30-05-12

23:32
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τους καθηγητές της κοινότητας που γνωρίζουν πώς θα βαθμολογήσουν, αν υπάρχει ο διαθέσιμος χρόνος και όρεξη βέβαια
1.Στο θέμα Β3 το έλυσα με τρίγωνα, όμως έκανα την παραδοχή ότι θα σχηματιστούνε δύο μεγάλα τρίγωνα στο κέντρο και δύο ακόμα ίδια στις άκρες (δηλαδή δεν έγραψα ότι "δεν παίζει ρόλο πόσα τρίγωνα σχηματίζονται"), και έγραψα μάλιστα ότι θα εξέλθει το βλήμα στο ίδιο ύψος από το οποίο ξεκίνησε, ενώ δεν υπήρχε κανένας λόγος και δεν επηρεαζόταν τίποτα της μεθόδου που χρησιμοποίησα από όπου και αν εξέρχοταν.
2.Στο θέμα Γ4 ενώ σκέφτηκα ότι πρέπει Στ=0, εντούτοις πήρα συνθ (αντί για ημθ) διότι μπερδεύτηκα και υπολόγισα τη γωνία του βάρους με τη συνιστώσα του που παράγει ροπή, και ξέχασα να αναφέρω πως "άρα, επειδή η γωνία που ψάχνουμε είναι η παραπληρωματική, θα είναι 90-30=60 μοίρες". Άρα έδωσα απάντηση 30 μοίρες.
3.Στο θέμα Δ4 έγραψα (βλακωδώς το ξέρω, το πιο άκυρο σημείο που ακόμα δεν ξέρω πώς κόλησα έτσι) ότι το πλάτος θα παραμείνει το ίδιο ανεξάρτητα του ότι προσθέτουμε μάζα, και μετά στη σχέση της τριβής ξέχασα ότι εκτός της δύναμης του ελατηρίου υπάρχει και η δύναμη της συνιστώσας του βάρους, άρα έγραψα Τ>=D*A<=> μ*m*g*συνθ>=DA και τελικά το έλυσα έτσι (μπορεί να έγραψα ημθ αντί για συνιμίτονο δεν θυμάμαι)
Υπάρχει περίπτωση να πάρω συνολικά 18?
υ.γ. με την προϋπόθεση ότι δεν έχω άλλα λάθη βέβαια..!
B3 στην χειρότερη 8/9
Γ4 το πιθανότερο είναι 5/7
Δ4 το πιθανότερο 2/7
Το συνολικό είναι -8 δηλαδή 92/100. Συγχαρητήρια !!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.