blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
g!orgos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

Α)να γραψετε την εξισωση του κυμματος
Β)να σχεδιασετε το στιγμιοτυπο το κυμματος τη στιγμη t2=0.75
Γ)Να κανετε τη γραφικη παραστση της φασης φ των διαφορων σημειων του αξονα σε συναρτηση με την αποσταση την χρονικη στιγμη t1=0.625?
Δ)να βρειτε πια χρονικη στιγμη η κινητικη ενεργεια του σημειου Μ με χ=0.5 m ειναι τριπλασια της δυναμικη
Απ:Α)y=0.1ημ4π(t-x) Δ)t=13/24
χιλια χιλια συγνωμη....
coheNakatos
Δραστήριο μέλος

Αρμονικο γραμμικο κυμα διαδιδεται κατα την θετικη διαυθυνση το αξονα Οχ με ταχυτητα διαδοσης u=1 m/s.Η εξισωση ταλαντωσης της πηγης ειναι y=Aημωt.Τη χρονικη στιγμη t1=0.625 sec το σημειο Μ πανω στον αξονα χ=0.5m ,βρισκεται για πρωτη φορα στην θεση της μεγιστης θετικης απομακρυνσης απο τη ΘΙ.Στη θεση αυτη εχει δυναμικη ενεργεια U=8
Α)να γραψετε την εξισωση του κυμματος
Β)να σχεδιασετε το στιγμιοτυπο το κυμματος τη στιγμη t2=0.75
Γ)Να κανετε τη γραφικη παραστση της φασης φ των διαφορων σημειων του αξονα σε συναρτηση με την αποσταση την χρονικη στιγμη t1=0.625?
Δ)να βρειτε πια χρονικη στιγμη η κινητικη ενεργεια του σημειου Μ με χ=0.5 m ειναι τριπλασια της δυναμικη
Απ:Α)y=0.1ημ4π(t-x) Δ)t=13/24
που δυσκολευεσαι ? μην γραφω τζαμπα
g!orgos
Εκκολαπτόμενο μέλος

mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

που δυσκολευεσαι ? μην γραφω τζαμπα
α οχι.εγω για εσας την εβαλα...νομιζα αυτο κανουμε!!την εχω λυσει

g!orgos
Εκκολαπτόμενο μέλος

mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

Παιδια μην φωναξετεαλλα νομιζω πως κατι λειπει απο την εκφωνηση... Δεν μπορουμε να αξιοποιησουμε την μεγιστη δυναμικη γιατί λειπει η μαζα του υλικου σημειου... Το ω το βρηκα , το λ οκ αλλα λειπει το Α το οποιο θα προκυψει απο την τιμη αυτή... Αλλα λειπει η μαζα για να βρω το D.. Μια προχειρη ματια εριξα..
![]()
βασικα το χ=0.5 ειναι το Α,αν προσεξεις στη εκφωνηση!!
g!orgos
Εκκολαπτόμενο μέλος

vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Φάση=4π(0,625-χ) που σε άξονες φ-χ είναι ευθεία που σχηματίζει με τους άξονες τρίγωνο με συντεταγμένες επί την αρχή (0, 0,625) και (2,5π ,0)
g!orgos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σε γραμμικο ελαστικο μεσο που ταυτιζεται με τον αξονα χ'Οχ διαδιδεται προς τη θετικη κατευθυνση του αξονα αρμονικό κύμα εξαναγκαζοντας το υλικό σημειο Ο(χ=0) να εκτελει ταλάντωση της μορφής y=Aημωt. Yλικο σημειο Δ ,με θετικη τετμημενη, του μεσου εχει μαζα m και ταλαντωνεται με εξισωση απομακρυνσης y=0,2ημ(5πt-2π) (S.I) ,ενώ ενα αλλο σημειο Ζ,με θετικη τετμημενη, του μεσου ιδιας μαζας m που η θεση ισορροπιας του απεχει αποσταση d=0,35m απο τη θεση ισορροπιας του σημειου Δ , ταλαντωνεται με εξισωση απομακρυνσης y=0,2ημ(5πt-13π/3 ) (S.I)
α) Να εξετασετε αν το κυμα διαδιδεται απο το Ζ προς το Δ ή αντιστροφα
β) Να βρειτε τις θεσεις των σημειων Ζ και Δ πανω στν αξονα χ'Οχ
γ)Να υπολογισετε ποσα υλικά σημεια του ελαστικου μεσου στον ημιαξονα χ'Οχ βρισκονται στη Θ.Ι της ταλαντωσης τους κινουμενα με θετικη ταχυτητα τη χρονικη στιγμή που το σημειο Δ φτανει για τριτη φορα σε ακραια θεση της ταλαντωσης του.
δ)Να υπολογισετε το πηλικο των δυναμικων ενεργειων ταλαντωσης των υλικών σημείων Ζ και Δ τη χρονικη στιγμη που το σημειο Ζ βρισκεται στην ακραια θετικη θεση της ταλαντωσης του.
Ειναι ένα καλο και εξυπνο θεματακι... Οποιος θελησει βοηθεια / διευκρινιση εδω ειμαστε!

lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος

Aσκηση!
Σε γραμμικο ελαστικο μεσο που ταυτιζεται με τον αξονα χ'Οχ διαδιδεται προς τη θετικη κατευθυνση του αξονα αρμονικό κύμα εξαναγκαζοντας το υλικό σημειο Ο(χ=0) να εκτελει ταλάντωση της μορφής y=Aημωt. Yλικο σημειο Δ ,με θετικη τετμημενη, του μεσου εχει μαζα m και ταλαντωνεται με εξισωση απομακρυνσης y=0,2ημ(5πt-2π) (S.I) ,ενώ ενα αλλο σημειο Ζ,με θετικη τετμημενη, του μεσου ιδιας μαζας m που η θεση ισορροπιας του απεχει αποσταση d=0,35m απο τη θεση ισορροπιας του σημειου Δ , ταλαντωνεται με εξισωση απομακρυνσης y=0,2ημ(5πt-13π/3 ) (S.I)
α) Να εξετασετε αν το κυμα διαδιδεται απο το Ζ προς το Δ ή αντιστροφα
β) Να βρειτε τις θεσεις των σημειων Ζ και Δ πανω στν αξονα χ'Οχ
γ)Να υπολογισετε ποσα υλικά σημεια του ελαστικου μεσου στον ημιαξονα χ'Οχ βρισκονται στη Θ.Ι της ταλαντωσης τους κινουμενα με θετικη ταχυτητα τη χρονικη στιγμή που το σημειο Δ φτανει για τριτη φορα σε ακραια θεση της ταλαντωσης του.
δ)Να υπολογισετε το πηλικο των δυναμικων ενεργειων ταλαντωσης των υλικών σημείων Ζ και Δ τη χρονικη στιγμη που το σημειο Ζ βρισκεται στην ακραια θετικη θεση της ταλαντωσης του.
Ειναι ένα καλο και εξυπνο θεματακι... Οποιος θελησει βοηθεια / διευκρινιση εδω ειμαστε!![]()
Θα γραψω επιγραμματικα τι εβγαλα και πες μου αν ειναι σωστα:
α) H φαση του Δ ειναι καθε χρονικη στιγμη μεγαλυτερη απο την φαση του Ζ, επομένως κυμα απο Δ προς Ζ
β)
γ) Απο στιγμιοτυπο και διολησθηση κυματος, 3 σημεια
δ) Εβγαλα τον λογο 4 αλλα δεν παιζει να ειναι σωστο
vickyna
Νεοφερμένος

jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος

α) H φαση του Δ ειναι καθε χρονικη στιγμη μεγαλυτερη απο την φαση του Ζ, επομένως κυμα απο Δ προς Ζ
β),
τι είναι η διολήσθηση κύματος??
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος

Ειναι στην ουσια το στιγμιοτυπο μετα απο μηδαμινο χρονο απο το ηδη σχεδιασμενο στιγμιοτυπο ωστε να βλεπεις προς τα που θα κινηθει καθε υλικο σημειοτι είναι η διολήσθηση κύματος??
g!orgos
Εκκολαπτόμενο μέλος

β),
Σωστος! Το Δ πως δούλεψες πες μου ... Εγω εχω βγαλει 4/3 αλλα δεν το εχει ελέγξει κανεις...! Ο τροπος ειναι αυτος! Στανταρ!
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος

στην αρχη πηγα να το δουλεψω με διαφορα φασης των Δ,Ζ αλλα δεν εβγαινε γιατι αυτη ειναι 7π/3 οποτε δεν βοηθαει...Πες μου εσυ τι εκανες και εβγαλες 4/3..στα 3 πρωτα ερωτήματα ταιριαζουν οι απαντησεις μας? Απο ποιο βοηθημα ειναι η ασκηση?Σωστος! Το Δ πως δούλεψες πες μου ... Εγω εχω βγαλει 4/3 αλλα δεν το εχει ελέγξει κανεις...! Ο τροπος ειναι αυτος! Στανταρ!
Guest 292010
Επισκέπτης

g!orgos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σωστος! Το Δ πως δούλεψες πες μου ... Εγω εχω βγαλει 4/3 αλλα δεν το εχει ελέγξει κανεις...! Ο τροπος ειναι αυτος! Στανταρ!
στην αρχη πηγα να το δουλεψω με διαφορα φασης των Δ,Ζ αλλα δεν εβγαινε γιατι αυτη ειναι 7π/3 οποτε δεν βοηθαει...Πες μου εσυ τι εκανες και εβγαλες 4/3..στα 3 πρωτα ερωτήματα ταιριαζουν οι απαντησεις μας? Απο ποιο βοηθημα ειναι η ασκηση?
Σορρυ φίλε.. Εκανε λάθος εγώ και εβγαλα το ημιτονο των 30 ριζα τρια δευτερα

Εγω δουλεψα ως εξης¨:
Για ο σημειο Ζ: y=+A ή 0,2 ημ ( 5πt-13π/3)=0,2 ή ημ(5πt-13π/3)=ημπ/2 ή 5πt-13π/3=2κπ+π/2 ή 5πt=2κπ + 29π/6 , κ ε Ζ
Το πακετακι 5πt=2κπ + 29π/6 το βάζω στην εξισωση απομακρυνσης του σημειου Δ , δηλ y=0,2ημ(5πt-2π)=0,2ημ(2κπ+29π/6) οποτε μετα απο πραξεις προκυπτει ότι η απομακρυνση του Δ ειναι 0,1m
Mετα ειναι απλά... Α και επειδη εχουν την ιδια μαζα το D τους ειναι ιδιο...!
Την ασκηση μας την εδωσε στο σχολειο.. Μαλλον ειναι απο τα επαναληπτικα του Παναγιωτακοπουλου αλλα δεν ειμαι σιγουρος...!!!

Ποσταρε και εσυ καμια ενδιαφερουσα ασκηση...!

Υ.Γ Τι κατευθυνση εισαι?!
coheNakatos
Δραστήριο μέλος

Ενα ελαστικο κυμα περιγραφεται απο την εξισωση
Να υπολογιστουν :
α)Η χρονικη στιγμη στην οποια θα αρχισει να ταλαντωνεται ενα σημειο Μ του μεσου διαδοσης που απεχει x=0,8m απο την πηγη
β) η απομακρυνση του σημειου
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 56 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 313 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ck_chrysiis
- trifasikodiavasma
- lyfestyle.123
- GV221
- myrtle09
- Reader
- Unboxholics
- BillyTheKid
- Μήτσος10
- jellojina
- Hased Babis
- Joji
- Corfu kitty
- Maynard
- BatGuin
- KonstantinosP
- jYanniss
- exotic xo
- Qwerty 0
- userguest
- ioanna2007
- suaimhneas
- Debugging_Demon
- panosT436
- bibliofagos
- Scandal
- bboys
- georgetherrr
- Ness
- sophiaa
- mir
- Than003
- Vasilis125
- pnf292
- synthnightingale
- sakplat
- iiTzArismaltor_
- Chrisphys
- thepigod762
- Nala
- Γατέχων
- vasilis2000
- peter347
- Sofos Gerontas
- chester20080
- Greg25
- woasibe
- Magigi
- angela_k
- BiteTheDust
- Startx0
- MR WHITE
- Panatha mono
- bill09876
- Wonderkid
- Marel
- Chris180
- Claire05
- TheNorth
- estrela
- Marianna.diamanti
- love_to_learn
- carnage
- sotirislk
- ένας τυχαίος
- Lifelong Learner
- Jimpower
- Kate1914
- phleidhs
- Chemwizard
- Mara2004
- GeorgeKarag
- phoni
- Mary06
- Lia 2006
- Νομάρχης
- Γιώτα Γιαννακού
- PanosApo
- Ilovemycats27
- Jesse_
- Leo komm
- Anonymous1
- giannis256
- spring day
- Mewmaw
- Mariamar
- Pharmacist01
- Kitana
- Vicky13
- mitskification
- ΜΑΡΙΠΟΖΑ
- denjerwtithelwhelp
- Abiogenesis
- arko
- arapakos
- Marcos.Kis
- Nick_nt
- Alexecon1991
- Physicsstudent
- anna05
- katia.m
- Deneimaikala
- shezza94
- Fanimaid123
- το κοριτσι του μαη
- user-2
- tsiobieman
- Alex53
- Helen06
- T C
- eukleidhs1821
- VFD59
- xrisamikol
- lepipini
- ioanna06
- PanosBat
- rempelos42
- koukdespoina2004
- Antzie
- george777
- User2350
- qwertyuiop
- marioushi
- Nic Papalitsas
- menual
- oups
- Applepie
- eirinipap
- Jojo K
- ggl
- margik
- desp1naa
- walterrwhite
- JoannaVas
- ismember
- P.Dam.
- Χάρις
- penelopenick
- rosemary
- Steliosgkougkou
- the purge
- AnnaRd
- Signor Positivo
- onion
- cinnamongirl
- mister
- thenutritionist
- angies
- sophia<3
- Peter Pan13
- angeloskar
- Georgek7
- tapeinoxamomilaki
- Ιωάννης1234
- Praxis
- Mariahj
- Τρελας123
- Sherlockina
- Παναρας
- DimitrisGk
- Ελεν
- giannhs2001
- Idontknoww
- anakiriak@yahoo
- mpapa
- BlackBetty97
- ager
- kost28
- Eirinakiii8
- Cat lady
- Marple
- χημεια4λαιφ
- Apocalypse
- Valeris
- Vask
- Ioanna98
- ougka pougka
- GeorgePap2003
- Johanna Mark
- bruh_234
- augustine
- alpha.kappa
- Hermione granger
- constansn
- emilyfan85
- 2005
- George.S
- Dion G.
- SlimShady
- Corn90
- Meow
- Phys39
- Nick0007
- Nikoletaant
- Ameliak
- beckyy
- Rina
- Athens2002
- Eleni:
- Specon
- elenaaa
- Αντικειμενικός
- Mariaathens
- panosveki
- Superhuman
- GStef
- Gewrgia!
- papa2g
- Σωτηρία
- antonis97
- Georgekk
- Theodora03
- vetas
- _Aggelos123
- Κώστας 7708
- Alexandros973
- Cortes
- Katerinaki13
- Jimmy20
- igeorgeoikonomo
- KaterinaL
- thecrazycretan
- alexandra_
- StavMed
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.