ας βαλω και μια ευκολη εαν : να υπολογισετε το
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Balthazor
Πολύ δραστήριο μέλος
ας βαλω και μια ευκολη εαν : να υπολογισετε το
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Η λύση:ας βαλω και μια ευκολη εαν : να υπολογισετε το
(2^χ)²=6²
2^2χ=6²
(2^2χ)*2³=6²*2³
2^(2χ+3)=36*8======= 288
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
Εαν : και να υπολογισετε το
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
θα βαλω ακομη μια απλη . η οποια ειναι πιο πολυ για γ γυμνασιου παρα για α λυκειου αλλα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα
Εαν : και να υπολογισετε το
(α-β)(α²+β²+αβ)=19
(α-β)((α+β)²-2αβ+αβ)=19
(α-β)((α+β)²-αβ)=19 που γίνεται
(α+β)²=19+6
(α+β)²=25
α+β=+-5
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mariophys
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
Δεν ξερω αν η λυση ειναι διαφορετικη απο του αντωνη γιατι δεν την κοιταξα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Mιας και έδωσε και ένα επιπλέον στοιχείο, δεν υπάρχει λόγος να λύσω τετοιου είδους σύστημα.Δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις με ταυτότητες, δίνεις πλεονάζοντα στοιχεία. Από τη στιγμη που έχεις 2 εξισώσεις με δυο αγνώστους μπορείς να προσδιορίσεις τα α,β και συνεπώς μετά κάνεις ότι θες....
Χρησιμοποίησα τις ταυτότητεςνα και η δικη μου λυση
Δεν ξερω αν η λυση ειναι διαφορετικη απο του αντωνη γιατι δεν την κοιταξα.
α³-β³=α²+β²+αβ
α²+β²=(α+β)²-2αβ
αλλά το σκεπτικό είναι ίδιο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akis95
Δραστήριο μέλος
Να συγκριθούν οι αριθμοί :
α)Να βρείτε τον
β)Να λύσετε την ανίσωση
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
κατι που σημαινει οτι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 278211
Επισκέπτης
άρα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Τελικά πώς λύνεται αυτό;όπου λ ακέραιος
α)Να βρείτε τον
β)Να λύσετε την ανίσωση
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mariophys
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ωρα για σοβαρες ασκησεις
Να συγκριθούν οι αριθμοί :και
όπου λ ακέραιος
α)Να βρείτε τον
β)Να λύσετε την ανίσωση
Για το α) το πήρες από βιβλίο ή το σκέφτηκες μόνος σου; Συνήθως μια συνάρτηση αλλάζει κλάδο όταν φτάνεις σε σημεία ασυνέχειας - πιθανής - . Δηλαδή εδώ ο πρώτος κλάδος δεν ορίζεται στο χ=-1 και ο δευτερος στο χ=-2, αυτό υπο την προυπόθεση οτι απαιτείς η συνάρτησή σου να είναι συνεχής.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
ας βαλω και καμια για να υπαρξει κινηση στο τοπικ : να αποδειξετε πως η εξισωση δεν εχει λυση στους θετικους ακεραιους.
(y-x)(y²+xy+x²)=11³ που δίνει τα ζεύγη εξισώσεων y-x=1, y²+xy+x²=11³ ή y-x=11, y²+xy+x²=11² ή y-x=11², y²+xy+x²=11 ή y-x=1³, y²+xy+x²=1
Η λύση του πρώτου οδηγεί στην 3y(y+1=2.5.133 αδύνατη στο σύνολο των ακεραίων θετικών
Η δεύτερη δίνει 3y(y+11)=0 =>y=0 ή y=-11 μη ακέραιοι θετικοί. Ομοίως για τα άλλα συστήματα
Αλλες προτάσεις σύντομες?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Για το α) το πήρες από βιβλίο ή το σκέφτηκες μόνος σου; Συνήθως μια συνάρτηση αλλάζει κλάδο όταν φτάνεις σε σημεία ασυνέχειας - πιθανής - . Δηλαδή εδώ ο πρώτος κλάδος δεν ορίζεται στο χ=-1 και ο δευτερος στο χ=-2, αυτό υπο την προυπόθεση οτι απαιτείς η συνάρτησή σου να είναι συνεχής.
Δεν νομίζω,να ξέρουν στην Α' λυκείου,πότε μία συνάρτηση είναι συνεχής.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Εκτός από αυτούς που ξέρουν ελληνικά.Δεν νομίζω,να ξέρουν στην Α' λυκείου,πότε μία συνάρτηση είναι συνεχής.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Εκτός από αυτούς που ξέρουν ελληνικά.
Και όρια επίσης.
Διότι μια συνάρτηση f(x) λέγεται συνεχής στο x0 όταν το όριό της είναι ίσο με f(x0) , όταν το x τείνει στο x0.
Δηλαδή
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mariophys
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 16 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.