Σίγουρα θα χάσεις 1 μονάδα για τις πράξεις και ενδεχομένως (αισιόδοξο σενάριο) τίποτα δεν χάνεις από την γραφική. -1 από την γραφική για το απαισιόδοξο.
Συγχαρητήρια γιατί ήσουνα από τους λίγους που τελείωσαν στις 2 ώρες και προφανώς γιατί χτυπάς το 100άρι!
Θα διαφωνήσω μαζί σου σε δύο πράγματα. Όπως είδες τα γρήγορα αντανακλαστικά τα έχω βάλει σε εισαγωγικά, που σημαίνει ότι προφανώς δεν μιλάω για τα reflex του μαθητή αλλά για την ικανότητα που έχει από την πρώτη ανάγνωση ενός προβλήματος να έχει ήδη καταλάβει το θέμα και να έχει σχεδιάσει μια πορεία. Να έχει αποκόψει από το μυαλό του όλες τις περιττές πληροφορίες που ενδεχομένως θα τον αποπροσανατόλιζαν και βέβαια την φοβερή ψυχραιμία του "ότι έχω γράψει είναι σωστό γιατί δεν γίνεται να μην είναι". Αυτοί είναι οι μαθητές που στην πιάτσα ξέρουμε ότι θα γράψουν άριστα ότι και να γίνει...
Ξέρω όμως αρκετούς μαθητές που έχουν δουλέψει μεθοδικά όλη τη χρονιά, αλλά είχαν το "βίτσιο" να φτιάχνουν τα σχήματα με χαρακάκι και αναλογικά (τελειομανείς, αρχιτεκτονική γαρ...). Δυστυχώς αυτή την φορά το ένστικτο λειτούργησε εναντίον τους! Γραπτό ποίημα, αλλά χωρίς το 4δ!
Θα ήθελα πάρα πολύ χώρο για να σου πω που θα μπορούσε κάποιος να χάσει χρόνο σκεπτόμενος εναλλακτικές πορείες και απορρίπτοντάς τις (ορθά), γιατί ο καθένας μας σκέφτεται και αντιλαμβάνεται τα πράγματα με ένα διαφορετικό τρόπο!...
Σίγουρα τα θέματα (προσωπική άποψη γιατί αυτό ζητήθηκε...) ήταν τα πιο απαιτητικά από τις άλλες χρονιές, αλλά πολύ μακριά από τα δυσκολότερα θέματα του νέου συστήματος το 2005.
Για την οποιαδήποτε διαφωνία σου ή συμφωνία σου θα χαρώ να τα ξαναπούμε!
Συμφωνω μαζι σας οτι γενικα ο καθε μαθητης και ανθρωπος αντιλαμβανεται διαφορετικα τα πραγματα,απλα γενικα διαφωνω με την αποψη που ειπωθηκε γενικα οτι τα θεματα ηταν αδυνατο να βγουν σε 3 ωρες και σε αυτο σταθηκα.Δεν χρειαζεται να κανουμε την τριχα τριχια

Πιστευω παντως οτι οι μαθητες που αναφερατε οτι δουλεψαν μεθοδικα και ειναι τελειομανεις καναν ενα σημαντικο σφαλμα.Το σφαλμα ειναι οτι το διαγωνισμα πανελληνιων το γραφουμε σε 3 ωρες και οχι σε 5,γι αυτο και πιστευω οτι καποιος που μπαινει μεσα σ αυτο το συστημα πρεπει να λαμβανει υποψην τους κανονες που τιθενται και να προσπαθει να ανταπεξελθει μεσα απο αυτες τις συνθηκες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.