Χαχαχ μέσα έπεσες (στο πρώτο που υπέθεσες). Ο Πλάτωνας είχε πει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν "έμφυτη" την μαθηματική σκέψη απλά θα πρέπει η μαθηματική παιδεία να αποτελεί μια από τις βασικές συνιστώσες των γνώσεων ενός παιδιού. Οι άλλες συνιστώσες είναι η γραμματεία, η μουσική και η γυμναστική. Η σωστή μαθηματική παιδεία είναι εκείνη που καλλιεργεί την άπλαστη μαθηματική σκέψη. Όταν δεν εξασκείς κάτι, σε αφήνει..
Το πρόβλημα είναι ότι τα έχουν μπερδέψει και τη μαθηματική παιδεία μάλλον θα ήθελαν να μας την διδάξουν στην αρχαία γλώσσα επειδή έτσι εκφράστηκε 2500 χρόνια πριν
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
varicap
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
ΤΥΠΙΚΑ; ΨΥΧΡΑ; εμεις εχουμε κανει απειρες συζητησεις με τον μαθηματικο και την φυσικοχημικο μας δεν καταλαβαινω τον ορισμο της λεξεως ψυχρα. Δηλαδη τα αρχαια ειναι πιο ''θερμα'';οι φιλολογοι ειναι πιο κοντα στα παιδια γιατι μεσα απο τα μαθηματα τους καθαρα ανθρωπιστικα μπορουν να αναπτυξουν συζητησεις μεσα σατην ταξη για διαφορα κοινωνικα θεματα που απασχολουν και τους εφηβους, ενω οι μαθηματικοι αδυνατουν να το κανουν αυτο, αλλα θα κανουν απλως το μαθημα τους ψυχρα και τυπικα,
Italian dream...
Διάσημο μέλος
ΤΥΠΙΚΑ; ΨΥΧΡΑ; εμεις εχουμε κανει απειρες συζητησεις με τον μαθηματικο και την φυσικοχημικο μας δεν καταλαβαινω τον ορισμο της λεξεως ψυχρα. Δηλαδη τα αρχαια ειναι πιο ''θερμα'';
Αυτο που εννοει προφανως, ειναι οτι, στα φιλολογικα μαθηματα επειδη επεξεργαζομαστε πολλά και διαφορα θεματα μεσα απο κειμενα, ασκησεις κλπ, και επειδη ειναι και ενα μαθημα που ''επιβαλει'' συζητηση μεσα στην ταξη, πολύ ευκολα ξεφευγει η συζητηση. Με τα μαθηματικα οπως και να το κανεις, οταν ασχολεισαι με εξισωσεις και τριγωνα, ποσο ευκολα μπορεις να ξεφυγεις την συζητηση?
Alejandro che 7
Πολύ δραστήριο μέλος
Κομπλεξικός φιλόλογος που στο σχολείο δεν έπιανε τίποτα από μαθηματικά και βγάζει μίσος προς την επιστήμη και τους καθηγητές τηςοι φιλολογοι ειναι πιο κοντα στα παιδια γιατι μεσα απο τα μαθηματα τους καθαρα ανθρωπιστικα μπορουν να αναπτυξουν συζητησεις μεσα σατην ταξη για διαφορα κοινωνικα θεματα που απασχολουν και τους εφηβους, ενω οι μαθηματικοι αδυνατουν να το κανουν αυτο, αλλα θα κανουν απλως το μαθημα τους ψυχρα και τυπικα,
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος
θυμάμαι απο το σχολείο ότι στα μαθηματικά ήταν καλοί κυρίως παιδιά με δυσλεξία και άλλες δυσκολίες στην γλώσσα.
ναι και?
οι φιλολογοι ειναι πιο κοντα στα παιδια γιατι μεσα απο τα μαθηματα τους καθαρα ανθρωπιστικα μπορουν να αναπτυξουν συζητησεις μεσα σατην ταξη για διαφορα κοινωνικα θεματα που απασχολουν και τους εφηβους, ενω οι μαθηματικοι αδυνατουν να το κανουν αυτο, αλλα θα κανουν απλως το μαθημα τους ψυχρα και τυπικα,
Γενικεύεις επικίνδυνα. Μια μέρα ο μαθνματικός μου κράτησε εμένα και 3-4 άλλα παιδιά που είχαμε γενικές απορίες για την μοντέρνα φυσική και άλλα παρόμοια θέματα μια ολόκληρη ώρα την οποία αυτός είχε κενό για να μας καλύψει ό,τι απορίες είχαμε.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
Ιστορικοί της Τέχνης είναι η απάντηση
Scof
Εκκολαπτόμενο μέλος
cha0s
Περιβόητο μέλος
Χωρίς μαθηματικούς και φυσικούς δεν θα διαβάζατε αυτό το topic αυτή τη στιγμή...
σωστό αυτό που λες, αλλά εδώ εξετάζουμε ποιοι είναι καλύτεροι καθηγητές, όχι ποια είναι καλύτερη επιστήμη
Alejandro che 7
Πολύ δραστήριο μέλος
Χωρίς μαθηματικούς και φυσικούς δεν θα διαβάζατε αυτό το topic αυτή τη στιγμή...
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Αυτο που εννοει προφανως, ειναι οτι, στα φιλολογικα μαθηματα επειδη επεξεργαζομαστε πολλά και διαφορα θεματα μεσα απο κειμενα, ασκησεις κλπ, και επειδη ειναι και ενα μαθημα που ''επιβαλει'' συζητηση μεσα στην ταξη, πολύ ευκολα ξεφευγει η συζητηση. Με τα μαθηματικα οπως και να το κανεις, οταν ασχολεισαι με εξισωσεις και τριγωνα, ποσο ευκολα μπορεις να ξεφυγεις την συζητηση?
Πολυ δεν ειναι αναγκη να ξεφυγει η συζητηση σε θεματα εκτος μαθηματικων... Γινονται συζητήσεις πανω στην ιστορια αλλα και στο ποσο αρεσουν και πως βλεπουν το μαθημα ή και το συγκεκριμένο κεφαλαιο οι μαθητες. Τουλαχιστον εγω προσωπικα ειμαι πιο ευχαριστημενη απο τις συζητησεις του μαθηματικου μου παρα της φιλολογου μου
* τουλαχιστον οταν ρωτησα τον μαθηματικο μου ηξερε να μου απαντησει στη ερωτηση: γιατι μαθαινουμε εξισωσεις α βαθμου...
ενω η φιλολογος στην ερωτηση: γιατι μαθαινουμε αρχαια δεν ειπε τιποτα
panagr97
Νεοφερμένος
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος
cha0s
Περιβόητο μέλος
Οι πιο τέλειοι είναι οι καθηγητές των θετικών επιστημών. Δε ξέρω γιατί, αλλά είναι πιο νορμάλ άνθρωποι χωρίς πολλά κόμπλεξ.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Italian dream...
Διάσημο μέλος
oasis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σαν μαθήτρια είχα πάντα μια λατρεία για τους καθηγητές μαθηματικών που αντίστοιχη δεν είχα ποτέ για φιλόλογο. Τους θεωρούσα πάντα πολύ χαλαρούς, πολύ καυστικούς, πολύ μυστήριους μέσα σ' αυτόν τον παράξενο κόσμο με τους αριθμούς. Έλεγαν πάντα τις καλύτερες ατάκες και το μάθημα περνούσε πιο ευχάριστα. Οι φιλόλογοι απ' την άλλη, οι περισσότεροι τουλάχιστον, είναι πολύ κλασικοί τύποι. Πιο κλασικοί πεθαίνεις. Δείχνουν άτομα κουλτουριάρικα που μπορούν να συμμετέχουν σε κάθε συζήτηση και άμα λάχει πετάνε και κανένα ψαγμένο απόφθεγμα. Επίσης είναι αρκετά φλύαροι, την τιμούν την επιστήμη μας (φίλοι του λόγου γαρ!). Οι φιλόλογοι μου έτσι ήταν ως επί το πλείστον και όσοι ήταν του κλασικού ήταν επιπλέον πολύ.. "περήφανοι". Και στο φροντιστήριο περίπου η ίδια κατάσταση. Ναι οκ, μαθηματικοί με τα χίλια!!
~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος
ανδρες μαθηματικοι...
(δε μπορω να το σκεφτω αλλιως )
καλα,για να μιλησω σοβαρα ομως,νουμερα και καλές περιπτώσεις αντίστοιχα υπάρχουν και στις 2 πλευρές...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.