Καλησπερα παιδια.
Αστερης λεγομαι και ειμαι μαθητης Γ' Λυκειου και θα προσπαθησω να σας εξηγησω οσο καλυτερα γινεται τι παιζει με τη περιπτωση μου, και θα παρακαλουσα οποιος γνωριζει κατι ή οποιος μπορει να βρει καποιον που να γνωριζει να απαντησει, θα με βοηθουσε αρκετα ετσι.
Εχουμε και λεμε, υπο κανονικες συνθηκες (απο 2009-2010 και πριν) θα επαιρνα Μετεγγραφη, οπως πηρε και η αδερφη μου. Καθως ειμαστε ορφανοι απο πατερα.
Τωρα με το καινουριο συστημα, αφου εψαξα πολυ, ανακαλυψα οτι ανηκουμε (εγω πλεον, καθως εκεινη περασε και πηρε τη μετεγγραφη) στις λεγομενες "Ειδικες Κατηγοριες". Συμφωνα με τα λεγομενα του Υπουργειου ανηκω στην περιπτωση των "Κοινωνικων Κριτηριων", οντας ορφανος.
Και, συμφωνα με το νομο λοιπον, απο τη στιγμη που το εισοδημα της οικογενειας ειναι κατω απο 60.000 ευρω (το πόσο κατω ας μη το συζητησουμε καλυτερα) δικαιουμαι να δηλωσω στο μηχονογραφικο περα απο τις βασικες προτιμησεις, και μερικες σχολες των ειδικων κατηγοριων εντος Θεσσαλονικης (η πολη που μενω) ωστε να διεκδικησω μια θεση ακομα και αν δεν παρω τα απαραιτητα μορια.
Τωρα εδω μπαινει το θεμα, εγω θελω να περασω Ιστορια - Αρχαιολογια στο Αριστοτελειο. Η Βαση του ειναι 15800 μορια. Μια σχολη στην οποια θα μπορουσα να περασω και να παρω μετεγγραφη για το Ιστορικο - Αρχαιολογικο Θεσσαλονικης ειναι η Ιστορια - Ανθρωπολογια Μυτιληνης, που πλεον εχει 11,500 μορια περιπου. Αν δεν καταργοντουσαν λοιπον, θα επαιρνα μετεγγραφη κανονικα, ηταν δικαίωμά μου δηλαδη, βασει νομου.
Βλεποντας λοιπον αυτον τον πινακα:
https://ypepth.opengov.gr/panaretos/wp-content/uploads/2011/06/Pinakas_eidikon_2011.pdf
αλλα και αυτον:
https://didefth.gr/kesyp/wp-content/uploads/baseis_comp_2011.pdf
Παρατηρησα τα εξης απιστευτα.
1. Στον πρωτο πινακα, οι Τριτεκνοι και Πολυτεκνοι των ειδικων κατηγοριων ειναι πααρα πολυ περισσοτεροι απο αυτους στην κατηγορια των κοινωνικων κρητιριων. Γιατι μπορει να συμβαινει αυτο? Ειναι λιγοτεροι αυτοι των "κοινωνικων κρητιριων" γενικοτερα, ή οι σχολες παιρνουν μονο 4-5 ανθρωπους (ενω Πολυτεκνους και Τριτεκνους παιρνουν καμια 50αρια ατομα)?
2. Στον δευτερο πινακα ατομα που ανηκουν στη κατηγορια των τριτεκνων-πολυτεκνων μπαινουν σε σχολες "τερατα", με απιστευτα λιγα μορια.
Χαρακτηριστικα Ιστορια - Αρχαιολογια, ενω η βαση ειναι 15.800 μορια, περασε ενας με 4.996!
Παρ' ολ' αυτα, εαν το μελετησετε θα δειτε οτι οί των "Κοινωνικων Κρητιριων" (περα του ασυνηθιστου μικρου του αριθμου τους) περνούν με 400-500 μορια χαμηλοτερα το πολυ.
Επομενως, με ποια ακριβως λογικη ισχυει αυτο?
Ξερει κανεις εαν εγω, γραφοντας 13000 μορια π.χ, μπορω να μπω στο Ιστορικο - Αρχαιολογικο Θεσσαλονικης οντας στη κατηγορια των «Κοινωνικών Κριτηρίων»?
Πώς δηλαδη περνούν Πολυτεκνοι με 5000 μορια, ενώ εγω που θα εχω 14000-15000 (προχειρος υπολογισμος) δεν θα περναω?
Ευχαριστω.