πχ οταν εχεις 3χ=5 το 3 ειναι ο συντελεστης αγνωστου..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eukleidis
Πολύ δραστήριο μέλος
Συντελεστής του αγνώστου χ είναι ο αριθμός που υπάρχει μπροστά του. Οταν λέμε 5χ συντελεστης ειναι το 5. Οταν λεμε -8/6χ συντελεστης ειναι το -8/6
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
diavasma!!!
Νεοφερμένος
Πότε βάζουμε + και πότε - όμως στους συντελεστές;;; Εντάξει, στα πρώτα παίρνουν το πρόσημο ανάλογα με το αποτέλεσμα των πράξεων αλλά στα κάτω;
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος
Πώς τον βρίσκουμε? Δεν υπάρχει συγκεκριμένη μεθοδολογία, πάει ανάλογα με την εξίσωση που έχεις να λύσεις.
Πάλι, τα πρόσημα πάνε ανάλογα με την εξίσωση. Απλά θυμήσου ότι (-) : (-) = (+), δηλαδή αλλά .
kgtf
Νεοφερμένος
Silent_Killer
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ ομολογώ ότι μπερδεύτηκα...αυτό δεν είναι το αντίθετο της απαλειφής παρενθέσεων;Οποιαδήποτε ποσότητα βρίσκεται τελικά πολ/νη με τον άγνωστο. Αν ας πούμε η εξίσωση είναι αχ+βχ=γ με άγνωστο τον χ, πρέπει να φθάσει στη μορφή (α+β)χ=γ , όπου πλέον συντελεστής του αγνώστου είναι η ποσότητα (α+β).
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Αυτός ο αριθμός μπορεί να είναι οποιοσδήποτε , (αρνητικός - θετικός) !
Πχ : <--- Λοιπόν εδώ ... Άγνωστος είναι το x , Συντελεστής του Αγνώστου είναι ο αριθμός -5 !
Τώρα λέμε ότι για να βρείς ποίος αριθμός είναι το x , πρέπει να διαιρέσεις με το συντελεστή του αγνώστου και τα 2 μέλη αυτής της εξίσωσης !
Δηλαδή , στο συγκεκριμένο παράδειγμα διαιρώ και τα 2 μέλη με το -5 :
Στο πρώτο μέλος απαλείφονται τα -5 και μένει μόνο του το x !
Ενώ στο δεύτερο μέλος έχουμε !
Έτσι λέμε ότι τελικά ο άγνωστος που ψάχναμε είναι ο αριθμός !
Ι) Να θυμάσαι ότι στόχος μας είναι να αφήσουμε μόνο του τον άγνωστο και να βρούμε ποιός είναι !
ΙΙ) Επίσης να θυμάσαι :
ΙΙΙ) Τέλος , να θυμάσαι οτι πάντα πρέπει να χωρίζεις γνωστούς από αγνώστους !
Δηλαδή στο 1ο μέλος ( αριστερά του = ) να έχεις τους αγνώστους x , y , 3x .. κλπ. και στο 2ο μέλος ( δεξιά του = ) να έχεις τους αριθμούς 1 , 4 , 8 κλπ !
tkgpk
Νεοφερμένος
KONINA27
Νεοφερμένος
3(ψ+1)-9ψ=15-6(ψ+2)=.....????
(εγραψα διαγωνισμα)
σας παρακαλω αμα μπορειτε ....να μου πειτε ποσο βγενει τελικο....αποτελεσμα!!!!!!!??????????μονο το τελοσ αν ειναι.....
πιστευω οτι το εχω λαθοσ....γιαυτο.....
mariapg
Εκκολαπτόμενο μέλος
hale
Δραστήριο μέλος
Στο δεύτερο βγαίνει 0ψ=0 (αν έχω κάνει σωστά τις πράξεις). Μήπως έχει λάθος η εκφώνηση?
εδιτ: Με πρόλαβαν!
KONINA27
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
το δευτερο το εχω σωστο αλα το πρωτο οοοοοοοοχιιιικαταλαβα......φαντασου πωσ θα εχω κανει τα κλασματα.......που ειχε μετα...
ευχαριστω κιολασ!!!!!!!!
mariapg
Εκκολαπτόμενο μέλος
KONINA27
Νεοφερμένος
mariapg
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν ξερω για τα κλασματα....στα μαθηματικα δυσκολευομαι αφανταστα.......παντοσ το δευτερο σωστο το εχωωωωωωω!!!!!!!!
το κλασμα ηταν 12/2... αν το εγραψες ετσι νομιζω εισαι οκ! τεσπα δεν πειραζει ενα διαγωνισμα ηταν δεν χαθηκε κ ο κοσμος!
KONINA27
Νεοφερμένος
----- ---- --------
2 5 10
δεν καταλαβεσ εεεεεεε??? εεεεεεεε ... η παυλεσ σιμενου πχ 2 δευτερα....στο πρωτο ειναι το 2 μετα το 5 και μετα το 10 προσπαθησα να τα συνδιασω με τα απο πανω τουσσ.......
mariapg
Εκκολαπτόμενο μέλος
ηταν...¨2ψ+1 = ψ-3 = 3(4ψ-1)=
----- ---- --------
2 5 10
δεν καταλαβεσ εεεεεεε??? εεεεεεεε ... η παυλεσ σιμενου πχ 2 δευτερα....στο πρωτο ειναι το 2 μετα το 5 και μετα το 10 προσπαθησα να τα συνδιασω με τα απο πανω τουσσ.......
καταλαβα...
KONINA27
Νεοφερμένος
ααααααααα καταλαβεσ ορεα!!!!!!!!
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
Το πρωτο ειναι 2ψ=12, αρα ψ=64ψ+3=2(ψ-2)+19=..........???????
3(ψ+1)-9ψ=15-6(ψ+2)=.....????
(εγραψα διαγωνισμα)
σας παρακαλω αμα μπορειτε ....να μου πειτε ποσο βγενει τελικο....αποτελεσμα!!!!!!!??????????μονο το τελοσ αν ειναι.....
πιστευω οτι το εχω λαθοσ....γιαυτο.....
και δευτερο ειναι 0ψ=0
Παντως αν ειναι ετσι, τοτε ισως επρεπε να πεις οτι η δευτερη ειναι ταυτοτητα, γιατι το 0 αν πολλαπλασιαστει με οποιονδηποτε αριθμο, δινει αποτελεσμα 0...
Ελπιζω να βοηθησα!!!!
Kastrato
Νεοφερμένος
Πειτε μου λιγο... πως λυνουμε εξισωσεις και ανισωσεις...?
:thanks:
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 79 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Gen_Zita
- strsismos88
- thales91
- Maynard
- Qwerty 0
- D a f n i
- Μήτσος10
- ioanna2007
- Corfu kitty
- towic
- Hased Babis
- F1L1PAS
- constansn
- userguest
- Unboxholics
- chester20080
- bibliofagos
- sakplat
- Scandal
- Reader
- nearos
- suaimhneas
- sofia07
- Helen06
- jYanniss
- lyfestyle.123
- trifasikodiavasma
- Libertus
- panaman
- chjan
- AggelikiGr
- phleidhs
- Bleach_enjoyer
- panosT436
- eltqt
- fgk
- Joji
- Coconut201
- Lia 2006
- synthnightingale
- elenitren
- Rafahl
- Quincy
- phoni
- paul
- xrisamikol
- Habiba Omar
- Magigi
- Κατερίνα Τόλη
- globglogabgalab
- PanKon
- 1205
- Σωτηρία
- anastasis06
- SlimShady
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.