Guest 018946
Επισκέπτης
Εδω η ιδεα μου ειναι να αποδειξω οτι τα πρωτα μελη στις ανισοτητες ειναι ισα αρα και να τα προσθεσω ωστε να καταληξω στην αρχικη.Τωρα αρκει να δειξω αν το τετραγωνισμενο πρωτο μελος της δευτερης ειναι μεγαλυτερο ή ισο με το πρωτο μελος της πρωτης . Μετα απο πραξεις καταληγω εδω . Ειμαι σωστος ή οχι . Στεκει αυτο που κανω μπορει να προχωρησει παραπερα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
wfgl
Νεοφερμένος
που δεν ισχύει για κανένα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Πού την βρήκες;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
wfgl
Νεοφερμένος
Αν ήταν :
θα λυνόταν εύκολα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
την ασκηση την βρηκα στο mathematicaΝομίζω είναι άκυρη όλη η άσκηση.
Πού την βρήκες;
νομιζω πως εδω θα εσπαγα την ανισοτητα σε δυο μερη στην που ειναι γνωστο.Και εγώ το ίδιο
Αν ήταν :
θα λυνόταν εύκολα
Και μετα θα εδειχνα πως τετραγωνιζοντας την και τα δυο μελη παιρνω : και μετα απο πραξεις καταληγω σε αυτο που ισχυει : Επειτα προσθετω τις δυο σχεσεις κατα μελη και καταληγω στην αρχικη ανισοτητα.
τι ειπες ?δεν σε προλαβα
Παραγοντοποιηστε αυτην την παρασταση :
αντε να βλεπω κινηση !!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος
αντε να βλεπω κινηση !!!
Μόνο και μόνο επειδή το ζητησες και για να μη λες οτι δεν καταδεχομαστε να λυσουμε ασκηση σου :
α³+β³+γ³-3αβγ= (α+β)³-3αβ(α+β) +γ³-3αβγ=-3αβ(α+β+γ) + (α+β)³+ γ³=-3αβ(α+β+γ) + (α+β+γ)[(α+β)²-(α+β)*γ+ γ²]=(α+β+γ)(-3αβ+α²+2αβ+β²-αγ-βγ+γ²)=(α+β+γ)(α²+β²+γ²-αβ-αγ-βγ)
νομιζω δεν παραγοντοποιειται αλλο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
Επισης απο τον Euler ξερουμε οτι : Βαλε και συ καμια ασκηση.Μόνο και μόνο επειδή το ζητησες και για να μη λες οτι δεν καταδεχομαστε να λυσουμε ασκηση σου :
α³+β³+γ³-3αβγ= (α+β)³-3αβ(α+β) +γ³-3αβγ=-3αβ(α+β+γ) + (α+β)³+ γ³=-3αβ(α+β+γ) + (α+β+γ)[(α+β)²-(α+β)*γ+ γ²]=(α+β+γ)(-3αβ+α²+2αβ+β²-αγ-βγ+γ²)=(α+β+γ)(α²+β²+γ²-αβ-αγ-βγ)
νομιζω δεν παραγοντοποιειται αλλο
ΥΣ: σωστοτατη η λυση σου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος
Επισης απο τον Euler ξερουμε οτι : Βαλε και συ καμια ασκηση.
ΥΣ: σωστοτατη η λυση σου
αυτο με τον Euler από πού το ξέρουμε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
ειναι ταυτοτητα . Τωρα την εμαθα με μερικες ωρες ενασχολησης με το artofproblemsolving . Don't get mad babyαυτο με τον Euler από πού το ξέρουμε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eileen
Τιμώμενο Μέλος
Είναι γνωστπή ταυτότητα, αποδεικνύεται και εύκολα - το έχουμε κάνει στην α' λυκείου!αυτο με τον Euler από πού το ξέρουμε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
wfgl
Νεοφερμένος
Σωστή παρατήρηση! Aπλά πολλαπλασιάζουμε και διαιρούμε το δεύτερο μέλος της πρότασης με το 2:αυτο με τον Euler από πού το ξέρουμε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
βασικα μαλακια ειπα . Βγαινει πολυ ευκολα αν πολ/σεις την δευτερη παρενθεση της δικιας σου λυσης με 2 και διαιρεσεις με 2 σου βγαινουν ταυτοτητες μεσα στην παρενθεση και απεξω μενει τοαυτο με τον Euler από πού το ξέρουμε;
εδιτ: με προλαβες ρε φιλε
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
wfgl
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος
Νδο :
Μιας που πήρα φόρα πάρτε μια λύση:
α^4 +β^4 +γ^4 -2α²β²-2α²γ²-2β²γ²=α^4 +β^4 +γ^4 -2α²β²-2α²γ²-2β²γ²+4α²γ²-4α²γ²= α^4 +β^4 +γ^4 -2α²β²-2β²γ²+2α²γ²-4α²γ²= (-α²+β²-γ²)²-4α²γ²= (-α²+β²-γ²+2αγ)(-α²+β²-γ²-2αγ)=[-(α²-2αγ+γ²)+β²][-(α²+2αγ+γ²)+β²]=[β²-(α-γ)²][β²-(α+γ)²]=(β+α-γ)(β-α+γ)(β-α-γ)(β+α+γ)=-(α+β-γ)(-α+β+γ)(α+γ-β)(α+β+γ)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
Ωραια ασκηση με κεντρισε το ενδειαφερον. Λοιπον εχουμε και λεμε παρατηρω οτι ανα δυο οι παραστασεις ειναι συζυγεις . οποτε περνω διαφορα τετραγωνων :Νδο :
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος
Ωραια ασκηση με κεντρισε το ενδειαφερον. Λοιπον εχουμε και λεμε παρατηρω οτι ανα δυο οι παραστασεις ειναι συζυγεις . οποτε περνω διαφορα τετραγωνων :
Α μάλιστα εσύ ξεκίνησες απο το β μελος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Συνήθως οι πράξεις είναι πιο γρήγορες από την παραγοντοποίηση!Α μάλιστα εσύ ξεκίνησες απο το β μελος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος
Συνήθως οι πράξεις είναι πιο γρήγορες από την παραγοντοποίηση!
ε οι πράξεις ειναι βαρετες
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
αμα εκανες τις παραστασεις συζυγεις και εβλεπες την διαφορα τετραγωνων ηταν πιο ευκολο απο το να σκεφτεις την συμπληρωση τετραγωνου . Προσωπικα ουτε που με περασε απο το μυαλο να το συμπληρωσω το τετραγωνοε οι πράξεις ειναι βαρετες
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος
αμα εκανες τις παραστασεις συζυγεις και εβλεπες την διαφορα τετραγωνων ηταν πιο ευκολο απο το να σκεφτεις την συμπληρωση τετραγωνου . Προσωπικα ουτε που με περασε απο το μυαλο να το συμπληρωσω το τετραγωνο
ειπα με τις πραξεις θα ειναι ευκολο, ας κανω παραγοντοποιηση
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.