Eukleidis
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PaNaGiOtIS.
Νεοφερμένος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eukleidis
Πολύ δραστήριο μέλος

Πάρε τα βιβλία και διάβασε τα. Σιγουρεψου οτι την ξέρεις την ύλη
PaNaGiOtIS.
Νεοφερμένος

Adriano
Νεοφερμένος

djimmakos
Διάσημο μέλος

Έχω σκεφτεί 1002 πράγματα, δεν μπορώ όμως να βρω το σωστό τρόπο λύσης

Λοιπόν
"Πάνω σε ένα τραπέζι μπιλιάρδου που έχει μήκος l=2,5 m βρίσκονται ακίνητες τέσσερις ελαστικές σφαίρες σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Οι σφαίρες είναι τοποθετημένες σε μια ευθεία παράλληλη προς τη μεγαλύτερη πλευρά του τραπεζιού. Δίνουμε στην πρώτη σφαίρα αρχική ταχύτα Uo=0,5 m/sec σε διεύθυνση πάνω στην ευθεία που βρίσκονται τα κέντρα βάρους των σφαιρών. Αν όλες οι κρούσεις που θα ακολουθήσουν είναι ελαστικές, να βρείτε τον ελάχιστο χρόνο ώστε οι σφαίρες να επανέλθουν στην αρχική τους θέση με την αρχική κινητική τους κατάσταση"
Helpppppp

Mη μου πείτε τη λύση, κάποια βοήθεια δώστε μου για να τη βρω μόνος μου :iagree:
:thanks:
djimmakos
Διάσημο μέλος

:p
Civilara
Περιβόητο μέλος

Ποιό καλό παιδάκι θα με βοηθήσει στην παρακάτω άσκηση;
Λοιπόν
"Πάνω σε ένα τραπέζι μπιλιάρδου που έχει μήκος l=2,5 m βρίσκονται ακίνητες τέσσερις ελαστικές σφαίρες σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Οι σφαίρες είναι τοποθετημένες σε μια ευθεία παράλληλη προς τη μεγαλύτερη πλευρά του τραπεζιού. Δίνουμε στην πρώτη σφαίρα αρχική ταχύτα Uo=0,5 m/sec σε διεύθυνση πάνω στην ευθεία που βρίσκονται τα κέντρα βάρους των σφαιρών. Αν όλες οι κρούσεις που θα ακολουθήσουν είναι ελαστικές, να βρείτε τον ελάχιστο χρόνο ώστε οι σφαίρες να επανέλθουν στην αρχική τους θέση με την αρχική κινητική τους κατάσταση"
Helpppppp
Είναι ελλειπή τα στοιχεία Djimmako. Οι μάζες των σφαιρών είναι ίσες; Πόσο απέχουν οι ακραίες σφαίρες από τα τοιχώματα του τραπεζιού; Οι σφαίρες να θεωρηθούν ως υλικά σημεία ή όταν κουτουλήσουν στο τοίχωμα του τραπεζιού απέχουν απόσταση R από αυτό όπου R η ακτίνα της σφαίρας;
panosnifo
Νεοφερμένος

Για ξεκινα με Α.Δ.Ο και μετα βλεπεις....Ποιό καλό παιδάκι θα με βοηθήσει στην παρακάτω άσκηση;
Λοιπόν
Helpppppp

djimmakos
Διάσημο μέλος

Είναι ελλειπή τα στοιχεία Djimmako. Η μάζες των σφαιρών είναι ίσες; Πόσο απέχουν οι ακραίες σφαίρες από τα τοιχώματα του τραπεζιού;
Αυτά με μπερδεύουν και εμένα

Δε ξέρω, θα ρωτήσω τον φυσικό μου όταν έχω μάθημα και θα σας πω
Civilara
Περιβόητο μέλος

Αυτά με μπερδεύουν και εμένα. Αν υπάρχουν τριβές κτλ..
Δε ξέρω, θα ρωτήσω τον φυσικό μου όταν έχω μάθημα και θα σας πω
Κατέληξα σε ένα συμπέρασμα με τις εξής παραδοχές:
1) Οι σφαίρες έχουν την ίδια μάζα m και την ίδια ακτίνα R
2) Τα κέντρα βάρους των ακραίων σφαιρών απέχουν από τα τοιχώματα του τραπεζιού απόσταση
3) Δεν υπάρχουν απώλειες ενέργειας
4) Η 1η σφαίρα κινείται προς την γειτονική της σφαίρα και όχι προς το τοίχωμα του τραπεζιού.
Αριθμούνται οι σφαίρες ως 1,2,3,4 με αριθμό 1 εκείνη που τίθεται σε κίνηση με ταχύτητα
Συνεπώς το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να συγκρουστεί η σφαίρα 1 με την 2, η 2 με την 3 και η 3 με την 4 είναι
Η σφαίρα 4, μετά την κρούση της από την σφαίρα 3, θα διανύσει απόσταση
Ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για να περάσει η σφαίρα 1 από την αρχική της θέση με αντίθετη φορά είναι:
Αν θέσεις R=0 τότε οι σφαίρες εκφυλλίζονται σε υλικά σημεία και το χρονικό διάστημα αυτό γίνεται
Marilenaki!
Εκκολαπτόμενο μέλος

απλά να ξέρεις ότι δεν υπάρχει ούτε μία στις χίλιες να πέσει τέτοιο θέμα!!!Ποιό καλό παιδάκι θα με βοηθήσει στην παρακάτω άσκηση;
Λοιπόν
Helpppppp
δες και θέμα 4 με κρούσεις του 2008........

Iliaso
Περιβόητο μέλος

vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

djimmakos
Διάσημο μέλος

Eυχαριστώ πολύ!!!

Marilenaki!
Εκκολαπτόμενο μέλος

και λογικά αυτό είναι...Α, η πιο εύκολη εξήγηση που άκουσα.
Eυχαριστώ πολύ!!!
![]()
μόνο μην αγχώνεσαι........:nono:
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

a=-a0ημ(ωt+φ0);
Από περιέργεια ρωτάω.Και μην αρχίσετε τα είσαι μικρός,δεν χρειάζεται να ξέρεις,δεν σου χρειάζεται...
έδιτ:το ''στη φυσική'' που έβαλε κάποιος:fss: στον τίτλο είναι πλεονασμός.

κωστακης
Δραστήριο μέλος

Maria17
Δραστήριο μέλος

djimmakos
Διάσημο μέλος

Που το βρήκαμε το - στην
a=-a0ημ(ωt+φ0);
Από περιέργεια ρωτάω.Και μην αρχίσετε τα είσαι μικρός,δεν χρειάζεται να ξέρεις,δεν σου χρειάζεται...
έδιτ:το ''στη φυσική'' που έβαλε κάποιος:fss: στον τίτλο είναι πλεονασμός.![]()
Ελα ρε, μετά το είδα και λυπήθηκα να σου ξαναστείλω pm.

Και άλλη φορά να βάζετε ολόκληρους και σαφής τίτλους :mad2:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 313 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ck_chrysiis
- trifasikodiavasma
- lyfestyle.123
- GV221
- myrtle09
- Reader
- Unboxholics
- BillyTheKid
- Μήτσος10
- jellojina
- Hased Babis
- Joji
- Corfu kitty
- Maynard
- BatGuin
- KonstantinosP
- jYanniss
- exotic xo
- Qwerty 0
- userguest
- ioanna2007
- suaimhneas
- Debugging_Demon
- panosT436
- bibliofagos
- Scandal
- bboys
- georgetherrr
- Ness
- sophiaa
- mir
- Than003
- Vasilis125
- pnf292
- synthnightingale
- sakplat
- iiTzArismaltor_
- Chrisphys
- thepigod762
- Nala
- Γατέχων
- vasilis2000
- peter347
- Sofos Gerontas
- chester20080
- Greg25
- woasibe
- Magigi
- angela_k
- BiteTheDust
- Startx0
- MR WHITE
- Panatha mono
- bill09876
- Wonderkid
- Marel
- Chris180
- Claire05
- TheNorth
- estrela
- Marianna.diamanti
- love_to_learn
- carnage
- sotirislk
- ένας τυχαίος
- Lifelong Learner
- Jimpower
- Kate1914
- phleidhs
- Chemwizard
- Mara2004
- GeorgeKarag
- phoni
- Mary06
- Lia 2006
- Νομάρχης
- Γιώτα Γιαννακού
- PanosApo
- Ilovemycats27
- Jesse_
- Leo komm
- Anonymous1
- giannis256
- spring day
- Mewmaw
- Mariamar
- Pharmacist01
- Kitana
- Vicky13
- mitskification
- ΜΑΡΙΠΟΖΑ
- denjerwtithelwhelp
- Abiogenesis
- arko
- arapakos
- Marcos.Kis
- Nick_nt
- Alexecon1991
- Physicsstudent
- anna05
- katia.m
- Deneimaikala
- shezza94
- Fanimaid123
- το κοριτσι του μαη
- user-2
- tsiobieman
- Alex53
- Helen06
- T C
- eukleidhs1821
- VFD59
- xrisamikol
- lepipini
- ioanna06
- PanosBat
- rempelos42
- koukdespoina2004
- Antzie
- george777
- User2350
- qwertyuiop
- marioushi
- Nic Papalitsas
- menual
- oups
- Applepie
- eirinipap
- Jojo K
- ggl
- margik
- desp1naa
- walterrwhite
- JoannaVas
- ismember
- P.Dam.
- Χάρις
- penelopenick
- rosemary
- Steliosgkougkou
- the purge
- AnnaRd
- Signor Positivo
- onion
- cinnamongirl
- mister
- thenutritionist
- angies
- sophia<3
- Peter Pan13
- angeloskar
- Georgek7
- tapeinoxamomilaki
- Ιωάννης1234
- Praxis
- Mariahj
- Τρελας123
- Sherlockina
- Παναρας
- DimitrisGk
- Ελεν
- giannhs2001
- Idontknoww
- anakiriak@yahoo
- mpapa
- BlackBetty97
- ager
- kost28
- Eirinakiii8
- Cat lady
- Marple
- χημεια4λαιφ
- Apocalypse
- Valeris
- Vask
- Ioanna98
- ougka pougka
- GeorgePap2003
- Johanna Mark
- bruh_234
- augustine
- alpha.kappa
- Hermione granger
- constansn
- emilyfan85
- 2005
- George.S
- Dion G.
- SlimShady
- Corn90
- Meow
- Phys39
- Nick0007
- Nikoletaant
- Ameliak
- beckyy
- Rina
- Athens2002
- Eleni:
- Specon
- elenaaa
- Αντικειμενικός
- Mariaathens
- panosveki
- Superhuman
- GStef
- Gewrgia!
- papa2g
- Σωτηρία
- antonis97
- Georgekk
- Theodora03
- vetas
- _Aggelos123
- Κώστας 7708
- Alexandros973
- Cortes
- Katerinaki13
- Jimmy20
- igeorgeoikonomo
- KaterinaL
- thecrazycretan
- alexandra_
- StavMed
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.