Jimmy1
Νεοφερμένος
Νομίζω πως έχεις κάνει λάθος στο πρωταρχικό τμήμα. Είναι : 5' UCA GAU UC 3'
Και επίσης ο όρος κωδικόνια νομίζω ότι εννοεί τα κωδικόνια πάνω στο DNA και όχι να γράψουμε το mRNA.
Είσαι σίγουρος? Εφόσον η τα Πρωτ τημ είναι συμπληρωματικά στη ΓΔ δεν είναι "μπακαλίστικα" σαν τα νουκλεοτίδια της ΖΗ και αντι για Τ είναι U?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για να είσαι σίγουρος οτι δεν κάνεις λάθος βρες την ΔΓ, και μετά στο Δ, βρίσκεις το πρωταρχικό τμήμα που είναι συμπληρωματικό της ΔΓ, σύμφωνα με τη συμπληρωματικότητα! A->U, T->A, G->C, C->G!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jimmy1
Νεοφερμένος
Όλο βλακείες σήμερα κάνω...
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
maroulucky
Νεοφερμένος
Είναι πολλά, αλλά θα πω κάτι που λέω πρώτη φορά για τα θέματα αυτής της χρονιάς μέχρι στιγμής!!! Είναι ΩΡΑΙΑ θέματα με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας, και απαιτούν άριστη γνώση της θεωρίας, κριτική ικανότητα, και ικανότητες διαχείρισης της θεωρίας που γνωρίζει ο υποψήφιος για να την προσαρμόσει στη λύση των ασκήσεων!
Νομίζω πως τα θέματα της βιολογίας τέτοιας μορφής πρέπει να είναι!!!Και πέρυσι καλά ήταν...
Βέβαια δεν τα έχω δει ακόμα αλλά δεν έβαλαν καθόλου δέντρα,μέντελ κλπ;
Insomnie
Πολύ δραστήριο μέλος
Το γ1 είχε διασταύρωση ελένχουΝομίζω πως τα θέματα της βιολογίας τέτοιας μορφής πρέπει να είναι!!!Και πέρυσι καλά ήταν...
Βέβαια δεν τα έχω δει ακόμα αλλά δεν έβαλαν καθόλου δέντρα,μέντελ κλπ;
Ωραία ήταν τα θεματάκια και έβγαιναν και άνετα σε 3 ώρες.
Ρε μάγκες το αοδέ τόσο εύκολο είναι?μόλις πέρασε η μιάμιση ωρα η τεχνολογική σηκώθηκε και'φυγε :p
Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος
papas
Διάσημο μέλος
ant1637
Νεοφερμένος
Συμφωνω, τα θεματα ηταν απαιτητικα και ηθελαν εκτενεισ αιτιολογησεις,απαιτουσαν κριτικη ικανοτητα χωρις ομως να ειναι και τιποτε σουπερ δυσκολο.Απλα ηθελε απολυτη ψυχραιμια και αυτοσυγκεντρωση και καλη γνωση της θεωριας για να βγουν αξιοπρεπως τα θεματα και να εξασφαλισει κανεισ το 90 +Η επιτροπη επαιξε με την κριτικη μας σκεψη (ειδικα στο 3ο και 4ο θεμα) και απ'οτι φαινεται...θα κοπει κοσμος φετος
Shadowfax
Διάσημο μέλος
6 έπαιρνε νομίζω. Ας μου δώσουν ένα στη χειρότερη. Καλά πήγαμε εντάξει.
fockos
Επιφανές μέλος
Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε εμένα μου φάνηκαν πιο δύσκολα από πέρσι. Ενώ ήταν σίγουρα υπήρχαν πολλά παιδιά που δε πρόλαβαν.
Μου άρεσε αρκετά το Γ θέμα με εξαίρεση το Γ1 με τα μπιζέλια (που ήθελε πάρα πολύ γράψιμο μπορούσαν να βάλουν μια ασκησούλα για τον μέντελ (ενώ γενικά το θεωρώ πιο εύκολο από το 4ο. Ενώ ήταν αρκετά ψαρωτικό.
Μου άρεσε το θέμα με το turner (που εξετάσει πολύ καλά το μηχανισμό της μείωσης) αν και πιστεύω τέτοιο θέμα μελετήθηκε απο τα φροντιστήρια και ήταν sos. (στην ουσία λάθη θα μπορούσαν να γίνουνε σε μειωτικές διαιρέσης τόσο του πατέρα τόσο της μητέρας)
αν αποκλείσουμε βέβαια την ύπαρξη του μωσαικού όπου λάθος εγινε σε μίτωση
(αν και κάτι τέτοιο δε νομίζω να διδάσκεται στο λυκειο)
To πείραμα που έπεσε ήταν πάλι sos και πιστεύω ότι μελετήθηκε από όλους τους υποψήφιους.
Dmitsos
Πολύ δραστήριο μέλος
Ξέφυγα από το βιβλίο. Γιατί στο Γ1 δεν έλεγε πουθενά ότι διαθέτουμε μοσχομπίζελο κοντό με πράσινα σπέρματα για να κάνουμε τη διασταύρωση ελέγχου που έκανε όλη η Ελλάδα. Εγώ έκανα αυτογονιμοποίηση. Αφού μόνο το Ψ_Κ_ είχαμε στη διαθέσή μας.
Ας μου το πιάσουν λάθος. Ας χάσω τη σχολή που θέλω. Εγώ έγραψα κάτι σωστό σήμερα και απέναντί στον εαυτό μου αισθάνομαι δικαιωμένος.
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σήμερα έκανα το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου.
Ξέφυγα από το βιβλίο. Γιατί στο Γ1 δεν έλεγε πουθενά ότι διαθέτουμε μοσχομπίζελο κοντό με πράσινα σπέρματα για να κάνουμε τη διασταύρωση ελέγχου που έκανε όλη η Ελλάδα. Εγώ έκανα αυτογονιμοποίηση. Αφού μόνο το Ψ_Κ_ είχαμε στη διαθέσή μας.
Ας μου το πιάσουν λάθος. Ας χάσω τη σχολή που θέλω. Εγώ έγραψα κάτι σωστό σήμερα και απέναντί στον εαυτό μου αισθάνομαι δικαιωμένος.
Φιλε θα συμφωνήσω μαζί σου! Και εγώ όταν είδα τα θέματα είπα βγαίνει και με αυτογονιμοποίηση!!
ant1637
Νεοφερμένος
Bασικα αυτο βγαινει και με αυτογονιμοποιηση αλλα και με διασταυρωσεις ελεγχου δεν ειναι λαθος διοτι ελεγε να κανουμε τις καταλληλες διασταυρωσεις για να διαπιστωσουμε το γονοτυπο τουΣήμερα έκανα το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου.
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
Bασικα αυτο βγαινει και με αυτογονιμοποιηση αλλα και με διασταυρωσεις ελεγχου δεν ειναι λαθος διοτι ελεγε να κανουμε τις καταλληλες διασταυρωσεις για να διαπιστωσουμε το γονοτυπο του
Και εσύ θα τα πάρεις όλα σου τα μόρια! Μπράβο γιατί πρωτοτύπησες!!!
fockos
Επιφανές μέλος
Σήμερα έκανα το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου.
Φίλε μου και εγώ όταν το είδα με αυτογονιμοποίηση σκέφτηκα και απόρησα με κάτι λύσεις που είδα.. Για αυτό δε μου άρεσε το θέμα μπορούσαν να πουνε καθαρά ότι θέλουν διασταυρώσεις ελέγχου (στην ουσία μεντελ αυτό έκανε).
Στην ουσία αν κάνουμε αυτογονιμοποίηση στο ένα είδος και κάνουμε γονιμοποιήσεις στα μπιζέλια πρώτης γενιάς μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για τον γονότυπο (στην ουσία ο μέντελ αυτό που έγραψες έκανε και έβγαλε το συμπερασμα του και τους νόμους του).
κατά την γνώμη μου είσαι πιο σωστός από τους άλλους.
Ο φροντιστης σου τι λέει; για την απάντηση που εδωσες;
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
Loukritia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Από 'κει και πέρα ανέφερα εσώνια, 3' και 5' αμετάφραστες, κωδικόνια λήξης, αφαίρεση αμινοξέων από το αρχικό αμινικό άκρο, και (δυστυχώς) τον υποκινητή του γονιδίου (με το σκεπτικό ότι το γονίδιο χωρίς τον υποκινητή δεν λειτουργεί κτλ). Ωστόσο φαντάζομαι πως θα χάσω το πολύ μία μονάδα.
Καλή επιτυχία με τα αποτελέσματα και στους υπόλοιπους!
Dmitsos
Πολύ δραστήριο μέλος
Insomnie
Πολύ δραστήριο μέλος
Ωπα μισό,τα χαρακτηριστικά αυτά δεν αναφέρει κάπου στο βιβλίο οτι είναι υπολειπόμενα/επικρατη?:ΟΦίλε μου και εγώ όταν το είδα με αυτογονιμοποίηση σκέφτηκα και απόρησα με κάτι λύσεις που είδα.. Για αυτό δε μου άρεσε το θέμα μπορούσαν να πουνε καθαρά ότι θέλουν διασταυρώσεις ελέγχου (στην ουσία μεντελ αυτό έκανε).
Στην ουσία αν κάνουμε αυτογονιμοποίηση στο ένα είδος και κάνουμε γονιμοποιήσεις στα μπιζέλια πρώτης γενιάς μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για τον γονότυπο (στην ουσία ο μέντελ αυτό που έγραψες έκανε και έβγαλε το συμπερασμα του και τους νόμους του).
κατά την γνώμη μου είσαι πιο σωστός από τους άλλους.
Ο φροντιστης σου τι λέει; για την απάντηση που εδωσες;
γιατί αλλιώς κλάφτα χαράλαμπε...
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.