vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Έριξα μία ματιά στα θέματα και έχω βγάλει σπυριά. Για να ανταποκριθεί κάποιος σε αυτά, θα πρέπει να έχει φάει όλη του την μαθητική ζωή στο φροντιστήριο εις βάρος άλλων δραστηριοτήτων και να έχει κάνει χόμπυ του την επίλυση ασκήσεων και την απομνημόνευση ρουτίνων επίλυσης. Δεν μιλάμε για φαντασία ή εξυπνάδα, μιλάμε για θέματα που σου φωνάζουν στο αυτί "Φίλε, τράβα φροντιστήριο και αγόρασε και κανέναν Σαβάλλα να ξημεροβραδιάζεσαι..." Αυτό είναι το νέο λύκειο που οραματίζονται;
Φανταστείτε για λίγο τα παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν φροντιστήρια, τι σκατά θα γράψουν με τέτοιες θεωρητικούρες ;
Ακριβώς. Τα θέματα δεν ήταν ούτε έξυπνα ούτε εξέταζαν την παραμικρή γνώση του άλλου στα μαθηματικά. Ήταν όλα βασικές μεθοδολογίες. Η δυσκολία τους στην ουσία ήταν ο μεγάλος όγκος και οι πολλές πράξεις που απαιτούσαν ψυχραιμία και καλή κατανομή χρόνου. Μη δούμε δύσκολα θέματα αμέσως να τα πούμε και καλά. Μια π@π@ριά ήταν για να πέσουν οι βάσεις τίποτα άλλο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SeCTeen
Νεοφερμένος
Ακριβώς. Τα θέματα δεν ήταν ούτε έξυπνα ούτε εξέταζαν την παραμικρή γνώση του άλλου στα μαθηματικά. Ήταν όλα βασικές μεθοδολογίες. Η δυσκολία τους στην ουσία ήταν ο μεγάλος όγκος και οι πολλές πράξεις που απαιτούσαν ψυχραιμία και καλή κατανομή χρόνου. Μη δούμε δύσκολα θέματα αμέσως να τα πούμε και καλά. Μια π@π@ριά ήταν για να πέσουν οι βάσεις τίποτα άλλο.
Εγώ φοβάμαι μήπως ΔΕΝ ρίξουν τις βάσεις ανάλογα με τη δυσκολία των διαγωνισμάτων κ αφήσουν παιδιά πολύ έξω από τους στόχους τους, μόνο και μόνο για να έχουν λιγότερους εισακτέους και λιγότερο κόστος για την πληρωμή καθηγητών και χαρτικής ύλης για τα πανεπιστήμια...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vavlas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πρέπει να έχεις λύσει ένα κάρο ασκήσεις από βοηθήματα για να μπεις στο κλίμα το εξετάσεων.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ φοβάμαι μήπως ΔΕΝ ρίξουν τις βάσεις ανάλογα με τη δυσκολία των διαγωνισμάτων κ αφήσουν παιδιά πολύ έξω από τους στόχους τους, μόνο και μόνο για να έχουν λιγότερους εισακτέους και λιγότερο κόστος για την πληρωμή καθηγητών και χαρτικής ύλης για τα πανεπιστήμια...
Οι εισακτέοι δε θα μειωθούν αυτά είναι βλακείες. Έχεις δει εσύ κανένα ΑΕΙ να έχει μειώσει σημαντικά τις θέσεις; Απλά έκλεισαν μερικά περιφερειακά ΤΕΙ με 5 φοιτητές και 100 θέσεις το καθένα και λέμε οι θέσεις μειώθηκαν.
Εαν όντως οι επιδόσεις πέσουν φέτος και δε μιλάμε για την κλασική γκρίνια που έχουμε κάθε χρόνο οι βάσεις θα πέσουν. Εδώ έπεσαν πέρσι που δεν έβαλαν και τίποτα το ιδιαίτερο. Φέτος δε θα πέσουν, που γίνεται (και θα συνεχίσει να γίνεται) σφαγή;
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
germ1984
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατί όπως και να το κάνουμε, δεν είναι φυσιολογική κατάσταση για ένα άτομο 15-18 χρονών να τρώει καταπιεστικά δεκάωρα σε μία καρέκλα, αντί να αθλείται, αντί να βγαίνει έξω να κοινωνικοποιείται, να εκτονώνεται και να γνωρίζει τον εαυτό του και τους άλλους. Ωραίο πράγμα το διάβασμα δεν λέω, αλλά αυτό το σύστημα είναι παραπάνω από εξοντωτικό. Ντροπή τους και ξεφτίλα τους...
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Παιδια η απλη λογική λέει ότι θα πέσουν οι βάσεις... Βέβαια με αυτο το υπουργείο όλα να τα περιμένει κανείς... Αλλα δεν γίνεται η ΕΜΕ να ανακοινώνει πως τα θέματα ήταν τα δυσκολότερα της 20ετιας και πως ο χρόνος όχι μόνο δεν επαρκούς αλλα ήταν πολυ λίγος και να έχουμε και φέτος ένα κάρο αριστούχους... Δεν γίνεται εκ των πραγμάτων. Ας μην ξεχνάμε τι έγινε και στα δυο μαθήματα γενικής. Και ποιος ξέρει τι έρχεται...
καλά μην το χέσουμε κιόλας. (αν το λες σοβαρά πάντως θέλω λινκ καθαρά λόγω περιέργειας )
μάλλον τα ίδια θα χουμε και στα υπόλοιπα μαθήματα, εμένα αυτή είναι η εκτίμησή μου
Fani93
Εκκολαπτόμενο μέλος
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλά μην το χέσουμε κιόλας. (αν το λες σοβαρά πάντως θέλω λινκ καθαρά λόγω περιέργειας )
μάλλον τα ίδια θα χουμε και στα υπόλοιπα μαθήματα, εμένα αυτή είναι η εκτίμησή μου
Οριστε το 1ο λινκ και απο έγκυρη ιστοσελίδα το βήμα και όχι καμία ότι να ναι τύπου τα νέα του δενδροποταμου. https://www.tovima.gr/society/article/?aid=400976 και παραθέτω σε λίγο και άλλο λινκ. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε η ΕΜΕ.
Rempeskes
Επιφανές μέλος
δεδομενου οτι το 60% των υποψηφιων της τεχνολογικης κατευθυνσης γραφουν στα μαθηματικα κατευθυνσης απο 0 εως 5 μου δημιουργηθηκε η εξης απορια.. ολοι οι αριστουχοι στο ischool μαζευτηκαν?
E νταξ ρε συ... Σκέψου πως όσοι μπαίνουν εξ αρχής σε μια σελίδα με την λέξη "σχολείο" στην μαρκίζα, όσο και να ναι,
έχουν σκοπό να διαβάσουν...
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
https://www.madata.gr/diafora/panelladikes/106338.html
Fani93
Εκκολαπτόμενο μέλος
E νταξ ρε συ... Σκέψου πως όσοι μπαίνουν εξ αρχής σε μια σελίδα με την λέξη "σχολείο" στην μαρκίζα, όσο και να ναι,
έχουν σκοπό να διαβάσουν...
ελπιζω να ειναι ετσι οπως τα λες και να μην εγραψα μονο εγω 5
Τελικα ημαστε η καταραμενη γενια το 93
Insomnie
Πολύ δραστήριο μέλος
Το ischool μάλλον δεν είναι αντιπροσωπευτικόδεδομενου οτι το 60% των υποψηφιων της τεχνολογικης κατευθυνσης γραφουν στα μαθηματικα κατευθυνσης απο 0 εως 5 μου δημιουργηθηκε η εξης απορια.. ολοι οι αριστουχοι στο ischool μαζευτηκαν?
Αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο ψάχνονται και καταλήγουν εδώ...(υποθέτω-και φυσικά δεν εννοώ εμένα^^)
Sweet_Butterfly
Εκκολαπτόμενο μέλος
ελπιζω να ειναι ετσι οπως τα λες και να μην εγραψα μονο εγω 5
δεν εισαι η μονη.....ακουσα σημερα ποσοστο 75-80% κατω απ τη βαση...
δεν εισαι η μονη.....ακουσα σημερα ποσοστο 75-80% κατω απ τη βαση...
σε μια ταξη στη θεσσαλονικη απο 22 μαθητες οι 20 βγηκαν στ 1 ωρα δλδ εμειναν μονο 2 και αυτοι γυρω στ 12 γραψανε
dragonver
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά πάντως νομίζω οτι τα θέματα τα τελευταία χρόνια έχουν ξεφύγει πολύ εκτός βιβλίου.
Πρέπει να έχεις λύσει ένα κάρο ασκήσεις από βοηθήματα για να μπεις στο κλίμα το εξετάσεων.
Φιλέ αυτό που λές είναι το τρελό στην Ελλάδα... Και ταυτόχρονα το λογικό! Ξέρεις κανέναν που να χρησιμοποίησε το σχολικό μόνο για τη μελέτη του? Πάντως αν κάποιος βασιζόταν μόνο στο βιβλίο φέτος πιστεύω ότι άνετα έγραφε κοντά στο 6-7! Ας πούμε το Θεμα Δ το τελευταίο ερώτημα.. Είναι δυνατόν να μην το σκεφτείς αν έχεις λύσεις τις ασκήσεις του σχολικού για το εμβαδόν επίπεδου χωριου?? Στα Μαθ. Γενικής όμως μέσα από το τεράστιο πλήθος ασκήσεων που έχει το σχολικό βιβλίο έγραφες καλύτερα ! Κοντά στο 9!
Sweet_Butterfly
Εκκολαπτόμενο μέλος
σε μια ταξη στη θεσσαλονικη απο 22 μαθητες οι 20 βγηκαν στ 1 ωρα δλδ εμειναν μονο 2 και αυτοι γυρω στ 12 γραψανε
το αγορι μου εγραψε 07-08
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συμφωνώ μαζί σου dragonver. Μαθητής που στηρίχτηκε μόνο στο σχολικό χωρίς υπερβολή μετα βίας έλυνε τους μιγαδικούς.Φιλέ αυτό που λές είναι το τρελό στην Ελλάδα... Και ταυτόχρονα το λογικό! Ξέρεις κανέναν που να χρησιμοποίησε το σχολικό μόνο για τη μελέτη του? Πάντως αν κάποιος βασιζόταν μόνο στο βιβλίο φέτος πιστεύω ότι άνετα έγραφε κοντά στο 6-7!
SeCTeen
Νεοφερμένος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.