Whatmarie
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dodos-7
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

chem22
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τους ΑΟ τους βρίσκω βάζοντας χ και λύνοντας εξίσωση για το SO3 1x+3(-2)=0 δηλ χ=+6. Ελπίζω να σε βοήθησα ......
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Νομίζω πως σας τα εξήγησε ο καθηγητής σας.στη σελιδα 64 τουβιβλιου πανω εχει τους αριθμους οξειδωσης των στοιχειων στις ενωσεις.Αλλα στο Mn εχει +2,+4,+7 στο Cr+3,+6 και Cl Br I -1(+1,+3+5+7).Τι απο ολα ισχυει???
Υπάρχουν κάποια standard.Για αυτά που έχουν πολλούς Α.Ο. υπολογίζονται αλγεβρικά όπως λέει ο chem22.
Ποια είναι τα standard? Παράδειγμα το υδρογόνο έχει πάντοτε +1 H2S HCl H2SO4 και κατ' εξαίρεση όταν ενώνεται με μέταλλα -1 NaH CaH2
Το οξυγόνο -2 (υπάρχει και +1 και -1 αλλά εσείς δεν πρόκειται να συναντήσετε, σίγουρα στην Α' Λυκείου) Η2Ο H2SO4 HClO3 HClO. Με βάση αυτά που είπα για τα δύο στοιχεία ( Η και Ο) εφαρμόζετε αυτά που λέει ο chem22 και βρίσκετε τον Α.Ο. του άλλου στοιχείου (αν υπάρχει) στην ένωση.
Σας βοήθησα?
DermeVag
Νεοφερμένος

μεχρι στιγμησ ειμαι ο μονος που καταλαβαινει χημεια μεσα στην ταξη

Iliaso
Περιβόητο μέλος

Τρελαίνομαι για χημεία! Εξ άλλου αυτός είναι και ο κλάδος με τον οποίο θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικα, καλώς εχόντων των πραγμάτων...
Μου αρέσει πολύ η χημεία και σκέφτομαι να σπουδάσω χημικός-μηχανικός...
Θέλω όμως να μάθω, αν ξέρει κανείς, τι προοπτικές υπάρχουν για τον συγκεκριμένο κλάδο...το έχω ψάξει αρκετά, αλλά θέλω κι άλλες πληροφορίες!!!

βσκ φοβαμαι την θεωρια π θα βαλει.. δν ειμαι ανθρωπος π θα κατσει να μαθει απ εξω κανονες θεωριες κτλ....
-----------------------------------------
να προσθεσω οτι μας εχει βγαλει το πινακακι με τα ΑΟ.. λεει οτι ειναι ανουσια τετοια παπαγιαλια...
ο τιτλος τα λεει ολα.. ειδικα στο 4ο κεφαλαιο θα ναι πλ χρησιμο το θρεντ...
διευκρηνηση το θεμα ειναι για ολη την υλη μας...
Zed
Διάσημο μέλος

Θα βρεις πολλά σίγουρα που θα σε καλύψουν. Διαφορετικά κάνεις post σε ένα υπάρχον θέμα. Αν θες να συζητήσεις κάτι διαφορετικό, ανοίγεις νέο topic στο subforum: Τα Forums της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης > Σχολές-Τμήματα > 2ο Πεδίο
mairh.c.p
Νεοφερμένος

Μου αρέσει πολύ η χημεία και σκέφτομαι να σπουδάσω χημικός-μηχανικός...
Θέλω όμως να μάθω, αν ξέρει κανείς, τι προοπτικές υπάρχουν για τον συγκεκριμένο κλάδο...το έχω ψάξει αρκετά, αλλά θέλω κι άλλες πληροφορίες!!!![]()
Προοπτικές για την Ελλάδα απλά ΔΕΝ υπάρχουν στους Χημικούς Μηχανικούς...
Στην Αμερική μπορείς ναι, αλλά εδώ θα πρέπει να κάνεις master , παρά master και τελικά να ασχοληθείς με κάτι άσχετο!....
Έχω πολλούς φίλους που τελείωσαν τη σχολή αυτή και τραβάνε τα μαλλιά τους...
Αν θέλεις να μπεις επειδή αγαπάς το αντικείμενο, κάνε το!.... Μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις τη Χημεία σε μαθήματα ως καθηγητής!..
loveforensics
Νεοφερμένος

πεθαινω για χημεια, ειναι τελεια!!:no1:
papas
Διάσημο μέλος

snoopy
Νεοφερμένος

manos_p
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν έχω καταλάβει ΤΠΤ!! Μας είπε να διαβάσουμε σελίδες 62-66 και ιδιαιτέρος τα πινακάκια!!
Καμιά βοήθεια!!!??
Δν εχω καταλάβει ΤΠΤ!!!!

djimmakos
Διάσημο μέλος

Bασικά αποκλείεται να σας βάλει τη δεύτερη μέρα της ονοματολογίας τεστ...
Θέλει πολλές μέρες για να καταλάβετε τη φιλόσοφία της...
Devina
Τιμώμενο Μέλος

Και οι αριθμοί οξείδωσης είναι απλοί. Μην μάθεις τον κασσίτερο, είπαμε δεν νομίζω να πέσει..αλλά κάλιο,νάτριο,άργυρος,αργίλιο,βάριο,ασβέστιο,μαγνήσιο,χλώριο,βρώμιο,ιώδιο,θείο,φθώριο,υδρογόνο,σίδηρος είναι τα πιο σοσ..
Και να θυμάσαι στον σίδηρο ότι μπορεί να είναι και τριοξείδιο του σιδήρου ή διοξείδιο..
Λέω για τον σίδηρο γιατί αυτόν θα συναντήσεις περισσότερο..
Υ.Γ. Αλλά φρόντισε να τα μάθεις.Είναι απαραίτητα.!!
Iliaso
Περιβόητο μέλος

Devina
Τιμώμενο Μέλος

και εμεις γραφουμε αυριο τεστ.. εχω πειστει οτι δν θα γραψω οποτε δν πολυ αγχωνομαι... και εμας 2 μαθηματα εχουμε κανει με ονοματολογια εκ των οποιοων εχουμε διορθωσει μονο 1 ασκηση απο αυτες π χαμε...(φυλλαδιου...)
Aν δεν έχετε κάνει πολλά πράγματα όπως λες τότε μπορεί να μην σας βάλει και κάτι πολύπλοκο. Αλλά προετοιμάσου εσύ πολύ καλά για καλό για κακό.
djimmakos
Διάσημο μέλος

Άσκηση 1
Να ονομασθούν οι παρακάτω ενώσεις:
chem22
Εκκολαπτόμενο μέλος

α. Ποια η μάζα του αερίου ;
β. Ποιος ο αριθμός των ατόμων Ο στην παραπάνω ποσότητα του αερίου;
Δίνονται :Ar N=14 ,O=16
2. Μια ποσότητα αερίου που έχει ΜΤ SO3 έχει 1,8ΝΑ άτομα Ο καικαταλαμβάνει όγκο V=16,4L σε θερμοκρασία θ=227οC.
α. Ποια η πίεση που ασκεί το αέριο σʼ αυτές τις συνθήκες ;
β. Το αέριο αυτό συμπιέζεται στο 1/4του αρχικού όγκου και η απόλυτη θερμοκρασία διπλασιάζεται. Ποια η νέα πίεση που ασκεί ;
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Ξεκινάω εγώ:
Άσκηση 1
Να ονομασθούν οι παρακάτω ενώσεις:
![]()
Υποθέτω πως τα θέματα είναι προς απάντηση. Αν κάνω βλακεία που απαντώ, πείτε το να το σβήσω (όμως και στη ''Συλλογή Ασκήσεων Μαθηματικών'' του jimmakou απαντούσαμε). Έτσι:
Όξινος ανθρακικός άργυρος
Όξινο θειικό νάτριο
Υπερμαγγανικό κάλιο
Διχρωμικό κάλιο
Όξινο θειικό ασβέστιο
Όξινο θειώδες μαγνήσιο
Φωσφορικό αργίλιο
Όξινος φωσφορικός ψευδάργυρος
Όξινο θειούχο ασβέστιο
Τώρα όσον αφορά την άσκηση του κυρίου chem22, δεν έχουμε φτάσει εκεί στην ύλη ακόμα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 20 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 156 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Georgiaaa_
- Μήτσος10
- mezzettino15
- GeoCommand
- tomftw
- MR WHITE
- bill09876
- just some guy
- User1294
- Joji
- Magigi
- Theodora03
- Nikoletaant
- Than003
- Unboxholics
- spring day
- PanosBat
- nimbus
- F1L1PAS
- charmander
- Ameliak
- oups
- margik
- Marple
- Lia 2006
- Chemwizard
- alexgiann
- johnstamatis34
- Scandal
- ggl
- Pharmacist01
- Panagiotis849
- Kitana
- Annou1
- Meow
- desp1naa
- maria2001
- kiyoshi
- augustine
- penelopenick
- Maynard
- T C
- theodoraooo
- evelina23
- Mammy Nun
- Ελεγκολόγος
- eukleidhs1821
- Cat lady
- angies
- Giii
- l0garithm
- Mashiro@Iberan
- maria12344
- Johnman97
- xrisamikol
- Alexandra Chatzin
- Apocalypse
- Yvonnikou
- Nala
- Appolon
- tsiobieman
- το κοριτσι του μαη
- SlimShady
- menual
- Wonderkid
- Basiliki
- roud
- George_dr
- Εριφύλη
- Eirinakiii8
- L0st
- Mariahj
- An_uknown_world
- panosveki
- igeorgeoikonomo
- KingPoul
- Jimmis18
- Georgekk
- pinkheart
- snowy
- constansn
- emzou
- globglogabgalab
- papa2g
- vetas
- Sense
- Nikoleta_Giann
- Devilshjoker
- aekaras 21
- stav.mdp
- nucomer
- mariaab
- KaterinaL
- Outer Banks
- _Aggelos123
- chembam
- giannhs2001
- BioChemical
- Alexandros973
- Glorious12
- Alexandros36k
- thecrazycretan
- sweater weather
- neurogirl
- iminspain
- chem22
- αλεξακαρλ
- ssalex
- Ελλη
- suaimhneas
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.