djimmakos
Διάσημο μέλος
θα σκισουμε στη μαθηματικη
Και τι μ' αυτό; Θα μας πάρουν το κεφάλι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djimmakos
Διάσημο μέλος
οχι ρε αλλα με τετοιες ασκησεις που βλεπω σιγα να μν μπορεσω να περασω πολυτεχνειο...
Mostel εξήγησέ του την κατάσταση..:p
Hurr
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θέμα προετοιμασίας για όσους δώσουν μαθηματική εταιρία...
Άσκηση by me:
Αν και ισχύει:
,
Να δειχθεί ότι:
Μια ωραια λυση για την ασκηση.. Φυσικα δεν ειναι δικη μου η βασικη ιδεα αλλα προερχεται απο ενα μεγαλο μαθηματικο
Την παραθετω διοτι ειναι πολυ ωραια και με απλα μεσα
εστω
η f ειναι παντα μεγαλυτερη η ιση του 0 διοτι ειναι αθροισμα τετραγωνων
Αν κανουμε τις ταυτοτητες η f γραφεται :
και επειδη a+b+c= 3
Γνωριζουμε οτι η f ειναι παντα μεγαλυτερη η ιση του 0 αρα η διακρινουσα ειναι αρνητικη η μηδεν
Συνεπως και τελικα
djimmakos
Διάσημο μέλος
Να λυθεί η εξίσωση:
όπου r η ακέραια και θετική ρίζα της εξίσωσης
Σημείωση : Το l είναι παράμετρος και το x άγνωστος
Όποιος θέλει υπόδειξη, ας μου στείλει pm
kvgreco
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το άθροισμα των παρενθέσεων της δεύτερης εξίσωσης είναι ίσο με 0 άρα με βάση τη σχέση πού ισχύει τότε α^3+β^3+γ^3=3αβγ προκύπτει ότι r=5.Θέτοντας αυτή τη τιμή στην εξίσωση πού θέλουμε να λύσουμε, έπεiτα από πράξεις προκύπτει μιά πρωτοβάθμια εξίσωση πού λύνεται απλά αρκεί to l να είναι διαφορετικό τού μηδενός.Είναι πολλά γιά να τα γράψω αναλυτικά.Ορίστε και μια by me:
Να λυθεί η εξίσωση:
όπου r η ακέραια και θετική ρίζα της εξίσωσης
Σημείωση : Το l είναι παράμετρος και το x άγνωστος
Όποιος θέλει υπόδειξη, ας μου στείλει pm
djimmakos
Διάσημο μέλος
Το άθροισμα των παρενθέσεων της δεύτερης εξίσωσης είναι ίσο με 0 άρα με βάση τη σχέση πού ισχύει τότε α^3+β^3+γ^3=3αβγ προκύπτει ότι r=5.Θέτοντας αυτή τη τιμή στην εξίσωση πού θέλουμε να λύσουμε, έπεiτα από πράξεις προκύπτει μιά πρωτοβάθμια εξίσωση πού λύνεται απλά αρκεί to l να είναι διαφορετικό τού μηδενός.Είναι πολλά γιά να τα γράψω αναλυτικά.
:bravo: :bravo:
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος
οι θετικοί ακέραιοι α,β με α>β είναι τέτοιοι ώστε
Να προσδιορίσετε τους αριθμούς α και β....
γιατί ποτέ δεν μου βγαίνει η σύνταξη latex????που να την πάρει και να την latexarei!!!!!
ναιιιιιιιιιιιιιιιιιι μου βγήκεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!επιτέλους!!!!!!
djimmakos
Διάσημο μέλος
ας βάλω κι εγω μια....
οι θετικοί ακέραιοι α,β με α>β είναι τέτοιοι ώστε
Να προσδιορίσετε τους αριθμούς α και β....
γιατί ποτέ δεν μου βγαίνει η σύνταξη latex????που να την πάρει και να την latexarei!!!!!
ναιιιιιιιιιιιιιιιιιι μου βγήκεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!επιτέλους!!!!!!
Aφού α>β, η διαφορα (α-β) θα είναι θετική, οπότε μπορούμε να διαιρέσουμε και τα 2 μέλη με αυτή.
Έτσι μετά τη διαίρεση θα έχουμε:
(Αφού τα τετράγωνά τους θα είναι ίσα, θα είναι και τα μη τετράγωνα (:p)τους ίσα
Άρα θα είναι
(a,b)=(6,1)
ή
(a,b)=(5,2)
ή
(a,b)=(4,3)
Αν σαν γνωστός παπάρας δεν έχω κάνει λάθος στην παραγοντοποίηση, ελπίζω να είναι σωστή
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος
εχει κι άλλο.......σου θυμίζω είναι τετράγωνο άρα μπορεί ναναι και αρνητικός!!!!!!!
Aφού α>β, η διαφορα (α-β) θα είναι θετική, οπότε μπορούμε να διαιρέσουμε και τα 2 μέλη με αυτή.
Έτσι μετά τη διαίρεση θα έχουμε:
(Αφού τα τετράγωνά τους θα είναι ίσα, θα είναι και τα μη τετράγωνα (:p)τους ίσα
Άρα θα είναι
(a,b)=(6,1)
ή
(a,b)=(5,2)
ή
(a,b)=(4,3)
Αν σαν γνωστός παπάρας δεν έχω κάνει λάθος στην παραγοντοποίηση, ελπίζω να είναι σωστή
djimmakos
Διάσημο μέλος
εχει κι άλλο.......σου θυμίζω είναι τετράγωνο άρα μπορεί ναναι και αρνητικός!!!!!!!
Αφού το α>β...το λέει και στην εκφώνηση :p
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος
djimmakos
Διάσημο μέλος
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος
κι αλλα....................α ναι είναι και το 7,0...
βσκ τα υπολοιπα που σου μενουν απορριπτονται κι αυτα.....
w00t w00t έφτασα τα 100 μηνύματα!!!!!
djimmakos
Διάσημο μέλος
κι αλλα....................
βσκ τα υπολοιπα που σου μενουν απορριπτονται κι αυτα.....
w00t w00t έφτασα τα 100 μηνύματα!!!!!
Tι πρέπει να κάτσω να βρω όλους τους συνδιασμούς που κάνουν 7 και να τους απορρίξω γιατί α,β = θετικοί.
Δε σφάξανε :p
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος
οχι ρε!!!!απλα οι συνδυασμοι πρέπει ναναι:Tι πρέπει να κάτσω να βρω όλους τους συνδιασμούς που κάνουν 7 και να τους απορρίξω γιατί α,β = θετικοί.
Δε σφάξανε :p
1,6
2,5
3,4
4,3
5,2
6,1
δεκτοί
djimmakos
Διάσημο μέλος
οχι ρε!!!!απλα οι συνδυασμοι πρέπει ναναι:
1,6
2,5
3,4
4,3
5,2
6,1
δεκτοί
Εγώ είμαι μάγκας και έγραψα μόνο τους 3 σωστούς :p
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος
να γίνουν γινόμενα δυο παραγόντων οι παραστάσεις:
α)
β)
djimmakos
Διάσημο μέλος
νομιζω πως :
a^2 + b^2 + 1 + 4 - 2a + 4b =a^2 - 2a + 1 + b^2 + 4b + 4=(a-1)^2 + (b+2)^2=0 <=> a-1=0 και b+2=0 <=> a=1 και b=-2.
ξερω πολυ τσαπασουλικα τα εγραψα αλλα πιστεω βγαζετε οτι εγινε διασπαση του 5 σε 4 και 1 ,σχηματιστηκαν αναπτυγματα ταυτοτητων,μετα αθροισματα τετραγωνων κλπ..
πανελληνιες?
Βασικά δεν είχε πέσει αυτή η άσκηση ακριβώς αλλά να αποδειξετε ότι μια συνάρτηση είναι συνεχής στο R (ή κατι τέτοιο :p)
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
ντάξει μάγκα....εχω κι άλλη μάγκικη άσκηση special for mages like you
να γίνουν γινόμενα δυο παραγόντων οι παραστάσεις:
α)
β)
Ρε παιδιά αυτά είναι θέματα της μαθηματικής εταιρίας, προηγούμενων ετών. Μπορείτε να μπείτε στο www.hms.gr και να τα δείτε αναλυτικά!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 51 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- akis_95
- cment
- Fanimaid123
- Satan Claus
- eva987
- _Aggelos123
- Cat lady
- Γιούρα
- spring day
- ggl
- tsiobieman
- Σωτηρία
- το κοριτσι του μαη
- eukleidhs1821
- Georgekk
- SlimShady
- Scandal
- Lia 2006
- Alexandros36k
- 69lover
- TonyMontanaEse
- Unboxholics
- Arvacon
- rafaela11
- Hara_2
- manos66
- Ryuzaki
- Giii
- Athens2002
- barkos
- ssalex
- anastasiakan
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.