ανάγνωση τόμων δεν σημαίνει και μάθηση. Δεν μου λέει κάτι. Η οποιαδήποτε επιστήμη θέλει μια στοιχειώδη σκέψη. Διαβάζω για την περίπτωση όγκων στο παχύ έντερο. Μόνο ό,τι λέει ο τσελεμεντές; Δεν θα πρέπει να καταλάβω τι γράφει ο τσελεμεντές; Να αισθανθώ λίγο το κείμενο;
Όποιος έχει σπουδάσει και κάνει έιδικοτητα μπορεί να τα επιβεβαιώσει όλα αυτά. Αυτά.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,645 μηνύματα.
26-03-22
01:03
Λοιπόν εγώ δεν μίλησα για ανάγνωση τομων. Αλλά η Ιατρική δεν μαθαίνεται μέσα σε 20 διαφάνειες. Το παίρνω πτυχίο από το έχω γνώσεις απέχει έτη φωτός. Η ιατρική πέραν της κατανόησης έχει και άπειρη γνώση που πρέπει απλά να μάθεις απέξω. Αιτία, συμπτώματα, παρενέργειες φαρμάκων, ενδείξεις φαρμάκων. Τιμές. Στην ιατρική δε λύνεις ασκήσεις. Και για να είσαι καλός πέραν της επαγγελματικής εμπειρίας, της τριβής με περιστατικά και τις συζητήσεις απαιτεί να έχεις υπόβαθρο. Όταν έρχεται κάποιος με.κοιλιακο.αλγος πρέπει να ξέρεις τα 10 συχνότερα αίτια. Πρέπει να τα ξέρεις. Το να καταφέρεις να καταλήγεις στο πιο πιθανό είναι άλλο κομμάτι. Όταν καταλήγεις στο αίτιο πρέπει να ξέρεις τις πιθανές θεραπείες και τις ενδείξεις αντενδείξεις ανεπιθύμητες. Αυτά τα.διαβαζεις. τα μαθαίνεις απέξω. Κι επειδή δεν τα θυμάσαι για πάντα τα ξαναδιαβαζεις και τα ξαναδιαβαζεις μέχρι να μείνουν. Άπειρη γνώση μαθαίνεις και μέσω της δουλειάς. Δεν λύνεις ασκήσεις στην Ιατρική. Στην ιατρική μαθαίνεις.ενα μεγάλο κομμάτι ετοιμης γνώσης (δεν ανακαλύφθηκε χθες ότι ένα αίτιο κοιλιακού άλγους είναι η σκωληκοειδίτιδα) κι.υστερα πρέπει να διαβάζεις συνέχεια για να έχεις την πιο σύγχρονη γνώση, τα πιο σύγχρονα guidelines.
Όποιος έχει σπουδάσει και κάνει έιδικοτητα μπορεί να τα επιβεβαιώσει όλα αυτά. Αυτά.
Μπορεί να μην έχει ασκήσεις όπως οι θετικές ή τεχνολογικές επιστήμες, αλλά έχει ασκήσεις διαφορετικού τύπου όπου εξετάζεται η γνώση που μαθαίνετε. Συμφωνώ ότι έχετε διαφορετικό τρόπο διαβάσματος και άλλο τύπο αφομοίωσης της ύλης. Στις θετικές επιστήμες και εν γένει, μηχανικού, ο τρόπος διαβάσματος είναι περισσότερο επαγωγικός: από το ειδικό θα πρέπει ο αναγνώστης φοιτητής να κατανοήσει εις βάθος 1002 άλλες περιπτώσεις αν τεθούν ως ερωτήματα και οι οποίες δεν αναφέρονται απαραίτητα τόσο στις σημειώσεις ούτε στο μάθημα. Επίσης δεν υπάρχει το διαγώνιο διάβασμα ανά σελίδα. Πολλές φορές η ανάγνωση ενός κειμένου με μαθηματικά ακόμη και αν έχει εικόνες με μηχανολογικές διατάξεις, γραφικά και τεχνικά σχέδια, μπορεί να θέλει 3-4 μέρες μόνο να κατανοήσεις μια σελίδα! επειδή ο αναγνώστης χρειάζεται να κάνει μόνος του την λογική σύνθεση του νοήματος. Γι' αυτό το Πολυτεχνείο ή η Φυσικομαθηματική δεν είναι επιστήμη μαζικής προσέλευσης φοιτητών, όπως γίνεται στην Ελλάδα της υπερβολής.
georgia1213
Δραστήριο μέλος
Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
26-03-22
05:57
οπως λεει ο npb τα μαθηματικα κι οι θετικες επιστημες θελουν σκεψη αλλα και εκει οι θεωριες, οι νομοι, κοκο δεν τελειωνουν ποτε. Η επιστημη των μαθηματικων ειναι πολυ πιο απειρη απο αυτη της βιολογιας
margik
Νεοφερμένος
Η margik αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 78 μηνύματα.
26-03-22
16:02
Πες τα!(Θυμάμαι τον αγώνα σου να μπεις Ιατρική και σε θαυμάζω για αυτόν τον τσαμπουκά).Αυτό που ισχύει είναι ότι εκεί που φαίνεται ο ''δυνατός''επιστήμονας στον κλάδο της υγείας είναι η κριτική ικανότητα,η δυνατότητα συνεκτίμησης,αξιολόγησης και μυαλού που ''κόβει''σε κάθε κλινική περίπτωση.Και αυτό,αν δεν αγαπάς τον κλάδο και αν δεν ΄΄τό'χεις'' ,δεν έρχεται με κανένα απλό διάβασμα και εκμάθηση διαφανειών.Λοιπόν εγώ δεν μίλησα για ανάγνωση τομων. Αλλά η Ιατρική δεν μαθαίνεται μέσα σε 20 διαφάνειες. Το παίρνω πτυχίο από το έχω γνώσεις απέχει έτη φωτός. Η ιατρική πέραν της κατανόησης έχει και άπειρη γνώση που πρέπει απλά να μάθεις απέξω. Αιτία, συμπτώματα, παρενέργειες φαρμάκων, ενδείξεις φαρμάκων. Τιμές. Στην ιατρική δε λύνεις ασκήσεις. Και για να είσαι καλός πέραν της επαγγελματικής εμπειρίας, της τριβής με περιστατικά και τις συζητήσεις απαιτεί να έχεις υπόβαθρο. Όταν έρχεται κάποιος με.κοιλιακο.αλγος πρέπει να ξέρεις τα 10 συχνότερα αίτια. Πρέπει να τα ξέρεις. Το να καταφέρεις να καταλήγεις στο πιο πιθανό είναι άλλο κομμάτι. Όταν καταλήγεις στο αίτιο πρέπει να ξέρεις τις πιθανές θεραπείες και τις ενδείξεις αντενδείξεις ανεπιθύμητες. Αυτά τα.διαβαζεις. τα μαθαίνεις απέξω. Κι επειδή δεν τα θυμάσαι για πάντα τα ξαναδιαβαζεις και τα ξαναδιαβαζεις μέχρι να μείνουν. Άπειρη γνώση μαθαίνεις και μέσω της δουλειάς. Δεν λύνεις ασκήσεις στην Ιατρική. Στην ιατρική μαθαίνεις.ενα μεγάλο κομμάτι ετοιμης γνώσης (δεν ανακαλύφθηκε χθες ότι ένα αίτιο κοιλιακού άλγους είναι η σκωληκοειδίτιδα) κι.υστερα πρέπει να διαβάζεις συνέχεια για να έχεις την πιο σύγχρονη γνώση, τα πιο σύγχρονα guidelines.
Όποιος έχει σπουδάσει και κάνει έιδικοτητα μπορεί να τα επιβεβαιώσει όλα αυτά. Αυτά.
eukleidhs1821
Διάσημο μέλος
Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει από Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,928 μηνύματα.
26-03-22
17:33
ημερομηνια εγγραφης σου λεει 2020 και η sozi απο οτι φαινεται απο την ηλικια της εδωσε πανελληνιες πριν το 2012.εσυ πως το ξερεις?Πες τα!(Θυμάμαι τον αγώνα σου να μπεις Ιατρική και σε θαυμάζω για αυτόν τον τσαμπουκά).Αυτό που ισχύει είναι ότι εκεί που φαίνεται ο ''δυνατός''επιστήμονας στον κλάδο της υγείας είναι η κριτική ικανότητα,η δυνατότητα συνεκτίμησης,αξιολόγησης και μυαλού που ''κόβει''σε κάθε κλινική περίπτωση.Και αυτό,αν δεν αγαπάς τον κλάδο και αν δεν ΄΄τό'χεις'' ,δεν έρχεται με κανένα απλό διάβασμα και εκμάθηση διαφανειών.
georgia1213
Δραστήριο μέλος
Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
26-03-22
18:31
εν τω μεταξυ η sozi ισχυριζεται ακριβως το αντιθετο απαυτο που λεςΠες τα!(Θυμάμαι τον αγώνα σου να μπεις Ιατρική και σε θαυμάζω για αυτόν τον τσαμπουκά).Αυτό που ισχύει είναι ότι εκεί που φαίνεται ο ''δυνατός''επιστήμονας στον κλάδο της υγείας είναι η κριτική ικανότητα,η δυνατότητα συνεκτίμησης,αξιολόγησης και μυαλού που ''κόβει''σε κάθε κλινική περίπτωση.Και αυτό,αν δεν αγαπάς τον κλάδο και αν δεν ΄΄τό'χεις'' ,δεν έρχεται με κανένα απλό διάβασμα και εκμάθηση διαφανειών.e
margik
Νεοφερμένος
Η margik αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 78 μηνύματα.
26-03-22
19:03
Και,αγαπητέ Ευκλείδη,αποκλείεται δηλαδή να παρακολουθούσα το site εδώ και χρόνια και να γνώριζα τη Sozi μέσω αυτού?Έμπαινα χρόνια ως επισκέπτρια.Από τότε που ήμουν Β'λυκείου,δηλαδή τουλάχιστον μια δεκαετία.Τότε πήγαινα στην Ώθηση και μου το είχαν συστήσει το site.Θυμάμαι τον Dias από φοιτητή που έγραφε χαρακτηριστικά και ώριμα από τότε,θυμάμαι και κάποιον qwerty κάτι που ήταν γυμνασιόπαιδο τότε.Λύθηκε η απορία σας. (Απορώ,όμως, πώς σκαλώνει η σκέψη κάποιων και δεν σκέφτονται και το β'σενάριο που λένε,δηλαδή ότι εγγεγραμμένο μέλος δεν ήμουν,παρακολουθούσα όμως.Υπάρχουν και οι επισκέπτες καθημερινά).
Guest 292010
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
26-03-22
19:03
Δε διαφωνώ με τη margik. Όντως χρειάζεται κριτική ικανότητα, συνεκτιμηση, αξιολόγηση, μυαλό που κόβει. Ωστόσο μόνο με αυτά δεν πας πουθενά. Αυτό προσπαθώ να τονίσω. Πρέπει να έχεις μάθει απέξω πολλά πράγματα. Ένας γιατρός μπορεί να έχει διαβάσει τόμους βιβλία και να μην είναι καλός γιατρός γιατί δεν του κόβει. Ένας άλλος μπορεί να μην έχει κανένα θεωρητικό υπόβαθρο, να μην έχει διαβάσει ποτέ σοβαρά στη ζωή του κι απλά να του κόβει και να ναι έξυπνος. Πάλι δεν ειναι καλός γιατρός γιατί του λείπει η γνώση και αν δεν έχει διαβάσει πχ ότι το τάδε πράγμα στο καρδιογράφημα σημαίνει αυτό δε θα τον βοηθήσει η εξυπνάδα του να βρει τι έχει το καρδιογράφημα. Οπότε δε διαφωνώ με το κορίτσι. Διαφωνώ με όσους λένε ότι η Ιατρική δε θέλει το διάβασμα που ακούγεται τόσα χρόνια ότι θέλει. Επειδή απλά παίρνουν όλοι πτυχίο, διαβασμενοι, αδιαβαστοι. Ε ναι οκ ισχυει. Όλοι παίρνουν πτυχίο. Κάποια στιγμή θα πέσουν αυτά που διάβασες. Ο ασθενής όμως δεν έχει μόνο τα σος. Δεν είναι τα σος. Σόρρυ.εν τω μεταξυ η sozi ισχυριζεται ακριβως το αντιθετο απαυτο που λες
margik
Νεοφερμένος
Η margik αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 78 μηνύματα.
26-03-22
19:06
Στη Sozi απαντάω ότι τη θαυμάζω για τον αγώνα που πέτυχε στην Ιατρική,γιατί από παλιά που παρακολουθούσα το site ως επισκέπτρια θυμάμαι ότι είχε ξαναδώσει. Αυτό που γράφω ως γνώμη μου δεν πάει απαραίτητα στη Sozi,αλλά είναι μια άποψη που σε κάθε επιστημονικό κλάδο ''στέκει'',ότι δηλαδή,αν κάποιος δεν το αγαπάει το αντικείμενο και δεν είναι το μυαλό του ''κομμένο και ραμμένο''γι'αυτό,δύσκολο να τα βγάλει πέρα.Γενικό ήτανεν τω μεταξυ η sozi ισχυριζεται ακριβως το αντιθετο απαυτο που λες
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
ημερομηνια εγγραφης σου λεει 2020 και η sozi απο οτι φαινεται απο την ηλικια της εδωσε πανελληνιες πριν το 2012.εσυ πως το ξερεις
Άψογη η απάντησή σου.Έτσι ακριβώς είναι.Και όχι μόνο αυτό,αλλά θεωρώ ότι πρέπει σε κάθε ασθένεια να το ψάχνεις πολύ που λένε να αποκλείσεις το χειρότερο σενάριο πρώτα και να μην επαναπαύεσαι στο ότι''έλα μωρέ τίποτα δεν έχεις,πάρε ένα depon,είναι ψυχολογικό''που ακούω να λένε κάποιοι που μάλλον βαριούνται το λειτούργημά τους.Πιστεύω ότι θα είσαι καλή γιατρός.(Είμαι και εγώ γεννημένη το 1992(γραία,χαχαχαα).'Ημουν θετική κ/θνση,έδωσα το 2010 και μπήκα νοσηλευτική εκπα(την έβγαλα με άριστα),την ιατρική δεν την έπιανα τότε,γιατί,αν και πήγαινα στην Ώθηση,ήμουν στούρνος στη Φυσική κ/θνσης.Το ακριβώς αντίθετο από τα μαθηματικά δηλαδή.Το πάθος μου όμως ήταν η Νευροψυχολογία,δηλαδή πτυχίο εκεί και μεταπτυχιακό στην ιατρική,οπότε ξαναέδωσα πανελλαδικές το 2020 από...θεωρητική κ/θνση.Έφτυσα αίμα,όπως σίγουρα έκανες κι εσύ).Και να πω και κάτι από τον αείμνηστο Κωστή Παπαγιώργη :<<Όσο και αν καταγίνεται κανείς με κάτι,αν δεν τό'χει, ποτέ δεν γίνεται.Με την επιμονή έχουμε άθλους εργατικότητας, όχι όμως δημιουργήματα''.Γι'αυτό,λοιπόν,να καραγουστάρετε την επιστήμη σας και όλα θα'ρθουν!...Δε διαφωνώ με τη margik. Όντως χρειάζεται κριτική ικανότητα, συνεκτιμηση, αξιολόγηση, μυαλό που κόβει. Ωστόσο μόνο με αυτά δεν πας πουθενά. Αυτό προσπαθώ να τονίσω. Πρέπει να έχεις μάθει απέξω πολλά πράγματα. Ένας γιατρός μπορεί να έχει διαβάσει τόμους βιβλία και να μην είναι καλός γιατρός γιατί δεν του κόβει. Ένας άλλος μπορεί να μην έχει κανένα θεωρητικό υπόβαθρο, να μην έχει διαβάσει ποτέ σοβαρά στη ζωή του κι απλά να του κόβει και να ναι έξυπνος. Πάλι δεν ειναι καλός γιατρός γιατί του λείπει η γνώση και αν δεν έχει διαβάσει πχ ότι το τάδε πράγμα στο καρδιογράφημα σημαίνει αυτό δε θα τον βοηθήσει η εξυπνάδα του να βρει τι έχει το καρδιογράφημα. Οπότε δε διαφωνώ με το κορίτσι. Διαφωνώ με όσους λένε ότι η Ιατρική δε θέλει το διάβασμα που ακούγεται τόσα χρόνια ότι θέλει. Επειδή απλά παίρνουν όλοι πτυχίο, διαβασμενοι, αδιαβαστοι. Ε ναι οκ ισχυει. Όλοι παίρνουν πτυχίο. Κάποια στιγμή θα πέσουν αυτά που διάβασες. Ο ασθενής όμως δεν έχει μόνο τα σος. Δεν είναι τα σος. Σόρρυ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
ημερομηνια εγγραφης σου λεει 2020 και η sozi απο οτι φαινεται απο την ηλικια της εδωσε πανελληνιες πριν το 2012.εσυ πως το
''Αγκύλωση σκέψης'' βλέπω... Έκανα εγγραφή,πράγματι, το 2020.Έλα,όμως,που παρακολουθώ το site του ischool εδώ και χρόνια ως επισκέπτρια!! Και δεν είχα γραφτεί ποτέ ως μέλος.Συγκεκριμένα,από όταν ήμουν στη Β'Λυκείου.Ως επισκέπτρια μπαίνω κάπου κάπου και σε άλλα forums,όπως το parents.org.gr.(Θυμάμαι τον Dias που από τότε ήταν αστέρι στη Φυσική και κάποιον qwertyκάτι μαθητή γυμνασίου τότε.Φυσικά,θυμάμαι και τη Sozi και τον αγώνα που έκανε για να πάρει αυτό που ήθελε,την Ιατρική). {{{ Αυτό δεν το σκέφτηκες ως σενάριο,βρε Ευκλείδη??!}}}ημερομηνια εγγραφης σου λεει 2020 και η sozi απο οτι φαινεται απο την ηλικια της εδωσε πανελληνιες πριν το 2012.εσυ πως το ξερεις?
eukleidhs1821
Διάσημο μέλος
Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει από Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,928 μηνύματα.
26-03-22
19:50
οκ συγχωρεσε με τοτε!!παρεμπιπτοντως καταπληκτικη φωτογραφια!Και,αγαπητέ Ευκλείδη,αποκλείεται δηλαδή να παρακολουθούσα το site εδώ και χρόνια και να γνώριζα τη Sozi μέσω αυτού?Έμπαινα χρόνια ως επισκέπτρια.Από τότε που ήμουν Β'λυκείου,δηλαδή τουλάχιστον μια δεκαετία.Τότε πήγαινα στην Ώθηση και μου το είχαν συστήσει το site.Θυμάμαι τον Dias από φοιτητή που έγραφε χαρακτηριστικά και ώριμα από τότε,θυμάμαι και κάποιον qwerty κάτι που ήταν γυμνασιόπαιδο τότε.Λύθηκε η απορία σας. (Απορώ,όμως, πώς σκαλώνει η σκέψη κάποιων και δεν σκέφτονται και το β'σενάριο που λένε,δηλαδή ότι εγγεγραμμένο μέλος δεν ήμουν,παρακολουθούσα όμως.Υπάρχουν και οι επισκέπτες καθημερινά).
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
με συγκινησες πραγματικα με τον τροπο γραφης σου.ο διας ειναι απιστευτος.καταπληκτικη σκεψη.αναλυτικη σκεψη θα ελεγα και εχει φοβερο τροπο γραφης.και ολα αυτα χωρις να ναι αποστειρωμενος.και με το χιουμορ του και με τα ολα τουΣτη Sozi απαντάω ότι τη θαυμάζω για τον αγώνα που πέτυχε στην Ιατρική,γιατί από παλιά που παρακολουθούσα το site ως επισκέπτρια θυμάμαι ότι είχε ξαναδώσει. Αυτό που γράφω ως γνώμη μου δεν πάει απαραίτητα στη Sozi,αλλά είναι μια άποψη που σε κάθε επιστημονικό κλάδο ''στέκει'',ότι δηλαδή,αν κάποιος δεν το αγαπάει το αντικείμενο και δεν είναι το μυαλό του ''κομμένο και ραμμένο''γι'αυτό,δύσκολο να τα βγάλει πέρα.Γενικό ήταν
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Άψογη η απάντησή σου.Έτσι ακριβώς είναι.Και όχι μόνο αυτό,αλλά θεωρώ ότι πρέπει σε κάθε ασθένεια να το ψάχνεις πολύ που λένε να αποκλείσεις το χειρότερο σενάριο πρώτα και να μην επαναπαύεσαι στο ότι''έλα μωρέ τίποτα δεν έχεις,πάρε ένα depon,είναι ψυχολογικό''που ακούω να λένε κάποιοι που μάλλον βαριούνται το λειτούργημά τους.Πιστεύω ότι θα είσαι καλή γιατρός.(Είμαι και εγώ γεννημένη το 1992(γραία,χαχαχαα).'Ημουν θετική κ/θνση,έδωσα το 2010 και μπήκα νοσηλευτική εκπα(την έβγαλα με άριστα),την ιατρική δεν την έπιανα τότε,γιατί,αν και πήγαινα στην Ώθηση,ήμουν στούρνος στη Φυσική κ/θνσης.Το ακριβώς αντίθετο από τα μαθηματικά δηλαδή.Το πάθος μου όμως ήταν η Νευροψυχολογία,δηλαδή πτυχίο εκεί και μεταπτυχιακό στην ιατρική,οπότε ξαναέδωσα πανελλαδικές το 2020 από...θεωρητική κ/θνση.Έφτυσα αίμα,όπως σίγουρα έκανες κι εσύ).Και να πω και κάτι από τον αείμνηστο Κωστή Παπαγιώργη :<<Όσο και αν καταγίνεται κανείς με κάτι,αν δεν τό'χει, ποτέ δεν γίνεται.Με την επιμονή έχουμε άθλους εργατικότητας, όχι όμως δημιουργήματα''.Γι'αυτό,λοιπόν,να καραγουστάρετε την επιστήμη σας και όλα θα'ρθουν!...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
''Αγκύλωση σκέψης'' βλέπω... Έκανα εγγραφή,πράγματι, το 2020.Έλα,όμως,που παρακολουθώ το site του ischool εδώ και χρόνια ως επισκέπτρια!! Και δεν είχα γραφτεί ποτέ ως μέλος.Συγκεκριμένα,από όταν ήμουν στη Β'Λυκείου.Ως επισκέπτρια μπαίνω κάπου κάπου και σε άλλα forums,όπως το parents.org.gr.(Θυμάμαι τον Dias που από τότε ήταν αστέρι στη Φυσική και κάποιον qwertyκάτι μαθητή γυμνασίου τότε.Φυσικά,θυμάμαι και τη Sozi και τον αγώνα που έκανε για να πάρει αυτό που ήθελε,την Ιατρική). {{{ Αυτό δεν το σκέφτηκες ως σενάριο,βρε Ευκλείδη??!}}}
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,301 μηνύματα.
26-03-22
20:19
Η αντίδραση σου όταν ζητάς μια βοήθεια, και σου λένε διάβασε το τάδε κεφάλαιο απο το βιβλίο του Μπαλάνη(200-300 σελίδες heavy math), ενώ έχεις στην διάθεση σου το πολύ ένα ΣΚ και καμιά 5αρια άλλες εργασίες που θέλουν 5-10 ώρες η καθεμία τουλάχιστον για να βγουν:Πολλές φορές η ανάγνωση ενός κειμένου με μαθηματικά ακόμη και αν έχει εικόνες με μηχανολογικές διατάξεις, γραφικά και τεχνικά σχέδια, μπορεί να θέλει 3-4 μέρες μόνο να κατανοήσεις μια σελίδα! επειδή ο αναγνώστης χρειάζεται να κάνει μόνος του την λογική σύνθεση του νοήματος. Γι' αυτό το Πολυτεχνείο ή η Φυσικομαθηματική δεν είναι επιστήμη μαζικής προσέλευσης φοιτητών, όπως γίνεται στην Ελλάδα της υπερβολής.
@Andypro
margik
Νεοφερμένος
Η margik αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 78 μηνύματα.
26-03-22
20:34
Δεν πειράζει,καλέ!Μα λέω κι εγώ ο Ευκλείδης με τέτοιο μυαλό και Ιατρική και Μαθηματικά (αν θυμάμαι καλά) να μην το σκέφτηκε?.Οκ.Πάντως,όπως και νά'χει,καλή συνέχεια σε όλους μας.(Και καλή δύναμη σε όλους μας στο υγειονομικό κομμάτι).Με Υγείαοκ συγχωρεσε με τοτε!!παρεμπιπτοντως καταπληκτικη φωτογραφια!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
με συγκινησες πραγματικα με τον τροπο γραφης σου.ο διας ειναι απιστευτος.καταπληκτικη σκεψη.αναλυτικη σκεψη θα ελεγα και εχει φοβερο τροπο γραφης.και ολα αυτα χωρις να ναι αποστειρωμενος.και με το χιουμορ του και με τα ολα του
asdfqwerty
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο asdfqwerty αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1,347 μηνύματα.
26-03-22
20:40
συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειεςΔεν πειράζει,καλέ!Μα λέω κι εγώ ο Ευκλείδης με τέτοιο μυαλό και Ιατρική και Μαθηματικά (αν θυμάμαι καλά) να μην το σκέφτηκε?.Οκ.Πάντως,όπως και νά'χει,καλή συνέχεια σε όλους μας.(Και καλή δύναμη σε όλους μας στο υγειονομικό κομμάτι).Με Υγεία
margik
Νεοφερμένος
Η margik αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 78 μηνύματα.
26-03-22
21:57
Έννοια σου και πολλά συμβαίνουν στις καλύτερες οικογένειες (μαθαίνω στη σχολή μου). χαχαχαχαχαχασυμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,645 μηνύματα.
10-06-22
12:44
Πάνος Καλίδης: «Πήγα μέχρι την 6η δημοτικού, στην 1η γυμνασίου έμεινα δύο φορές»
Ο τραγουδιστής μίλησε για τα απρόοπτα περιστατικά που του έχουν συμβεί στην πίστα, ενώ απάντησε στον αν έχει κάνει βλεφαροπλαστική
www.protothema.gr
Ένα παράδειγμα ανθρώπου που χωρίς να έχει βγάλει ούτε...Γυμνάσιο και έχει κάνει καριέρα που αρκετοί δεν την έχουν πετύχει ούτε με δεύτερο μεταπτυχιακό. Ως απάντηση για εκείνους τους μαθητές και γονείς που θεωρούν ότι η αποτυχία στις πανελλήνιες είναι το τέλος του μικρόκοσμου τους.
eukleidhs1821
Διάσημο μέλος
Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει από Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,928 μηνύματα.
10-06-22
12:54
οταν εισαι στη φωτια ομως ή αλλιως οταν εισαι στο χορο χορευεις.σιγουρα ειναι ακραια τα συναισθηματα πολλες φορες των γονιων αλλα σιγουρα οταν εχεις πλερωσει ενα καρο λεφτα σε φροντιστηρια θες το αποτελεσμα.πως να το κανουμε δηλαδη.ειναι σαν να εχεις μια ομαδα ποδοσφαιρου εχεις χαλασει ενα τσουβαλι λεφτα σε μεταγραφες δε θες να παρεις το πρωταθλημα?τι θα πεις βολευομαι με την πεμπτη θεση οπως η αλαφουζα?Πάνος Καλίδης: «Πήγα μέχρι την 6η δημοτικού, στην 1η γυμνασίου έμεινα δύο φορές»
Ο τραγουδιστής μίλησε για τα απρόοπτα περιστατικά που του έχουν συμβεί στην πίστα, ενώ απάντησε στον αν έχει κάνει βλεφαροπλαστικήwww.protothema.gr
Ένα παράδειγμα ανθρώπου που χωρίς να έχει βγάλει ούτε...Γυμνάσιο και έχει κάνει καριέρα που αρκετοί δεν την έχουν πετύχει ούτε με δεύτερο μεταπτυχιακό. Ως απάντηση για εκείνους τους μαθητές και γονείς που θεωρούν ότι η αποτυχία στις πανελλήνιες είναι το τέλος του μικρόκοσμου τους.
τεσπα,στο γενικοτερο πλαισιο του μηνυματος σου δεν διαφωνω αλλα πολλες φορες δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,645 μηνύματα.
10-06-22
13:03
Σίγουρα όταν έχεις πλερώσει ένα κάρο λεφτά, θες το καλύτερο αποτέλεσμα, απλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Πλέον στη ζωή τα πάντα έχουν ένα υλικό κόστος. Αλλά όταν ένας μαθητής πάει να γράψει ξέροντας ότι αν δεν είναι πάνω από 18 βαθμό, να το σκεφτεί να γυρίσει σπίτι δεν πάει με ψυχική ηρεμία και συγκέντρωση να γράψει. Ναι μεν θα πάει στις εξετάσεις αλλά ένα μέρος του μυαλού του θα είναι σε διαταραχή λόγω άγχους και φόβου από την έκρηξη οργής από τους γονείς του. Αυτό επηρεάζει σε πολλά επίπεδα την απόδοσή του.
eukleidhs1821
Διάσημο μέλος
Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει από Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,928 μηνύματα.
10-06-22
13:07
ναι ειπαμε αυτο ειναι ακραιο εντελως το να μην γυρισει σπιτι.δυστυχως εκει ειναι θεμα χαρακτηρα γονεων που μερικοι ειναι εντελως γελοιοι σε θεμα χαρακτηρα.Σίγουρα όταν έχεις πλερώσει ένα κάρο λεφτά, θες το καλύτερο αποτέλεσμα, απλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Πλέον στη ζωή τα πάντα έχουν ένα υλικό κόστος. Αλλά όταν ένας μαθητής πάει να γράψει ξέροντας ότι αν δεν είναι πάνω από 18 βαθμό, να το σκεφτεί να γυρίσει σπίτι δεν πάει με ψυχική ηρεμία και συγκέντρωση να γράψει. Ναι μεν θα πάει στις εξετάσεις αλλά ένα μέρος του μυαλού του θα είναι σε διαταραχή λόγω άγχους και φόβου από την έκρηξη οργής από τους γονείς του. Αυτό επηρεάζει σε πολλά επίπεδα την απόδοσή του.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,645 μηνύματα.
10-06-22
13:13
Είναι παρά πολλοί τέτοιοι γονείς, ειδικά στην επαρχία και σε χώρες με συντηρητικές νοοτροπίες του αναπτυσσόμενου ή τρίτου κόσμου. Πολλά παιδιά πάνε γενικά για εξετάσεις με αίσθημα τιμωρίας εκ των προτέρων. Ξέρουν ότι έχουν μόνο μια και μοναδική επιλογή: βαθμός άνω του 18 ή τέλος. Ξέρω περιπτώσεις γνωστών μου όπου ειδικά η μάνα τους, έκανε κάπου 1.5 χρόνο και χωρίς πλήρη αποκατάσταση σχέσεων, να τους ξαναμιλήσει κανονικά επειδή δεν έπιασαν Ιατρική ή Νομική. Ήταν αδιαπραγμάτευτο. Βέβαια αυτοί μεγαλώνοντας το ξεπέρασαν και προχωρούν τη ζωή τους αλλά η σχέση με τους γονείς τους παραμένει δηλητηριασμένη. Άλλοι πατεράδες μπορεί να κάνουν άσχημο καυγά μετά τις εξετάσεις, όπως να σπάσουν πράγματα μέσα στο σπίτι. Ο Έλληνας το θεωρεί έγκλημα τιμής να πατώσει το παιδί του και το παιδί του γείτονα να γίνει καλύτερο από την κατσίκα του γείνονα.
Όπως λέει και ένας Κινέζος πατέρας, με τι κούτελο θα κυκλοφορεί στο δρόμο αν το Κινεζάκι του δεν έχει Α στο γενικό απολυτήριο. Για παράδειγμα, μια μέση Ινδική οικογένεια ανώτερης κάστας δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε άλλη επιστήμη εκτός του Μηχανικού ή Πληροφορικής ως επιλογή για το παιδί της. Ξέρεις κανέναν Ινδό κοινωνιολόγο;
Όπως λέει και ένας Κινέζος πατέρας, με τι κούτελο θα κυκλοφορεί στο δρόμο αν το Κινεζάκι του δεν έχει Α στο γενικό απολυτήριο. Για παράδειγμα, μια μέση Ινδική οικογένεια ανώτερης κάστας δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε άλλη επιστήμη εκτός του Μηχανικού ή Πληροφορικής ως επιλογή για το παιδί της. Ξέρεις κανέναν Ινδό κοινωνιολόγο;
eukleidhs1821
Διάσημο μέλος
Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει από Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,928 μηνύματα.
10-06-22
13:23
ενταξει αυτα ειναι καραγκιοζιλικια αισχιστου ειδους.ειπαμε δηλαδη!!!Είναι παρά πολλοί τέτοιοι γονείς, ειδικά στην επαρχία και σε χώρες με συντηρητικές νοοτροπίες του αναπτυσσόμενου ή τρίτου κόσμου. Πολλά παιδιά πάνε γενικά για εξετάσεις με αίσθημα τιμωρίας εκ των προτέρων. Ξέρουν ότι έχουν μόνο μια και μοναδική επιλογή: βαθμός άνω του 18 ή τέλος. Ξέρω περιπτώσεις γνωστών μου όπου ειδικά η μάνα τους, έκανε κάπου 1.5 χρόνο και χωρίς πλήρη αποκατάσταση σχέσεων, να τους ξαναμιλήσει κανονικά επειδή δεν έπιασαν Ιατρική ή Νομική. Ήταν αδιαπραγμάτευτο. Βέβαια αυτοί μεγαλώνοντας το ξεπέρασαν και προχωρούν τη ζωή τους αλλά η σχέση με τους γονείς τους παραμένει δηλητηριασμένη. Άλλοι πατεράδες μπορεί να κάνουν άσχημο καυγά μετά τις εξετάσεις, όπως να σπάσουν πράγματα μέσα στο σπίτι. Ο Έλληνας το θεωρεί έγκλημα τιμής να πατώσει το παιδί του και το παιδί του γείτονα να γίνει καλύτερο από την κατσίκα του γείνονα.
Όπως λέει και ένας Κινέζος πατέρας, με τι κούτελο θα κυκλοφορεί στο δρόμο αν το Κινεζάκι του δεν έχει Α στο γενικό απολυτήριο. Για παράδειγμα, μια μέση Ινδική οικογένεια ανώτερης κάστας δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε άλλη επιστήμη εκτός του Μηχανικού ή Πληροφορικής ως επιλογή για το παιδί της. Ξέρεις κανέναν Ινδό κοινωνιολόγο;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 23 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 332 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- panosT436
- Jone
- Ryuzaki
- Kolokythiatoumpana
- BiteTheDust
- Τρελας123
- BillyTheKid
- Help :)
- soleilst
- elenitren
- Student30345
- ogigidi
- hello1234
- Dion G.
- mariaab
- Than003
- Nemesiis
- Hellomyfriend
- logansnesoberi
- Enhypen
- kanenas090
- MarcoReus
- Guhahg5837
- giannis05
- xanthippiad
- Mammy Nun
- Wonderkid
- QWERTY23
- Obi-Wan Kenobi
- koukdespoina2004
- χημεια4λαιφ
- flaura
- Maria_Xagorari
- roud
- Leo komm
- jimis2001
- ilias_21
- MIKEDEPI
- constansn
- Magigi
- dmav
- nucomer
- Giannis_19
- aggorf
- eirinipap
- P.Dam.
- Unboxholics
- infection54
- MINERVA70
- Athens2002
- Joji
- BatGuin
- Mary06
- Drglitterstar
- Pharmacist01
- GeorgePap2003
- Nala
- fockos
- Marrrios
- a namaves
- ivannag
- El_
- Arianara S3
- suaimhneas
- Meow
- Γιώργος Ζ
- angies
- iew
- Νικολινα
- Kostas_Athens
- Panagiotis849
- augustine
- KALA1
- spring day
- Helen06
- iiTzArismaltor_
- Praxis
- alpha.kappa
- Antzie
- αντιγονη.
- vbvbvbv
- Arvacon
- arko
- kiyoshi
- Rina
- Primary Care
- eukleidhs1821
- stee
- ikigai
- Schlimazel
- EFIANA
- nicole1982
- giorgos78
- Ιωάννα2005
- Alin22
- Evdokia_28
- thesecretfemme
- panagiotis23
- Στέλλαα
- george777
- tfghp
- Ultimate_duck87
- Lifelong Learner
- Vanillatack
- suuuuiiii
- desperate-ambitious!
- alexa-24
- Marianna.diamanti
- Ness
- Kitana
- anna05
- panaman
- kalhkardia
- Jojo K
- maril8na
- student12
- redarrow
- User2350
- kost28
- bruh_234
- asterisx
- Αναστασία197
- Miranda32
- oups
- Nocommingback
- ladybookworm
- charmander
- Kostakis45
- emilyfan85
- SlimShady
- ougka pougka
- ggl
- Fara
- katia.m
- Kostas568
- tsiobieman
- Marple
- anakiriak@yahoo
- paulkin94
- parrot/παπαγάλος
- Ioanna98
- J.Cameron
- Philologist
- Nick0007
- Appolon
- Markiz
- margik
- Pen_addict
- Kokro
- Nikoletaant
- Phys39
- barkos
- Specon
- Hopeful22
- Scandal
- Μικρή πεταλούδα
- StavMed
- Idontknoww
- snowy
- Αλκης Κ.
- Παναγιώτης L
- Alexandros36k
- GabrielaM
- Εριφύλη
- Φινεύς
- nimbus
- MIT_fan
- BoredPanda
- fmarulezkd
- panosveki
- Mashiro@Iberan
- xakounaamatata
- Manolo165
- Dionyshs1
- Steliosgkougkou
- Ksenia. Ksenia77
- nicks1999
- louminis
- calliope
- George9989
- nikoleta59
- Tzwrtzina!
- emzou
- maria2001
- stefan
- Αλανι
- Theranos
- endosporia
- Sense
- KingPoul
- GTS
- Mitsos21
- mike741
- ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
- orchidaceae
- carnage
- annii
- το κοριτσι του μαη
- igeorgeoikonomo
- iminspain
- Nefh_
- Theodora03
- Xristosdimitra
- Georgekk
- SMK
- Teorer
- Ada ada
- No name
- Κλημεντίνη
- Nia Skg
- Paragontas7000
- Moblok
- T C
- Lester34
- Angelos12345
- Alexecon1991
- Porfira
- Medjnik
- chester20080
- thecrazycretan
- Memetchi
- Nikkkpat
- Petros.21
- Tokogiot
- Vasilis
- Mendem
- Ria99
- katerinavld
- maria20
- kwstas03
- Johnman97
- Cortes
- vetas
- pinkheart
- Jimmy20
- korlef
- Έμμα
- Bill2002
- EiriniS20
- Devid
- TonyMontanaEse
- Ηρω03
- Viedo
- anastasia papa
- ale
- Giii
- ioannam
- Dimitris9
- physicscrazy
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.