MetalChest
Δραστήριο μέλος
"ο κοσμος του Οδυσσεα" του Finley
"το τραγικο θεατρο στην αρχαια Ελλαδα" του Baldry
Αύριο που θα παω σε βιβλιοπωλείο θα το κοιτάξω!!
Όπως και το αντίστροφο!(πραγματι, τα πιο πολυτιμα, αλλα αν αγνοουν τα "μαθηματικα" δεν ξερω πού θα καταληξουν)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cauchy
Νεοφερμένος
Και φυσικά τα βιβλία που νομίζω ότι πρέπει να διαβάσει κάθε άνθρωπος στην εφηβεία του, Ντέμιαν και Σιντάρτα του Έσσε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MetalChest
Δραστήριο μέλος
amalfi
Δραστήριο μέλος
(για οσους εχουν κλιση στη φυσικη και καιγονται να μαθουν)
ειναι νομιζω "απαραιτητες" οι γνωσεις μεχρι Α Λυκειου (φυσικη - μαθηματικα)
(απευθυνονται σε σχετικα ευρυ κοινο! για μαθητες Λυκειου ειναι μια χαρα!!)
1. Spacetime Physics (Taylor, Wheeler [ο γνωστος])
2. General Relativity from A to B (Geroch)
(τα αγγλικα στα επιστημονικα βιβλια ειναι συνηθως απλα! - δεν ειναι και λογοτεχνια )
δυστυχως στην ηλικια σας (γ γυμνασιου) που ειχα μεγαλη καψα για το θεμα δεν τα γνωριζα τα βιβλια και αναγκαστηκα να τη διαβασω απ' το πρωτοτυπο (το τι καταλαβα ειναι αλλη ιστορια )
(απο εκπομπες τυπου "Χαρδαβελλα" κλπ δεν καταδεχομουν να ..."μαθω")
εννοειται οτι για να τα κατανοησετε θα πρεπει να κοπιασετε πολυ (οπως και με τα σχολικα μαθηματα) ,να λυσετε πολλες ασκησεις κλπ. (το πρωτο εχει ενα σωρο καταπληκτικες ασκησεις και προβληματα)
Τωρα το καλοκαιρι ειναι μια καλη ευκαιρια!
Προμηθευτειτε χαρακες και ρολογια και.... Καλη διασκεδαση!
lovesome
Εκκολαπτόμενο μέλος
το διάβασα!Η προφητεία της πέτρας
Ωραίο βιβλίο
ανεπιφύλαχτα!
___________________________________________________________________________________________________
Λοιπόν να πω και εγώ!
Διάβασα Εραγκον,Πρωτότοκο και Μπρισινγκρ[μ'αρεσαν πολύ]
Το η φυλή της φωτίας ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΧΤΑ
Τον αλχημηστή[όχι του παολο κουέλo]-το διάβασα μέσα σε μια μέρα-και τη συνέχεια του[δεν θυμαμαι τίτλο]
Αμμ,τέλειο ήταν και το Ο Πέρσυ Τζάκσον και οι Ολύμπιοι Θεοί[για δέστε και την ταινία..]
Το έρχονται οι δράκοι και η συνέχεια του!
Βασικά θα καταλάβατε ΛΑΤΡΕΥΩ την μαγεία και την φαντασία!
Σαν μωρό εύχομαι να υπήρχαν,μην σας πω ελπίζω...
ηαηα
Αν μπορειτε προτεινετε μου βιβλια που να σχετιζονται με:
1) Μαγεια - υπερφυσικα φαινομενα, να μην ειναι ομως κατι το υπερβολικο δηλ. να υπαρχουν μεσα στοιχεια πραγματικοτητας και παρακαλω να μην ειναι καποιο "παιδικο" βιβλιο τυπου Χαρι Ποτερ.
2) Μυστηριο - περιπετεια, κατα προτιμηση οχι αστυνομικο και αν γινεται το περιεχομενο του βιβλιου να εχει πλοκη - δραση.
3) Ρομαντικο, και με αυτο δεν εννοω βιβλια τυπου αρλεκιν... να εχει καποια στοιχεια ρομαντισμου το βιβλιο, αλλα η βασικη ιδεα του βιβλιου να μη βασιζεται στο ρομαντισμο, αν καταλαβαινετε. Με λιγα λογια να μην ειναι γυναικιο !!!!
Ολες οι απαντησεις σας ειναι ευπροσδεκτες και σας ευχαριστω προκαταβολικα!!!
twilight,new moon,eclipse
Θα σου αρέσουν νομίζω!
Δεν τα διάβασα,τα είδα σε ταινία[το τελευταίο ακόμα]
και νομίζω θα σου αρέσουν!
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
ιστοριες μυστηριου και φαντασιας (του εντγκαρ αλαν ποε)Αν μπορειτε προτεινετε μου βιβλια που να σχετιζονται με:
1) Μαγεια - υπερφυσικα φαινομενα, να μην ειναι ομως κατι το υπερβολικο δηλ. να υπαρχουν μεσα στοιχεια πραγματικοτητας και παρακαλω να μην ειναι καποιο "παιδικο" βιβλιο τυπου Χαρι Ποτερ.
2) Μυστηριο - περιπετεια, κατα προτιμηση οχι αστυνομικο και αν γινεται το περιεχομενο του βιβλιου να εχει πλοκη - δραση.
3) Ρομαντικο, και με αυτο δεν εννοω βιβλια τυπου αρλεκιν... να εχει καποια στοιχεια ρομαντισμου το βιβλιο, αλλα η βασικη ιδεα του βιβλιου να μη βασιζεται στο ρομαντισμο, αν καταλαβαινετε. Με λιγα λογια να μην ειναι γυναικιο !!!!
βσκ συλλογη ειναι- ρομαντικο δεν ειναι ομως...
SICX
Διάσημο μέλος
twilight,new moon,eclipse
Θα σου αρέσουν νομίζω!
Δεν τα διάβασα,τα είδα σε ταινία[το τελευταίο ακόμα]
και νομίζω θα σου αρέσουν!
χαραυγη μαματο......
~Nef!~
Νεοφερμένος
Μου αρεσαν ολα παρα πολυ ~κυριως Εκτελεστες Διχως Προσωπο και Firewall~, δεν ειναι ιδαιτερως συνδεδεμενα οποτε διαβαζονται και μεμονομενα και επισης δεν ακολουθουν το "γενικο προτυπο" αστυνομικων μυθιστορηματων , εμπλεκοντας κοινωνικους προβληματισμους και αλλα ... Γρηγορη πλοκη και δραση που σε κρατουν προσηλωμενο !
Rempeskes
Επιφανές μέλος
Εξωσχολικά βιβλία
Χμμμ, να μερικά από τα αγαπημένα μ:
1) Τζ. Boκάκιο - "Μισό Εικοσαήμερο"
2) Tσ. Ντίκενς - "Great Expectorations"
3) Γκαντεμ Γκαρσία Μάρκες - "Εκατό χρόνια Γκαντεμιάς"
4) Λ. Τολστόυ - "Πονόλαιμος και η Ειρήνη"
5) Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - "Ο Harry Pot-head και το Δέντρο της Κάνναβης"
5) X. Mελβιλλ - "Knobby Dick"
6) Mαρ. Προυστ - "Αναζητώντας τον Σιχαμένο Χρόνο"
Έχω πολλά αγαπημένα βιβλία μα τα περισσότερα χάθηκαν στη φωτιά...
δεν έπρεπε να τα πετάξω στο τζάκι...
dimimtri
Νεοφερμένος
ZETAXA
Δραστήριο μέλος
_Silence_
Διάσημο μέλος
μοναδικο βιβλιο ειναι μια μυθιστορηματικη βιογραφια που βυθιζει τους αναγνωστες σε θεματα Φυσικης χωρις να γινεται κουραστικο ή δυσνοητο...
christos4
Εκκολαπτόμενο μέλος
μου αρέσει πάρα πολύ..
βέβαια ίσως είναι λίγο βαρύ για καλοκαίρι, γιατί περιέχει φιλοσοφικά στοιχεία, απόψεις για τη ζωή, το θάνατο, την αλήθεια...
εγώ πάντως άνετα το διαβάζω και το παίρνω και στην παραλία!
petroskaz
Νεοφερμένος
Μπορείτε να μου προτείνεται βιβλία του Ουμπέρτο Έκο?? Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη!
Dias
Επιφανές μέλος
_Silence_
Διάσημο μέλος
Αμπελοφιλόσοφος
Εκκολαπτόμενο μέλος
eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος
Άν προτιμάτε κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο, προτείνω ανεπιφύλακτα το "Πυραμίδα 67" του Ρένου αποστολίδη. .
Konstans29185
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.