Να και το αριστερό χαράτσι!

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Να και το "αριστερό" χαράτσι!


Σύμφωνα με το Γλέζο όποιος έχει εισόδημα 20000 ευρώ το χρόνο είναι υψηλός εισοδηματίας και πρέπει να δανείζει το κράτος με 100 ευρώ το μήνα. Δηλαδή 1200 ευρώ το χρόνο. Νατη λοιπόν η "αριστερή " κυβέρνηση. Προπονείται για φιλολαϊκά μέτρα.
Δείτε λοιπόν αριστεροί φίλοι με ποιους έπρεπε να κουβεντιάσει το ΚΚΕ. Αυτοί όσο μιλάνε εκθέτουν τον εαυτό τους.
Παρατηρήστε την αντίδραση των δημοσιογράφων του Mega. Το βούλωσαν. Αυτοί που στάζουν δηλητήριο και ειρωνία για το ΚΚΕ, έβγαλαν το σκασμό, λες και δεν είπε τίποτα.
ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ! ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1400 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΑΣ. Α, ρε Ανιέλι πόσο δίκιο είχες όταν έλεγες ότι η "Αριστερά" είναι καλύτερη για τη βρώμικη δουλειά.
Κατά τα άλλα έχουν πέσει πάνω στο ΚΚΕ που κάνει άδικη κριτική στους "αριστερούς". Δηλαδή τι ακριβώς πρέπει να κάνει το ΚΚΕ ρε παλικάρια. Να βάλει πλάτη για το 1200αρι. Αυτό δεν είναι φόρος αίματος για τη λαϊκή οικογένεια; Εξάλλου τι διαφορετικό έκανε ο Βενιζέλος; Δεν το πολέμησαν οι Λαϊκές Επιτροπές. Δεν το πολέμησε και το πολεμάει το ΠΑΜΕ;
Πριν καλά καλά πάρετε την εξουσία αρχίσατε να δίνετε εξετάσεις στον ΣΕΒ; Έντάξει το μάθημα της υποτέλειας και της παραπλάνησης το περάσατε με άριστα!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pHxwPLPHQlY

τοσες μερες εψαχνες να βρεις καμια μαλακια που εχει ο συριζα, δεν βρηκες και μας λες αυτο ? νταξει, πεταξε και μια μαλακια ο γλεζος, σιγαααα δεν ειπαμε πως θα γινει κιολας!
κοιτα καλυτερα γιατι δεν σας ψηφιζει κανεις, εκτος απο τα σταθερα κολλημενα κουμουνια σας, και ασε τον συριζα να προσπαθει, οπως ολα δειχνουν, για κατι καλυτερο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά θα μπορούσε να πει ότι θα φορολογήσουν π.χ. τους εφοπλιστές, που με νόμο του 1967 (της χούντας) δεν πληρώνουν εφορία ή του βιομηχάνους ,που τους μείωσαν στο 10% το φόρο ενώ τον απλό μισθωτό και συνταξιούχο τον τσάκισαν κυριολεκτικά!
Το μέλλον θα δείξει......


Επίσης αντί να κάθεσαι και να πιάνεσαι από σκόρπιες δηλώσεις στελεχών του μπορείς να μπεις και να διαβάσεις τις θέσεις του κόμματος στο site τους να δεις αν όντως είναι υπέρ ή κατά της φορολόγησης των πλουσίων.

Άλλα πέρα απ' αυτό το να παρουσιάζεις ως λύση σε περίοδο κρίσης τη "βαριά φορολογία της πλουτοκρατίας" είναι σκέτος λαϊκισμός. Που έστω ότι θα το κανες. Ας σηκωθούν μια μία οι επιχειρήσεις να την κάνουν από την Ελλάδα και έλα πες μου μετά αν θα σ' αρέσει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rainbowarrior

Διάσημο μέλος

Ο Rainbowarrior αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,222 μηνύματα.
Επίσης 1)αντί να κάθεσαι και να πιάνεσαι από σκόρπιες δηλώσεις στελεχών του μπορείς να μπεις και να διαβάσεις τις 2)θέσεις του κόμματος στο site τους να δεις αν όντως είναι υπέρ ή κατά της φορολόγησης των πλουσίων. ...

1)Από τη στιγμή που κάποιος είναι στέλεχος και βουλευτής του κόμματος, δεν εκφράζει την δική του άποψη. Ο κόσμος δεν τον ψήφισε για να του πει τι πιστεύει αυτός συγκεκριμένα ως στέλεχος-βουλευτής του κόμματος, αλλά τον ψήφισε για να μιλήσει ως εκφραστής του ίδιου του κόσμου (λέμε τώρα) αλλά και του κόμματος στο οποίο αυτός ανήκει.
Αλλά για τους Συριζαίους δεν μου κάνει εντύπωση... Σε κανένα μήνα θα έχουν υποστεί διάσπαση ΚΑΙ πάλι, οπότε μια από τα ίδια.
2)Χαχαχα. ΚΑΛΟ! Πότε συμφώνησαν και οι 500 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Vote for Alexis.

Ας μην επεκταθώ περαιτέρω για τον .....ΣΥΡΙΖΑ!
Πολλή αξία τους έδωσα, και δεν τους πρέπει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Joaquín

Διάσημο μέλος

Ο Joaquín αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,153 μηνύματα.
Υ.Γ.: Alchemist: Αυτό πάλι ότι τα 1400 ευρώ είναι πολλά χρήματα για κάποιον που έχει χρόνια δουλειάς πίσω του (γιατί είναι αυτονόητο ότι στο νέο εργαζόμενο δίνουν 500 ευρώ και με το ζόρι) και το πολύ υψηλό κόστος ζωής;;;;
Όπως το βλέπει κάποιος!
Ε, λοιπόν, αυτό είναι αχαριστία.Τα 1400 που έπερνε μέχρι πρότινος η φιλόλογός μου αρκούσαν για τη συντήρηση 2 αυτοκινήτων, κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα εκδρομές σε Ρώμες,Πράγες,Παρίσια,Βερολίνα, και να πω επίσης ότι έχει στην κατοχή της εξοχικό στη Θάσο.Έχει να παινεύεται αυτή κι ο άντρας της για το πως ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΙΔΡΩΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ(ταρχίδια μου τα δυο, ας έρθουν μια μέρα να ξεφυλλίσουν να τους μάθω τι σημαίνει κούραση, που δουλεύουν 20 ώρες τη βδομάδα και κουράζονται) έφτιαξαν μόνοι τους τη ζωάρα τους.Όσοι έπαιρναν και παίρνουν τις 1400αρες έφαγαν καλά, μη λέμε μαλακίες.Υπάρχουν συμπολίτες μας που ζουν με τα 330 του επιδόματος ανεργίας.

Εδώ ο άλλος ισχυρίζεται ότι είναι υψηλόμισθος αυτός που παίρνει 1.400 ευρώ το μήνα (που δε νομίζω να τα παίρνουν πολλοί πλέον, και όντως, θα ήταν για τα σημερινά δεδομένα), και θέλει να του πάρει τα 100 ευρώ. Το γεγονός ότι μπορεί να είναι, όμως, αυτός ο μόνος στην οικογένεια που δε θα είναι άνεργος δεν το σκέφτηκε η "Αλέξαινα"; Που θα τα βρει τα 100 ευρώ να τα δώσει;
Μας κοροϊδεύουν; Εδώ ο μέσος Έλληνας χρωστάει από το μπακάλη μέχρι και την "Χ" τράπεζα τα μαλλιοκέφαλά του, έχετε την εντύπωση ότι θα του μένουν 100 ευρώ;;
Και στο κάτω-κάτω ρε φίλε γιατί να την πληρώσει ΠΑΛΙ ο λαός; ΓΙΑΤΙ;
Εμείς δημιουργήσαμε χρέη; Γιατί να τα υποστούμε;
Γιατί η λύση να μην είναι φιλολαϊκή ποτέ σε αυτό το σάπιο κωλοσύστημα; Γιατί να υπάρχουν φτωχοί άνθρωποι, που, παρά την οικονομική τους δυσπραγία, να στηρίζουν αυτούς τους βλάκες που τους σκάβουν το λάκκο;
Ας κόψουν λεφτά οι "κύριοι" από τους εξοπλισμούς και ας πάρουν τα χρήματα του λαού που βρίσκονται στις τράπεζες.
Ας προχωρήσουν σε μονομερή διαγραφή των χρεών, ώστε να χειραφετηθεί η χώρα μια και καλή.
Ας πάρουν τα χρήματα των διάφορων εφοπλιστών-μεγαλοβιομήχανων κ.λπ. .

Ο Ελληνάρας να τα βλέπει αυτά, που πάει και ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, και άλλα ηχηρά παρόμοια...
Που να του κοπεί σύρριζα όποιου θα τους ξαναψηφίσει!
Θα με καταδικάζει εμένα ο κάθε ανεγκέφαλος σε δουλεία, επειδή το μυαλό του δεν μπορεί/θέλει να καταλάβει ποιο είναι το χρέος του προς τον εαυτό του και την κοινωνία;
Όχι φίλε!!! ΌΧΙ!

Και για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος του συστήματος.
Κάντε υπομονή και θα δείτε κι άλλα...

Καλό ήταν να φεύγαμε μόνοι μας αλλά.......ότι θα μας πετάξουν είναι σίγουρο (αφού αρπάξουν ότι καλύτερο έχουμε). Και δεν θα πετάξουν μόνο εμάς αλλά και όλες τις προβληματικές (γι΄αυτούς) οικονομίες!
Το κακό είναι ότι εδώ και καιρό πληρώνει ο λαός χρέη που δεν δημιούργησε ο ίδιος, καταστράφηκε το εργασιακό & συνταξιοδοτικό του μέλλον, υποβαθμίστηκε η ποιότητα ζωής και θα χάσει λιμάνια,αέριο, κ.λ.π..

Ποιος τα δημιούργησε τα χρέη άραγε?Τι ανεύθυνος λαός!Μαζί τα φάγανε οι δυο προηγούμενες γενιές.Και να σας πω και κάτι?Όσο δε το αντιλαμβανόμαστε, τόσο θα βυθιζόμαστε μες στα σκατά.Το κράτος είμαστε εμείς, εμείς μαζί με τους πολιτικούς το καταστρέψαμε, και εμείς πρέπει να το ξαναχτίσουμε.

Να ρωτήσω και το άλλο.Από πόσα και πάνω λογίζεται ο υψηλόμισθος δηλαδή?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Άλλα πέρα απ' αυτό το να παρουσιάζεις ως λύση σε περίοδο κρίσης τη "βαριά φορολογία της πλουτοκρατίας" είναι σκέτος λαϊκισμός. Που έστω ότι θα το κανες. Ας σηκωθούν μια μία οι επιχειρήσεις να την κάνουν από την Ελλάδα και έλα πες μου μετά αν θα σ' αρέσει.

Ο λαός δεν οφείλει να πληρώσει τίποτα σε κανέναν. Το χρέος έχει δημιουργηθεί από παραχωρήσεις στην πλουτοκρατία. Ο λαός μια ζωή ψίχουλα έπαιρνε.
Το ΚΚΕ έχει Σοσιαλιστικές-Κομμουνιστικές θέσεις για την οικονομία. Αυτό πρακτικά σημαίνει μία ελεγχόμενη οικονομία με κεντρικό σχεδιασμό και για να το καταστήσω ακόμα πιο σαφές: σε πρώτη φάση αυτό που θα κάνεις είναι ότι και θα φορολογείς τις επιχειρήσεις βαριά και θα τις υποχρεώνεις να δίνουν υψηλό μισθό στους εγαζομένους και δε θα τις αφήνεις να φτιάξουν μεγαλοεπιχειρήσεις-μονοπώλια και δε θα τις αφήνεις να μετακινήσουν τις επιχειρήσεις και άλλα κεφάλαια στο εξωτερικό.

Κατάλαβες τι σημαίνει Σοσιαλιστική-Κομμουνιστική οικονομία; Κάνεις ό,τι μπορείς για το συμφέρον των πολλών, των εργατών.
Πολλοί ξινίζουν με αυτόν τον ισχυρό έλεγχο της οικονομίας... Νομίζουν ότι θα φτάσουν και αυτοί στο σημείο κάποτε να εκμεταλλεύονται τους άλλους (το έχεις πει εσύ αυτό το πράγμα «αριστερέ» Βασίλη...) και θα γίνουν πλούσιοι. Καταρχάς αυτό δεν πρόκειται να γίνει στατιστικά ποτέ: δε θα γίνεις ποτέ μεγαλοεπιχειρηματίας, αγαπητέ μου, αλλά εν πάση περιπτώσει ακόμη και να υπήρχε τέτοια περίπτωση, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορείς να ζεις εσύ καλά εις βάρος του λαού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
Στην ΕΕ μένουμε έτσι κι αλλιώς, δεν γίνεται να μας πετάξουν έξω ;)

Ποιός στο είπε; Ξαναψάξτο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rainbowarrior

Διάσημο μέλος

Ο Rainbowarrior αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,222 μηνύματα.
@Alchemist,

Διαβάζεις ό,τι θέλεις, έτσι; Αυτό κάνεις, γιατί δεν πρόσεξες ότι έγραψα πως αυτός με τα 1400 μπορεί να είναι ο μόνος που ΔΕ θα είναι άνεργος μέσα σε μια οικογένεια.

Μη μιλάς για τη φιλόλογό σου, που πιθανά ξύνει τ'απ'αυτ'α της.
Μίλα για την καθαρίστρια (!),που δουλεύει δύο δουλειές για να ζήσει τα παιδιά της "αξιοπρεπώς", που γαμιέται στη δουλειά, της κόβουν υπερωρίες, την δεσμεύουν να δουλεύει ανασφάλιστη για 100 ευρώ παραπάνω στον ήδη αξιολύπητο μισθό της, κ.ο.κ.
Δεν αναφέρθηκε κανείς μας στους αυταπατώμενους εκπαιδευτικούς, που κάνουν και 5 ιδιαιτεράκια. Το πρόβλημα δεν είναι ΜΟΝΟ εκεί.
Αναρωτιέσαι πως ζει μια οικογένεια σήμερα; Έχεις ρωτήσει τους γονείς σου; Ξέρεις τι σημαίνει δεν έχουν το δίφραγκο για να πάρουν ψωμί;
Αυτούς κατηγορείς ότι τα έφαγαν; Ή μήπως κατηγορείς και τον γεράκο -που ψηφίζει "παραδοσιακά" ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν ξέρει- ότι αυτός τα έφαγε;
Ή μήπως τον οικοδόμο;
Τον ναυτεργάτη;
Τον μετανάστη;
Τον δάσκαλο;
Τον φοιτητή (-εργάτη);

Οι δικοί μου ΕΡΓΑΤΕΣ γονείς, δεν τα έφαγαν και είμαι σίγουρος. Τώρα για ποιες γενιές μιλάς, και για πόσους ανθρώπους αυτών των γενιών, δεν ξέρω.

"Ποιος τα δημιούργησε τα χρέη άραγε?"
Μην "Παγκαλιάζεις" τόσο.

Ωστόσο, δεν σου είπε κανείς ότι ο απλός πολίτης δεν φέρει ευθύνη. Μην πλάθεις ιστορίες δικές σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

garch

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο garch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,510 μηνύματα.
1)Από τη στιγμή που κάποιος είναι στέλεχος και βουλευτής του κόμματος, δεν εκφράζει την δική του άποψη. Ο κόσμος δεν τον ψήφισε για να του πει τι πιστεύει αυτός συγκεκριμένα ως στέλεχος-βουλευτής του κόμματος, αλλά τον ψήφισε για να μιλήσει ως εκφραστής του ίδιου του κόσμου (λέμε τώρα) αλλά και του κόμματος στο οποίο αυτός ανήκει.
Αλλά για τους Συριζαίους δεν μου κάνει εντύπωση... Σε κανένα μήνα θα έχουν υποστεί διάσπαση ΚΑΙ πάλι, οπότε μια από τα ίδια.
2)Χαχαχα. ΚΑΛΟ! Πότε συμφώνησαν και οι 500 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Vote for Alexis.

Ας μην επεκταθώ περαιτέρω για τον .....ΣΥΡΙΖΑ!
Πολλή αξία τους έδωσα, και δεν τους πρέπει.

Για την ακρίβεια, το πάθος με το οποίο αντιμετωπίζεις τη δήλωση, δείχνει ότι σε κόφτει πολύ περισσότερο το θέμα από την "ελάχιστη αξία και προσοχή που της πρέπει".

Και για να μη λέμε ότι μας κατεβάσει η κούτρα μας, ο βουλευτής υποτίθεται πως έχει και δική του βούληση που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε γενικές γραμμές μέσα στα πλαίσια των ιδεών του κόμματος. Γι αυτό μπορούν οι βουλευτές να κάνουν "ανταρσίες" από τα κόμματα κρατώντας τη θέση τους στη βουλή, και γι αυτό χρησιμοποιούνται αυτές οι δύο γραμμούλες που λέγονται "σταυρός" στις εκλογές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Joaquín

Διάσημο μέλος

Ο Joaquín αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,153 μηνύματα.
Το περίμενα ότι θα τα πεις αυτά, nafasskata.Καταρχήν δε με νοιάζει το σενάριο του μοναδικού 1400αρη μέσα σε ένα σπίτι.Τα αίτια της ανεργίας των λοιπών του σπιτιού δεν αφορούν τα λεγόμενά μου.Ο 1400αρης είναι φραγκάτος.Σε μια κοινωνία που καταρρέει, άτομα που δεν εκτίμησαν το 1400αρι και υπήρξαν τόσο αχάριστοι ώστε οι αυξήσεις που ζητούσαν(δημόσιο ταιμ τώρα..) ετήσια να φορτώνονται στις πλάτες των λίγων παραγωγικών ομάδων της χώρας, τα σιχαίνομαι.Να πάρουν τον συνδικαλισμό τους, να τον βάλουν στον κώλο τους και να πουν και ευχαριστώ για το 700αρι που παίρνουν τώρα.Κρίμα για αυτούς που δεν ήταν προετοιμασμένοι για την οικονομική κρίση και ζορίζονται τώρα, κρίμα για αυτόν που απολύθηκε, κρίμα για την καθαρίστρια και για τον άστεγο.Τα 1400 του δημοσίου δεν τα λυπάμαι όμως, έχουν καβάτζα να πορέψουν, αυτό βλέπω εγώ.Και ήταν πολλοί αυτοί.Μια φτωχή χώρα, χώρα που δεν είχε στον ήλιο μοίρα κάποτε, πήγαν να την μπουκώσουν φράγκα και προνόμια.Όλος ο κόσμος πιάστηκε από μια κωλοτρυπίδα και χώθηκε στο δημόσιο, επωφελήθηκε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από αυτό.Σε κάθε γαμημένο σπίτι υπάρχει μια 1400αρα σύνταξη δημοσίου, υπάρχουν άτομα που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους!Γι'αυτό, ναι, μαζί τα φάγαμε!Αυτοί που δεν φάγανε ας νιώθουν αδικημένοι και γκαντέμηδες.Δεν έχω να προσθέσω κάτι, απλά να ξεκαθαρίσω ότι και οι δικοί μου γονείς είναι αγρότες, και δε μιλάω εκπροσωπόντας κάποια μεσοαστική κονομημένη φαμίλια.

Όσον αφορά το τελευταίο, ειπώθηκε πολλές φορές εδώ μέσα ότι ο λαός δε δημιούργησε τα χρέη, αδερφέ, οπότε δεν πλάθω ιστορίες την άποψη μου καταθετώ πάνω στο θέμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
1)Από τη στιγμή που κάποιος είναι στέλεχος και βουλευτής του κόμματος, δεν εκφράζει την δική του άποψη. Ο κόσμος δεν τον ψήφισε για να του πει τι πιστεύει αυτός συγκεκριμένα ως στέλεχος-βουλευτής του κόμματος, αλλά τον ψήφισε για να μιλήσει ως εκφραστής του ίδιου του κόσμου (λέμε τώρα) αλλά και του κόμματος στο οποίο αυτός ανήκει.
Αλλά για τους Συριζαίους δεν μου κάνει εντύπωση... Σε κανένα μήνα θα έχουν υποστεί διάσπαση ΚΑΙ πάλι, οπότε μια από τα ίδια.
2)Χαχαχα. ΚΑΛΟ! Πότε συμφώνησαν και οι 500 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Vote for Alexis.

Ας μην επεκταθώ περαιτέρω για τον .....ΣΥΡΙΖΑ!
Πολλή αξία τους έδωσα, και δεν τους πρέπει.

1) Λολ, ναι ξες λάθος σου τα πανε οι βουλευτές μια χαρά έχουν δική τους κρίση και τη λένε και στη βουλή και στα παράθυρα, αν ίσχυε αυτό που λες τώρα δε θα χαμε τόσες διαρροές από τα 2 μεγάλα κόμματα και μετακινήσεις βουλευτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε ΚΚΕ να επιβάλει στα μελη του τις απόψεις του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού ούτε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να κρύβεται πίσω από έναν ηγέτη.
2) Χαχαχα εδώ δεν έχεις πάρει χαμπάρι για τόσα άλλα οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ σε πείραξαν. Που και η γάτα μου μπορεί να αντιληφθεί ότι για να πετύχεις κάτι συμπορευόμενος με άλλους δε χρειάζεται να συμφωνείς παντού, μόνο να έχεις κοινό σκοπό.

Ο λαός δεν οφείλει να πληρώσει τίποτα σε κανέναν. Το χρέος έχει δημιουργηθεί από παραχωρήσεις στην πλουτοκρατία. Ο λαός μια ζωή ψίχουλα έπαιρνε.
Το ΚΚΕ έχει Σοσιαλιστικές-Κομμουνιστικές θέσεις για την οικονομία. Αυτό πρακτικά σημαίνει μία ελεγχόμενη οικονομία με κεντρικό σχεδιασμό και για να το καταστήσω ακόμα πιο σαφές: σε πρώτη φάση αυτό που θα κάνεις είναι ότι και θα φορολογείς τις επιχειρήσεις βαριά και θα τις υποχρεώνεις να δίνουν υψηλό μισθό στους εγαζομένους και δε θα τις αφήνεις να φτιάξουν μεγαλοεπιχειρήσεις-μονοπώλια και δε θα τις αφήνεις να μετακινήσουν τις επιχειρήσεις και άλλα κεφάλαια στο εξωτερικό.

Κατάλαβες τι σημαίνει Σοσιαλιστική-Κομμουνιστική οικονομία; Κάνεις ό,τι μπορείς για το συμφέρον των πολλών, των εργατών.
Πολλοί ξινίζουν με αυτόν τον ισχυρό έλεγχο της οικονομίας... Νομίζουν ότι θα φτάσουν και αυτοί στο σημείο κάποτε να εκμεταλλεύονται τους άλλους (το έχεις πει εσύ αυτό το πράγμα «αριστερέ» Βασίλη...) και θα γίνουν πλούσιοι. Καταρχάς αυτό δεν πρόκειται να γίνει στατιστικά ποτέ: δε θα γίνεις ποτέ μεγαλοεπιχειρηματίας, αγαπητέ μου, αλλά εν πάση περιπτώσει ακόμη και να υπήρχε τέτοια περίπτωση, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορείς να ζεις εσύ καλά εις βάρος του λαού.

Και τι νομίζεις ότι είναι οι επιχειρήσεις τα τσουτσέκια της πολιτείας να κάνουν ό,τι θέλουν αυτοί; Δεν είμαστε μόνοι μας στη γη και κομμουνισμό να κυρήτταμε μάντεψε τι έχουν όλοι οι υπόλοιποι. Καμία ( πολυεθνική ) επιχείρηση δεν είναι διατεθιμένη να κάτσει σε μια οικονομία όπου κάνει πλήρως κουμάντο το κράτος. Κι αν εσύ και το ΚΚΕ τη βρίσκει με την ιδέα ενός κράτους όπου οι μόνες θέσεις εργασίας είναι από το κράτος ή αυτοαπασχολήσεις μάντεψε αλλά οι υπόλοιποι έχουν άλλη άποψη. Τα χουμε ξανά πει αυτά όλα έχουν και ένα τίμημα. Ο κόσμος μπορεί να θέλει σταθερή δουλειά και δωρεάν παροχές από την πολιτεία αλλά θέλει και LED TV, laptop, PS3, iphone και να μπορεί τα ΣΚ να πηγαίνει στα μαγαζιά να ψωνίζει επώνυμα ρούχα.

Όσο για το χρέος ένα μέρος αυτού είναι μια χαρά νόμιμο και έχει ευθύνη και ο λαός σε αυτό γιατί είναι καθαρή απόρροια του καπιταλιστικού τροπου ανάπτυξης μέσω των διεθνών αγορών. Ή μήπως νόμιζαν όλοι τόσα χρόνια ότι τα χρήματα που χησιμοποιούσε το κράτος για επενδύσεις πέφταν απ' τον ουρανό; Δεν είναι καινούργια ιστορία αυτή όλες οι χώρες το κάνουν. Το επαχθές χρέος από την άλλη είναι παράνομο, ναι, γιατί συσωρρεύτηκε κάτω απ' το τραπέζι και πήγε εκεί που δεν έπρεπε. Αλλά να τα διαχωρίζουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rainbowarrior

Διάσημο μέλος

Ο Rainbowarrior αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,222 μηνύματα.
@ Vassilis498,

ΠΩωωω,
Πραγματικά θέλω να χώσω τρελό κράξιμο ρε, τρελό όμως, γιατί μόνο αξιολύπητους τους θεωρώ τους συριζαίους.
Αλλά, αν ξεκινήσω και γράφω τώρα, θα τελειώσω σε κανένα δίωρο, και δεν έχω χρόνο λόγω πανελληνίων.

Κρατάω το ποστ σου, που θα ξαναμπώ άισκουλ, 1η Ιούνη, ετοιμάσου! ;)
Βέβαια, αν έχει ξαναδιασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως τότε, δε θα κράξω.
Θα σας αφήσω στον εσωκομματικό* σας πόνο!

Άντε, καληνύχτα.

* τρόπος του λέγειν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
Άρα το συμπέρασμα είναι ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
@ Vassilis498,

ΠΩωωω,
Πραγματικά θέλω να χώσω τρελό κράξιμο ρε, τρελό όμως, γιατί μόνο αξιολύπητους τους θεωρώ τους συριζαίους.
Αλλά, αν ξεκινήσω και γράφω τώρα, θα τελειώσω σε κανένα δίωρο, και δεν έχω χρόνο λόγω πανελληνίων.

Κρατάω το ποστ σου, που θα ξαναμπώ άισκουλ, 1η Ιούνη, ετοιμάσου! ;)
Βέβαια, αν έχει ξαναδιασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως τότε, δε θα κράξω.
Θα σας αφήσω στον εσωκομματικό* σας πόνο!

Άντε, καληνύχτα.

* τρόπος του λέγειν.

κράξε όσο θες, συριζαίος δεν είμαι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pupilloscope

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Σουβλειμαν ο Μεγαλομπεκρης. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Ραπτόπουλο (Ευρυτανία). Έχει γράψει 813 μηνύματα.
Εγω να ρωτησω κατι;Μπορειτε να με θεωρησετε και ασχετο.Εχω παρακολουθησει αρκετα τις τελευταιες μερες συζητησεις,διαλογους στους οποιους συμμετειχαν και εκπροσωποι του ΚΚΕ

Το κκε για σας που το υπερασπιζεστε γιατι σε καθε στιγμη αντι να τα βαλει με νδ/πασοκ,τους κυριους φταιχτες δηλαδη,αναλωνεται στο 99,9%(απο ευγενεια δεν βαζω 100%) με το να επιτιθεται στο ΣΥΡΙΖΑ;

Το θεωρω τοσο πολιτικα ανηθικο να επιτιθεσαι σε ενα αλλο κομμα με το οποιο θεωρω οτι οι ουσιαστικες διαφορες δεν ειναι αγεφυρωτες.Αυτο δηλαδη δεν αφορα μικρομματικα συμφεροντα;Το να επιτιθεμαι δηλαδη σε ενα κομμα επειδη αυτο θα μου παρει τους ψηφοφορους ενω τα υπολοιπα που ειναι σκατα και αποσκατα ειναι υπερ του λαου μονο ε;Δεν κρυβει κατι αλλο;

Προσωπικα,δεν ψηφισα συριζα στις προηγουμενες εκλογες.Απειχα.Τωρα ομως θα ψηφισω..Οχι επειδη εχει τις πιο αποτελεσματικες προτασεις (πολλα ειναι ανεδαφικα) αλλα ως ''το μη χειρον βελτιστον''.και δυστυχως αν δεν αλλαξει συντομα αυτο-η αγκιλωση που σας κατατρυχει-,τοσο θα χαμηλωνουν τα ποσοστα σας και θα αναρωτιεστε γιατι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Και τι νομίζεις ότι είναι οι επιχειρήσεις τα τσουτσέκια της πολιτείας να κάνουν ό,τι θέλουν αυτοί; Δεν είμαστε μόνοι μας στη γη και κομμουνισμό να κυρήτταμε μάντεψε τι έχουν όλοι οι υπόλοιποι. Καμία ( πολυεθνική ) επιχείρηση δεν είναι διατεθιμένη να κάτσει σε μια οικονομία όπου κάνει πλήρως κουμάντο το κράτος. Κι αν εσύ και το ΚΚΕ τη βρίσκει με την ιδέα ενός κράτους όπου οι μόνες θέσεις εργασίας είναι από το κράτος ή αυτοαπασχολήσεις μάντεψε αλλά οι υπόλοιποι έχουν άλλη άποψη. Τα χουμε ξανά πει αυτά όλα έχουν και ένα τίμημα. Ο κόσμος μπορεί να θέλει σταθερή δουλειά και δωρεάν παροχές από την πολιτεία αλλά θέλει και LED TV, laptop, PS3, iphone και να μπορεί τα ΣΚ να πηγαίνει στα μαγαζιά να ψωνίζει επώνυμα ρούχα.

Όσο για το χρέος ένα μέρος αυτού είναι μια χαρά νόμιμο και έχει ευθύνη και ο λαός σε αυτό γιατί είναι καθαρή απόρροια του καπιταλιστικού τροπου ανάπτυξης μέσω των διεθνών αγορών. Ή μήπως νόμιζαν όλοι τόσα χρόνια ότι τα χρήματα που χησιμοποιούσε το κράτος για επενδύσεις πέφταν απ' τον ουρανό; Δεν είναι καινούργια ιστορία αυτή όλες οι χώρες το κάνουν. Το επαχθές χρέος από την άλλη είναι παράνομο, ναι, γιατί συσωρρεύτηκε κάτω απ' το τραπέζι και πήγε εκεί που δεν έπρεπε. Αλλά να τα διαχωρίζουμε.
Πολύ ωραία το έθεσες. Αυτό θα τις κάνουμε τις επιχειρήσεις: our bitches.
Σιγά μην τους ρωτήσουμε κιόλας τους επιχειρηματίες αν τους αρέσει ή όχι. Θα τους επιβάλλονται οι αποφάσεις του λαού και θα εφαρμόζονται είτε τους αρέσει είτε όχι και δε θα τους επιτρέπουμε να κάνουν και τίποτα, ούτε να φύγουν, ούτε να μετακινήσουν κεφάλαια... ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!
Κάθε άνθρωπος που εργάζεται θα παίρνει έναν αξιοπρεπή μισθό ανάλογα με τις ανάκες του και το είδος της δουλειάς του, θα έχει δωρεάν Παιδεία και Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θα εργάζεται λιγότερες ώρες κ.α.
Λες για κινητά λάπτοπ και ρούχα... Γιατί να μην τα φτιάχνουμε στην Ελλάδα όλα αυτά;
Γιατί να μην φτιάχνουμε στην Ελλάδα υπολογιστές και άλλα ηλεκτρινικά; Το επιστημονικό δυναμικό το έχουμε.
Γιατί να μην φτιάχνουμε στην Ελλάδα ποιοτικά ρούχα που εδώ μπορούμε να έχουμε και την πρώτη ύλη και έχουμε και πολύ υψηλή τεχνογνωσία σε περίπτωση που δεν το ξέρεις.
Και για να είμαστε σαφείς: δεν λέω ότι τα πρώτα χρόνια δε θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει κανείς τέτοιες ψευδαισθήσεις. Πας να αλλάξεις τον τρόπο ανάπτυξης της χώρας, θα είναι δύσκολο, αλλά θα φτιάξουμε κάτι κοινωνικά ανώτώτερο, κάτι που αξίζει.

Ολόκληρο το χρέος οφείλεται στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης. Μεγάλο μέρος του χρέους έχει πάει σε επιδοτήσεις/επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις και κυρίως σε τράπεζες. Ένα άλλο μεγάλο μέρος του χρέους οφείλεται σε αγορά όπλων/αρμάτων/κλπ... Άσε που ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρέους είναι τόκοι! Και τέλος πάντων για να μην πολυλογώ ο λαός πήρε ψίχουλα από όλα αυτά τα χρήματα και δεν πρέπει να αναγνωρίσει ότι χρωστάει κανένα χρέος.

Εγω να ρωτησω κατι;Μπορειτε να με θεωρησετε και ασχετο.Εχω παρακολουθησει αρκετα τις τελευταιες μερες συζητησεις,διαλογους στους οποιους συμμετειχαν και εκπροσωποι του ΚΚΕ

Το κκε για σας που το υπερασπιζεστε γιατι σε καθε στιγμη αντι να τα βαλει με νδ/πασοκ,τους κυριους φταιχτες δηλαδη,αναλωνεται στο 99,9%(απο ευγενεια δεν βαζω 100%) με το να επιτιθεται στο ΣΥΡΙΖΑ;

Το θεωρω τοσο πολιτικα ανηθικο να επιτιθεσαι σε ενα αλλο κομμα με το οποιο θεωρω οτι οι ουσιαστικες διαφορες δεν ειναι αγεφυρωτες.Αυτο δηλαδη δεν αφορα μικρομματικα συμφεροντα;Το να επιτιθεμαι δηλαδη σε ενα κομμα επειδη αυτο θα μου παρει τους ψηφοφορους ενω τα υπολοιπα που ειναι σκατα και αποσκατα ειναι υπερ του λαου μονο ε;Δεν κρυβει κατι αλλο;

Προσωπικα,δεν ψηφισα συριζα στις προηγουμενες εκλογες.Απειχα.Τωρα ομως θα ψηφισω..Οχι επειδη εχει τις πιο αποτελεσματικες προτασεις (πολλα ειναι ανεδαφικα) αλλα ως ''το μη χειρον βελτιστον''.και δυστυχως αν δεν αλλαξει συντομα αυτο-η αγκιλωση που σας κατατρυχει-,τοσο θα χαμηλωνουν τα ποσοστα σας και θα αναρωτιεστε γιατι.
Κοίτα. Βασικά οι διαφορές ΕΙΝΑΙ αγεφύρωτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλοευρωενωσιακός και πιστεύει σε μία «υγιή καπιταλιστική επιχειρηματικότητα» και ότι θα εξυγιάνουμε τέλος πάντων τον καπιταλισμό με αριστερές μεταρρυθμίσεις...
Εμείς είμαστε κομμουνιστές. Είμαστε ριζοσπαστικοί. Το ΚΚΕ είναι ένα επαναστατικό Κόμμα.
Ένα ρεφορμιστικό και οπορτουνιστικό αριστερό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατόν να ρημάξει την εργατική τάξη, να την κάνει να πάψει να αγωνίζεται και να σκύψει πλήρως το κεφάλι στην πλουτοκρατία.

Και για το πόσο κάνουμε επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ... Τα «μνημονιακά» κόμματα είναι αυτή τη στιγμή προφανής εχθρός.
Από εκεί και πέρα ο άλλος ισχυρός πόλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις «αντιμνημονιακές» προτάσεις του, οι οποίες, όμως, είναι ψευδεπίγραφες, αφού η θέση του είναι πως η ΕΕ αποτελεί μονόδρομοι... Αν δηλαδή του πουν στην ΕΕ, ότι δεν διαπραγματεύονται το μνημόνιο και την δανειακή, τι θα κάνει;

Από εκεί και πέρα τι να σου πω... Θεωρούμε προτιμότερο να κρατάμε μία στάση η οποία να είναι προς το συμφέρον του λαού και να τον ενημερώνουμε ειλικρινά γιατί αυτό που λέμε είναι το σωστό και οι άλλοι είναι λάθος, παρά να «οπορτουνίζουμε» και να πηγαίνουμε όπου φυσάει ο άνεμος για να μας ψηφίζουν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Insomnie

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomnie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,461 μηνύματα.
Πολύ ωραία το έθεσες. Αυτό θα τις κάνουμε τις επιχειρήσεις: our bitches.
Σιγά μην τους ρωτήσουμε κιόλας τους επιχειρηματίες αν τους αρέσει ή όχι. Θα τους επιβάλλονται οι αποφάσεις του λαού και θα εφαρμόζονται είτε τους αρέσει είτε όχι και δε θα τους επιτρέπουμε να κάνουν και τίποτα, ούτε να φύγουν, ούτε να μετακινήσουν κεφάλαια... ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!
Η πολύ Κβάντο θα σ'έχει κάψει φαίνεται,γιατί θέλεις οι επιχειρήσεις να'ναι ταυτόχρονα και δημόσιες και να λειτουργούν όπως γουστάρεις και να έχεις τους μαλάκες τους επιχειρηματίες να σου σκάνε τα λεφτά:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Πολύ ωραία το έθεσες. Αυτό θα τις κάνουμε τις επιχειρήσεις: our bitches.
Σιγά μην τους ρωτήσουμε κιόλας τους επιχειρηματίες αν τους αρέσει ή όχι. Θα τους επιβάλλονται οι αποφάσεις του λαού και θα εφαρμόζονται είτε τους αρέσει είτε όχι και δε θα τους επιτρέπουμε να κάνουν και τίποτα, ούτε να φύγουν, ούτε να μετακινήσουν κεφάλαια... ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!
Κάθε άνθρωπος που εργάζεται θα παίρνει έναν αξιοπρεπή μισθό ανάλογα με τις ανάκες του και το είδος της δουλειάς του, θα έχει δωρεάν Παιδεία και Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θα εργάζεται λιγότερες ώρες κ.α.
Λες για κινητά λάπτοπ και ρούχα... Γιατί να μην τα φτιάχνουμε στην Ελλάδα όλα αυτά;
Γιατί να μην φτιάχνουμε στην Ελλάδα υπολογιστές και άλλα ηλεκτρινικά; Το επιστημονικό δυναμικό το έχουμε.
Γιατί να μην φτιάχνουμε στην Ελλάδα ποιοτικά ρούχα που εδώ μπορούμε να έχουμε και την πρώτη ύλη και έχουμε και πολύ υψηλή τεχνογνωσία σε περίπτωση που δεν το ξέρεις.
Και για να είμαστε σαφείς: δεν λέω ότι τα πρώτα χρόνια δε θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει κανείς τέτοιες ψευδαισθήσεις. Πας να αλλάξεις τον τρόπο ανάπτυξης της χώρας, θα είναι δύσκολο, αλλά θα φτιάξουμε κάτι κοινωνικά ανώτώτερο, κάτι που αξίζει.

Ολόκληρο το χρέος οφείλεται στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης. Μεγάλο μέρος του χρέους έχει πάει σε επιδοτήσεις/επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις και κυρίως σε τράπεζες. Ένα άλλο μεγάλο μέρος του χρέους οφείλεται σε αγορά όπλων/αρμάτων/κλπ... Άσε που ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρέους είναι τόκοι! Και τέλος πάντων για να μην πολυλογώ ο λαός πήρε ψίχουλα από όλα αυτά τα χρήματα και δεν πρέπει να αναγνωρίσει ότι χρωστάει κανένα χρέος.

Και τι θα κάνεις δηλαδή, θα αναγκάσεις τον άλλο να κάτσει να λειτουργεί επιχείρηση και με τους όρους που θες; Είναι παράλογο αυτό, και δεν έχει και νόημα. Ας μου λεγες καλύτερα να κρατικοποιηθούν και να πάνε υπό τον έλεγχο των εργαζομένων ( που οκ ούτε αυτό γίνεται ). Σε αυτά τα θέματα ισχύει αυτό που λέμε "υπολογίζεις χωρίς τον ξενοδόχο. Ζεις σε έναν κόσμο σχεδόν εξ ολοκλήρου καπιταλιστικό, που βασιλεύει η ελεύθερη αγορά. Αν κάποιος εδώ πάει και το απορρίψει αυτό και κάνει τα δικά του θα υποστεί και τις συνέπειες, σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο. Πρέπει να τα έχουμε υπ όψη μας κι αυτά.

Στο θέμα των αναγκών έχω τοποθετηθεί.

Στο θέμα της παραγωγής. Πες μου πόσες δημόσιες βιομηχανίες ξέρεις που να έχουν πετύχει και αντέξει στο χρόνο; Δημόσιες ξανά λέω, γιατί ως γνωστόν η ελληνική βιομηχανία έχει πεθάνει και κανείς ιδιώτης δεν θα άνοιγε ποτέ εργοστάσιο δεδομένων των συνθηκών που περιγράφεις. και δε μιλάω φυσικά για υπηρεσίες βασικών αναγκών αλλά εταιρείες που πουλούν προϊόντα.

Όχι ολόκληρο, είπα και πριν γιατί. Είναι άλλο να δανείζεσαι με προοπτική να κάνεις έργα και να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας και άλλο για να παραποιήσεις στοιχεία και να μπεις στο ευρώ πχ ( όπως έγινε με τη Goldman Sachs ). Και ναι, ακριβώς για αυτό το λόγο αν έχεις λεφτά τα οποία πάνε σε ανάπτυξη από την οποία επωφελούνται και οι πολίτες καθώς ανεβαίνει το βιοτικό επίπεδο δεν μπορείς να λες τόσο αυθαίρετα "το χρέος είναι δικό σας". Και τέλος πάντων όπου κι αν πήγε το χρέος εφόσον αυτό που κατηγορείς είναι ο όλος μηχανισμός, κάτι που είναι πλήρως γνωστό σε όλους δεν μπορεί να βγαίνει ο λαός και να λέει "εγώ δεν αναγνωρίζω τίποτα. Τώρα ξαφνικά ανακάλυψες έξυπνε Έλληνα με ποιο τρόπο αναπτυσσόταν η χώρα σου τις τελευταίες 3 δεκαετίες; μάλλον όχι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Η πολύ Κβάντο θα σ'έχει κάψει φαίνεται,γιατί θέλεις οι επιχειρήσεις να'ναι ταυτόχρονα και δημόσιες και να λειτουργούν όπως γουστάρεις και να έχεις τους μαλάκες τους επιχειρηματίες να σου σκάνε τα λεφτά:P
Αυτή τη στιγμή έχουμε την παρακάτω κατάσταση:

με όλες τις καταστάσεις κανονικοποιημένες στη μονάδα.
Κάποιοι παλεύουν να μεγαλώσουν το μέτρο του a (ήτοι για νεοφιλελεύθερη οικονομία = όλα ιδιωτικά), άλλοι παλεύουν για να μεγαλώσουν το μέτρο του b (σοσιαλδημοκράτες)... Εμείς παλεύουμε για να κάνουμε μηδέν το a και μονάδα το μέτρο του b (κομμουνιστές).
Και τι θα κάνεις δηλαδή, θα αναγκάσεις τον άλλο να κάτσει να λειτουργεί επιχείρηση και με τους όρους που θες; Είναι παράλογο αυτό, και δεν έχει και νόημα. Ας μου λεγες καλύτερα να κρατικοποιηθούν και να πάνε υπό τον έλεγχο των εργαζομένων ( που οκ ούτε αυτό γίνεται ). Σε αυτά τα θέματα ισχύει αυτό που λέμε "υπολογίζεις χωρίς τον ξενοδόχο. Ζεις σε έναν κόσμο σχεδόν εξ ολοκλήρου καπιταλιστικό, που βασιλεύει η ελεύθερη αγορά. Αν κάποιος εδώ πάει και το απορρίψει αυτό και κάνει τα δικά του θα υποστεί και τις συνέπειες, σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο. Πρέπει να τα έχουμε υπ όψη μας κι αυτά.

Στο θέμα των αναγκών έχω τοποθετηθεί.

Στο θέμα της παραγωγής. Πες μου πόσες δημόσιες βιομηχανίες ξέρεις που να έχουν πετύχει και αντέξει στο χρόνο; Δημόσιες ξανά λέω, γιατί ως γνωστόν η ελληνική βιομηχανία έχει πεθάνει και κανείς ιδιώτης δεν θα άνοιγε ποτέ εργοστάσιο δεδομένων των συνθηκών που περιγράφεις. και δε μιλάω φυσικά για υπηρεσίες βασικών αναγκών αλλά εταιρείες που πουλούν προϊόντα.

Όχι ολόκληρο, είπα και πριν γιατί. Είναι άλλο να δανείζεσαι με προοπτική να κάνεις έργα και να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας και άλλο για να παραποιήσεις στοιχεία και να μπεις στο ευρώ πχ ( όπως έγινε με τη Goldman Sachs ). Και ναι, ακριβώς για αυτό το λόγο αν έχεις λεφτά τα οποία πάνε σε ανάπτυξη από την οποία επωφελούνται και οι πολίτες καθώς ανεβαίνει το βιοτικό επίπεδο δεν μπορείς να λες τόσο αυθαίρετα "το χρέος είναι δικό σας". Και τέλος πάντων όπου κι αν πήγε το χρέος εφόσον αυτό που κατηγορείς είναι ο όλος μηχανισμός, κάτι που είναι πλήρως γνωστό σε όλους δεν μπορεί να βγαίνει ο λαός και να λέει "εγώ δεν αναγνωρίζω τίποτα. Τώρα ξαφνικά ανακάλυψες έξυπνε Έλληνα με ποιο τρόπο αναπτυσσόταν η χώρα σου τις τελευταίες 3 δεκαετίες; μάλλον όχι.
Μα τις μεγαλοεπιχειρήσεις πολύ σύντομα θα τις κάναμε κρατικές ούτως ή άλλως. Αυτό εννοείται. Και δεν μας ενδιαφέρει αν του αρέσει του επιχειρηματία ή όχι, θα το υποστεί είτε το θέλει, είτε όχι.

Τώρα για τα υπόλοιπα που λες, πραγματικά μου φαίνεται λες και έχεις πλήρη άγνοια του πώς λειτουργεί μία Σοσιαλιστική/Κομμουνιστική οικονομία, αλλά και το πώς λειτουργεί η καπιταλιστική οικονομία που τόσο θερμά υποστηρίζεις... Δε θα επεκταθώ, γιατί είναι και εκτός θέματος. Αν θέλεις να το συζητήσουμε, θέσε το θέμα στο αντίστοιχο νήμα στο steki.

Δες αυτό (ναι, είναι μεγάλο, αλλά δες το):
https://www.catastroika.com/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Αυτή τη στιγμή έχουμε την παρακάτω κατάσταση:

με όλες τις καταστάσεις κανονικοποιημένες στη μονάδα.
Κάποιοι παλεύουν να μεγαλώσουν το μέτρο του a (ήτοι για νεοφιλελεύθερη οικονομία = όλα ιδιωτικά), άλλοι παλεύουν για να μεγαλώσουν το μέτρο του b (σοσιαλδημοκράτες)... Εμείς παλεύουμε για να κάνουμε μηδέν το a και μονάδα το μέτρο του b (κομμουνιστές).https://www.catastroika.com/

Και 'γω που νόμιζα ότι στο κουκουέ δεν παίρνουν ναρκωτικά :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
Δεν παίρνουν! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top