athene
Δραστήριο μέλος
αλλά ρε φίλε, αν δεν μπορείς να διακρίνεις ξεκάθαρα το υποκείμενο της μετοχής μάλλον θα χεις λάθος και στη μετάφραση, οπότε μόνο πανεύκολη δεν μπορεί να θεωρηθεί, πόσο μάλλον γελοία...
γενικά, για όσους λένε ότι το άγνωστο ήταν εύκολο, θα πρέπει να θυμούνται ότι οι περισσότεροι μαθητές δυσκολεύονται στη μετάφραση ακόμη και απλών συντάξεων και παρατηρήσεις όπως του γήρως, δυσμαθέστερον, αποβαίνειν δεν νομίζω να είναι και πολύ προσιτές στο μέσο μαθητή
Μα έτσι γίνεται κάθε φορά και μαλώνουμε..Βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι ήταν εύκολα και γελοία και παιδιάστικα και αγχώνουν και κάνουν τους υπόλοιπους να απογοητεύονται ακόμα περισσότερο..!:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ant1637
Νεοφερμένος
συγχαρητηρια!και διαβασα οτι εγραψες και αριστα στη φυσικη κατευθυνσης !αληθεια πως το καταφερες αυτο?διακτινιστηκες σε 2 μερη?και επελεξες και 2 κατευθυνσεισ ταυτοχρονα ?Εγώ έγραψα πάρα πολύ καλά (Όχι ότι περίμενα τα ηθικά) γύρω στο 98-99!!!
Η πρώτη ερμηνευτική απαιτούσε φιλοσοφική εμβάθυνση και πιστεύω πως ήταν λάθος τους που την έβαλαν σε 18χρονους-ες!
Πάντως το άγνωστο ήταν γελοίο αν και οι παρατηρήσεις λίγο πονηρές!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ariana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μα έτσι γίνεται κάθε φορά και μαλώνουμε..Βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι ήταν εύκολα και γελοία και παιδιάστικα και αγχώνουν και κάνουν τους υπόλοιπους να απογοητεύονται ακόμα περισσότερο..!:
Πράγματι, μόνο γελοία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τα θέματα. Σαφώς, ούτε και παν-δύσκολα.
Ήταν νομίζω μια μεσαία κατάσταση, βατά
ouroboros
Νεοφερμένος
Lady_1992
Νεοφερμένος
mixalismylife
Νεοφερμένος
διαφωνω !!εκτος απο το γηρως που επρεπε να θυμηθεις το κρεας τ΄αλλα ηταν απλα!!αλλα οκ!!ειναι υποκειμενικο οπως φαινεται!!οσον αφορα στη μετοχη απ τη στιγμη που εχεις καταλαβει οτι η το υποκειμενο ειναι τυπος του εγω δεν υπαρχει προβλημα στη μεταφραση!!!!(τσεκαρε το και σε λυσεις)οποτε δε χρειαζοταν να μου την πεις ετσι!!..οπως και να χει συγγνωμη για τον τροπο που εκφραστηκα..για το γελοια δλδ!!!εχετε δικαιο..δεν ειναι ωραιο!!καλη επιτυχια σε ολους σας!!!γιατί στο αισθανομένω υποκείμενο ήταν ένα εννοούμενο εμοι (δοτ προσ ποιητικού αιτίου), ενώ υποκείμενο της μετοχής αισθανόμενον ήταν ένα εννοούμενο εμέ (υποκείμενο του ζην), αν τα θυμάμαι καλά
αλλά ρε φίλε, αν δεν μπορείς να διακρίνεις ξεκάθαρα το υποκείμενο της μετοχής μάλλον θα χεις λάθος και στη μετάφραση, οπότε μόνο πανεύκολη δεν μπορεί να θεωρηθεί, πόσο μάλλον γελοία...
γενικά, για όσους λένε ότι το άγνωστο ήταν εύκολο, θα πρέπει να θυμούνται ότι οι περισσότεροι μαθητές δυσκολεύονται στη μετάφραση ακόμη και απλών συντάξεων και παρατηρήσεις όπως του γήρως, δυσμαθέστερον, αποβαίνειν δεν νομίζω να είναι και πολύ προσιτές στο μέσο μαθητή
starry_eyed
Δραστήριο μέλος
αυτό είπα κ γω! απιστευτο κι ομως αληθινό!συγχαρητηρια!και διαβασα οτι εγραψες και αριστα στη φυσικη κατευθυνσης !αληθεια πως το καταφερες αυτο?διακτινιστηκες σε 2 μερη?και επελεξες και 2 κατευθυνσεισ ταυτοχρονα ?
athene
Δραστήριο μέλος
διαφωνω !!εκτος απο το γηρως που επρεπε να θυμηθεις το κρεας τ΄αλλα ηταν απλα!!αλλα οκ!!ειναι υποκειμενικο οπως φαινεται!!οσον αφορα στη μετοχη απ τη στιγμη που εχεις καταλαβει οτι η το υποκειμενο ειναι τυπος του εγω δεν υπαρχει προβλημα στη μεταφραση!!!!(τσεκαρε το και σε λυσεις)οποτε δε χρειαζοταν να μου την πεις ετσι!!..οπως και να χει συγγνωμη για τον τροπο που εκφραστηκα..για το γελοια δλδ!!!εχετε δικαιο..δεν ειναι ωραιο!!καλη επιτυχια σε ολους σας!!!
Μη το παίρνεις ως προσωπική επίθεση..Αλλά γίνεται συνέχεια,σε όλα τα θέματα..!Δεν ήταν μόνο το γηρως..Και τα ρήματα ήταν πιο δύσκολα απ'ότι τα περσινά..Δεν λέω ότι δεν έπρεπε να βάλουν δύσκολα!Φυσικά και πρέπει κ καλά κάναν..Αλλά μέχρι ένα όριο..Και όχι και στα δύο(γνωστό και άγνωστο)!
mixalismylife
Νεοφερμένος
εγω μιλησα μονο για το αγνωστο!!!ουτε καν για το γνωστο ουτε φυσικα για κανενα αλλο μαθημα!!ετσι κι αλλιως πηγαινω β λυκειου δεν μπορω να εκφερω αποψη!!!το ξερω οτι σας χτυπησαν φετος!!υπομονη και καλα αποτελεσματα!!!Μη το παίρνεις ως προσωπική επίθεση..Αλλά γίνεται συνέχεια,σε όλα τα θέματα..!Δεν ήταν μόνο το γηρως..Και τα ρήματα ήταν πιο δύσκολα απ'ότι τα περσινά..Δεν λέω ότι δεν έπρεπε να βάλουν δύσκολα!Φυσικά και πρέπει κ καλά κάναν..Αλλά μέχρι ένα όριο..Και όχι και στα δύο(γνωστό και άγνωστο)!
Alibaba
Νεοφερμένος
Έγρεψες και φυσική και αρχαία? Γιατί και στο topic της φυσικής λες οτι έγραψες 100!
όχι φυσικά!!
Έγραψε όμως ο δίδυμος αδερφός μου και έχουμε τι ίδιο profile!!
Και δεν νομίζω ο σκοπός αυτού του thread να είναι το να σχολιάζουμε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το κάθε μέλος ούτε να βγάζουμε την προσωπική μας δυσαρέσκεια στους άλλους!!!!
Effie1
Νεοφερμένος
Παιδια οκ, ΚΑΝΕΙΣ δεν περιμενε Ηθικα για 3η φορα, ηταν υπερβολικα κουλο!
Καιρος να τα βγαλουν λοιπον απ την υλη, ηδη εβαλαν 6 ενοτητες μεσα σε 3 χρονια, οι επομενοι μαθητες της Γ'Λυκειου σιγα μη τους δωσουν σημασια πλεον!
Ευτυχως τα ειχα διαβασει... ικανοποιημενος απο τις ερωτησεις, απλες, σαφεις, απο τις απαντησεις μου ειμαι αρκετα ικανοποιημενος, ελπιζω για κανενα 55/60 στο Γνωστο
Το Αγνωστο ηταν καλο, λιγο δυσκολο στη μεταφραση στις ερωτησεις αλλα ηταν οκ! Ευκολες ασκησεις γραμματικης, εκανα λαθος 2 τυπους, το "γερως" που γινεται "γερα" εγω το εκανα"γερω" (που να το ξερα ο αμοιρος?) και την επομενη αμεσως εκανα λαθος, ενω εκανα και ενα λαθος στο συντακτικο στο "τουτων" που ειναι γενικη συγκριτικη και την εβαλα γενικη αντικειμενικη!
Τον λανθανοντα τον εκανα σωστα...
ΥΓ : Αυτοι στην επιτροπη μπαζουν / πασχουν / χανουν λαδια
Ε, όχι και κανείς φίλε μου, είχαμε μια κουβέντα εδώ μέσα χθες, αν δεν κάνω λάθος. Το θέμα είναι να μπεις στη λογική της επιτροπής και , σε τελευταία ανάλυση, μαγκιά δεν είναι να απορρίπτεις ενότητες με τα δικά σου "λογικά" κριτήρια. Αν διεκδικείς κάτι, κάντο σωστό και μην εξαιρείς τίποτα.
lebron15
Νεοφερμένος
ka8armataki
Νεοφερμένος
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Κοιμήθηκα 2 ώρες χθές και έχω τρομερό πονοκέφαλο.
Άντε άλλο ένα έμεινεε..
daffy3
Νεοφερμένος
διαφωνω !!εκτος απο το γηρως που επρεπε να θυμηθεις το κρεας τ΄αλλα ηταν απλα!!αλλα οκ!!ειναι υποκειμενικο οπως φαινεται!!οσον αφορα στη μετοχη απ τη στιγμη που εχεις καταλαβει οτι η το υποκειμενο ειναι τυπος του εγω δεν υπαρχει προβλημα στη μεταφραση!!!!(τσεκαρε το και σε λυσεις)οποτε δε χρειαζοταν να μου την πεις ετσι!!..οπως και να χει συγγνωμη για τον τροπο που εκφραστηκα..για το γελοια δλδ!!!εχετε δικαιο..δεν ειναι ωραιο!!καλη επιτυχια σε ολους σας!!!
φίλε μου σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να σου την πω (ίσως δεν φαίνεται ξεκάθαρα στο γραπτό λόγο), απλά μου κάνει εντύπωση να υπάρχουν σκοτεινά σημεία στο άγνωστο και πάλι να χαρακτηρίζεται γελοίο και κυρίως όταν η συντριπτική πλειοψηφία δεν τα πήγε καλά, είναι πολύ ψυχοφθόρο να διαβάζει εδώ πέρα ότι ήταν γελοία τα θέματα (που δεν ήταν)... πραγματικά no offense !!!
τώρα ως προς τα θέματα, νομίζω ότι η δυσκολία δεν ήταν μόνο στο να βρεις ότι είναι τύπος του εγώ, αλλά και τι σχέση έχει με το αβίωτον... στο δυσμαθή είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έβαλαν -ν- στο τέλος, όπως και ότι πολλοί δεν έπιασαν το απόβηθι... λάθη γίνανε και στο τούτων και στο οτιούν (οι περισσότεροι δεν ήξεραν τι σημαίνει, πόσο μάλλον να το βάλουν και σύστοιχο αντικείμενο)... και ο λανθάνον υποθετικός λόγος, όσο εύκολος και αν είναι, δυσκολεύει συνήθως... νομίζω ότι για έναν μέσο μαθητή τα θέματα ήταν μέτρια και όχι εύκολα
fly
Δραστήριο μέλος
athene
Δραστήριο μέλος
fly
Δραστήριο μέλος
johngreek_mad
Δραστήριο μέλος
Το συγκεκριμένο ποστ δεν πήρε δισλικε επειδή λέει ότι έγραψε καλά..Απ' ότι κατάλαβα!
Εγώ έβαλα γενική της αναφοράς αντί για γενική συγκριτική! Άκυρο ε?
Κι εγω αυτο σκεφτηκα στην αρχη
Ε, όχι και κανείς φίλε μου, είχαμε μια κουβέντα εδώ μέσα χθες, αν δεν κάνω λάθος. Το θέμα είναι να μπεις στη λογική της επιτροπής και , σε τελευταία ανάλυση, μαγκιά δεν είναι να απορρίπτεις ενότητες με τα δικά σου "λογικά" κριτήρια. Αν διεκδικείς κάτι, κάντο σωστό και μην εξαιρείς τίποτα.
Ε καθηγήτρια είσαι... τι θα λεγες;
Eupatridis
Πολύ δραστήριο μέλος
Απλά ήλπιζα να κάνουν πουλάκια τα μάτια μου
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.