amalfi
Δραστήριο μέλος

πολυ καλη ερωτηση, μπραβο!
θα θελα να μου την εδιναν κι εμενα οταν ημουν α γυμνασιου, γι αυτο την εβαλα
να μας πουν και οι μικροι μαθητες αν τους αρεσει
(οι μεγαλοι μακρια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Silent_Killer
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ole ole
Εκκολαπτόμενο μέλος

amalfi
Δραστήριο μέλος

ν' αφησουμε μια βδομαδα τους μικρους μαθητες να σκεφτουν πρωτα?Έχω μία θεωρία αλλά με απέκλεισες ως εκ' τούτου δεν μπορώ να μιλήσω...είμαι και γω περίεργος για την απάντηση (να δω αν αληθεύει και η θεωρία μου), μην νομίζεις και μεγάλοι μπορούν να κολλήσουν με τέτοιες ασκήσεις.
και μετα λεμε γνωμες
[φυσικα! ειναι και για μεγαλα παιδια

{αν θες να μου πεις και σε pm, ευχαριστως}
ο χαρτης ειναι 1.000.000 φορες σμικρυνση υπο μια εννοια ε? (ή η Ελλαδα μεγεθυνση)Τι σχέση έχει το 1 με το άλλο????1 εκ. στο χάρτη=1.000.000εκ. στην πραγματικότητα!!
amalfi
Δραστήριο μέλος

μακαρι να ειχα κι εγω καθηγητες που να πουλανε μοστραΔεν μπόρεσα να λύσω κανένα και θεωρώ περιττό να ασχοληθώ...
Ο καθηγητής πουλάει μόστρα...
Πάω στοίχημα πως κανένα παιδί από την τάξη του αδερφού σου δεν θα τα λύσει, εκτός αν έχει μπαμπά μαθηματικό.
οι ασκησεις ειναι μια χαρα!!! (και κλασικες)
(καποιες μικροασαφειες [ή και μεγαλυτερες αν θελετε] πιθανον να εγιναν στη μεταφορα)
οταν υπαρχει μια ασαφεια εχει μεγαλη πλακα να πιασεις και να λυσεις ολες τις "δυνατες" διατυπωσεις
(ακομα και σε σαφεις εκφωνησεις ειναι καλο αυτο)
---κι εγω ως μαθητης ηθελα σαφεις εκφωνησεις και προσπαθω να δινω τετοιες, αλλα και με μια "κακοδιατυπωμενη" ασκηση μπορεις να παιξεις και να το ευχαριστηθεις {και ορισμενες φορες να καταλαβεις καλυτερα τι συμβαινει}---
υπαρχουν παιδια που τις λυνουν και δεν εχουν μπαμπα μαθηματικο (ουτε ειναι διανοιες)
-αυτο με το βαθμο ουτε κι εμενα μ' αρεσε... δεν ξερω αν ειπωθηκε ακριβως ετσι-
αυτος που κανει τους μαθητες να "τρεχουνε" ειναι οποιος τους εμαθε να δινουν σημασια στους βαθμους (καθηγητες, γονεις κλπ)Ο μαθηματικός έκανε τους μαθητές να "τρέχουνε",γιατί τους είπε πως θα τους κάνει μαθηματικά μέχρι την Γ' Γυμνασίου και όσοι απαντήσουν θα τους έχει ανελλειπώς 20 στα προφορικά!!!! Τί λέει ο άνθρωπος και παραμυθιάζει τα παιδιά!!
αν οι μαθητες θεωρουσαν ασημαντους τους βαθμους δε θα νοιαζονταν για το 20αρι [και δε θα ετρεχαν γι αυτο]
ποιοι παραμυθιαζουν τα παιδια μας???

3v@Ki
Εκκολαπτόμενο μέλος

μακαρι να ειχα κι εγω καθηγητες που να πουλανε μοστρα
οι ασκησεις ειναι μια χαρα!!! (και κλασικες)
(καποιες μικροασαφειες [ή και μεγαλυτερες αν θελετε] πιθανον να εγιναν στη μεταφορα)
οταν υπαρχει μια ασαφεια εχει μεγαλη πλακα να πιασεις και να λυσεις ολες τις "δυνατες" διατυπωσεις
(ακομα και σε σαφεις εκφωνησεις ειναι καλο αυτο)
---κι εγω ως μαθητης ηθελα σαφεις εκφωνησεις και προσπαθω να δινω τετοιες, αλλα και με μια "κακοδιατυπωμενη" ασκηση μπορεις να παιξεις και να το ευχαριστηθεις {και ορισμενες φορες να καταλαβεις καλυτερα τι συμβαινει}---
υπαρχουν παιδια που τις λυνουν και δεν εχουν μπαμπα μαθηματικο (ουτε ειναι διανοιες)
-αυτο με το βαθμο ουτε κι εμενα μ' αρεσε... δεν ξερω αν ειπωθηκε ακριβως ετσι-
εμάς πάντως ο καθηγητής που μας κάνει φυσική μας βάζει ασκήσεις για το σπιτι 5 λεπτα πριν χτυπήσει το κουδούνι έτσι ώστε να μην προλάβουμε να καταλάβουμε ότι η άσκηση είναι ασαφής και δεν λύνεται...όταν πάμε σπίτι λοιπόν και προσπαθούμε να λύσουμε την άσκηση τα βρίσκουμε όλοι μπαστούνια και αφού ανοίξουμε ότι βιβλίο φυσικής έχουμε στο σπίτι αρχίζουμε τα τηλέφωνα μεταξύ μας (οι καλοι μαθητές τουλάχιστον γιατί οι άλλοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να λύσουν την άσκηση) για να συζητήσουμε μεταξύ μας τις πιθανές λύσεις..και τελικά πάμε στο σχολέιο με μισολυμένη την άσκηση και βλέπω κάθε φορά την ευχαρίστηση στα μάτια του καθηγητή που παιδευτήκαμε τοσο και που ασχοληθήκαμε!! οπότε κύριε amalfi, εγώ συμφωνώ μαζί σας...γιατί τη στιγμή που παιδευόμαστε και δεν μπορούμε να λύσουμε την άσκηση μπορεί να βρίζουμε τον καθηγητή μας αλλά τελικά καταλαβένουμε πως στο τελος έουμε μάθει τα διπλάσια από όσα είναι αρκετά!!:iagree:
amalfi
Δραστήριο μέλος

αφού ανοίξουμε ότι βιβλίο φυσικής έχουμε στο σπίτι αρχίζουμε τα τηλέφωνα μεταξύ μας (οι καλοι μαθητές τουλάχιστον γιατί οι άλλοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να λύσουν την άσκηση) για να συζητήσουμε μεταξύ μας τις πιθανές λύσεις..και τελικά πάμε στο σχολέιο με μισολυμένη την άσκηση και βλέπω κάθε φορά την ευχαρίστηση στα μάτια του καθηγητή που παιδευτήκαμε τοσο και που ασχοληθήκαμε!!

(το θεμα ειναι να μπουν ολοι στον κοπο βεβαια, και να το χαρουν - ειναι κι αυτο μια προκληση για τον καθηγητη)
3v@Ki
Εκκολαπτόμενο μέλος

(το θεμα ειναι να μπουν ολοι στον κοπο βεβαια, και να το χαρουν - ειναι κι αυτο μια προκληση για τον καθηγητη)
τωρα αυτό το να ασχοληθούν όλοι λίγο δύσκολο....ειδικά σε μαθήματα όπως η φυσική και τα μαθηματικά που αν έχεις παλαιότερα κενα το χάνεις το παιχνίδι..πάντως εμεις που ασχολούμασταν το χαρήκαμε

Nickname
Πολύ δραστήριο μέλος

ILOVEMYDOG
Νεοφερμένος

γιατί όποιος αριθμός υψώνεται εις τη μηδενική είναι ίσος με το 1????
Η αδερφή μου μου είπε πως το
Υπαρχει αποδειξη μην τρελενεστε δεν ηρθε ουρανοκατεβατο.. αλλα με την ευκαιρια για να μην ανοιξω αλλο θεμα γιατι τοειναι απροσδιορηστη μορφη?
Το
πχ. Αν f(x)=1 και g(x)=1/x, τότε
ενώ αν θέσουμε f(x)=1+x και g(x)=1/x τότε
Ελπίζω να τα καταλάβατε γιατί εγώ... :fss:

amalfi
Δραστήριο μέλος

ειναι ορισμος.
ειναι μια αλλη γραφη για το 1. (αλλο συμβολο για το 1)
[βολικος ορισμος]
δεν πετατε ενα γιαουρτι κι απο 'δω?

--μπορειτε να το βρειτε σε οποιοδηποτε καλο βιβλιο μαθηματικων αλλα κυριως μπορειτε να το σκεφτειτε--
--επειδη τα βιβλια εχουν και λαθη, αν ειναι δυνατον να το δουμε καπως, πειτε! [δε βλεπω κατι γιατι δεν ξερω τι σημαινει 5 στη μηδενικη, ενω 5 στην τριτη ξερω!]--
.....Επίσης, ορισμός και όχι ιδιοτητα είναι ότι. Οι υπόλοιπες ιδιότητες των δυνάμεων αποδεικνύονται από τους τρεις αυτούς ορισμούς.]![]()
μπραβο, δεν το ειχα δει πιο πριν

amalfi
Δραστήριο μέλος

οχι, γιατι χρησιμοποιει αγνωστες (τουλαχιστον σε μενα) "ιδιοτητες"η αποδειξη δεν ειναι αυτ που παρεθεσαν τα παιδια στην 1η σελιδα του τοπικ?
![]()
[αυτες οι ιδιοτητες γινονται "γνωστες" (!) αν δεχτουμε οτι α στη μηδενικη κανει 1 κλπ]
(καλα το ειπε η αδερφη της ILOVEMYDOG)

ή ζητειται?
amalfi
Δραστήριο μέλος

εξαρταται απο ποιον ζητειταιαρα δεν ζητειται πλεον αποδειξη:xixi:
ή ζητειται?

για παραδειγμα εγω δεν αναζητω αποδειξη γιατι βλεπω οτι ειναι ορισμος
ας πουν και τα παιδια
(θα μπορουσαμε να μην το ορισουμε καθολου...
τα μαθηματικα συμπερασματα θα ηταν παλι ιδια στην ουσια!
ετσι γλιτωνουμε λιγο "χωρο" και τα εχουμε πιο τακτοποιημενα στο μυαλο μας, χωρις να κατανοουμε κατι παραπανω απο τους μαθητες ενος σχολειου που δεν το οριζουν!)
αυτο δε σημαινει οτι ειναι ασημαντο για εναν μαθηματικο να δινει "καλους" ορισμους ("συντομογραφιες") ..αλλιως συντομα θα "χαθει" και δυσκολα θα "βλεπει" τις σχεσεις μεταξυ των πραγματων
[αυτη η συζητηση μαλλον δεν ειναι για το γυμνασιο, αλλα αφου τεθηκε εδω δεν πειραζει]
Leo 93
Εκκολαπτόμενο μέλος

[Θεωρούμε την ιδιότητα
Έστω το κλάσμα
Γνωρίζουμε ότι το παραπάνω κλάσμα ισούται με 1, όμως ισούται επίσης με
Άρα

διορθωσε τν 1η ιδιοτηταNα κάτι σαν απόδειξη που σκέφτηκσ εγώ:
[Θεωρούμε την ιδιότηταδεδομένη.]
Έστω το κλάσμα
Γνωρίζουμε ότι το παραπάνω κλάσμα ισούται με 1, όμως ισούται επίσης με(σύμφωνα με την παραπάνω ιδιότητα)
Άρα
![]()
amalfi
Δραστήριο μέλος

"αν ισχυει η ιδιοτητα, τοτε α στη μηδενικη ισον ενα"
(και τα παιδια αυτο εγραψαν νομιζω)

maroulaki!
Νεοφερμένος

(+) + (+)= ;
(-) + (-)= ;
(-) + (+)= ;
(+) + (-)= ;
(+) - (+)= ;
(-) - (-)= ;
(-) - (+)= ;
(+) - (-)= ;
(+) * (+)= ;
(-) * (-)= ;
(-) * (+)= ;
(+) * (-)= ;
(+) : (+)= ;
(-) : (-)= ;
(-) : (+)= ;
(+) : (-)= ;
cel
Δραστήριο μέλος

ρε παιδια μπορειται να μου πειτε στις παρακατω πραξεις το αποτελεσμα τι προσημο εχει;:
(+) + (+)= ;
(-) + (-)= ;
(-) + (+)= ;
(+) + (-)= ;
(+) - (+)= ;
(-) - (-)= ;
(-) - (+)= ;
(+) - (-)= ;
(+) * (+)= ;
(-) * (-)= ;
(-) * (+)= ;
(+) * (-)= ;
(+) : (+)= ;
(-) : (-)= ;
(-) : (+)= ;
(+) : (-)= ;
(+) + (+)= +
(-) + (-)= -
(-) + (+)= αναλογα τους αριθμους
(+) + (-)= αναλογα τους αριθμους
(+) - (+)= -,+ ή 0
(-) - (-)= -,+ ή 0
(-) - (+)= -
(+) - (-)= +
(+) * (+)= +
(-) * (-)= +
(-) * (+)= -
(+) * (-)= -
(+) : (+)= +
(-) : (-)= +
(-) : (+)= -
(+) : (-)= -
νομιζω ετσι ειναι
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 88 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- PennyVo
- thales91
- pnf292
- Chris180
- suaimhneas
- math2arch
- depyy
- Dmzk
- Μήτσος10
- eukleidhs1821
- Kate1914
- Rafahl
- Maynard
- Mara2004
- phleidhs
- Helen06
- ggl
- Hased Babis
- Giannis_19
- xrisamikol
- rempelos42
- Σωτηρία
- Steliosgkougkou
- desp1naa
- Georgekk
- Dionyshs1
- Apocalypse
- Scandal
- Ameliak
- n1ki20
- Ευτυχια Αδαμοπουλου
- Euge.loukia
- spring day
- SlimShady
- Kokro
- Specon
- George_dr
- το κοριτσι του μαη
- igeorgeoikonomo
- Theodora03
- _Aggelos123
- Citylights
- globglogabgalab
- marilou2002
- Alin22
- panosveki
- papa2g
- Unboxholics
- Mariahj
- constansn
- Mariaathens
- Lia 2006
- Tsiri_tree
- Petrofskaya
- ssalex
- Gio
- hirasawayui
- Nida
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.