[2011] Σχολιασμός βάσεων ειδικών κατηγοριών

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,160 μηνύματα.
έδωσα κατατακτηριες φέτος και πέρασα στην ιατρική σχολή Πάτρας. Δύο που πέρασαν μαζί μου δε τους θυμάμαι ....... φατσικά την ημέρα της εξέτασης ο ένας είναι γιος καθηγητή..........

Γνώρισα ένα παιδί συνδικαλιστή σε αριστερό φοιτητικό κόμμα που μπήκε στην ιατρική από το 5%. Όταν το ρώτησα τι είχε μου είπε είναι καλά τώρα (φυσικά το παιδί δεν είχε τίποτα).

Η γυναικά του πρώην πρωθυπουργού σπούδασε ιατρική ανοίχτηκε ειδικό μεταπτυχιακό διατμηματικό με το νηπιαγωγών για να φοιτήσει (μεγάλο κόστος για το δημόσιο) και μετά αφού μπήκε έκλεισε. Έκανε αγροτικό στην Νεμέα χωρίς αναμονή. Έκανε ειδικότητα στο Λαικό και είναι επίκουρος καθηγητρια και θα διδάσκει ιατρική.

Ξέρω αλλες 2 περιπτώσεις επίκουρων καθηγητών ιατρικής Αθήνας που σπουδασαν έτσι. (πήραν μετεγγραφή από πανεπιστημιο της Ιταλίας)

H ιατρική Αθήνας , Θεσσαλονίκης, Αλεξαδνρούπολης κάνει κατάταξη με βαθμό πτυχίο. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν βγάλει άσχετα με την ιατρική τμήματα......... (ο πιο εύκολος τρόπος για να περάσεις ιατρική είναι να βγάλεις ένα τει επαρχιακό με βαθμό 9, 8 ).----> πολλα παιδιά πολιτικών παιρνάνε έτσι σε σχολές ....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moxa15

Διάσημο μέλος

Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 3,327 μηνύματα.
ειδικα φετος ειδαμε πολλα πραγματα που μοιαζουν εντελως αδικα...παιδια με 3000 και 4000 μορια να παιρνανε σε σχολες με 17000 μορια και ενα παιδι με 16800 να μενει απο εξω δηλαδη..καθαρη αδικια

συμφωνω ειναι σαν να υπονομεύει το υπουργειο την προσπαθεια του:mad::mad::mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
Οι θεσεις των ειδικων κατηγοριων δεν ειναι ουσιαστικα "κρατημένες" απο το συνολο των θέσεων; Δηλαδη αν δεν υπηρχαν θα τις διεκδικουσαμε ολοι?
Ακριβώς.

Είναι αδικία αυτό για έναν και μόνο λόγο αν θέλετε. Εγώ έφτυσα αίμα όλη τη χρονιά για να βγάλω 18.900 και να μπω στη σχολή μου.
Δε μπορώ να θεωρήσω συμφοιτητή μου κάποιον που έβγαλε 14.000 μόρια και μπήκε στην ίδια σχολή με εμένα επειδή ήταν πολύτεκνος. Δε με νοιάζει αν θα περάσει τα μαθήματα ή αν θα πάρει πτυχίο, με νοιάζει όμως ότι αυτή τη στιγμή θα είμαι συμφοιτήτρια μαζί με κάποιον που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έβλεπε τη νομική ούτε με κιάλια. Ακόμα χειρότερα όσοι θα είναι μαζί με "φοιτητές" 2.000 και 3.000 μορίων στη φιλολογία, στο μαθηματικό και στην αρχιτεκτονική. Και να είστε σίγουροι ότι του χρόνου θα καταργήσουν αυτό τον νόμο, αφού τα έκαναν σκατά φέτος μεγαλοπρεπώς.
Και όχι, δεν τους αξίζει να φοιτήσουν επειδή ήταν τυχεροί, ή μάλλον επειδή ήταν πολύτεκνοι, και με λευκές κόλλες μπαίνουν σε υψηλόβαθμες σχολές στις οποίες δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν φυσικά (πως κάποιος με 0 στα μαθηματικά θα σπουδάσει μαθηματικό?). Οι πανελλήνιες είναι ένας διαγωνισμός για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια, όπου υποτίθεται ότι διαγωνιζόμαστε επί ίσοις όροις, τι ευκαιρίες και βλακείες λέτε, ας στρώνονταν να έμπαιναν.
+1.000.
Καλώς ή κακώς οι Πανελλαδικές είναι ένας τρόπος εξέτασης, όπου οι υποψήφιοι αποτυπώνουν τη γνώση τους και βάσει των αποτελασμάτων αυτών εισάγονται κάπου.
Ο έχων 2.000 και 3.000 μόρια πέραν του ότι έχει τρομακτικά κενά, ουσιαστικά δεν έχει μάθει να διαβάζει και φυσικά δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ, όμως τη θέση την καπάρωσε. Απλό παραδειγματάκι: Στις κατατακτήριες στη Νομική οι απόφοιτοι των ΤΕΙ έχουν μεγαλύτερο αριθμό θέσεων έναντι αυτών από τα ΑΕΙ. Η πλειοψηφία των επιτυχόντων αυτής της κατηγορίας, την παράτησαν διότι δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις ακαδημαϊκές απαιτήσεις της σχολής.

Θα ξαναπώ ό,τι έχω πει πολλάκις (κι αποφεύγοντας τις ειρωνίες, τις στριγγλιές που βλέπω και τις σπασμωδικές αντιδράσεις):Είναι θεμιτό ένα παιδί πολυτέκνων να μπορεί αν περάσει κάπου αρκετά μακριά από το πατρικό του,να έρθει στην αντίστοιχη,αν υπάρχει αντίστοιχη και μόνο τότε,σχολή πιο κοντά στο πατρικό του.Απο κει και πέρα το υπουργείο τα έκανε σε ΑΛΛΟ ΕΝΑ θέμα μαντάρα.
Ουσιαστικά επιθυμείς να επανέλθουν οι μετεγγραφές με γεωγραφικό κριτήριο. Ας προσθέσουμε και το οικονομικό κριτήριο για να είμαστε μέσα.
Φέτος το σκάνδαλο δεν ήταν η καθεαυτό παροχή των θέσεων στους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους, καθώς ορισμένοι εξ αυτών όντως αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά τα ποσοστά που τους δόθηκαν και η σύμπτυξη τεσσάρων ειδικών κατηγοριών σε μία και φυσικά η εξάλειψη των οικονομικών κατηγοριών. Κάνε τις αναγωγές σου.

Σωστά πριν βγουν οι βάσεις πολλοί λέγαμε μπράβο στη Διαμαντοπούλου για την κατάργηση των μετεγγραφών. Τώρα οι ίδιοι την κατηγορούμε.
Το σύστημα των ειδικών κατηγοριών το θεωρώ πιο σωστό από το προηγούμενο γιατί θα αυξηθούν οι φοιτητές που σπουδάζουν στην επαρχία αφού δεν θα φεύγουν για τα αστικά κέντρα. Αν του χρόνου μπει μπλαφόν τότε θα είναι καλό. Αξίζουν συγχαρητήρια στο κ. Πανάρεττο για αυτή την προσπάθεια (για μένα ο καλύτερος από την ομάδα του υπουργείο παιδείας) και κρίμα που τον διώξανε για μικροπολιτικά συμφέροντα.

Σωστά ακόμα και να μην αλλάξει το τωρινό σύστημα μην περιμένει κανένας προνομιούχος των ειδικών κατηγοριών τέτοιο πάρτυ του χρόνου. Φέτος αρκετοί προνομιούχοι επηρεαζόμενοι από την χαμηλή βαθμολογία τους δεν δηλώσανε πρωτοκλασάτες σχολές και αυτή τη στιγμή βαράνε το κεφάλι τους στο τοίχο. Του χρόνου οι προνομιούχοι θα είναι πιο υποψιασμένοι. Κάτι αντίστοιχο έγινε με το 10% πέρσυ.

To ότι κάποιος βγάζει χαμηλή βαθμολογία στις πανελλαδικές δεν το κάνει και ακατάλληλο για πανεπιστήμιο. Αρκετοί έχουν αποφασίσει να πάνε εξωτερικό και δίνουν πανελλαδικές για την πλάκα τους. Κάποιος που έχει γράψει 1-5 δεν είναι χαζός είναι απλώς τουρίστας. Σχολές όπως οι ιατρική που απαιτούν μόνο διάβασμα μπορεί να την βγάλει κάποιος που έγραψε π.χ. 14.
Προφανώς αστειευεσαι. Το νέο σύστημα μπάζει από παντού.
Πρώτα από όλα υπάρχουν οικογένειες που είχαν σωρευτικά πλείονες του ενός λόγου για μετεγγραφή. Αυτά δεν λήφθηκαν υπ' όψιν, αλλά αντίθετα εξαναγκάστηκαν να δηλώσουν μία κατηγορία.
Δεύτερον είναι ίσα και όμοια τα ορφανά, οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν αναπηρία και οι οικογένειες με παιδιά φοιτητές σε διαφορετικές πόλεις με τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους;
Σαφώς και είναι ακατάλληλος για το πανεπιστήμιο. Εσύ θα εμπιστευόσουν για το σπίτι σου το μηχανικό του 5, για την υγεία σου το γιατρό του 15 και για τις υποθέσεις σου το δικηγόρου του 14; Δε νομίζω. Γενικά σε αυτή τη χώρα υπάρχει έλλειψη αυτογνωσίας.

Τουλάχιστον με τις αβέρτα μεταγραφές των προηγούμενων χρόνων, οι μαθητές των ειδικών κατηγοριών αναγκάζονταν έστω να πιάσουν (πχ) το 14 της Κρήτης για να έρθουν στο 16 της Αθήνας.
Τώρα είδαμε άνθρωπο να περνάει Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς ΕΜΠ με 7 χιλιάδες μόρια. Παιδιά δεν είμαστε με τα καλά μας έτσι. Πέρα από το ότι νιώθει μαλάκας ο κάθε μαθητής που του βγήκε ο ΚΩΛΟΣ για να μπει στην ίδια σχολή, παιδί που έβγαλε 7 και μπαίνει σε σχολή πολυτεχνείου πόσες πιθανότητες έχει να τη συνεχίσει με επιτυχία;
Ασχολίαστο το 3 στο μαθηματικό Αθήνας επίσης. Για να γράψεις 3 θέλει γ@μημένη προσπάθεια, όχι αστεία.
+1.000
Και φυσικά αυτοί οι στούρνοι θα ρίξουν το επίπεδο στο πανεπιστήμιο καθώς δε θα μπορούν να περάσουν τίποτα και οι καθηγητές θα αναγκάζονται να βάζουν ευκολότερα θέματα για να τους ξεφορτωθούν. Ειδικά με το ισχύον ν-2 και δεδομένου ότι στην Ελλάδα το πτυχίο θεωρείται κάτι το αυτονόητο που κανείς δεν το χάνει.

Πιστεύω ότι το εισόδημα δεν πρέπει να έχει σημασία για τις πολύτεκνες οικογένειες με τι λογική ότι όποιος έχει μεγάλο εισόδημα πληρώνει και πολλά στην εφορία.
Από τη στιγμή που είναι συνεπής κάποιος στα φορολογικά του καθήκοντα για ποιο λόγο να τιμωρείς τα παιδιά του. Οι μετεγγραφές όπως και πολλά πολυτεκνικά δικαιώματα ήταν ένα αντάλλαγμα της πολιτείας για τους γονείς που κάνουνε πολλά παιδιά όπως συμβαίνει και με τα αφορόλογητα αυτοκίνητα. Όταν το προνόμιο αυτό το είχαν οι πολύτεκνοι δεν ασχολούνταν κανένας γιατί ήταν λίγοι. Όταν απέκτησαν το δικαίωμα μετεγγραφής και οι τρίτεκνοι τότε δημιουργήθηκε πρόβλημα.

Η λύση είναι η κατάργηση της κατηγορίας των τριτέκτων (για τους φτωχούς υπάρχει η κατηγορία των κοινωνικών κριτηρίων) και η διατήρηση της δυνατότητας της μετεγγραφής των πολυτέκνων με το παλιό σύστημα ανεξάρτητως εισοδήματος. Επίσης είναι απαράδεκτο να μην δίνεται η υποτροφία στους πρωτεύσαντες φοιτητές που οι γονείς τους έχουν υψηλό εισόδημα.
Πρώτον αυτά που λες δεν στέκουν. Η λέξη φοροδιαφυγή σου λέει κάτι; Δεύτερον τα οικονομικά κριτήρια των φτωχών καταργήθηκαν.

Η κατηγορια με κοινωνικα κριτηρια ηθελε αναπηρια 67% και ανω με κοινητικο προβλημα μονο;
Προσωπικα γνωριζω μερικους που οι γονεις τους ειχαν 67% αναπηρια και ανω για αλλο λογο και περασαν σε σχολη με αυτο το κοινωνικο κριτηριο.
Οποιαδήποτε αναπηρία όπως ο νόμος ορίζει εμπίπτει στο 67%
.
Να σας ρωτησω κατι?Ειστε κομπλεξικοι?
Εφοσον δεν σας στερουν θεσεις οι πολυτεκνοι τι ακριβως σας πειραζει να μπουν σε σχολες με λιγοτερα μορια?Αλλα βεβαια ελλαδα ειμαστε, να μην εχω εγω σκυλο εγω αρκει να ψοφησει ο σκυλος του γειτονα...
Να μην υπαρχουν διευκολυνσεις στους πολυτεκνους αλλα οι πλουσιοι μαθηταραδες με τα ιδιαιτερα να μπορουν να δινουν ισοτιμα με τους φτωχοτερους.
Τωρα η αξια του καθενα και το τι μυαλο κουβαλαει κρινεται στο πανεπιστημιο και οχι απο τα μορια των πανελληνιων που εκει παιζουν και αλλοι αρκετοι παραγοντες οπως φραγκα,τυχη,σε ποιο σχολειο πας.

-Αντικειμενικα ειναι φτωχοτεροι.Αλλο να εχεις να θρεψεις 3-4-5 στοματα και αλλο 2 και 1 και ολα να σπουδαζουν επαρχια.Τωρα το πολλες φορες αστο δικο σου οι πολυτεκνοι εχουν φυσιολογικο εισοδημα οποτε εχουν μια επιπλεον μεγαλυτερη επιβαρυνση απο αυτους με λιγοτερα παιδια
-Ναι παιζει και η ποιοτητα του φροντιστηριου ρολο.
Αλλα βεβαια εδω τα μορια αποτελουν και πιστοποιητικο οτι εισαι αξιος να μπεις σε πανεπιστημιο.
Παπαγαλιζουμε 5-6 μεθοδολογιες μαθηματικα-φυσικη και αλλες 120 σελιδες βιολογιας και ειμαστε ετοιμοι για πανεπιστημιο !!Αλλο αν στα προηγουμενα χρονια(με το ''δικαιο'' συστημα) η αποτυχια των ''αξιων'' και των ''ικανων'' σε σχολες πολυτεχνικες πχ εφτανε δυσθεωρητα επιπεδα.
Εχουμε και τον εμπειρο φροντιστη ή ιδιαιτερα με τις ακρες να μας τσιμπησει και κανα θεμα και βουαλα ειμαστε πανεπιστημιο
Πρώτον σαφώς και τρώνε θέσεις. Αν δε θες να το καταλάβεις πρόβλημα σου. Δεύτερον σαφώς και είναι ενοχλητικό να έχεις συμφοιτητή τον κάθε τουρίστα που δε ξέρει που πάνε τα τέσσερα και υποβαθμίζει την όλη εκπαιδευτική διαδικασία.
Όσο για το σύστημα των Πανελληνίων, αυτό είναι. Ο καθείς προσπαθεί για το καλύτερο και βάσει των δυνατοτήτων του παίρνει αυτό που του αναλογεί.
Αν δεν τον φτάνουν τον άλλο για να ταϊσει τα πολλά παιδιά του, ας το σκεφτεί δύο φορές πριν τα κάνει.

Εν τω μεταξυ μου αρεσει οτι οι πιο πολλοι σε ενα μειγμα φθονου και ελληνικης νοοτροπιας του στυλ ''μπηκε το παιδι σε ακριβοθωρητη σχολη'' δεν σκαμπαζεται γρι απο απο πανεπιστημιακες σχολες
.Καποιος ειχε γραψει οτι δεν θα μπορει να βγαλει τη νομικη το παιδι.Λες και η νομικη χρειαζετε καμια προαπαιτουμενη γνωση απο το λυκειο ωστε να την βγαλεις.Για την ιατρικη το ιδιο.
Οποτε μετα μας ενοιαξε οτι ταχα το επιπεδο θα πεσει πολυ. Σε μερικες σχολες ειτε εισαι του 19 ειτε του 9 ιδιες πιθανοτητες εχεις να τις βγαλεις.

Το 70% ειναι ακαταλληλο για πανεπιστημιο?Οκ το ακουσαμε και αυτο.Και ποιος κανει κατα τη γνωμη σου για πανεπιστημιο?

Θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν; Είναι δυνατόν ο μπούφος να τελειώσει τη Νομική ή την Ιατρική, σχολές που απαιτούν αφοσίωση αυτοπειθαρχεία, κριτική ικανότητα και φυσικά καθόλου κενά; Ειδικά για τη Νομική μάλλον αδαής είσαι.

Συγγνωμη οι θεσεις για τις ειδικες κατηγοριες δεν ειναι ουσιαστικα "κρατημένες" απο το συνολο των θέσεων;
Χωρις τις ειδικες κατηγοριες, αυτες τις θεσεις θα τις διεκδικουσαμε ολοι.
Οποτε ναι τις στερουν.
Συμφωνω στην ενισχυση των οικογενειων με οικονομικα προβληματα, ως τριτεκνη εχω να πω ομως πως οι τριτεκνες-πολυτεκνες οικογενειες δεν αντιμετωπιζουν απαραιτητα προβληματα.
Θα επρεπε λοιπον να ελεγχεται το εισοδημα ανεξαρτητως πολυτεκνιας γιατι και ο Βαρδινογιαννης πολυτεκνος ειναι αλλα δε νομιζω οτι δεν εχει να φαει :whistle:
Θα επρεπε να δινουν μια προσαυξηση στο γενικο βαθμο.
Αν δεχθουμε δηλαδη οτι ενας μαθητης λογω οικονομικης καταστασης δε καταφερε να πιασει το 100% για να μπει στη σχολη που ηθελε, επιασε ομως το 90%, ας του "χαρισει" το υπολοιπο 10% και ας μπει στη σχολη.
Απαραδεκτο να εισαγονται σε σχολες με βαθμους κατω απο την βαση.
Απαραδεκτο ο μαθητης των 7000 να μπαινει σε σχολη των 17000 επειδη εχει αλλα 2-3 αδερφια ενω ο αλλος με τα 16500 να τρωει πορτα.
Και στην τελικη, κατα πασα πιθανοτητα τσαμπα θεση πιανει γιατι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ.
'Επιασες το νόημα.

Για να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Οι ειδικές κατηγορίες δεν έφαγαν την βάση κανενός υποψηφίου.
70 επαιρνε ένα τμήμα πέρυσι φέτος παίρνει 70+10. Επίσης οι ειδικές κατηγορίες σαν ιδέα είναι μια χαρά μέτρο, πολύ καλύτερο από τις μεταγραφές. Απλά οι λακαμίες έγιναν πρώτον από το Υπουργείο (ΩΩΩ ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ) και από τις Σχολές. Οι πρώτοι έκαναν σκατά διαβαθμίσεις και λάθος κατηγοριοποιήσεις. Δεν μπορεί ο διτεκνος με 30000 εισοδημα, να μην δικαιουται θέση σε ειδική κατηγορία και ο πολύτεκνος με 80000 να μπαίνει αβέρτα. Δεύτερον υπήρχαν πάρα πολλές θέσεις ειδικών κατηγοριών, με αποτέλεσμα αρκετές να μένουν κενές και πολλές να παίρνουν όποιο ρέμπελο ήθελε να παίξει με το μηχανογραφικο του και έβαζε 1 επιλογή ΗΜΜΥ με 6000 μορια. Η λογική του ΄πονάει δόντι, βγάζει δόντι΄ δεν είναι καθόλου σωστή. Με λίγο καθαρό μυαλό όλα μπορούν να διορθωθούν.
1. Έτσι μάθε μας μαθηματικά.
2. Πολλές ήταν μόνο για πολύτεκνους και τρίτεκνους. Για τα κοινωνικά κριτήρια ήταν απελπιστικά λίγες.

Νομική μπαίνουν χωρίς να ξέρουν τι ειναι η νομική.... τι σχέση έχουν τα μαθηματα της θεωρητικής με την νομική...
Αναληθές. Οι μαθητές διδάσκονται μαθήματα δικαίου στο σχολείο.

Miss Brightside καταλάβαμε ότι είσαι το επόμενο φαινόμενο της νομικής επιστήμης και ότι δεν θες τους παρακατιανούς μαθητές των 14.000, 16.000, ..μορίων!
Θα συμφωνήσω με τη Miss Brightside. Τα 14 και το 16 καλώς ή κακώς δεν έχουν τα φόντα για να βγάλουν τη Νομική. Επιπροσθέτως το γεγονός ότι η βάση της είναι στο Θεό, έχει το καλό ότι μπαίνουν δυνατοί φοιτητές με καλό επίπεδο σε αντίθεση με κάτι Φιλολογίες όπου αρκετοί φοιτητές δεν ξέρουν καλά καλά ορθογραφία κι όμως παίρνουν πτυχίο. Το κακό με τη Νομική είναι ότι οι περισσότεροι μπαίνουν λόγω μορίων χωρίς να την θέλουν πραγματικά, λίγο η δυσκολία, λίγο το κλίμα που επικρατεί, αρκετοί την παρατάνε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

alexacker

Νεοφερμένος

Ο alexacker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 110 μηνύματα.
Επειδη κι εγω δεν ειμαι καθολου σιγουρη πανω σ αυτο και η αληθεια ειναι πως θα ηθελα να μου λυθει η απορια:
Οι θεσεις των ειδικων κατηγοριων δεν ειναι ουσιαστικα "κρατημένες" απο το συνολο των θέσεων; Δηλαδη αν δεν υπηρχαν δε θα τις διεκδικουσαμε ολοι? Ρωταω γιατι δε γνωριζω και απλα σκεφτομαι συμφωνα με τη λογικη.
Όχι δεν είναι κρατημένες, είναι επιπλέον θέσεις.
Παρολα αυτα εμενα το προβλημα μου δεν ειναι αυτο. Ειπα ηδη πιο ειναι.
Και πως οι μετεγγραφες δεν ειναι καλυτερες? Δε ξερω αν διαβασες αυτο που ειχα ηδη προτεινει απο πανω αλλα θα ηθελα να μου το εξηγησεις αυτο αν ειχες τη καλοσυνη ειτε να μου πεις τη δικη σου προταση, που πιθανως να ειναι καλυτερη.
Παράδειγμα. Μαθητής στο λεκανοπέδιο Αττικής θέλει να πάει Ιατρική και διαμορφώνει την βάση της Ιατρικής Θράκης στα 19000 μορια με το σκεπτικό ότι θα πάρει μεταγραφή για Αθήνα. Το παιδί που ζει στην Θράκη και έβγαλε 18900 τώρα θα αναγκαστεί να μπεί στην δεύτερη επιλογή του που είναι πχ το Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, η ακόμα χειρότερα να σπουδάσει εκτός της πόλης του. Όμως, με τις ειδικές κατηγορίες, ο πρώτος μαθητής θα μπει με την στην Ιατρική Αθήνας και ο άλλος θα μπει στην Ιατρική Θράκης. Και δεν υπάρχει ούτε υπερσυσσωρευση μαθητών στο λεκανοπέδιο, ούτε άδειeς σχολές στην επαρχία. Βέβαια η αλλαγή αυτή αυτό είχε και πολλές λάθος παραμέτρους όπως είπα παραπάνω, αλλά πιστεύω ήταν μέτρο προς την σωστή κατεύθυνση.
Να τονισω πως δεν εχω διαθεση να επιτεθω στους πολυτεκνους κτλ απλα δεν ειναι δικαιο αυτο. Οχι για μενα προσωπικα, αλλα γενικα. Ειναι λαθος. Και δε χρειαζονται επιχειρηματα για να το δει κανεις! Τα παραδεγματα μιλανε απο μονα τους.
Μα και εγώ πολύτεκνος είμαι αλλά όπως σου είπα και παραπάνω δεν είναι λάθος, η όλη ιδέα των ειδικών κατηγοριών, απλά εκτελέστηκε με λανθασμένο τρόπο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
Οι θέσεις ΕΙΝΑΙ κρατημένες. Αν δεν υπήρχαν θέσεις ειδικών κατηγοριών, οι πολυτεκνοι και οι τρίτεκνοι θα αγωνίζονταν επι ισοις όροις για μια απο τις 80 θέσεις (στο παράδειγμά σου). Και αν ειχαν 2 και 3 αμφιβαλλω αν θα εμπαιναν, θα εμπαιναν απο τους 10 οι 4-5 που θα ειχαν καλες βαθμολογιες και οι υπολοιπες 5 θεσεις θα ηταν για τα παιδια που δεν ειναι σε ειδικη κατηγορια, τι να κανουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Trelomarw

Νεοφερμένος

Η Trelomarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 113 μηνύματα.
Παιδια οι θεσεις ειναι κρατημενες...Εψαξα για την Ιατρικη Πατρας οπου ειχαν δωθει 155 θεσεις.Μπηκαν 161 ατομα εκ των οποιων 135 χωρις ειδικες κατηγοριες..οι υπολοιπες θεσεις πηγαν στα ατομα ειδικων κατηγοριων..Αρα αν δεν υπηρχαν ειδικες κατηγοριες υπηρχαν περιπου 20 θεσεις για τις οποιες θα διαγωνιζονταν ολοι επι ισοις οροις!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fani93

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Fani93 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 228 μηνύματα.
συμμαθητρια μου περασε ιστορικο αρχαιολογικο θεσσαλονικης με 6.000 μορια λογω πολυτεκνιας. και ρωτω εγω, θα μπορεσει να βγαλει ποτε αυτη τη σχολη εφοσον εγραψε αρχαια 3 και ιστορια 7 ? πεταμενα χρονια και πεταμενα λεφτα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alexacker

Νεοφερμένος

Ο alexacker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 110 μηνύματα.
Οι θέσεις ΕΙΝΑΙ κρατημένες. Αν δεν υπήρχαν θέσεις ειδικών κατηγοριών, οι πολυτεκνοι και οι τρίτεκνοι θα αγωνίζονταν επι ισοις όροις για μια απο τις 80 θέσεις (στο παράδειγμά σου). Και αν ειχαν 2 και 3 αμφιβαλλω αν θα εμπαιναν, θα εμπαιναν απο τους 10 οι 4-5 που θα ειχαν καλες βαθμολογιες και οι υπολοιπες 5 θεσεις θα ηταν για τα παιδια που δεν ειναι σε ειδικη κατηγορια, τι να κανουμε.

Πάμε πάλι. Πέρυσι η σχολή έπερνε 70 άτομα εκ των οποίων οι μισοί έφευγαν με μεταγραφή με αποτέλεσμα να υπάρχει άνιση κατανομή μαθητών σε αντίστοιχα τμήματα του λεκανοπεδίου και της περιφέρειας. Με τις ειδικές κατήγορίες προσπάθησαν να εξαλείψουν αυτο το φαινόμενο και εν μέρει τα κατάφεραν. Φέτος η σχολή θα πάρει κανονικά τους 70, οι οποίοι βρέξει χιονίσει θα μείνουν στο τμήμα αυτό, συν αλλές 10 θέσεις από ειδικές κατηγορίες τις οποίες δικαιούνται όσοι δικαιούνταν μεταγραφή. Η όση ζημιά έγινε, έγινε με τις διατιθέμενες θέσεις οι οποίες ήταν κατα κανόνα αρκετές παραπάνω από την ζήτηση , με αποτέλεσμα να μπαίνει Ιατρική και ο κάθε τυχαρπαστος που κέρδισε το τζόκερ του μηχανογραφικού.

Το όλο θέμα έγινε για να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη. Μπορεί τα κριτήρια να μην ήταν τα κατάλληλα, αλλά πολλά μπορούν να διορθωθούν.

εδιτ:
Παιδια οι θεσεις ειναι κρατημενες...Εψαξα για την Ιατρικη Πατρας οπου ειχαν δωθει 155 θεσεις.Μπηκαν 161 ατομα εκ των οποιων 135 χωρις ειδικες κατηγοριες..οι υπολοιπες θεσεις πηγαν στα ατομα ειδικων κατηγοριων..Αρα αν δεν υπηρχαν ειδικες κατηγοριες υπηρχαν περιπου 20 θεσεις για τις οποιες θα διαγωνιζονταν ολοι επι ισοις οροις!

Πολλά τμήματα μείωσαν λίγο τους εισακτέους που θα έπερναν με την γενική σειρά. Μαζί με τα χαμηλόβαθμά ΤΕΙ, τα οποία μείωσαν δραματικά τους εισακτέους, πολλά Πανεπιστήμια αφαίρεσαν επίσης λίγες θέσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
Πάμε πάλι. Πέρυσι η σχολή έπερνε 70 άτομα εκ των οποίων οι μισοί έφευγαν με μεταγραφή με αποτέλεσμα να υπάρχει άνιση κατανομή μαθητών σε αντίστοιχα τμήματα του λεκανοπεδίου και της περιφέρειας. Με τις ειδικές κατήγορίες προσπάθησαν να εξαλείψουν αυτο το φαινόμενο και εν μέρει τα κατάφεραν. Φέτος η σχολή θα πάρει κανονικά τους 70, οι οποίοι βρέξει χιονίσει θα μείνουν στο τμήμα αυτό, συν αλλές 10 θέσεις από ειδικές κατηγορίες τις οποίες δικαιούνται όσοι δικαιούνταν μεταγραφή. Η όση ζημιά έγινε, έγινε με τις διατιθέμενες θέσεις οι οποίες ήταν κατα κανόνα αρκετές παραπάνω από την ζήτηση , με αποτέλεσμα να μπαίνει Ιατρική και ο κάθε τυχαρπαστος που κέρδισε το τζόκερ του μηχανογραφικού.

Άντε παλι. Η σχολη συνολικα μπορει να στεγασει 80 ατομα, σωστα? Επομενως, χωρις ειδικες κατηγοριες, 80 ατομα θα επαιρνε. Ο λογος που παιρνει 70 ειναι γιατι φετος οι ειδικες κατηγοριες διεκδικουν διαφορετικες θεσεις. Επισης, για τα προηγουμενα χρονια, απο τους 70 θα εφευγαν οι μισοι για μετεγγραφες, αλλα ξεχνας μηπως και αυτους που θα ερχονταν με μετεγγραφες?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alexacker

Νεοφερμένος

Ο alexacker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 110 μηνύματα.
Άντε παλι. Η σχολη συνολικα μπορει να στεγασει 80 ατομα, σωστα? Επομενως, χωρις ειδικες κατηγοριες, 80 ατομα θα επαιρνε. Ο λογος που παιρνει 70 ειναι γιατι φετος οι ειδικες κατηγοριες διεκδικουν διαφορετικες θεσεις. Επισης, για τα προηγουμενα χρονια, απο τους 70 θα εφευγαν οι μισοι για μετεγγραφες, αλλα ξεχνας μηπως και αυτους που θα ερχονταν με μετεγγραφες?

Οι θέσεις εισακτέων δεν είναι πάντα ο μέγιστος αριθμός που μπορεί να στεγάσει η σχολή. Τις προηγούμενες χρονιές η Ιατρική Αθηνών έπαιρνε 160 άτομα και κατέληγε με τους διπλάσιους, λογω μεταγραφών και αντιστοιχα οι Ιατρικές της επαρχίας έμεναν με τους μισούς. Φέτος παίρνει 160+40 για μια πιο βιώσιμη ατμόσφαιρα, και επίσης δεν αδειάζουν τα τμήματα της περιφέρειας. Επίσης μεταγραφή σε τμήμα με χαμηλότερα μόρια δεν έχει νόημα. Αν έχεις βγάλει 19400 και περνάς σε όποια Ιατρική θες γιατί να βάλεις πρώτη επιλογή Αθήνα και να πάρεις μεταγραφή στη Θράκη? Θα βάλεις πρώτη επιλογή Θράκη και τέλος. Οπότε, όχι δεν ξεχνάω αυτούς που έρχονται με μετεγγραφές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
Οι θέσεις εισακτέων δεν είναι πάντα ο μέγιστος αριθμός που μπορεί να στεγάσει η σχολή. Τις προηγούμενες χρονιές η Ιατρική Αθηνών έπαιρνε 160 άτομα και κατέληγε με τους διπλάσιους, λογω μεταγραφών και αντιστοιχα οι Ιατρικές της επαρχίας έμεναν με τους μισούς.

Αυτό είναι το θέμα. Όταν μια σχολή δήλωνε πέρσι ότι θα πάρει 80+4 (5% για ειδικές κατηγορίες) φοιτητές, δεν υπολογιζόταν ο αριθμός των μετεγγραφών, ενώ φέτος όταν δηλώνει 80+4 υπολογίζονται συνολικά. Το θέμα είναι ότι ούτως ή άλλως η σχολή μπορεί να διδάξει 84 άτομα, και με το ένα σύστημα δεν υπήρχε έλεγχος στον αριθμό, ενώ με το δεύτερο δεν υπήρχε έλεγχος στην ποιότητα. Οπότε αυτό που λέγεται είναι ότι, αν υποθετικά δεν περνούσε κάποιος μαθηματικό με 3, η θέση θα μπορούσε να δίνεται σε κάποιον που το άξιζε. (στην ουσία να υπάρχει ένας πιο σύνθετος αλγόριθμος για τις βάσεις)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eleni Kappa

Νεοφερμένος

Η Eleni Kappa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
το συστημα φετος το εχουν κανει σκατα! τουλαχιστον με το προηγουμενο συστημα δεν εμπεναν ατομα με 2.000 μορια σε σχολες 17.500... ο αλλος περασε φαρμακευτικο σσασ με 9.000 μορια! αν και απο την αλλη τα θεματα ηταν τρισαθλια φετος και πολλα παιδια που μπορουσαν να γραψουν δεν εγραψαν.... αλλα ως ενα σημειο. η τεραστια αυτη αποκλιση των μοριων δεν ηταν σωστη κινηση απο τη μερια του υπουργειου κατα τη γνωμη μου. η αξια του καθενος στην πορια φαινεται απο τη μια μερια, αλλα απο την αλλη πρεπει να υπαρχουν ορια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

wfgl

Νεοφερμένος

Ο wfgl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 64 μηνύματα.
αν και απο την αλλη τα θεματα ηταν τρισαθλια φετος
Τα θέματα δεν ήταν τρισάθλια, ήταν δύσκολα για να μην παιρνάει όποιος και όποιος σε υψηλόβαθμες σχολές .....
πολλα παιδια που μπορουσαν να γραψουν δεν εγραψαν
Τα πάντα είναι θέμα προετοιμασίας ... Τι πάει να πει , μπορούσαν να γράψουν αλλά δεν έγραψαν ???
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμμα_τριντεντ

Πολύ δραστήριο μέλος

Η εμμα_τριντεντ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,327 μηνύματα.
Τα πάντα είναι θέμα προετοιμασίας ... Τι πάει να πει , μπορούσαν να γράψουν αλλά δεν έγραψαν ???

Δεν ειναι ετσι.

Θα σου πω ενα παραδειγμα: Υπηρχαν συμμαθητες μου που δεν ανοιξαν βιβλιο ΑΟΔΕ ολη τη χρονια και διαβασαν τελευταιες μερες τα SOS και εγραψαν 18αρια και αλλοι που ξεσκιστηκαν ολη τη χρονια στο διαβασμα 16αρια.

Μπορουσαν να γραψουν αλλα δεν εγραψαν παει να πει ακριβως αυτο που διαβαζεις. Ενω ειχαν τρομερες δυνατοτητες και ενω ειχαν διαβασει πολυ καλα τελικα δεν καταφεραν να περασουν σε υψηλοβαθμες σχολες που ηθελαν αλλα πηγαν στις 2ης-3ης-4ης επιλογης. Και ειναι κριμα να εχεις κανει τοσες θυσιες, τοσο διαβασμα, τοση κουραση κτλ και να εχεις και δυνατοτητες και να καταληγεις να κανεις κατι που δεν σε καλυπτει πληρως. Υποτιθεται οτι κανεις ολα τα παραπανω για να μην κανεις συμβιβασμους οταν θα ερθει η ωρα της επιλογης σχολης αλλα αυτο δε συμβαινει παντα στη ζωη.

Αλλο παραδειγμα: Ειχα φιλη που περυσι εχασε την αρχιτεκτονικη για 40 μορια, ειχε βγαλει γυρω στα 17000. Φετος ξαναδωσε και εβγαλε γυρω στα 19000 και προφανως περασε Μετσοβιο. Ενω η προετοιμασια ηταν ιδια και τα θεματα πιο δυσκολα.

Βλεπεις λοιπον? Η προετοιμασια δεν ειναι το μονο που μετραει. Παιζουν ρολο πολλα. Αγχος, τυχη, αυτοπεποιθηση, καθαρο μυαλο κτλ. Και εγω καποτε τα ιδια με εσενα ελεγα(και ημουν και απολυτη μη χ*σω) και μου γυρισε μπουμερανγκ :) Εννοειται πως δε λεω να μη διαβαζουμε κτλ απλα αυτο δεν ειναι το μονο που χρειαζεται. Εμενα η εμπειρια αυτο μου εμαθε.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alexacker

Νεοφερμένος

Ο alexacker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 110 μηνύματα.
Οπότε αυτό που λέγεται είναι ότι, αν υποθετικά δεν περνούσε κάποιος μαθηματικό με 3, η θέση θα μπορούσε να δίνεται σε κάποιον που το άξιζε.

Ακριβώς αυτο θελω να πω. Αν δινόταν λιγότερες θέσεις, η αν έμπαινε ένα ΄πλαφόν΄ στα μόρια που έχει κάποιος για να περάσει σε σχολή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bill_1992

Περιβόητο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,713 μηνύματα.
ναι παρα πολυ αυστηρα τι να πουμε τωρα;;εισαι σοβαρος δλδ ο τυπας που περασε με 9500κατι μορια στην Πληροφορικη Χαροκοπειου και 99% δεν προκειται να την βγαλει ποτε και εφαγε τη θεση-ονειρο ζωης- ενος αλλου παιδιου με 16000 μορια ειναι δικαιο;;;ασε ρε οκ ειπαμε με τις ειδικες κατηγοριες αλλα υπαρχει και ενα οριο....δεν εχω προβλημα με την ελευθερια και τα δικαιωματα κανενος αλλα μεχρι ενα σημειο,δλδ,να μην καταπιεζει τα δικα μου.Μερικα πραγματα αποτελουν ΒΙΑΣΜΟ της λογικης μου...:mad::mad::mad:

Δέχομαι ότι υπάρχουν ειδικές κατηγορίες και ότι δικαιούνται κάποια επιπλέον προνόμια. Ωστόσο, αυτά θα πρέπει να κινούνται σε λογικές βάσεις και να μην θίγουν έτσι όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Πόσο μάλλον, όταν έχει αποδειχτεί ότι αυτά τα προνόμια κάποιοι τα εκμετταλεύονται και με το παραπάνω ενώ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Ακόμη, θα πρέπει να υπάρχουν και κάποια κριτήρια που αφορούν τον μαθητή. Γιατί δηλαδή να στηρίζονται στις ειδικές κατηγορίες και να μη κάθονται να διαβάζουν όπως όλοι οι υπόλοιποι?:confused: Ποιο έξυπνοι είναι εκείνοι δηλαδή? Είναι σαν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας μετά από ένα σημείο...
@ alehunter Καταρχάς φαίνεται ότι δεν ξέρεις τίποτα για τα κριτήρια.Σου μιλάω για των πολυτέκνων που ξέρω.Ψάξτο καλύτερα..
Επίσης δεν τρώει τη θέση κανενός παιδιού.Σε κάθε σχολή υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων για ειδικές κατηγορίες(10%) και αριθμός για όλους τους υπόλοιπους(90%).Οπότε άμα πιάσεις τη βάση της σχολής σου μπαίνεις.Τώρα λες ότι είναι αδικία αν κάποιος κόβεται για λίγα μόρια.Χαίρω πολύ αλλά πού κολλάνε οι ειδικές κατηγορίες?:worry: Μην τα μπλέκεις όλα.Αυτό έχει να κάνει με το σύστημα.Είτε υπήρχαν είτε όχι ειδικές κατηγορίες,πάλι αδικία θα ήταν :worry: :hmm: :confused: Το ότι δε θα βγάλει τη σχολή δε μπορείς να το ξέρεις σίγουρα αλλά ακόμα και να μη τη βγάλει...so what?Αν εφαρμοστούν οι καινούριοι νόμοι,σε ν+2 χρόνια θα είναι έξω από τη σχολή.Λες και τόσοι άλλοι που μπαίνουν στις σχολές είναι συνεπείς φοιτητές και πάντα τελειώνουν :hehe::hehe:
Σου ξαναλέω,δε σου καταπιέζει κανένα δικαίωμα,αν πιάσεις τη βάση της σχολής σου,θα περάσεις.:whistle:

@ zoitca Συμφωνώ ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τα προνόμια,αλλά επειδή είναι αυστηρά τα κριτήρια,δε νομίζω ότι είναι και πολλοί.Εξάλλου,γιατί σας πειράζει μόνο φέτος?Τόσα χρόνια κάποιοι αθλητές δεν έμπαιναν χωρίς καθόλου(ναι,καλά διαβάσατε,καθόλου) εξετάσεις σε όποια σχολή ήθελαν?Τότε γιατί δε σας πείραζε? :rolleyes: Το τελευταίο που λες ότι στηρίζονται στις ειδικές κατηγορίες και δε διαβάζουν δεν ισχύει.Γιατί έτσι όπως άλλαξε ο νόμος,δεν ξέρεις ούτε πόσοι πολύτεκνοι είναι στην περιοχή κατοικίας σου,ούτε τι σχολές θα δηλώσουν(σου μιλάω για πολυτέκνους γιατί γιαυτούς έλεγε το άρθρο και γιαυτούς ξέρω) και δε γίνεται να βασίζεσαι σε αυτό.Επίσης παίρνεις ως δεδομένο ότι το διάβασμα είναι αναλογικό του βαθμού που θα βγάλεις,which is not.Μπορεί να σκίστηκες στο διάβασμα και να έβγαλες 13.000 μόρια.Άλλος διάβασε πολύ λιγότερο και έβγαλε τα ίδια μόρια.Στην ίδια σχολή μπαίνουν.So?Είναι αδικία κι αυτό?


ετσι,συμφωνω με την z0itCa,ξερω ατομο που πριν απο 4 χρονια(οκ δεν υπηρχε ο καινουριος''αυστηρος'' νομος αλλα ειμαι σιγουρος θα εχει και αυτος παραθυρακια) ειχε περασει με 14000μορια οικονομικα κρητης και επειδη ηταν 3τεκνος πηρε μεταγραφη ΑΣΟΕ(με 18000) ε οκ αυτο δεν ειναι δικαιο....

Είσαι σίγουρος ότι ήταν τρίτεκνος και όχι πολύτεκνος?Τέσπα,το κράτος το παρέχει αυτό σαν κοινωνική πρόνοια/πολιτική.Επειδή η οικονομική κατάσταση των πολυτέκνων είναι περισσότερο περιορισμένη,είναι δυσκολότερο να στείλουν το παιδί τους να σπουδάσει στην επαρχία.Μια χαρά δίκαιο είναι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
Τόσα χρόνια κάποιοι αθλητές δεν έμπαιναν χωρίς καθόλου(ναι,καλά διαβάσατε,καθόλου) εξετάσεις σε όποια σχολή ήθελαν?
Οι αθλητές (και λοιπές ελαχιστότατες κατηγορίες και αριθμός ατόμων) που δικαιούνταν να μπαίνουν χωρίς εξετάσεις ήταν καθ'υπερβαση του αριθμού των εισακτέων και ανεξάρτητα από αυτόν.
Και θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να έχουν φέρει "δόξα και τιμή" στη χώρα (μέχρι 8η θέση ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ) σε παγκόσμια πρωταθλήματα, πανευρωπαικά, ολυμπιάδες κτλ...
"Βραβεύονταν" για την προσφορά τους στην Ελλάδα, προσφορά που τα ΙΔΙΑ είχαν κάνει με προσωπικό κόπο και θυσίες πολλές φορές.

*Δεν έχω άποψη για τις ειδικές κατηγορίες γιατί δεν έχω ιδέα ποιές είναι και ποιά τα κριτήρια, απλώς να μην μπερδεύουμε τα μήλα με τα αχλάδια και να μην τσουβαλιάζουμε αδιακρίτως.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bill_1992

Περιβόητο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,713 μηνύματα.
Οι αθλητές (και λοιπές ελαχιστότατες κατηγορίες και αριθμός ατόμων) που δικαιούνταν να μπαίνουν χωρίς εξετάσεις ήταν καθ'υπερβαση του αριθμού των εισακτέων και ανεξάρτητα από αυτόν.
Και θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να έχουν φέρει "δόξα και τιμή" στη χώρα (μέχρι 8η θέση ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ) σε παγκόσμια πρωταθλήματα, πανευρωπαικά, ολυμπιάδες κτλ...
"Βραβεύονταν" για την προσφορά τους στην Ελλάδα, προσφορά που τα ΙΔΙΑ είχαν κάνει με προσωπικό κόπο και θυσίες πολλές φορές.

*Δεν έχω άποψη για τις ειδικές κατηγορίες γιατί δεν έχω ιδέα ποιές είναι και ποιά τα κριτήρια, απλώς να μην μπερδεύουμε τα μήλα με τα αχλάδια και να μην τσουβαλιάζουμε αδιακρίτως.
Έχεις δίκιο.Απλώς ήθελα να δείξω ότι υπάρχουν και άλλες κατηγορίες που μπαίνουν (υπο προϋποθέσεις,ασφαλώς,γιαυτό και είπα "κάποιοι αθλητές") σε όποια σχολή θέλουν ή τουλ έχουν μπόνους μορίων,χωρίς να εξετάσω αν το αξίζουν ή οχι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eleni Kappa

Νεοφερμένος

Η Eleni Kappa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Τα θέματα δεν ήταν τρισάθλια, ήταν δύσκολα για να μην παιρνάει όποιος και όποιος σε υψηλόβαθμες σχολές .....
Τα πάντα είναι θέμα προετοιμασίας ... Τι πάει να πει , μπορούσαν να γράψουν αλλά δεν έγραψαν ???

παει να πει οτι μπορουσαν α γραψουν και ΔΕΝ εγραψαν! και ναι τα θεματα ΗΤΑΝ τρισαθλια... δεν μπορεις να το καταλαβεις αν δεν μπεις στην διαδικασια αυτη πρωτα. ειναι μονο λογια. ξερεις τι ειναι να σου φερνουν τα θεματα των μαθηματικων και μετα απο 30 λεπτα να βλεπεις γυρω σου μονο απορημενα και απελπισμενα βλεμματα? απο μαθητες αστερια???? παιζουν πολλα περισσοτερα ρολο εκτος απο την προετοιμασια. η τυχη, το αγχος και η θετικη ψυχολογια ειναι μερικα απο αυτα. βλεπεις εσυ να ανεβηκαν οι βασεις??? ηταν σκετη κατρακυλα! βλεπεις εσυ να μην περανει οποιος κ οποιος σε υψηλοβαθμες σχολες???? (μου φανηκε πολυ αστειο) τι να πω αν ειναι ετσι μαλλον δεν το εχεις ψαξει καλα το θεμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
παει να πει οτι μπορουσαν α γραψουν και ΔΕΝ εγραψαν! και ναι τα θεματα ΗΤΑΝ τρισαθλια... δεν μπορεις να το καταλαβεις αν δεν μπεις στην διαδικασια αυτη πρωτα. ειναι μονο λογια. ξερεις τι ειναι να σου φερνουν τα θεματα των μαθηματικων και μετα απο 30 λεπτα να βλεπεις γυρω σου μονο απορημενα και απελπισμενα βλεμματα? απο μαθητες αστερια???? παιζουν πολλα περισσοτερα ρολο εκτος απο την προετοιμασια. η τυχη, το αγχος και η θετικη ψυχολογια ειναι μερικα απο αυτα. βλεπεις εσυ να ανεβηκαν οι βασεις??? ηταν σκετη κατρακυλα! βλεπεις εσυ να μην περανει οποιος κ οποιος σε υψηλοβαθμες σχολες???? (μου φανηκε πολυ αστειο) τι να πω αν ειναι ετσι μαλλον δεν το εχεις ψαξει καλα το θεμα.

Το ότι δεν ανέβηκαν οι βάσεις σημαίνει ότι τα θέματα ήταν τρισάθλια; Δηλαδή που έπρεπε να φτάσουν, στο θεό;
Έπρεπε να επαναληφθούν τα προηγούμενα αίσχη, που έμπαιναν στο πολυτεχνείο άτομα που δεν ξέρουν ούτε πυθαγόρειο θεώρημα;

Δε θα πω για τη διαδικασία ή τη διατύπωση, η διαδικασία ήταν σκατά, αλλά τα θέματα ήταν καλύτερα από πέρσι, και όχι απαραίτητα πολύ δύσκολα.
Το ότι μπήκε όποιος κι όποιος είναι άλλο θέμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top