4kR!bn:)
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν γνωρίζω από σπόϊλερ. Δεν ξέρω αν πρέπει να γράψω τη λύση. Γιαυτό γράφω μόνο το αποτέλεσμα.Ασκηση 13
Να απλοποιηθεί η παράσταση
Σε σποιλερ οποιος θέλει. :p
Α=1
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ntinost
Νεοφερμένος
Eukleidis
Πολύ δραστήριο μέλος
papaki94
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ασκηση 13
Να απλοποιηθεί η παράσταση
Σε σποιλερ οποιος θέλει. :p
Μια παρόμοια έχει ο Ευκλείδης β΄αλλά σωστά γραμμένη !!!!
Dias
Επιφανές μέλος
Μάλλον αυτή είναι η σωστή διατύπωση:Ασκηση 13
Να απλοποιηθεί η παράσταση............ :p
Εντάξει την έλυσα. Βρήκα και εγώ Α=1. Δεν έχω χρόνο να γράψω τη λύση. Αν θελεις να σου πω τον τρόπο.
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος
η δευτερη ριζα-τουλαχιστον για τα σχολικα δεδομενα-δεν οριζεται παντως....
Ορίζεται, γιατί δεν είναι τετραγωνική ρίζα αλλά κυβική ρίζα.
Επίσης αφού δεν δίνει πεδίο ορισμού, και τετραγωνική ρίζα να ήταν πάλι θα οριζόταν απλά όχι στο R
Eukleidis
Πολύ δραστήριο μέλος
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος
Eukleidis
Πολύ δραστήριο μέλος
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
Η ταυτότητα (α+β)³=α³+3α²β+3αβ²+β³ γράφεται (α+β)³=α³+3αβ(α+β)+β³
Το γινόμενο α.β δίνει έναν αριθμό που βγαίνει εκτός ριζικού Εδώ μας δώσανε Α=α+β και κάνοντας τις αντικαταστάσεις των
Εννοείται αν έχουμε πέμπτες ρίζες θα παρουμε την ταυτότητα εις την πέμπτη και θα παραγοντοποιήσουμε αναλόγως. Βοήθησα?
Dias
Επιφανές μέλος
Να συμπληρώσω κάτι? Η εξίσωση Α³+3Α-4=0 δεν έχει άλλες ρίζες πραγματικές (Α²+Α+4=0 έχει Δ<0) άρα Α=1 μοναδική (το ακέραια ήταν απαραίτητο?). Ακόμα θέλω να σχολιάσεις τη διόρθωση που έκανα παραπάνω στην εκφώνηση.ας πω πως λύνεται......
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
1) Θα πρέπει να ξέρεις πως οι μαθηματικοί έχουν μια παραξενιά και μια ανάταση που τους τη δίνει αυτό καεαυτό το μάθημα. Πολλές φορές κάποιος διατυπώνει το ίδιο πράγμα με ιδιαίτερο τρόπο και εμφανίζεται σαν καινούργιο, ή για να ξεχωρίσει. (Διάβασε τα "Πυθαγόρεια εγκλήματα"). Ετσι και με τον ορισμό των ριζικών. Ειδικά με τα ριζικά περιττής τάξης, τα βιβλία που γράφτηκαν πριν από 25 χρόνια και προς τα δω, λένε ότι και τα παλαιότερα αλλά με "ιδιαίτερο" τρόπο. Οσον αφορά την διόρθωσή σου , συμφωνώ για να είμαι και εγώ "σύγχρονος".Να συμπληρώσω κάτι? Η εξίσωση Α³+3Α-4=0 δεν έχει άλλες ρίζες πραγματικές (Α²+Α+4=0 έχει Δ<0) άρα Α=1 μοναδική (το ακέραια ήταν απαραίτητο?). Ακόμα θέλω να σχολιάσεις τη διόρθωση που έκανα παραπάνω στην εκφώνηση.
Το ακέραιες λύσεις που έγραψε πηγαίνει μαζί με το "Horner" αφού η μέθοδος horner προσδιορίζει ρητές ρίζες (και όχι μόνο ακέραιες που σας μαθαίνουν "κουτσά" στο σχολείο). Η σωστή έκφραση που έπρεπε να γράψω ήταν "βρίσκω τις ρίζες της εξίσωσης"). Ετσι για να είμαστε τυπικοί.
Για να πω και κάτι διασκεδαστικό βλέποντας την εικόνα που προβάλεις. Οταν ήμουν μαθητής και κάναμε τριγωνομετρικά συστήματα, ένας συμμαθητής μου στο κλάσμα ημχ/ημy απλοποίησε τα ημ και έγραψε (σε κύριο διαγώνισμα) ημ και ημ φεύγουν =χ/y. Επειδή ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια - λέει ο λαός- το αποτέλεσμα που βρήκε με τις λανθασμένες ενέργειες του, ήταν ίδιο με το σωστό. Ο καυβγάς που έκανε με τον καθηγητή μας δεν περιγράφεται. Καλό?
Dias
Επιφανές μέλος
Δεν έλυσα την εξίσωση με horner γιαυτό μάλλον ήταν η απορία μου.Το ακέραιες λύσεις που έγραψε πηγαίνει μαζί με το "Horner" αφού η μέθοδος horner προσδιορίζει ρητές ρίζες (και όχι μόνο ακέραιες που σας μαθαίνουν "κουτσά" στο σχολείο). Η σωστή έκφραση που έπρεπε να γράψω ήταν "βρίσκω τις ρίζες της εξίσωσης"). Ετσι για να είμαστε τυπικοί.
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
Θα σου πω αλλά να μείνει μεταξύ μας γιατί είναι μυστικό: Είναι ένα site που κανένας δεν ξέρει: www.google.grΟλες αυτές τις εικόνες που ποστάρεις που, πως τις βρίσκεις? Σε ρωτώ για να μαθαίνω..
Βάζεις αναζήτηση εικόνων και με τα κατάλληλα κλειδιά βρίσκεις ότι θέλεις.
(Και πάλι πρόσεξε: μην το πεις πουθενά!!!)
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
13diagoras
Δραστήριο μέλος
Επειδή είμαι υπέρ του αδυνάτου (και επειδή την έλυσαν αρκετοί) ας πω πως λύνεται γιαυτούς που δεν μπόρεσαν και γιαυτούς που δεν τόλμησαν. Οι παραστάσεις αυτές έχουν τη μορφή αθροίσματος δύο ανώτερων ριζικών, με υπόρριζα συζυγείς παραστάσεις. (Ξέρετε, συζυγείς είναι αυτές που έχουν ανάμεσα διαφορετικά πρόσημα π.χ. χ+y , x-y κλπ) Τώρα για τις κυβικές ρίζες.
Η ταυτότητα (α+β)³=α³+3α²β+3αβ²+β³ γράφεται (α+β)³=α³+3αβ(α+β)+β³
Το γινόμενο α.β δίνει έναν αριθμό που βγαίνει εκτός ριζικού Εδώ μας δώσανε Α=α+β και κάνοντας τις αντικαταστάσεις τωνκαιπροκύπτει η εξίσωση Α³+3Α-4=0 η οποία με σχήμα Horner δίνει ακέραια λύση Α=1
Εννοείται αν έχουμε πέμπτες ρίζες θα παρουμε την ταυτότητα εις την πέμπτη και θα παραγοντοποιήσουμε αναλόγως. Βοήθησα?
Επειδη κολλησα σε καποιο σημειο,η αποδειξη σας στηριζεται σε υψωση της Α στην τριτη???
Και με αυτον τον τροπο δεν βγαινει??
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
elpida<3
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.