akis95
Δραστήριο μέλος
(ΥΓ. ξεφεύγουμε λίγο από το σχολικό επίπεδο; Αν μη τι άλλο, μην απογοητευτεί όποιος μπαίνει στο τόπικ και προετοιμάζεται για την α' λυκείου)
καλα αυτο μην το λες εμας στο σχολειο οταν γραψαμε στις ανισοτικεσ σχεσεις διαγωνισμα μας εβαλε ασκηση η οποια λυνοταν με εφαρμογη της Α-Γ-Α .Οταν τα παιδια του παραπονεθηκαν τους απαντησε ''Καλα δεν την κανατε στο φροντιστηριο αυτη??!!'''
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
(ΥΓ. ξεφεύγουμε λίγο από το σχολικό επίπεδο; Αν μη τι άλλο, μην απογοητευτεί όποιος μπαίνει στο τόπικ και προετοιμάζεται για την α' λυκείου)
καλα αυτο μην το λες εμας στο σχολειο οταν γραψαμε στις ανισοτικεσ σχεσεις διαγωνισμα μας εβαλε ασκηση η οποια λυνοταν με εφαρμογη της Α-Γ-Α .Οταν τα παιδια του παραπονεθηκαν τους απαντησε ''Καλα δεν την κανατε στο φροντιστηριο αυτη??!!'''
Μας την παραθέτεις; (αν την έχεις)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
antwwwnis
Διάσημο μέλος
εχετε να μου προτεινετε καποιο βιβλιο μαθηματικων για καποιον στο μεταιχμιο γ γυμνασιου προς α λυκειου?
Το βιβλίο της Α λυκείου από μόνο του καλύπτει σχεδόν όλα τα μαθηματικά του γυμνασίου..
Διάβασε αυτό!
akis95
Δραστήριο μέλος
ΑΝ α,β,γ,δ,ε μη αρνητικοι νδο
(α²+β²+γ²+δ²+ε²)(α³+β³+γ³+δ³+ε³)μεγαλυτερο ισο25αβγδε
ελπιζω να καταλαβατε τιποτα βαριομουν να γραψω latex
Μπορει να ειναι απλή εφαρμογη αλλα δεν παυει να ειναι δυσκολη οταν την βαζεις στη ταξη χωρις να την εχεις πει και οταν τα παιδια στην ταξη μου ειναι ζωα.Μετα που μας τα εδωσε εγινε χαμος θα ηθελα ν γραψω τη ιστορια αλλα θα ειμαι πολυ off topic
13diagoras
Δραστήριο μέλος
Για Α'λυκειου ,οντως ειναι λιγο τσιμπημενη αν και η ανισοτητα αυτη ειναι βασικη στα μαθηματικα(ιδιως στους διαγωνισμους γινεται χαμος)
akis95
Δραστήριο μέλος
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Εφαρμοζουμε για καθε παρενθεση AM-GM και πολλαπλασιαζουμε κατα μελη ,αφου οι α,β,γ,δ,ε, ειναι μη αρνητικοι.
Για Α'λυκειου ,οντως ειναι λιγο τσιμπημενη αν και η ανισοτητα αυτη ειναι βασικη στα μαθηματικα(ιδιως στους διαγωνισμους γινεται χαμος)
Πώς αποδεικνύεται αυτό;
Και, βασικά, υπάρχει σε κάποιο βιβλίο Γυμνασίου-Λυκειου;
akis95
Δραστήριο μέλος
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Βασικα δεν εξρω πως αποδυκνειεται η Α-Γ-Α αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι υπαρχουν σε βιβλια ενα ειναι το βιβλιο "κλασικες και νεες ανισοτητες" και ολυμπιαδες μαθηματικων
Σχολικά εννοούσα.
Εννοείται πως υπάρχει σε εξωσχολικά βιβλία μαθηματικών!
wfgl
Νεοφερμένος
Από την ταυτότητα του Euler δηλαδή a^3+b^3+c^3-3abc = 1/2(a+b+c)[(a-b)^2+(b-c)^2+(c-a)^2]
και επειδή a+b+c>0 προκύπτει ότι a^3+b^3+c^3-3abc >ισο 0 <=> a^3+b^3+c^3 > ίσο 0
Αν όπου a,b,c θέσουμε τα (τρίτη ρίζα)(a),(τρίτη ρίζα)(b),(τρίτη ρίζα)(c) προκύπτει : a+b+c> ίσο 3(τρίτη ρίζα)(abc)
ή (a+b+c)/3 > ίσο (τρίτη ρίζα)(abc) (1)
Αν τώρα στην ανισότητα a+b+c > ίσο 3(τρίτη ρίζα)(abc) θέσουμε όπου a,b,c τα 1/a,1/b,1/c παίρνουμε (τρίτη ρίζα)(abc) > ίσο 3/(1/a+1/b+1/c) (2)
Από τις σχέσεις (1) και (2) παίρνουμε (a+b+c)/3 > ίσο (τρίτη ρίζα)(abc) > ίσο 3/(1/a+1/b+1/c)
Από την πάνω σχέση προκύπτει και η γενίκευση του θεωρήματος
13diagoras
Δραστήριο μέλος
Εχω σε αρχειο την αποδειξη αλλα προσπαθω τοσην ωρα να το ανεβασω και δεν μπορω.
Οποιος ενδιαφερεται στελνω ευκολα το αρχειο σε π.μ.
wfgl
Νεοφερμένος
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Η αποδειξη της ΑΜ-ΓΜ-ΑΡΜ γινεται με την μεθοδο της επαγωγης,αφου πρωτα την αποδειξουμε για ν=1.Η αποδεικη για ν=1 ειναι προφανης(υψωση στο τετραγωνο)
Εχω σε αρχειο την αποδειξη αλλα προσπαθω τοσην ωρα να το ανεβασω και δεν μπορω.
Οποιος ενδιαφερεται στελνω ευκολα το αρχειο σε π.μ.
Στειλε μου αν μπορεις.
Dias
Επιφανές μέλος
Το λεξικό πού είναι?ΑΜ-ΓΜ-ΑΡΜ
Πρός διαχειριστική ομάδα:
Μήπως αρκετά από τα τελευταία μηνύματα πρέπει να μεταφερθούν αλλού? (Νομίζω κάπου υπήρχε ένα θέμα για διαγωνισμούς μαθηματικών). Και να μείνει αυτό το θέμα για τα παιδιά που θα πάνε Α λυκείου, να βάζουν και να λύνουν ασκήσεις μέσα από τη σχολική πραγματικότητα? Μήπως?
.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Το προτεινα κι εγω Δια. Τα 15χρονα που μπηκαν εδω θα εχουν τρομαξει...Το λεξικό πού είναι?
Πρός διαχειριστική ομάδα:
Μήπως αρκετά από τα τελευταία μηνύματα πρέπει να μεταφερθούν αλλού? (Νομίζω κάπου υπήρχε ένα θέμα για διαγωνισμούς μαθηματικών). Και να μείνει αυτό το θέμα για τα παιδιά που θα πάνε Α λυκείου, να βάζουν και να λύνουν ασκήσεις μέσα από τη σχολική πραγματικότητα? Μήπως?
Dias
Επιφανές μέλος
Το προτεινα κι εγω Δια. Τα 15χρονα που μπηκαν εδω θα εχουν τρομαξει...
13diagoras
Δραστήριο μέλος
Δεν νομιζω να χρειαζεσαι λεξικο.Αν δεις μια σελιδα πριν θα καταλαβεις το γιατι.Το λεξικό πού είναι?
Ξεφευγει απο το επιπεδο της Α'λυκειου η ανισοτητα α+β ≥ 2√αβ? Εισαι σιγουρος?
Επισης,πιστευω πως τα παιδια που τετοια εποχη ανατρεχουν σε θεματα με ασκησεις ,αναζητουν κατι παραπανω,κατι ποιο δυσκολο το οποιο να διαφερει απο αυτο που μας πλασαρουν στο σχολειο.
Ετσι,δεν βρισκω τον λογο να δημιουργηθει νεο θεμα.Ουτε αστρονομικες ασκησεις βαζουμε,και διαθεση να τα αναλυουμε και να τα εξηγουμε εχουμε.
akis95
Δραστήριο μέλος
Μου αρεσε κα ειπα να τη βαλω
wfgl
Νεοφερμένος
https://skydrive.live.com/view.aspx...f811b&sc=documents&Bsrc=Docmail&Bpub=SDX.Docs
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 21 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.