Να κάνω μια ερώτηση; Εδώ καλώς τα "χώνετε" στο Υπουργείο Παιδείας για τις μαλακίες που έκανε. Αύριο στο Πανεπιστήμιο όπου ο καθηγητής θα βάζει ότι να 'ναι από θέματα στην εξεταστική και το ποσοστό επιτυχίας θα είναι κάτω από 5% των εξεταζομένων και πολλές φορές θα χρειάζεται να δίνετε ένα μάθημα περισσότερες από 4 φορές για να το περάσετε, τι θα κάνετε εκεί; Οι 4 φορές αντιστοιχούν προσπάθεια 2 χρόνια. Υπ' όψιν ότι ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο είναι θεός και υπεράνω νόμου. Όποιος φοιτητής πάει να του κάνει σκηνές..δεν θα πάρει ποτέ πτυχίο!
Θα σου απαντήσω από την δική μου πείρα, όταν ήμουν φοιτητής (Ααααχχχ...)
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, αν φυσικά στα "πολλά" εννοούμε να περιοριστείς στα νόμιμα μέσα (γιατί αν επεκταθούμε στα παράνομα, η γκάμα των επιλογών μας μεγεθύνεται

)))
Είχαμε έναν καθηγητή ο οποίος μια φορά πέρασε 8 από τους 260. Σημειωτέον, αυτοί οι 260 είχαν κάνει την -υποχρεωτική- εργασία και την -υποχρεωτική- παρουσίαση της, που έπιανε 5 μονάδες. Όλως τυχαίως, και οι 8 ήταν κοπέλες, και όλως τυχαίως, ο καθηγητής ήταν μουνάκιας. Μόλις βγήκανε τα αποτελέσματα, συντονίστηκε αυθόρμητη κίνηση των φοιτητών (καμιά 70 άτομα που βρέθηκαν εκείνη την μέρα εκεί) να πάνε στο γραφείο του. Ο καθηγητής, ενώ ήταν μέσα στο γραφείο (ακούγονταν θόρυβοι), επιδεικτικά δεν απαντούσε, ούτε άνοιγε την κλειδωμένη πόρτα.
Οι φοιτητές τότε πήγαν στον πρόεδρο του τμήματος, του εξήγησαν την κατάσταση με τις εργασίες και τις παρουσιάσεις και την αναντιστοιχία με τους βαθμούς τους (οι περισσότεροι είχαν κοπεί με μηδέν...!), και ο πρόεδρος του τμήματος υποχρέωσε τον καθηγητή να ανοίξει την πόρτα και να ακούσει τους φοιτητές.
Αυτό όντως έγινε μετά από λίγο, ο καθηγητής άκουσε τα εξ αμάξης, και στην επόμενη εξεταστική όλα κύλησαν ομαλά.
Είχαμε και άλλους καθηγητές που "κάρφωναν" πτυχία στον τοίχο (εγώ που σου μιλάω έχω δώσει μάθημα 2ου έτους 8 φορές για να το περάσω), αλλά χωρίς μαζική αντίδραση από την μεριά των φοιτητών δεν γινόταν τίποτα.
Παρόλαυτα, απορώ γιατί ρωτάς αυτό το πράγμα σε αυτό το τόπικ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.