Demlogic
Πολύ δραστήριο μέλος
Σας ευχαριστώ και τους δύο!
Στην ουσια για να ειναι μια 1-1 συναρτηση και μονοτονη, θα πρεπει απλα να ειναι συνεχης. Η 1/x ειναι κλασσικο παραδειγμα συναρτησης που ειναι 1-1 ομως δεν ειναι μονοτονη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος
Για να δούμε το εξής φαινομενικά παράδοξο.. όποιος βρει που είναι το λάθος κερνάω καφέ Έστω f(x)=x^2 =>f(x)=x*x=>f(x)=x+x+x.....+x( x φορές)=>(x^2)'=(x+x+..+x)'=>2x=x=>(αφού χ διάφορο του 0) 2=1 καλό; ( Η συνάρτηση ορίζεται για χ>0)
Έχεις κάνει την παραδοχή ότι ο x είναι θετικός ακέραιος (x φορές) κάτι που δεν ισχύει αφού ο το πεδίο ορισμού της συνάρτησης είναι το διάστημα (0,+άπειρο) (στη γενική περίπτωση είναι το R) που περιλαμβάνει και μη ακέραιους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maniavas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ζ1,Ζ2 ε C* Ισχύει Ζ1/Ζ2 + Ζ2/Ζ1 = 1 Να αποδείξεις ότι (Z1/Z2)^20 + (Z2/Z1)^20 = -1
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
maniavas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό γιατί ισχύει;
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτό γιατί ισχύει;
Ανάπτυξε το τετράγωνο και θα βγει
Timmy
Εκκολαπτόμενο μέλος
1.ΝΔΟ για καθε z, z διάφορo του 0 και καθε ν στο συνολο των φυσικων εκτος του 0 ισχύει απόλυτο Re ( z^ν / |z|^ν) μικρότερο ή ίσο του 1.
και
2.αν για z διαφορα του 0 ισχυει |z^2 + 1/ z^2| Μικροτερο η ισο του 14, νδο |z + 1/z| μικροτερο ή ισο του 4 και |z - 1/z| μικροτερο η ισο του 4
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
1) Για κάθε μιγαδικό z ισχύει . Η άσκηση είναι άμεση εφαρμογή αυτής της σχέσης. Προσπάθησε να την αποδείξεις.
2)
Με ποια γνωστή ανισότητα μεταξύ μέτρων μιγαδικών μπορείς να αξιοποιήσεις τις παραπάνω σχέσεις;
zouzoula
Νεοφερμένος
zouzoula
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dhmh
Πολύ δραστήριο μέλος
Βρηκα αυτο (για θετικοτεχνολογικους-μαθηματικα)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
..κατεβαινω σιγα -σιγα και βλεπω με τεραστια γραμματα προκαταρκτικά.https://mathbooksgr.files.wordpress.com/2012/02/analysis.pdf
Βρηκα αυτο (για θετικοτεχνολογικους-μαθηματικα)
οπα,λέω τι παίζει εδω;
αλλα μετα καταλαβα τι παιζει
Silent_Killer
Πολύ δραστήριο μέλος
anwnymos
Δραστήριο μέλος
Ρε παιδιά πόσο κάνει {(1+i)}^{7} ;
υπολογισε ποσο κανει στο τετραγωνο πρωτα
κ μετα οτι περισευει
Silent_Killer
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν ξέρω γιατί αλλα έχω μπερδευτεί!
anwnymos
Δραστήριο μέλος
Δηλαδή 2i ^ 5 ?
Δεν ξέρω γιατί αλλα έχω μπερδευτεί!
αμα θυμαμαι ακομη τους μιγαδικους ναι
Silent_Killer
Πολύ δραστήριο μέλος
...Το διαιασθάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά xD
marina.
Νεοφερμένος
Ναι, νομίζω ότι τόσο είναι! Αλλά ας επιβεβαιώσει κ κάποιος!
anwnymos
Δραστήριο μέλος
Εμένα μου φαίνεται πως όχι
...Το διαιασθάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά xD
οντως μαλακια χοντρη σ ειπα ξεχνα το
θα ειναι 1+i επι (1+i)^6 που υπολογιζεται , αρα κανε τις πραξεις
με καθε επιφυλαξη ετσι , εχω να τα δω αρκετο καιρο
Silent_Killer
Πολύ δραστήριο μέλος
χαχαχαχα...δεν πειράζει φίλε μου,η πρόθεση μετράει
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.