metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Οι νομοι στηριζονται σε διεθνεις συμβασεις που ειναι συμφωνες με το διεθνες δικαιο, αποδεκτες απο τους λαους,αρα εχουν λαϊκο ερεισμα. Σε μια πολιτισμενη κοινωνια οταν υπαρχει διαφωνια των πολιτων για καποιο θεμα αποφαινονται τα δικαστηρια και δεν εχει καμια αξια η προσωπικη γνωμη. Απλως εσενα δεν σε συμφερουν οι νομοι πανω στο θεμα αυτο ετσι οπως ειναι σημερα. Ενοχλουνται με το μαθημα μονο οσοι λενε να καταργηθει. Οι υπολοιποι ή συμφωνουν (οσοι λενε να παραμεινει στην τωρινη του μορφη) ή διαφωνούν απλως με τη μορφη του και το θελουν θρησκειολογικο (οπως κι εσυ) Τα χριστιανοπουλα που ειναι βαπτισμενα γιατι να μην παρακολουθουν το μαθημα. Αλλωστε ετσι οπως ειναι σημερα, οποιος θελει μπορει να απαλλαγει, χωρις να πει το λογο, αρα ειναι ατυπα επιλεγομενο. Κι ομως η πλειονοτητα των μαθητων το παρακολουθει αρα δεν εχει προβλημα. Οι πολιτες του κρατους ειναι και μελη της Εκκλησιας και εκρινε σκοπιμο το κρατος να παρεχει στα παιδια τους θρησκευτικη παιδεια κατα βαση ορθοδοξη σεβομενο το θεσμο της Εκκλησιας, η οποια Εκκλησια συμπαρασταθηκε σε δυσκολες στιγμες το εθνος. Το "ποσο καλος ηταν ο Χριστουλης" ειναι μεν υποκειμενικη γνωμη για σενα συνιστα ομως μια απο τις θεμελιωδεις αρχες της χριστιανικης θρησκειας αρα ειναι διδακτεα. Οπως για καποιο λογοτεχνικο ρευμα μπορει για παραδειγμα ενας ποιητης προγενεστερου λογοτεχνικου ρευματος να θεωρειται μικρης αξιας, ωστοσω αυτη η γνωμη, με την οποια μπορει να διαφωνησει κανεις, ειναι διδακτεα, γιατι ειναι μια απο τις θεωριες του εν λογω λογοτεχνικου ρευματος που πρεπει να εκτεθει στους μαθητες. Το ιδιο ισχυει και με τις αρχες και τις θεωριες της χριστιανικης θρησκειας οπως και με τις αρχες των διαφορων φιλοσοφικων ρευματων που ομοιως διδασκονται ως εχουν στους μαθητες (οι οποιες απτονται και μεταφυσικων ζητηματων) μεσα απο το μαθημα της φιλοσοφιαςΣυνεχίζεις να μου επικαλείσαι τη νομιμότητα σε μια συζήτηση στην οποία δε χωράει. Δεκάρα δε δίνω τι λέει το ελληνικό ή ευρωπαϊκό ή οποιοδήποτε άλλο δικαστήριο εφόσον μιλάμε για τέτοια θέματα και ούτε εσύ θα πρεπε. Από πότε θα πρεπε να δεχόμαστε ως αυθεντία το νόμο που κάποιοι άλλοι διαμορφώνουν; Δική σου κρίση δεν έχεις; Για σένα είναι όλα ιδανικά, όπως θα πρεπε να είναι;
Αν ήταν σε κάθε αντίστοιχη συζήτηση να καταλήγαμε κατευθείαν σύμφωνα με το τι είναι νόμιμο και τι όχι τι χάνουμε το χρόνο μας να το κλείσουμε το μαγαζάκι.
Δεν έχω σκοπό να πιάσω την κάθε χώρα μία μία για να δείξω κάτι που δε με ενδιαφέρει. Η επιρροή που έχει η εκκλησία στο λαό και στην κεντρική εξουσία είναι παγκόσμιο φαινόμενο όχι ελληνικό. Όσο πιο βαθιά θρησκευόμενη είναι μια χώρα τόσο πιο σημαντική θέση έχουν τα θρησκευτικά σε αυτήν και αυτό ισχύει και για τις πρώην κομμουνιστικές, πάρ' τες μια μια στο wiki και διαπίστωσέ το μόνος σου. Η ανάπτυξη έχει πολλές πτυχές οι θρησκευτικές ελευθερίες είναι μία μόνο από αυτές κι εκεί πάλι πολλά πράγματα διαφέρουν.
Άρα μια χαρά ενοχλείται . Ε οκ κι εμένα αν ρώταγες θρησκειολογία θα τα 'θελα αλλά όχι στο δημοτικό και στο γυμνάσιο και σαν μάθημα επιλογής στο λύκειο. Όταν θα είναι σε θέση ο μάθητής να αξιολογήσει αυτά που καλείται να μάθει χωρίς να προπαγανδίζεται χωρίς να το καταλαβαίνει. Ένα μάθημα στο λύκειο που μιλά αμερόληπτα για τα βασικά γνωρίσματα της κάθε θρησκείας έχει γνωσιακό χαρακτήρα. Ένα μάθημα στο δημοτικό που σου μιλάει για το πόσο καλός ήταν χριστούλης είναι καθαρή προπαγάνδα.
Τα θρησκευτικά σύμβολα και οι θρησκευτικές τελετές σε δημόσιους χώρους είναι ενδεικτικά του κατά πόσο ένα κράτος έχει ουδέτερο ή όχι χαρακτήρα. Υπάρχουν χώρες που μπορεί τα θρησκευτικά να διδάσκονται κανονικά αλλά σε τέτοιους τομείς είναι πολύ πιο μπροστά.
Για το λινκ, αν και νομίζω σου απάντησα ση πρώτη παράγραφο, κάτι που μου έκανε εντύπωση ( και επιβεβαιώνει αυτό που λέω παραπάνω ).
(παραβλέπω το πολυτονικό )
Δηλαδή σαν να μας λένε "και τι σε ενδιαφέρει εσένα τι κάνει το σχολείο αφού εσύ σπίτι σου είσαι ελεύθερος να το αναθρέψεις όπως νομίζεις".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα σε ξεγκαβωσει ως προς το οτι σε ολες τις χωρες ακομη και στη Σουηδια, που ειναι μια ελευθεριαζουσα κοινωνια διδασκεται το μαθημα των θρησκευτικων και μαλιστα υποχρεωτικα. Στις πιο πολλες χωρες της Ευρωπης επικρατει θρησκευτικη αδιαφορια και υπαρχει μεγαλο ποσοστο αθεων, κι ομως τα θρησκευτικα διδασκονται. Στα κατηχητικα γινεται κατηχηση, στα σχολεια παρεχονται γνωσεις για τη θρησκεια, εξ ου και η βαθμολογηση. Την ιστορια και τη λογοτεχνια την αναφερω γιατι οπως στα θρησκευτικα θα μπορουσε να απαλλαγει καποιος αθεος, ετσι και σε αυτα τα μαθηματα θα μπορουσε να ζητησει απαλλαγη ενας αλλοδαπος μαθητης, αλλα ακομη κι ενας Ελληνας μαθητης με διεθνιστικη ιδεολογια ομως και να θεσει θεμα οτι μεσω των μαθηματων αυτων προσπαθει το σχολειο να του κανει πλυση εγκεφαλουκαι να του εμφυσησει μια εθνικιστικη ιδεολογια. Κι αφου τα παιδια ειναι βαπτισμενα χριστιανοπουλα, γιατι να μην παρακολουθουν το μαθημα. Εσενα τι λογος σου πέφτει; Εξαλλου οποιος θελει σημερα μπορει να απαλλαγει απο το μαθημα χωρις να δηλωσει το λογο, αρα ατυπα εχει μεταταραπει το μαθημα σε επιλεγομενο. Κι ομως η πλειοψηφια των μαθητων το παρακολουθει. Εσυ γιατι ενοχλεισαι τοσο; Κι αντε η ιστορια ειναι γεγονοτα. Η λογοτεχνια ειναι γεγονοτα; Δεν ειναι ιδεες και θεωριες; Ετσι και η θρησκεια ειναι και γεγονοτα ιστορικα (εμφανιση, εξελιξη και εξαπλωση καθε θρησκειας), ειναι και ιδεες ειναι και θεωριες. Αρα ειναι διδακτεα.Οι πολιτες της Ελλαδας ειναι και μελη στη συντριπτικη πλειοψηφια της εκκλησιας και ορθοδοξοι χριστιανοι κι εκρινε δικαιο το ελληνικο κρατος σεβομενο και το θεσμο της Εκκλησιας που συμπαρασταθηκε πολλες φορες στο εθνος να παρεχει στα παιδια των πολιτων του θρησκευτικη παιδεια κατα βαση ορθοδοξη χριστιανικη. Αλλο τωρα αν εσενα σε ενοχλει αυτο. Δεν ζουμε επι κομουνισμου. Κι εμενα δεν μου αρεσει το ποδοσφαιρο, ομως δεν διαμαρτυρομαι, οταν η κρατικη τηλεοραση, που κι εγω την πληρωνω ως Ελλην πολιτης παιζει ποδοσφαιρικους αγωνες, γιατι σεβομαι την πλειοψηφια του ελληνικου λαου και δη του ανδρικου που ειναι ποδοσφαιροφιλος.
Δηλαδή αποτελεί ιστορικό γεγονός, ότι έναν τύπο τον σκότωσαν και αναστήθηκε;
Επίσης, τα χριστιανόπουλα που λες, γιατί είναι βαπτισμένα; Τα ρώτησε κανείς;
Ένα μεγάλο ποσοστό των παιδών αυτών πιθανόν να μην πιστεύουν στον Θεό, όταν ενηλικιωθούν. Όμως παρόλα αυτά η κοινωνία μας αποφάσισε να μην περιμένει την επιλογή τους και να τα βαφτίζει σε βρεφική ηλικία. Και το βάπτισμα, αν λάβουμε υπόψιν την πνευματική πλευρά, είναι η άρνηση της αμαρτωλής ζωής και την αρχή μιας νέας και αγαθής (αλλιώς είναι ένα μπανάκι.) Δηλαδή η εκκλησία βαπτίζει ανθρώπους που δεν ξέρουν 1)όχι μόνο αν έχουν σκοπό να ζήσουν χριστιανικά, αλλά δεν ξέρουν 2)αν καλά-καλά πιστεύει στο Θεό...
Για αυτό που λες στο τέλος, το ποδόσφαιρο είτε σου αρέσει είτε όχι, δεν απασχολεί κανέναν ούτε και έχει αντίκτυπο στην κοινωνία.
Όμως η θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι ,καθοριστικές για την κοινωνική συμπεριφορά (φαντάσου την Αφρική που, αντί για σχολεία, οι αποικιοκράτες, χτίζανε εκκλησίες. Τυχαίο; Δεν νομίζω. 'Ηθελαν τον κόσμο θύμα.)
Τι άλλο να πούμε;
Ότι είμαστε η μόνη χώρα με υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων;
Ότι κάθε χωριό, ακόμα και φούρνο να μην έχει, έχει εκκλησία (και τι εκκλησία...);
Ή μήπως να μιλήσουμε για την εξουσία της σημερινής εκκλησίας;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chris Black
Εκκολαπτόμενο μέλος
(Θα σε ξεγκαβωσει ως προς το οτι σε ολες τις χωρες ακομη και στη Σουηδια, που ειναι μια ελευθεριαζουσα κοινωνια διδασκεται το μαθημα των θρησκευτικων και μαλιστα υποχρεωτικα.) Εεεεμμμ, μήπως έχω δείξει πουθενά σημάδια ξενομανίας, για να θέλω κάτι μόνο και μόνο επειδή διδάσκεται υποχρεωτικά στην Σουηδία ή σε οποιαδήποτε άλλη κοινωνία που θεωρείται ''ελευθεριάζουσα''? Άιντε και διδάσκεται στην Σκανδιναβία, και?Θα σε ξεγκαβωσει ως προς το οτι σε ολες τις χωρες ακομη και στη Σουηδια, που ειναι μια ελευθεριαζουσα κοινωνια διδασκεται το μαθημα των θρησκευτικων και μαλιστα υποχρεωτικα. Στις πιο πολλες χωρες της Ευρωπης επικρατει θρησκευτικη αδιαφορια και υπαρχει μεγαλο ποσοστο αθεων, κι ομως τα θρησκευτικα διδασκονται. Στα κατηχητικα γινεται κατηχηση, στα σχολεια παρεχονται γνωσεις για τη θρησκεια, εξ ου και η βαθμολογηση. Την ιστορια και τη λογοτεχνια την αναφερω γιατι οπως στα θρησκευτικα θα μπορουσε να απαλλαγει καποιος αθεος, ετσι και σε αυτα τα μαθηματα θα μπορουσε να ζητησει απαλλαγη ενας αλλοδαπος μαθητης, αλλα ακομη κι ενας Ελληνας μαθητης με διεθνιστικη ιδεολογια ομως και να θεσει θεμα οτι μεσω των μαθηματων αυτων προσπαθει το σχολειο να του κανει πλυση εγκεφαλουκαι να του εμφυσησει μια εθνικιστικη ιδεολογια. Κι αφου τα παιδια ειναι βαπτισμενα χριστιανοπουλα, γιατι να μην παρακολουθουν το μαθημα. Εσενα τι λογος σου πέφτει; Εξαλλου οποιος θελει σημερα μπορει να απαλλαγει απο το μαθημα χωρις να δηλωσει το λογο, αρα ατυπα εχει μεταταραπει το μαθημα σε επιλεγομενο. Κι ομως η πλειοψηφια των μαθητων το παρακολουθει. Εσυ γιατι ενοχλεισαι τοσο; Κι αντε η ιστορια ειναι γεγονοτα. Η λογοτεχνια ειναι γεγονοτα; Δεν ειναι ιδεες και θεωριες; Ετσι και η θρησκεια ειναι και γεγονοτα ιστορικα (εμφανιση, εξελιξη και εξαπλωση καθε θρησκειας), ειναι και ιδεες ειναι και θεωριες. Αρα ειναι διδακτεα.Οι πολιτες της Ελλαδας ειναι και μελη στη συντριπτικη πλειοψηφια της εκκλησιας και ορθοδοξοι χριστιανοι κι εκρινε δικαιο το ελληνικο κρατος σεβομενο και το θεσμο της Εκκλησιας που συμπαρασταθηκε πολλες φορες στο εθνος να παρεχει στα παιδια των πολιτων του θρησκευτικη παιδεια κατα βαση ορθοδοξη χριστιανικη. Αλλο τωρα αν εσενα σε ενοχλει αυτο. Δεν ζουμε επι κομουνισμου. Κι εμενα δεν μου αρεσει το ποδοσφαιρο, ομως δεν διαμαρτυρομαι, οταν η κρατικη τηλεοραση, που κι εγω την πληρωνω ως Ελλην πολιτης παιζει ποδοσφαιρικους αγωνες, γιατι σεβομαι την πλειοψηφια του ελληνικου λαου και δη του ανδρικου που ειναι ποδοσφαιροφιλος.
(Στα κατηχητικα γινεται κατηχηση, στα σχολεια παρεχονται γνωσεις για τη θρησκεια, εξ ου και η βαθμολογηση.) Άρα κατά την κατήχηση δεν παρέχονται γνώσεις για την θρησκεία? Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις την διαφορά, γιατί σε χάνω?
(...γιατι οπως στα θρησκευτικα θα μπορουσε να απαλλαγει καποιος αθεος, ετσι και σε αυτα τα μαθηματα θα μπορουσε να ζητησει απαλλαγη ενας αλλοδαπος μαθητης, αλλα ακομη κι ενας Ελληνας μαθητης με διεθνιστικη ιδεολογια ομως και να θεσει θεμα οτι μεσω των μαθηματων αυτων προσπαθει το σχολειο να του κανει πλυση εγκεφαλουκαι να του εμφυσησει μια εθνικιστικη ιδεολογια.) Φαίνεται πως δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος με διεθνιστική ιδεολογία δε μπορεί να παρακολουθήσει ένα μάθημα που αναφέρεται κυρίως σε γεγονότα του παρελθόντος και πως επίσης κάποιος δεν μπορεί να παρακολουθήσει ένα μάθημα που έχει να κάνει με την ανάλυση ποιητικών κειμένων και πεζών. Δε μπορώ να καταλάβω την λογική σου. Τα θρησκευτικά βασίζονται στην θρησκεία και η θρησκεία βασίζεται στην πίστη την οποία κάποιοι δεν την έχουμε, αντιθέτως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ούτε με την ιστορία ούτε με την λογοτεχνία.
(Κι αφου τα παιδια ειναι βαπτισμενα χριστιανοπουλα, γιατι να μην παρακολουθουν το μαθημα. Εσενα τι λογος σου πέφτει; Εξαλλου οποιος θελει σημερα μπορει να απαλλαγει απο το μαθημα χωρις να δηλωσει το λογο, αρα ατυπα εχει μεταταραπει το μαθημα σε επιλεγομενο.) Δεν με νοιάζουν τα χριστιανόπουλα που θέλουν να παρακολουθούν το μάθημα. Με νοιάζουν τα ''χριστιανόπουλα'' που δεν γουστάρουν την θρησκεία και το μάθημα συγκεκριμένα αλλά τα αναγκάζουν να παρακολουθούν αυτό το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΌ μάθημα με παράδειγμα εμένα. Και κάνεις τεράστιο λάθος να λες ότι το μάθημα έχει καταντήσει να είναι πλέον επιλεγόμενο. Σε κανένα μάθημα επιλογής δε χρειάζεται να ακολουθήσεις ολόκληρη διαδικασία με δηλώσεις τις οποίες πρέπει να προσκομίσει ένας γονέας τουλάχιστον στο γραφείο καθηγητών και αν δε θέλουν οι γονείς να υπογράψουν (γιατί άμα το κάνουν βλέπεις το παιδί ξεχωρίζει αμέσως από το κοπάδι, πράγμα που δεν το θέλουμε με τίποτα γιατί: τι θα πει ο κόσμος?) τότε υποχρεώνεσαι να το παρακολουθείς όσο και να το απεχθάνεσαι.
(Ετσι και η θρησκεια ειναι και γεγονοτα ιστορικα (εμφανιση, εξελιξη και εξαπλωση καθε θρησκειας), ειναι και ιδεες ειναι και θεωριες.) Αυτό που αναφέρεις είναι η θρησκειολογία. Αυτό που προσπαθούν να μας διδάξουν(ή μάλλον να μας στουμπώσουν στο κεφάλι) στα θρησκευτικά είναι πίστη, το μάθημα αυτό είναι κυρίως κατήχηση.
Και εφόσον είναι ιδέες και θεωρίες όπως λες εσύ αναρωτιέμαι γιατί δεν διδασκόμαστε και αστρολογία στο σχολείο? Και ιδέες έχει και θεωρίες έχει και αρκετοί άνθρωποι τα πιστεύουν, άρα είναι διδακτή... Ευφυές έτσι?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Για τη χριστιανικη θρησκεια ειναι γεγονος η ανασταση του Χριστου. Αλλα και μυθος να ειναι παραμενει μια απο τις κυριες δοξασιες της χριστιανικης θρησκειας. Με την ιδια λογικη να μη διδασκονται τα παιδια και την ελληνικη μυθολογια που εμπεριεχει υπερβολες και εξωπραγματικα πραγματα. Τα παιδιαβαπτιζονταιμε ευθυνη των γονιων τους αρα βαλτα με τους γονεις τους. Αλλωστε οποιος θελει μπορει μετα να απαρνηθει την πιστη του, οταν ενηλικιωθει.Το οτι προβαλλεται ενας ποδοσφαιρικος αγωνας απο την τηλεοραση εχει συνεπειες γιατι υποδαυλιζει τις αντιπαλοτητες μεταξυ των οπαδων των αντιπαλων ομαδων, δημιουργει φανατισμο ή τονωνει το εθνικο φρονημα, οταν προκειται για αγωνα της εθνικης Ελλαδας. Το οτι καθε χωριο εχει και εκκλησια οφειλεται στο οτι οι κατοικοι του ειναι πιστοι κια προνοησαν να χτισουν και ενα ναο στο χωριο τους, δεν τους πιεσε η Εκκλησια να το κανουν αυτο. Η εκκλησια χτιζει στην Αφρικη και σχολεια και ιδρυματα παντως οχι μονο ναους. Υπηρξαν περιοδοι που η Εκκλησια δεν ειχε εξουσια αλλα αντιθετα διωκοταν απο την επισημη κρατικη εξουσια. Το κακο ειναι να συμφυρονται οι εκπροσωποι της Εκκλησιας με την κοσμικη εξουσια, οπερ καταδικαστεο. Κακο δεν ειναι που η Εκκλησια εχει μια εξεχουσα θεση στην ελληνικη κοινωνια λογω αναγνωρισης της προσφορας τηςΔηλαδή αποτελεί ιστορικό γεγονός, ότι έναν τύπο τον σκότωσαν και αναστήθηκε;
Επίσης, τα χριστιανόπουλα που λες, γιατί είναι βαπτισμένα; Τα ρώτησε κανείς;
Ένα μεγάλο ποσοστό των παιδών αυτών πιθανόν να μην πιστεύουν στον Θεό, όταν ενηλικιωθούν. Όμως παρόλα αυτά η κοινωνία μας αποφάσισε να μην περιμένει την επιλογή τους και να τα βαφτίζει σε βρεφική ηλικία. Και το βάπτισμα, αν λάβουμε υπόψιν την πνευματική πλευρά, είναι η άρνηση της αμαρτωλής ζωής και την αρχή μιας νέας και αγαθής (αλλιώς είναι ένα μπανάκι.) Δηλαδή η εκκλησία βαπτίζει ανθρώπους που δεν ξέρουν 1)όχι μόνο αν έχουν σκοπό να ζήσουν χριστιανικά, αλλά δεν ξέρουν 2)αν καλά-καλά πιστεύει στο Θεό...
Για αυτό που λες στο τέλος, το ποδόσφαιρο είτε σου αρέσει είτε όχι, δεν απασχολεί κανέναν ούτε και έχει αντίκτυπο στην κοινωνία.
Όμως η θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι ,καθοριστικές για την κοινωνική συμπεριφορά (φαντάσου την Αφρική που, αντί για σχολεία, οι αποικιοκράτες, χτίζανε εκκλησίες. Τυχαίο; Δεν νομίζω. 'Ηθελαν τον κόσμο θύμα.)
Τι άλλο να πούμε;
Ότι είμαστε η μόνη χώρα με υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων;
Ότι κάθε χωριό, ακόμα και φούρνο να μην έχει, έχει εκκλησία (και τι εκκλησία...);
Ή μήπως να μιλήσουμε για την εξουσία της σημερινής εκκλησίας;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος
Για τη χριστιανικη θρησκεια ειναι γεγονος η ανασταση του Χριστου. Αλλα και μυθος να ειναι παραμενει μια απο τις κυριες δοξασιες της χριστιανικης θρησκειας. Με την ιδια λογικη να μη διδασκονται τα παιδια και την ελληνικη μυθολογια που εμπεριεχει υπερβολες και εξωπραγματικα πραγματα. Τα παιδιαβαπτιζονταιμε ευθυνη των γονιων τους αρα βαλτα με τους γονεις τους. Αλλωστε οποιος θελει μπορει μετα να απαρνηθει την πιστη του, οταν ενηλικιωθει.Το οτι προβαλλεται ενας ποδοσφαιρικος αγωνας απο την τηλεοραση εχει συνεπειες γιατι υποδαυλιζει τις αντιπαλοτητες μεταξυ των οπαδων των αντιπαλων ομαδων, δημιουργει φανατισμο ή τονωνει το εθνικο φρονημα, οταν προκειται για αγωνα της εθνικης Ελλαδας. Το οτι καθε χωριο εχει και εκκλησια οφειλεται στο οτι οι κατοικοι του ειναι πιστοι κια προνοησαν να χτισουν και ενα ναο στο χωριο τους, δεν τους πιεσε η Εκκλησια να το κανουν αυτο. Η εκκλησια χτιζει στην Αφρικη και σχολεια και ιδρυματα παντως οχι μονο ναους. Υπηρξαν περιοδοι που η Εκκλησια δεν ειχε εξουσια αλλα αντιθετα διωκοταν απο την επισημη κρατικη εξουσια. Το κακο ειναι να συμφυρονται οι εκπροσωποι της Εκκλησιας με την κοσμικη εξουσια, οπερ καταδικαστεο. Κακο δεν ειναι που η Εκκλησια εχει μια εξεχουσα θεση στην ελληνικη κοινωνια λογω αναγνωρισης της προσφορας της
Η διαφορά στους αρχαιοελληνικούς μύθους και την σημερινή θρησκεία είναι ότι στους μύθους λένε στα παιδιά ότι αυτά δεν είναι αλήθεια, ενώ στα θρησκευτικά τους λένε ότι αυτά συνέβησαν, χωρίς ούτε αυτοί να το ξέρουν. Όχι ότι φταίνε οι δάσκαλοι βέβαια, και αυτοί εντολές εκτελούν.
Το νηπιοβάπτισμα εμένα δεν με ενοχλεί τόσο πολύ. Το περίεργο είναι ότι δεν ενοχλεί την εκκλησία! Το ότι δέχεται δηλαδή να βαπτίζει χριστιανούς μωράκια με άπλαστο χαρακτήρα.
Αυτό για το ποδόσφαιρο εμένα μου φάνηκε υπερβολή.
Αυτό που με απασχολεί με τις εκκλησίες, είναι ότι αν και οίκος του Θεού, είναι μέσα στη χλίδα.
Δεν είναι λίγο αντίφαση;
Δεν είπα ότι η εκκλησία έχτιζε μόνο ναούς.
Είπα ότι οι αποικιοκράτες έχτιζαν εκκλησίες και όχι σχολεία για να κρατούν τις ισορροπίες που ήθελαν.
Από το να αντιδρά η μάζα στην αποικιοκρατία τους, με τις εκκλησίες που χτίστηκαν το θέμα "αντιμετωπίστηκε"
Σίγουρα η εκκλησία έχει προσφέρει πράγματα, αλλά πιστεύω ότι λειτουργεί περισσότερο αρνητικά γιατί προβάλλει την "πίστη" και όχι την "γνώση".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
Το νηπιοβάπτισμα εμένα δεν με ενοχλεί τόσο πολύ. Το περίεργο είναι ότι δεν ενοχλεί την εκκλησία! Το ότι δέχεται δηλαδή να βαπτίζει χριστιανούς μωράκια με άπλαστο χαρακτήρα.
Ίσα ίσα, το ότι βαφτίζονται τα περισσότερα μωρά και καταγράφονται ως Χριστιανοί είναι αυτό που ανεβάζει το ποσοστό των Χριστιανών, έστω και στα χαρτιά, και δίνει στην Εκκλησία το δικαίωμα να χώνει τη μύτη της από δω και από κει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
"Μυθος εστιν λογος απεικαζων αληθειαν". Αυτο για τους μυθους.Η διαφορά στους αρχαιοελληνικούς μύθους και την σημερινή θρησκεία είναι ότι στους μύθους λένε στα παιδιά ότι αυτά δεν είναι αλήθεια, ενώ στα θρησκευτικά τους λένε ότι αυτά συνέβησαν, χωρίς ούτε αυτοί να το ξέρουν. Όχι ότι φταίνε οι δάσκαλοι βέβαια, και αυτοί εντολές εκτελούν.
Το νηπιοβάπτισμα εμένα δεν με ενοχλεί τόσο πολύ. Το περίεργο είναι ότι δεν ενοχλεί την εκκλησία! Το ότι δέχεται δηλαδή να βαπτίζει χριστιανούς μωράκια με άπλαστο χαρακτήρα.
Αυτό για το ποδόσφαιρο εμένα μου φάνηκε υπερβολή.
Αυτό που με απασχολεί με τις εκκλησίες, είναι ότι αν και οίκος του Θεού, είναι μέσα στη χλίδα.
Δεν είναι λίγο αντίφαση;
Δεν είπα ότι η εκκλησία έχτιζε μόνο ναούς.
Είπα ότι οι αποικιοκράτες έχτιζαν εκκλησίες και όχι σχολεία για να κρατούν τις ισορροπίες που ήθελαν.
Από το να αντιδρά η μάζα στην αποικιοκρατία τους, με τις εκκλησίες που χτίστηκαν το θέμα "αντιμετωπίστηκε"
Σίγουρα η εκκλησία έχει προσφέρει πράγματα, αλλά πιστεύω ότι λειτουργεί περισσότερο αρνητικά γιατί προβάλλει την "πίστη" και όχι την "γνώση".
Στην πρωτη Εκκλησια βαπτιζονταν μεγαλοι οι ανθρωποι. Μετα επικρατησε ο νηπιοβαπτισμος, γιατι μεχρι να βαπτιστει καποιος δεν εχει δικαιωμα να συμμετεχει ενεργα στα μυστηρια της Εκκλησιας, αφου δεν ανηκει σε αυτη.
Κι εμενα με ενοχλει η χλιδα στην Εκκλησια. Αν ομως το σπιτι μου το διακοσμω και το στολιζω αναλογα, δεν θα κανω το ιδιο και για το σπιτι του Θεού;
Η πιστη δεν αποκλειει τη γνωση. Εξ ου και σπουδαιοι επιστημονες και συναμα πιστοι ανθρωποι (π.χ. Πασκαλ, Παστερ κ.ά.). Η πιστη δινει ελπιδα στον ανθρωπο, τον βοηθει να λυσει τα υπαρξιακα του προβληματα, αποτελει βαλσαμο στις στενοχωριες του.
Δυστυχως το ποδοσφαιρο χρησιμοποιειται για να αποπροσανατολισει τον κοσμο απο τα πραγματικα προβληματα, να τον αποβλακωσει και σε αυτο συντελει και η προβολη αγωνων απο την τηλεοραση. "Αρτον και θεαματα"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
γιατι οι γονεις τους που ειναι χριστιανοι τα βαπτιζουν μικρα. Δεν τους αναγκαζει η ΕκκλησιαΊσα ίσα, το ότι βαφτίζονται τα περισσότερα μωρά και καταγράφονται ως Χριστιανοί είναι αυτό που ανεβάζει το ποσοστό των Χριστιανών, έστω και στα χαρτιά, και δίνει στην Εκκλησία το δικαίωμα να χώνει τη μύτη της από δω και από κει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
γιατι οι γονεις τους που ειναι χριστιανοι τα βαπτιζουν μικρα. Δεν τους αναγκαζει η Εκκλησια
Η απορία του Βλα ήταν γιατί η Εκκλησία επιτρέπει το νηπιοβάπτισμα, και εξηγώ πολύ απλά ότι εφόσον αυτό ανεβάζει τα ποσοστά των Χριστιανών, τη συμφέρει. Δεν είπα ότι αναγκάζει τους γονείς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
το οτι διδασκονται τα θρησκευτικα σε ολες τις χωρες σημαινει κατι. Δεν μπορει ολες αυτες οι χωρες να κανουν λαθος ή να ειναι οπισθοδρομικες.(Θα σε ξεγκαβωσει ως προς το οτι σε ολες τις χωρες ακομη και στη Σουηδια, που ειναι μια ελευθεριαζουσα κοινωνια διδασκεται το μαθημα των θρησκευτικων και μαλιστα υποχρεωτικα.) Εεεεμμμ, μήπως έχω δείξει πουθενά σημάδια ξενομανίας, για να θέλω κάτι μόνο και μόνο επειδή διδάσκεται υποχρεωτικά στην Σουηδία ή σε οποιαδήποτε άλλη κοινωνία που θεωρείται ''ελευθεριάζουσα''? Άιντε και διδάσκεται στην Σκανδιναβία, και?
(Στα κατηχητικα γινεται κατηχηση, στα σχολεια παρεχονται γνωσεις για τη θρησκεια, εξ ου και η βαθμολογηση.) Άρα κατά την κατήχηση δεν παρέχονται γνώσεις για την θρησκεία? Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις την διαφορά, γιατί σε χάνω?
(...γιατι οπως στα θρησκευτικα θα μπορουσε να απαλλαγει καποιος αθεος, ετσι και σε αυτα τα μαθηματα θα μπορουσε να ζητησει απαλλαγη ενας αλλοδαπος μαθητης, αλλα ακομη κι ενας Ελληνας μαθητης με διεθνιστικη ιδεολογια ομως και να θεσει θεμα οτι μεσω των μαθηματων αυτων προσπαθει το σχολειο να του κανει πλυση εγκεφαλουκαι να του εμφυσησει μια εθνικιστικη ιδεολογια.) Φαίνεται πως δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος με διεθνιστική ιδεολογία δε μπορεί να παρακολουθήσει ένα μάθημα που αναφέρεται κυρίως σε γεγονότα του παρελθόντος και πως επίσης κάποιος δεν μπορεί να παρακολουθήσει ένα μάθημα που έχει να κάνει με την ανάλυση ποιητικών κειμένων και πεζών. Δε μπορώ να καταλάβω την λογική σου. Τα θρησκευτικά βασίζονται στην θρησκεία και η θρησκεία βασίζεται στην πίστη την οποία κάποιοι δεν την έχουμε, αντιθέτως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ούτε με την ιστορία ούτε με την λογοτεχνία.
(Κι αφου τα παιδια ειναι βαπτισμενα χριστιανοπουλα, γιατι να μην παρακολουθουν το μαθημα. Εσενα τι λογος σου πέφτει; Εξαλλου οποιος θελει σημερα μπορει να απαλλαγει απο το μαθημα χωρις να δηλωσει το λογο, αρα ατυπα εχει μεταταραπει το μαθημα σε επιλεγομενο.) Δεν με νοιάζουν τα χριστιανόπουλα που θέλουν να παρακολουθούν το μάθημα. Με νοιάζουν τα ''χριστιανόπουλα'' που δεν γουστάρουν την θρησκεία και το μάθημα συγκεκριμένα αλλά τα αναγκάζουν να παρακολουθούν αυτό το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΌ μάθημα με παράδειγμα εμένα. Και κάνεις τεράστιο λάθος να λες ότι το μάθημα έχει καταντήσει να είναι πλέον επιλεγόμενο. Σε κανένα μάθημα επιλογής δε χρειάζεται να ακολουθήσεις ολόκληρη διαδικασία με δηλώσεις τις οποίες πρέπει να προσκομίσει ένας γονέας τουλάχιστον στο γραφείο καθηγητών και αν δε θέλουν οι γονείς να υπογράψουν (γιατί άμα το κάνουν βλέπεις το παιδί ξεχωρίζει αμέσως από το κοπάδι, πράγμα που δεν το θέλουμε με τίποτα γιατί: τι θα πει ο κόσμος?) τότε υποχρεώνεσαι να το παρακολουθείς όσο και να το απεχθάνεσαι.
(Ετσι και η θρησκεια ειναι και γεγονοτα ιστορικα (εμφανιση, εξελιξη και εξαπλωση καθε θρησκειας), ειναι και ιδεες ειναι και θεωριες.) Αυτό που αναφέρεις είναι η θρησκειολογία. Αυτό που προσπαθούν να μας διδάξουν(ή μάλλον να μας στουμπώσουν στο κεφάλι) στα θρησκευτικά είναι πίστη, το μάθημα αυτό είναι κυρίως κατήχηση.
Και εφόσον είναι ιδέες και θεωρίες όπως λες εσύ αναρωτιέμαι γιατί δεν διδασκόμαστε και αστρολογία στο σχολείο? Και ιδέες έχει και θεωρίες έχει και αρκετοί άνθρωποι τα πιστεύουν, άρα είναι διδακτή... Ευφυές έτσι?
Η θρησκεια στηριζεται στην πιστη, αλλα για να τη γνωρισει καποιος δεν χριαζεται να πιστευει, οπως οταν μαθαινει καποιος για ενα φιλοσοφικο συστημα, δεν χρειαζεται να το πιστευει και να το ασπαζεται κιολας. Στα κατηχητικα διδακεται η θρησκεια βιωματικα κυριως και συναισθηματικα, ενω στο σχολειο καθαρα εγκεφαλικα και γνωσιολογικα.
Στην ιστορια διδσκεται κυριως η ελληνικη νιστορια με τροπο μαλιστα που να καλλιεργει την εθνικη συνειδηση. Θα μπορουσε λοιπον ενας μαθητης που ενοχλειται ιδεολογικα απο αυτο να εγειρει θεμα απαλλαγης απο το μαθημα. Το ιδιο και στη λογοτεχνια διδασκεται κυριως η ελληνικη λογοτεχνια. Θα μπορουσε καποιος παλι να ενοχληθει. Διδασκεται η ελληνικη λογοτεχνια και ιστορια κυριως για να καλλιεργηθει στους μαθητες η εθνικη αυτοσυνειδησια και να τους εμπεδωθει η εθνικη πολιτιστικη ταυτοτητα του εθνους. Για τον ιδιο λογο διδασκεται και η χριστιανικη θρησκεια που αποτελει κομματι της πολιτιστικης μας εθνικης ταυτοτητας. Η απαλλαγη παντως απο το μαθημα μπορει να γινει απλως πρεπει να υπογραψει κι ο γονιος.Κατι τετοιο ισχυει μου φαινεται και για την απαλλαγη απο τη γυμναστικη. κι εσενα τι σε πειραζει τι θα πουν οι αλλοι, αφου εσυ θεωρεις οτι εισαι σωστος; Αυτο που λεω ειναι θρησκειολογια με εμφαση σε μια θρησκεια. Η Θρησκειολογια ασχολειται και με καθεμια θρησκεια χωριστα.
Και η αστρολογια θα μπορουσε να συμπεριλαμβανεται στη διδακτεα υλη του σχολειου σε ενα μαθημα "ιστορια των επιστημων" για παραδειγμα. Και η φιλοσοφια ειναι θεωριες και ιδεες και για μεταφυσικα πραγματα (πεερι θεου, ψυχης) κι ομως διδασκεται στα σχολεια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι να κανει να το απαγορεψει; Αλλωστε το νηπιοβαπτισμα στηριζεται στη θεση της Εκκλησιας οτι αν ενα παιδι πεθανει αβαπτιστο, δεν σωζεται. Κι επισης ο αβαπτιστος δεν μπορει να παρει μερος στη λατρευτικη ζωη της Εκκλησιας, τουτεστιν να κοινωνησει σε μεγαλες γιορτες, να γινει νουνος ή να παντρεψει καποιον, ακομη και να παρακολουθησει τη Θεια λειτουργια μεχρι το τελος, γιατι πολυ απλα δεν ειναι ενεργο μελος της Εκκλησιας.Η απορία του Βλα ήταν γιατί η Εκκλησία επιτρέπει το νηπιοβάπτισμα, και εξηγώ πολύ απλά ότι εφόσον αυτό ανεβάζει τα ποσοστά των Χριστιανών, τη συμφέρει. Δεν είπα ότι αναγκάζει τους γονείς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 772419
Επισκέπτης
Επιπλέον όπως παρατηρείται στην σημερινη εποχή που ζούμε υπάρχει τεράστια ηθική παρακμη.Η ηθική παρακμή αυτη οφείλεται απο τον τρόπο ζωής που ζει μια Κοινωνία καθως παίζουν σημαντικό ρόλο και οι οικογενειακοί και οι κοινωνικοί παράγοντες.
Γενικά λαμβάνοντας κάποιος υπόψη του προς τα που οδεύει η Κοινωνία και προς τα που πορεύεται η νοοτροπία της πλειοψηφίας των πολιτών μιας Κοινωνίας αποδεικνύεται κατα ποσο ο Ανθρωπος μπορεί να εφαρμόζει τους Νομους μιας Κοινωνίας και του κατα πόσο σέβεται τον Συνανθρωπο του.
Παράλληλα αν δούμε σοβαρά τις Δέκα Εντολές που έδωσε ο Χριστός στην εποχή βέβαια της Παλαιάς Διαθήκης θα διαπιστωσουμε κατα πόσο οι Εντολές του Πανάγαθου Θεού εφαρμόζονται σήμερα.
Βλέποντας ας πούμε τους κουκουλοφόρους που κάθε τρεις και λίγο όποτε γίνεται μια διαδήλωση απο την πλευρά των εργαζομένων εμφανίζονται αιφνιδιαστικά στο Σύνταγμα το αποτελεσμα είναι να διαλύεται το ειρηνικο κλίμα που επικρατεί κατα την ωρα μιας Διαδήλωσης και να ξεκινούν οι διαμάχες μεταξύ των Αστυνομικών αλλά και των διαδηλωτών καταστρεφοντας δημοσιες περιουσιες και μαγαζιά οπου δουλεύουν βιοπαλαιστες Ανθρωποι.
Επιπλεόν είναι γνωστη η βία στα γήπεδα όπου μπαινουν οι Αντίπαλοι δύο μεγάλων ομάδων και σφάζονται μεταξύ τους προσπαθώντας να δείξουν οτι η ομάδα τους είναι καλύτερη απο όλες τις άλλες.Η ανοησία φτανει σε τέτοιες περιπτώσεις στο αποκορύφωμα καθως διαπιστώνουμε πως το ποδόσφαιρο αντι να αποτελεί μερος της Ψυχαγωγίας και της Διασκέδασης καταντάει ένα μεγάλο πεδίο μάχης ξυλοδαρμού και σκοτωμου.Το αποτέλσμα φυσικά απο τέτοιες συγκρουσες και έντονες διαμαχες είναι να οδηγούνται μικρά παιδιά και οι παππούδες που πηγαίνουν τα εγγόνια τους στο γηποεδο στο νοσοκομείο.
Δεν είναι λίγες οι φορες που οικογενειακά προσωπα πηγαίνοντας στο γήπεδο ωστε να απολαυσουν την θέα του Αγωνα και να ψυχαγωγηθούν πηγαίνουν στα νοσοκομεία ή κατα την ώρα του ξυλοδαρμου απο κουκουλοφόρους εκπροσωπώντας αντιπαλες ομαδες καταλήγουν στον Θανατο.
Στην συνέχεια υπαρχει και τον τελευταίο καιρό αυξηση ενδοσχολικής και φοιτητικής βίας.Οπως επιπλέον παρουσίαζεται και αυξημένη βία απο την πλευρά και της Αστυνομίας είτε επειδη επιτιθονται έπειτα απο προκλητικά σχόλια ορισμένων πολιτων είτε επειδη έχοντας την στολή,το γκλοπ και το πιστόλι νιωθουν ότι είναι Θεοί και ότι ακομα και αν βλάψουν κάποιον Ανθρωπο κανενας νόμος δεν μπορεί να τους περιορίσει.
Βλέπουμε λοιπον που οδηγεί η Εξουσία τουν Ανθρωπου στην προσπάθεια του να αποδειξει ότι είναι Θεός.
Παρατηρούμε οτι η προδοσία και ασεβεια που υπάρχουν στις διαπροσωπικές σχέσεις οδηγούν σε μίσος και Οργη.Οπως επιπλέον και οι Ανθρωπινες σχέσεις τείνουν να διαλύονται με αυξητική τάση.
Η Αγάπη των περισσότερων Ανθρωπων έχει μια τάση προς μια Ψυχρότητα και ενα μίσος το οποίο οσο προχωράει ο Καιρός τοσο θα διαλύεται και θα απομακρύνεται η σχεση του Ανθρώπου και με τον Χριστό και με τον Συνάνθρωπου του.
Ο πρώτος παράγοντας της Κοινωνίας είναι η οικογένεια.Οταν μια οικογένεια δίνει σωστές ηθικές αρχες και γερες βάσεις Αρετής στο παιδι του τοτε το παιδι μεγαλώνει σε ενα υγιες περιβάλλουν και αναπτυσσεται με συναισθηματα Αγάπης.Οταν οι γονείς μεγαλώνουν ωστόσο το παιδί με λάθος εντυπώσεις δινοντας του ως ηθικά πρότυπα αξίας μόνο την καλοπέρσαη,το χρήμα και την Δύναμη αλλα δεν του μαθαίνουν την Αξία της Αρετής και της Αγάπης τότε είναι φυσιολογικο ως ενα βαθμό και σε ένα μεγάλο μέρος της Ζωής του να πιστευει πως αυτός είναι και ο σωστος τρόπος Ζωής.
Τετοιοι Ανθρωποι όταν αντιλαμβάνονται ως τον σωστό τρόπο Ζωής και εχοντας πάρει τετοιες λάθος αρχες απο τους γονείς μονο την Δύναμη και την καλοπέραση και το χρήμα αλλα όχι της αξία της Αγάπης που είναι το κορυφαίο συναισθημα Καλοσύνης είναι επικινδυνοι όταν εχουν οικονομική και πολιτική εξουσία.
Για την Δύναμη και το Χρήμα πουλάνε Ανθρώπους και εξαπατούν φίλους και οικογένειες.
Γνωρίζουμε απο την ιστορία πόσο η πολιτική εξουσία και στο όνομα των οικονομικών συμφερόντων και της καλοπέρασης εχουν αφανιστεί και θα συνεχίζουν να αφανίζονται χιλιάδες και εκατομμύριες ζωές.Το αποτέλεσμα απο τον Θάνατο των τόσων εκατομμυρίων Ανθρωπων είναι μόνο πόνος,κλάμα,Μίσος και Θρήνος.
Οπως επιπλεόν και τα ναρκωτικά συνέχιζουν και αυτα να έχουν αυξητική τάση.Χιλιάδες νέοι εχοντας απογοήτευση απο την απορρίψη της Οικογένειας και των συνομιλίκων καταφεύγουν και στα ναρκωτικά πιστεύοντας ότι είναι και η πιο καλή λύση στα καθημερινά και μεγάλα τους προβλήματα.Υπάρχει και η άποψη όσον αφορα το θέμα των ναρκωτικων ότι όταν κάποιος συμμετέχει σε μια παρέα που κάνουν χασσίσι και πίνουν τις τζουρίτες τους θεωρείται ότι είναι μάγκας και πιο έξυπνος.Το αποτέλσμα είναι ότι και μια τετοια νοοτροπία παρασέρνει μπορω να πω αρκετα ευκολα ορισμένους νέους και καταλήγουν με ολέθρια αποτελέσματα στα νοσοκομεία με προβλήματα υγείας και ψυχολογίας.
Επιπλεόν ενας μεγάλος Αριθμός των Ανθρώπων στην σημερινή εποχή επαινεί την Ασωτεία με αποτέλεσμα να εχουν υποτιμήσει σε μεγάλο βαθμο την Αξία της Αγνότητας και να θεωρούν προτέρημα μόνο τη πορνεία.Θερωρείται τιμή και έπαινος ότι οποιος συνάπτει πολλές σχέσεις είναι σπουδάιος και έξυπνος και αυτος που μπορεί να μην έχει και τόσο μεγάλο αριθμό σχέσεων να θεωρείται βλάκας και ανόητος.
Αν δούμε κυρίως και στο θέμα του έρωτα ποση ηθικη παρακμή υπάρχει και πως υπάρχουν και κοπέλες που απο μικρη ηλικία προσπαθούν γρήγορα να χασουν την παιδική αθωότητα τους παρατηρούμε επιπλεόν που μπορεί να οδηγήσει η συνάψη των πολλών σχέσεων και πως μπορει να καταστρέψει τον συναισθηματικό κόσμο του Ανθρώπου.
Ο Σατανισμός πλέον είναι μια επικινδυνη Θρησκεία η οποία δημιουργήθηκε απο τον Αντον Σάντορ Λάβεϋ το 1964.Ο Σατανισμός εχει ως κύριο πρόσωπο τον Σατανα.Είναι μια Θρησκεία αιμοβόρα οπου με την εξάπλωση της σε περισσότερες απο 50 πόλεις της Η.Π.Α εχει προκαλέσει αναστατωση στην Ζωή των κατοίκων.Πηγαιναν σε κάθε τοίχο του σπιτιού και εγραφαν το όνομα του Σατανά.Μαλιστα αρκετοί απο τους Σατανιστες είπαν ότι πέθανε ο Θεός,ζήτω ο Σατανάς που θα κυβερνάει στους αιώνες των αιώνων.
Μια απο τις εντολές του Σατανισμού είναι η κατάργηση του Σωστού και του Λάθους.Στην συνεχεια επίσης λέει πως ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει,να ξεκουράζεται όποτε θέλει και όπως θέλει,να παίζει ότι θέλει και όπως θέλει,να αγάπαει όπως θέλει και όποτε θέλει,ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ.
Κατάργηση του Σωστού και του Λάθους σημαίνει ότι το να αφαιρέσω εγώ την Ζωή ενός Ανθρώπου δεν είναι Σωστό αλλά ούτε Λάθος αλλα παρόλα αυτα είναι γενικώς μια Σωστή και φυσιολγική πράξη.Και με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος ας πούμε να πυροβολήσει κάποιον άλλον Ανθρωπο αλλα αυτός που πυροβόλησε να μην θεωρείται εγκληματίας.
Να ξεκουράζεται όπως θέλει:Δηλαδη κάποιος είναι δημόσιος υπάλληλος και δεν δουλέυει όλη μερα αλλα καθεται και χαζεύει,ξύνεται ή ακομα χειρότερα δεν πηγαίνει καθόλου στην δουλειά του και παίρνει και τεράστιο μισθό χωρις να το αξίζει.
Να αγαπάει όποτε θέλει και όπως θέλει:Μπορεί κάποιος να έχει σχέση με μια κοπέλα αλλα μπορεί και να απιστήσει χωρις αυτό να σημαίνει οτι η απιστία είναι μια λάθος πράξη.
Να πεθαίνει όπως θέλει και όποτε θέλει:Με απλά λόγια μπορεί ακόμα και η αυτοκτονία να είναι μια φυσιολογική πράξη.
Σκεφτείτε μόνο τον Σατανισμό στα σχολεία όπου μαθητές των οπαδών του Σατανισμού στο όνομα του Σατανά να σκοτώνουν άλλους μαθητες και να δημιουργείται μια κοινωνική Αναστάτωση και Αναταραχή άνευ προηγουμένου.
Οπως αντιλαμβάνεστε πλέον ο Σατανάς αν όντως υπάρχει είναι ενας πεπερασμένος Αρχάγγελος όπως πεπερασμένος είναι και ο Ανθρωπος.
Χωρίς τον Χριστό και την Αγια Γραφή ο κόσμος θα βρίσκεται συνεχεια σε πόλεμο και δυστυχια και επιπλέον δεν θα έχει αίσθηση της Αγαθότητας.Θα διαστραφεί τοσο πολυ η νοηση και η φυση των Ανθρώπων που θα θεωρούν φυσιολογικό ακόμα και να σκοτωνουν έναν Ανθρωπο.
Σκεφτείτε σε τι σημείο και σε ποιες πράξεις σκοτωμου και Θανάτου μπορεί να φτάσει ο Ανθρωπος ωστε να θεωρεί και το Εγκλημα και τον Θάνατο ακόμα και φυσιολογικές πράξεις.
Δεδομένου οτι ο Ανθρωπος στο όνομα της Καλοπέρασης και των οικονμικών συμφερόντων εχει τσακίσει και την Φύση.Μην ξεχνάμε ότι όσο υπάρχουν τα πυρηνικά όπλα ο πλανήτης βρισκεται σε τεράστιο κίνδυνο.Οσο κάποιοι Ανθρωποι καίνε τα δάση ωστε να χτίζουν οικοπεδα και να καταστρέφουν όλο και περισσότερο την Φύση τοσο πιο μεγάλος είναι και ο κίνδυνος της καταστροφής του Πλανήτη.
Δεδομένου όλα τα παραπάνω γεγονότα που ανάφερα και σε τι κατάσταση βρίσκεται ο κόσμος θεωρω πως ο Χριστιανισμός όχι μονο είναι απαραίτητος στα Σχολεία αλλα και σε καθε σημαντική κατασταση της Ζωής μας και της Κοινωνίας και όλου του κόσμου.Ο Χριστιανισμός είναι η μόνη Αληθινή Θρησκεία οπου ενσαρκωνεται ο Χριστός και παρουσίαζεται με την Δόξα Του ως Αγάπη όπου ενώνει τις καρδιές όλου του κόσμου και ετσι μεταμορφώνεται και ο Ανθρωπος αλλα και ο Πλανήτης σε Δοξα των παιδιών του Χριστού και αναδεικνύεται η Βασιλεία του Θεού.
Αν ο Ανθρωπος προσπαθήσει απο μόνος του να κυριαρχήσει στον Πλανήτη με Ειρήνη χωρίς τον Χριστό τότε είναι σίγουρη η καταστροφή του κόσμου.
Χωρίς Τον Χριστό ο κόσμος δεν μπορεί να εχει Ζωή και να ζει με Αγαπη,Δικαιοσύνη και Ειρήνη.
Ο Χριστός δεν προτιμάει εναν κόσμο γεματο μίσος και Οργη όπου θα επικρατεί μονο ο πόλεμος ,η Ασωτεία, η βιαιοπραγία και ο Θάνατος αλλα είναι ο ίδιος η Βασιλεία των Ουρανών όπου με την παρουσία της Δόξας Του προσφέρει αμέτρητη Χαρα και Ειρήνη.
Ο Χριστιανισμός άρα είναι απαραίτητος και στο Σχολείο αλλα και σε όλο τον κόσμο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chris Black
Εκκολαπτόμενο μέλος
(το οτι διδασκονται τα θρησκευτικα σε ολες τις χωρες σημαινει κατι. Δεν μπορει ολες αυτες οι χωρες να κανουν λαθος ή να ειναι οπισθοδρομικες.) Γιατί δε μπορεί να κάνουν λάθος? Επειδή το κάνουν δηλαδή σημαίνει πως είναι και σωστό?το οτι διδασκονται τα θρησκευτικα σε ολες τις χωρες σημαινει κατι. Δεν μπορει ολες αυτες οι χωρες να κανουν λαθος ή να ειναι οπισθοδρομικες.
Η θρησκεια στηριζεται στην πιστη, αλλα για να τη γνωρισει καποιος δεν χριαζεται να πιστευει, οπως οταν μαθαινει καποιος για ενα φιλοσοφικο συστημα, δεν χρειαζεται να το πιστευει και να το ασπαζεται κιολας. Στα κατηχητικα διδακεται η θρησκεια βιωματικα κυριως και συναισθηματικα, ενω στο σχολειο καθαρα εγκεφαλικα και γνωσιολογικα.
Στην ιστορια διδσκεται κυριως η ελληνικη νιστορια με τροπο μαλιστα που να καλλιεργει την εθνικη συνειδηση. Θα μπορουσε λοιπον ενας μαθητης που ενοχλειται ιδεολογικα απο αυτο να εγειρει θεμα απαλλαγης απο το μαθημα. Το ιδιο και στη λογοτεχνια διδασκεται κυριως η ελληνικη λογοτεχνια. Θα μπορουσε καποιος παλι να ενοχληθει. Διδασκεται η ελληνικη λογοτεχνια και ιστορια κυριως για να καλλιεργηθει στους μαθητες η εθνικη αυτοσυνειδησια και να τους εμπεδωθει η εθνικη πολιτιστικη ταυτοτητα του εθνους. Για τον ιδιο λογο διδασκεται και η χριστιανικη θρησκεια που αποτελει κομματι της πολιτιστικης μας εθνικης ταυτοτητας. Η απαλλαγη παντως απο το μαθημα μπορει να γινει απλως πρεπει να υπογραψει κι ο γονιος.Κατι τετοιο ισχυει μου φαινεται και για την απαλλαγη απο τη γυμναστικη. κι εσενα τι σε πειραζει τι θα πουν οι αλλοι, αφου εσυ θεωρεις οτι εισαι σωστος; Αυτο που λεω ειναι θρησκειολογια με εμφαση σε μια θρησκεια. Η Θρησκειολογια ασχολειται και με καθεμια θρησκεια χωριστα.
Και η αστρολογια θα μπορουσε να συμπεριλαμβανεται στη διδακτεα υλη του σχολειου σε ενα μαθημα "ιστορια των επιστημων" για παραδειγμα. Και η φιλοσοφια ειναι θεωριες και ιδεες και για μεταφυσικα πραγματα (πεερι θεου, ψυχης) κι ομως διδασκεται στα σχολεια
(Η θρησκεια στηριζεται στην πιστη, αλλα για να τη γνωρισει καποιος δεν χριαζεται να πιστευει, οπως οταν μαθαινει καποιος για ενα φιλοσοφικο συστημα, δεν χρειαζεται να το πιστευει και να το ασπαζεται κιολας. Στα κατηχητικα διδακεται η θρησκεια βιωματικα κυριως και συναισθηματικα, ενω στο σχολειο καθαρα εγκεφαλικα και γνωσιολογικα.) Δε ξέρω αν ξέρεις αλλά αυτό το μάθημα που γίνεται στα σχολεία ΔΕΝ είναι θρησκειολογία, δε βλέπει το θέμα της θρησκείας ως καθαρά στοιχείο πολιτισμού και κουλτούρας σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Βλέπει το όλο θέμα της θρησκείας από πλευρά πίστης και μόνο, και μη κάνεις το κόπο να αναφέρεις το βιβλίο της β λυκείου που κάνει πραγματικά μια ξεπέτα για τις άλλες θρησκείες και όλο το υπόλοιπο είναι αφιερωμένο στον υπέροχο χριστιανισμό. Με την λογική λοιπόν την δική σου οι αλλόθρησκοι δε θα έπρεπε να παίρνουν απαλλαγή εφόσον μάθημα βλέπει το θέμα της θρησκείας όχι από πλευρά πίστης αλλά από πλευρά εγκεφαλική(!!!) και γνωσιολογική(!!!), έτσι?
(Αυτο που λεω ειναι θρησκειολογια με εμφαση σε μια θρησκεια. Η Θρησκειολογια ασχολειται και με καθεμια θρησκεια χωριστα.) Στην φιλοσοφία όμως δεν μαθαίνουμε μόνο ένα φιλοσοφικό σύστημα και το κάνουμε ευαγγέλιο, βλέπουμε και άλλα πολλά και τα εξετάζουμε όλα. Μου φαίνεται πως αυτοαναιρείσαι λιγάκι. Άλλωστε δεν υπάρχει μόνο μία θρησκεία σ'αυτήν τη χώρα, υπάρχουν και άλλες και δε νομίζεις πως είναι άδικο να πετάτε τα παιδιά από άλλες θρησκείες σαν την τρίχα απ'το ζυμάρι και να μην δίνετε την απαραίτητη σημασία στο θρήσκευμα τους μόνο και μόνο επειδή εσείς οι χριστιανοί έχετε την πλειοψηφία? Δε βλέπω δηλαδή σε τι ακριβώς διαφέρει η μονοθρησκευτική θρησκειολογία από τα παραδοσιακά θρησκευτικά. Όχι Γιάννης, Γιαννάκης.
(Στην ιστορια διδσκεται κυριως η ελληνικη νιστορια με τροπο μαλιστα που να καλλιεργει την εθνικη συνειδηση. Θα μπορουσε λοιπον ενας μαθητης που ενοχλειται ιδεολογικα απο αυτο να εγειρει θεμα απαλλαγης απο το μαθημα. Το ιδιο και στη λογοτεχνια διδασκεται κυριως η ελληνικη λογοτεχνια.) Διαφωνώ απόλυτα. Η ιστορία είναι εδώ και χρόνια το αγαπημένο μου μάθημα και η λογοτεχνία δε με χαλάει καθόλου, αλλά η εθνική μου συνείδηση βρίσκεται υπό το μηδέν και γενικά ούτε που με ενδιαφέρει.
(κι εσενα τι σε πειραζει τι θα πουν οι αλλοι, αφου εσυ θεωρεις οτι εισαι σωστος; ) Δε μου λες, εσένα ή κουρκούτιανε το μυαλό σου από το βράδυ και διαβάζει ότι να 'ναι ή το κάνεις επίτηδες. Δε μου λες που ακριβώς είπα ότι με πειράζει τι θα πουν οι άλλοι? Eh? Μήπως να διαβάζουμε λίγο πιο προσεκτικά?:
Καταλαβαίνεις ότι αναφέρομαι στις αντιλήψεις των γονέων μου? Ή να το κάνω πιο λιανά, genius?δε θέλουν οι γονείς να υπογράψουν (γιατί άμα το κάνουν βλέπεις το παιδί ξεχωρίζει αμέσως από το κοπάδι, πράγμα που δεν το θέλουμε με τίποτα γιατί: τι θα πει ο κόσμος?)
(Και η αστρολογια θα μπορουσε να συμπεριλαμβανεται στη διδακτεα υλη του σχολειου σε ενα μαθημα "ιστορια των επιστημων" για παραδειγμα.) Ο Υδροχόος είναι στο γουρούνι και ο τοξότης στην πυγολαμπίδα, αα επίσης ο Ερμής είναι ανάδρομος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Οι νομοι στηριζονται σε διεθνεις συμβασεις που ειναι συμφωνες με το διεθνες δικαιο, αποδεκτες απο τους λαους,αρα εχουν λαϊκο ερεισμα. Σε μια πολιτισμενη κοινωνια οταν υπαρχει διαφωνια των πολιτων για καποιο θεμα αποφαινονται τα δικαστηρια και δεν εχει καμια αξια η προσωπικη γνωμη. Απλως εσενα δεν σε συμφερουν οι νομοι πανω στο θεμα αυτο ετσι οπως ειναι σημερα. Ενοχλουνται με το μαθημα μονο οσοι λενε να καταργηθει. Οι υπολοιποι ή συμφωνουν (οσοι λενε να παραμεινει στην τωρινη του μορφη) ή διαφωνούν απλως με τη μορφη του και το θελουν θρησκειολογικο (οπως κι εσυ) Τα χριστιανοπουλα που ειναι βαπτισμενα γιατι να μην παρακολουθουν το μαθημα. Αλλωστε ετσι οπως ειναι σημερα, οποιος θελει μπορει να απαλλαγει, χωρις να πει το λογο, αρα ειναι ατυπα επιλεγομενο. Κι ομως η πλειονοτητα των μαθητων το παρακολουθει αρα δεν εχει προβλημα. Οι πολιτες του κρατους ειναι και μελη της Εκκλησιας και εκρινε σκοπιμο το κρατος να παρεχει στα παιδια τους θρησκευτικη παιδεια κατα βαση ορθοδοξη σεβομενο το θεσμο της Εκκλησιας, η οποια Εκκλησια συμπαρασταθηκε σε δυσκολες στιγμες το εθνος. Το "ποσο καλος ηταν ο Χριστουλης" ειναι μεν υποκειμενικη γνωμη για σενα συνιστα ομως μια απο τις θεμελιωδεις αρχες της χριστιανικης θρησκειας αρα ειναι διδακτεα. Οπως για καποιο λογοτεχνικο ρευμα μπορει για παραδειγμα ενας ποιητης προγενεστερου λογοτεχνικου ρευματος να θεωρειται μικρης αξιας, ωστοσω αυτη η γνωμη, με την οποια μπορει να διαφωνησει κανεις, ειναι διδακτεα, γιατι ειναι μια απο τις θεωριες του εν λογω λογοτεχνικου ρευματος που πρεπει να εκτεθει στους μαθητες. Το ιδιο ισχυει και με τις αρχες και τις θεωριες της χριστιανικης θρησκειας οπως και με τις αρχες των διαφορων φιλοσοφικων ρευματων που ομοιως διδασκονται ως εχουν στους μαθητες (οι οποιες απτονται και μεταφυσικων ζητηματων) μεσα απο το μαθημα της φιλοσοφιας
Άσε με να έχω τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο οι πολίτες είναι σύμφωνοι με το διεθνές δίκαιο, τους νόμους που διέπουν κάθε χώρα, τις πολιτικές επιλογές των ανθρώπων που βρίσκονται στην εξουσία, και αν εν τέλει τους δίνεται πραγματικά η ελευθερία να κρίνουν από μόνοι τους, χωρίς να βομβαρδίζονται με πληροφορία από μικροί.
Αλλά πέρα απ' αυτό, δεν βρισκόμαστε σε σύσκεψη για το πώς θα έπρεπε να είναι διαμορφωμένη η παιδεία. Συζήτηση κάνουμε χωρίς κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Μπορεί ακόμη όλη η υπόλοιπη Ελλάδα να διαφωνούσε ( χωρίς να λέω ότι το κάνει ) εμένα γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει; Τις δικές μου απόψεις εκφράζω, δεν προσπαθώ να τις επιβάλλω σε κανέναν και το γεγονός ότι μπορεί να αποτελώ μειονότητα ή πλειονότητα δε σημαίνει απολύτως τίποτα για την ορθότητα ή όχι των απόψεών μου. Αλλιώς:
https://en.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum
Η by default παρακολούθηση με δυνατότητα απαλλαγής δεν είναι το ίδιο με το να είναι μάθημα επιλογής. Το έχω χιλιοπεί θα το πω άλλη μια φορά κανένας δε θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένος να αποκαλύψει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις για να αποκτήσει δικαίωμα στο αυτονόητο, την επιλογή. Μία τέτοια ενέργεια είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Επίσης είμαι αντίθετος και με την όλη λογική που λέει πως οι γονείς θα αποφασίζουν τι εκπαίδευση θα λαμβάνουν τα παιδιά τους από την πολιτεία. Η πολιτεία και μόνο θα πρέπει να έχει λόγο εκεί και όχι οι εκάστοτε γονείς. Αν τίθεται τόσο μεγάλο θέμα διαφοροποίησης ανά παιδί με βάση την οικογένειά του αυτό είναι άλλος ένας λόγος να αλλάξει χαρακτήρα το μάθημα ή να αφαιρεθεί τελείως.
Η λογοτεχνία είναι κάτι διαφορετικό. Δεν αμφισβητείται καθώς δεν διεκδικεί κάποια αλήθεια όπως μια θρησκεία. Είναι μια μορφή τέχνης. Με το να βάλεις λογοτεχνία στα σχολεία, από κάθε ρεύμα εγώ σου λέω, βοηθάς έτσι ώστε να ανοίξουν οι ορίζοντες του παιδιού, να δει και να εξοικιωθεί με κάτι που πιθανότατα δε θα δει σπίτι του.
Ο χριστιανισμός και η οποιαδήποτε θρησκεία είναι κάτι αμφισβητούμενο. Κανένα ανεπτυγμένο κράτος δεν έχει αποδεχθεί τις αρχές κάποιας θρησκείας ως αλήθεια, το μόνο που γίνεται είναι να μην τις "πειράζουν" φοβούμενοι την εξουσία που έχουν στα χέρια τους οι παπάδες. Δεν είναι τέχνη, είναι πιο πολύ ένα είδος φιλοσοφίας που βασίζεται όμως σε θεωρίες περί δημιουργίας και όχι απλά σε μια κάποια αντίληψη των πραγμάτων. Ξεκινάς από την υιοθέτηση μιας αλήθειας ( του στυλ ο κόσμος φτιάχτηκε "έτσι" ) για να καταλήξεις με βάση κάποια μεταφυσική θεωρία σε έναν τρόπο ζωής - συμπέρασμα αυτής.
Αυτά έχουν ένα ενδιαφέρον, κάτι για το οποίο καλό είναι να είναι ενήμερος κάποιος, αλλά για καθαρά γνωσιακούς λόγους. Το μάθημα των θρησκευτικών θα έπρεπε να έχει ακριβώς το χαρακτήρα ενός μαθήματος που θα σε ενημερώνει ως προς το τι είναι μια θρησκεία, ποια είναι τα γνωρίσματά της, και να αναλύει είδη διάφορων θρησκειών με ουδέτερο χαρακτήρα, ας πούμε έστω αν προτιμάς καλύτερα όπως θα κάναμε με τα διαφορετικά ρεύματα της λογοτεχνίας. Αυτό, και όχι να έχεις ένα σχολείο που σκοπός του είναι να σε κάνει χριστιανό, μουσουλμάνο, βουδιστή ή οτιδήποτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος
Ίσα ίσα, το ότι βαφτίζονται τα περισσότερα μωρά και καταγράφονται ως Χριστιανοί είναι αυτό που ανεβάζει το ποσοστό των Χριστιανών, έστω και στα χαρτιά, και δίνει στην Εκκλησία το δικαίωμα να χώνει τη μύτη της από δω και από κει.
Το ξέρω, αλλά αυτό που εννοώ είναι ότι, υποτίθεται ότι η εκκλησία βλέπει το βάφτσιμα σαν ένα μυστήριο.
Και αυτό το μυστήριο που είναι η μετάβαση από μια ζωή στην άλλη το εφαρμόζουν σε μωρά που δεν ξέρουν την ζωή που θέλουν να κάνουν. Εγώ ας πούμε δεν θα βαφτιζόμουν αν δεν με βάφτιζαν οι γονείς μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
οφειλεις ομως να συμβιβαστει με τη γνωμη των πολλων. Στη δημοκρατια ισχυει η γνωμη και θεληση των πολλων. Οι γονεις οπως εχουν λογο για τη μορφωση και παιδεια των τεκνων τους εχουν λογο και για για τηνθρησκευτικη παιδεια που θα παρασχουν στα παιδια τους. Και το μαθημα των θρησκευτικων εχει αυτο ακριβως το χαρακτηρα το γνωσιολογικο. Και πολλα φιλοσοφικα συστηματα ξεκινουν απο καποιες αρχες και θεμελιωδεις ιδεες και προτεινουν ενα τροπο ζωής μετα συμφωνα με αυτες. η διαφορα ειναι οτι στη θρησκεια αυτες οι ιδεες θεωρουνται ανωθεν αποκεκαλυμμενες, ενω στη φιλοσοφια εκ του νου παραχθεισες. Αλλωστε και οι φιλοσοφοι μιλησαν περι Θεου, κοσμου κ.τ.λ. Δεν εχει σκοπο να σε κανει το μαθημα χριστιανο, μουσουκμανο κ. ά. ειδαλλως θα έλεγχε και την προσωπικη σου ζωη το σχολειο, δηλαδη, αν εκκλησιαζεαι, αν διαγεις χριστιανικο βιο κ.τ.λ. Κατι τετοιο ομως δεν γινεται. Μπορει ενας μαθητης να ειναι ο χειροτερος των χριστιανων, να βριζει τα Θεια και να εχει 20 στο μαθημα αυτοΆσε με να έχω τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο οι πολίτες είναι σύμφωνοι με το διεθνές δίκαιο, τους νόμους που διέπουν κάθε χώρα, τις πολιτικές επιλογές των ανθρώπων που βρίσκονται στην εξουσία, και αν εν τέλει τους δίνεται πραγματικά η ελευθερία να κρίνουν από μόνοι τους, χωρίς να βομβαρδίζονται με πληροφορία από μικροί.
Αλλά πέρα απ' αυτό, δεν βρισκόμαστε σε σύσκεψη για το πώς θα έπρεπε να είναι διαμορφωμένη η παιδεία. Συζήτηση κάνουμε χωρίς κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Μπορεί ακόμη όλη η υπόλοιπη Ελλάδα να διαφωνούσε ( χωρίς να λέω ότι το κάνει ) εμένα γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει; Τις δικές μου απόψεις εκφράζω, δεν προσπαθώ να τις επιβάλλω σε κανέναν και το γεγονός ότι μπορεί να αποτελώ μειονότητα ή πλειονότητα δε σημαίνει απολύτως τίποτα για την ορθότητα ή όχι των απόψεών μου. Αλλιώς:
https://en.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum
Η by default παρακολούθηση με δυνατότητα απαλλαγής δεν είναι το ίδιο με το να είναι μάθημα επιλογής. Το έχω χιλιοπεί θα το πω άλλη μια φορά κανένας δε θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένος να αποκαλύψει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις για να αποκτήσει δικαίωμα στο αυτονόητο, την επιλογή. Μία τέτοια ενέργεια είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Επίσης είμαι αντίθετος και με την όλη λογική που λέει πως οι γονείς θα αποφασίζουν τι εκπαίδευση θα λαμβάνουν τα παιδιά τους από την πολιτεία. Η πολιτεία και μόνο θα πρέπει να έχει λόγο εκεί και όχι οι εκάστοτε γονείς. Αν τίθεται τόσο μεγάλο θέμα διαφοροποίησης ανά παιδί με βάση την οικογένειά του αυτό είναι άλλος ένας λόγος να αλλάξει χαρακτήρα το μάθημα ή να αφαιρεθεί τελείως.
Η λογοτεχνία είναι κάτι διαφορετικό. Δεν αμφισβητείται καθώς δεν διεκδικεί κάποια αλήθεια όπως μια θρησκεία. Είναι μια μορφή τέχνης. Με το να βάλεις λογοτεχνία στα σχολεία, από κάθε ρεύμα εγώ σου λέω, βοηθάς έτσι ώστε να ανοίξουν οι ορίζοντες του παιδιού, να δει και να εξοικιωθεί με κάτι που πιθανότατα δε θα δει σπίτι του.
Ο χριστιανισμός και η οποιαδήποτε θρησκεία είναι κάτι αμφισβητούμενο. Κανένα ανεπτυγμένο κράτος δεν έχει αποδεχθεί τις αρχές κάποιας θρησκείας ως αλήθεια, το μόνο που γίνεται είναι να μην τις "πειράζουν" φοβούμενοι την εξουσία που έχουν στα χέρια τους οι παπάδες. Δεν είναι τέχνη, είναι πιο πολύ ένα είδος φιλοσοφίας που βασίζεται όμως σε θεωρίες περί δημιουργίας και όχι απλά σε μια κάποια αντίληψη των πραγμάτων. Ξεκινάς από την υιοθέτηση μιας αλήθειας ( του στυλ ο κόσμος φτιάχτηκε "έτσι" ) για να καταλήξεις με βάση κάποια μεταφυσική θεωρία σε έναν τρόπο ζωής - συμπέρασμα αυτής.
Αυτά έχουν ένα ενδιαφέρον, κάτι για το οποίο καλό είναι να είναι ενήμερος κάποιος, αλλά για καθαρά γνωσιακούς λόγους. Το μάθημα των θρησκευτικών θα έπρεπε να έχει ακριβώς το χαρακτήρα ενός μαθήματος που θα σε ενημερώνει ως προς το τι είναι μια θρησκεία, ποια είναι τα γνωρίσματά της, και να αναλύει είδη διάφορων θρησκειών με ουδέτερο χαρακτήρα, ας πούμε έστω αν προτιμάς καλύτερα όπως θα κάναμε με τα διαφορετικά ρεύματα της λογοτεχνίας. Αυτό, και όχι να έχεις ένα σχολείο που σκοπός του είναι να σε κάνει χριστιανό, μουσουλμάνο, βουδιστή ή οτιδήποτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DrHouse
Διάσημο μέλος
Α. Ο Χριστός επιβραβεύει την επιμονή και την υπομονή των δύο παραλυτικών στην Καπερναούμ και στη Βηθεσδά.
Β.Σε όλο τον κόσμο, άνθρωποι, με προβλήματα υγείας, αγωνίζονται με θάρρος, επιμονή και δύναμη, κάνοντας τη δική τους ζωή αλλά και των συνανθρώπων τους καλύτερη.
Ο Ιησούς θεραπεύει με θαυμαστό τρόπο τον παραλυτικό της Καπερναούμ-->που προφανως θα το συνδεει με τον Στεφεν Χοκινγκ.
https://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-E101/160/1118,4108/unit=209
Το βιβλιο,και τις σελιδες απο τις οποιες παρθηκε η εικονα και τα αποσπασματα θα τα βρειτε στο λινκ που παραθετω.
Ειναι αισχρη προπαγανδα και εγκλημα,να διδασκονται τα παιδια Ε δημοτικου,που ουσιαστικα τα μυαλα τους αποτελουν ''αγραφους χαρτες'' ,ιστοριουλες οτι ο Χριστος οχι μονο θεραπευε,αλλα ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να θεραπευει ανθρωπους τον 21ο αιωνα.Φυσικα και καταλαβαινουμε,οτι δινονται φρουδες ελπιδες σε παιδακια που διαβαζουν τα εμετικα τους αποσπασματα για ''θεραπειες'' απο ''υπερδυναμεις''.Θεματα που απτονται επιστημονικης διεργασιας,γινονται ερμαια της φαντασιοπληξιας θρησκοληπτων και εργαλειο θρησκευτικου προσηλυτισμου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iratus
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DrHouse
Διάσημο μέλος
.Θα έπρεπε να διδάσκονται ΟΛΕΣ οι θρησκείες
Πρεπει να εχει ειπωθει πανω απο 2 φορες ανα καρτελα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iratus
Δραστήριο μέλος
Πρεπει να εχει ειπωθει πανω απο 2 φορες ανα καρτελα.
To λέω κι εγώ επειδή είμαι γαμάτος και τα λέω ωραία.Που είναι το πρόβλημα σου ψυχολόγε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 24 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 104 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- Evenstar
- patatosalata22
- Libertus
- Unboxholics
- gmoutzour
- Bleach_enjoyer
- despoina13
- Hecticism
- iiTzArismaltor_
- Helen06
- charmander
- BatGuin
- Ioan02
- Alessandra Eliza
- Corfu kitty
- kiyoshi
- kost28
- jYanniss
- Albert.123
- bbb
- Scandal
- fgk
- AggelikiGr
- Debugging_Demon
- NeosUser2023
- Arvacon
- constansn
- Reader
- American Economist
- Μήτσος10
- marina.marina
- Basilis0
- Kate1914
- phleidhs
- nearos
- giannhs2001
- Aggel0sss
- Nick_nt
- Pierre Bezukhov
- Maynard
- Αναστασία197
- Lifelong Learner
- mel<3
- Ness
- Twittn
- johnsala
- Abiogenesis
- arko
- george777
- Drglitterstar
- art_of_poetry
- Joji
- Praxis
- angies
- augustine
- Νομάρχης
- SoyN
- katia.m
- PanMoonlight
- ar_rubelen
- spring day
- lepipini
- DeWiN
- fmarulezkd
- Samuel
- Fanimaid123
- Νατασα 1
- Βλα
- Fanimaid
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.