απο ο,τι μπορω να καταλαβω τα πηγες πολυ καλα,τωρα για το οριο στο Γ3 , το αριστερο πλευρικο βγαινει +απειρο ,το δεξιο -απειρο ,αρα οντως δεν υπαρχει το οριο για f(x) = -ημx ,xER.Απλα δινεται η f αυστηρα ορισμενη στο διαστημα [0,π],για να σας βοηθησουν το εκαναν αυτο για να μεινετε σε αυτο το διαστημα σε ολο το θεμα οποτε το οριο που σου ζηταει αφου για το θεμα η f οριζεται μονο σε αυτο το διαστημα ισουται με το αριστερο πλευρικο οριο.Οπως και να εχει υπαρχει ενα θεμα διατυπωσης,αν και το καλυπτει το βιβλιο.Εσυ δεν εχεις γραψει κατι λαθος,στο τετραδιο σου εχεις γραψει ολη τη λυση που ηθελαν,απλα προχωρησες τη διερευνηση και για δεξια του π.Οι βαθμολογητες μπορουν ευκολα να καταλαβουν οτι εισαι καλος στα μαθηματικα και οτι το ειχες το θεμα,αρα θα σου βαλουν 3/4 μπορει αν πεσεις και σε κανα ξυπνιο βαθμολογητη να μη σου κοψει και τιποτα(αν ειναι για 100 το γραπτο σου τοτε ειναι σιγουρο οτι δε θα σου βαλουν 100 γιατι εχεις λαθος αποτελεσμα,τοτε περιμενε 98,99)
Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.
Ναι νομιζω οτι το υπολοιπο γραπτό δεν εχει κανενα λαθος, 40 λεπτα το ελεγχα...
Μακάρι να παρω εστω και 1/4... Το περιεργο ειναι οτι ενω εθεσα αλλη συναρτηση για να δουλεψω στο (π,2π) ας πουμε (με την κυρτοτητα και την εφαπτομενη) δεν συνειδητοποιησα οτι το οριο εχει νοημα μονο οταν οριζεται η f!
Να ρωτησω και κατι αλλο εκ μερους ενος φιλου (που το εχω και εγώ απορια)
Είναι αρκετό να πεις για τον παρονομαστη του κλασματος οτι αφου f(π) = 0 και f συνεχης και επισης χ<π αφου χ -> π- τοτε ο παρονομαστης θα ειναι θετικός ? Δεν πρεπει να λαβουμε υποψη αν η f(x) ειναι θετική η αρνητική?? (εγώ γι'αυτό το εκανα με κυρτότητα και εφαπτομένη)
Τώρα για να μείνω on topic θα πω και μια δευτερη γνωμη για τα θεματα αφου τα συζητησα αρκετα με αλλα παιδια και απο το σχολειο μου (πρότυπο και νομίζω με υψηλό επίπεδο στα μαθηματικά(διαγωνισμοί κλπ) - και όμως μονο 7-8 άτομα γράψαν 19+ ) και απο το φροντ για να σχηματισω μια γνωμη για τις βασεις
Τα θέματα απαιτούσαν καταρχην μεγάλη ευχέρεια με τις πράξεις ( αν την είχες μπορεί να σου εμενε και χρόνος , αλλά πολλά παιδια θα ειχαν λύσει κι αλλα θεματα αν ειχαν 30 λεπτά παραπανω) αλλά οχι τόσο πολύ μαθηματική σκέψη ( παλι καλα


)
Συνολικά παντως ηταν σχετικά δυσκολα , παρ'οτι ηταν γνωστές ολες οι συναρτήσεις και μεγάλης εκτασης (10-11σελ). Επίσης με την πρώτη ματια ελεγες πανδύσκολα, αλλά αν προχωρούσες μεθοδικά, ήσουν ψύχραιμος και δεν κολλούσες καπου εβγαιναν!!
Όλη τη χρονιά μας βαζανε στο σχολείο πολύ δύσκολες ασκήσεις, που απαιτούσαν και σκέψη μαθηματική
(όχι γνωστές συναρτήσεις) και μας λεγανε αυτό θα ειναι το επιπεδο (επαιρνα max 85) και στο φροντιστήριο νορμάλ προς δύσκολα θεματα . Νομίζω ως προς τη δυσκολία δικαιώθηκε το φροντιστήριο. Δύσκολα ήταν μεν αλλα οχι και τα δυσκολότερα ever.
Απλά κατι που μου εκανε εντύπωση ειναι οτι ειχαν μεγάλη διαφορά από αυτά που γινόντουσαν τοσο σε σχολεία οσο και φροντιστήρια (εκτός ουσιαστικά η μισή υλη). Νομίζω οτι αυτό θα ρίξει πολλά παιδιά που ήταν να γραψουν 15-18 στο 13-16 τουλάχιστον (εδώ παιδι που πήγε Αρχιμήδη φέτος δεν πρόλαβε το μισό Δ θεμα) επισης στις οικονομικες σχολες (5ο πεδιο) οπως ειπε και ενας φιλος θα κανουν ελευθερη πτωση οι βασεις...
Προσωπικά βεβαια για μενα που στοχεύω σε σχολή με πολλά μορια είναι προτιμότερο να κρίνονται το ποιοι θα περάσουν απο τα μαθηματικά-φυσική παρά απο την έκθεση , αν και αυτό μπορεί να δημιουργεί πολλά προβληματα στα παιδιά.
Καλή επιτυχία σε ολους και πάλι.