Fanis4
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
laraska
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
foreverfreak
Διάσημο μέλος
Ελα μου ντε, την ιδια απορια εχω κι εγω!!! Αμαν, τι εχετε παθει ολοι με τις συντομογραφιες εδω μεσα?? Δηλαδη αν εγω γραψω οτι θελω να μπω στο ΕΚΠ θα καταλαβει κανεις τι εννοω??φκς ? τι ειναι αυτο ?
froso a.
Νεοφερμένος
foreverfreak
Διάσημο μέλος
Υπαρχει τετοια σχολη??φκσ ...μηπωσ φιλοσοφικων κοινωνικων σπουδων΄΄΄΄΄΄;;;;;; ταιριαζει παντωσ.... για το εκπ....δεν ξερω!!!
Fanis4
Εκκολαπτόμενο μέλος
froso a.
Νεοφερμένος
eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν επρεπε να επιλεξω αναμεσα στα δυο θα προτιμουσα ΦΚΣΕσεις Τι λετε?
panagiotap
Νεοφερμένος
στο λεω ανεπιφυλακτα!
Eua_
Νεοφερμένος
Ελα μου ντε, την ιδια απορια εχω κι εγω!!! Αμαν, τι εχετε παθει ολοι με τις συντομογραφιες εδω μεσα?? Δηλαδη αν εγω γραψω οτι θελω να μπω στο ΕΚΠ θα καταλαβει κανεις τι εννοω??
Ε:εθνικο Κ: καποδιστριακο Π: πανεπιστημιο..
Nektarios21692
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lita Athens
Δραστήριο μέλος
Πάντως μου ακούγεται αρκετά ευρύ και αόριστο αντικείμενο, χωρίς συγκεκριμένο εππαγγελματκό αντίκρυσμα...
Το Φιλολογικό πάντως είναι ένα τμήμα που προσφέρει υψηλού επιπέδου κατάρτιση και ειδίκευση στη φιλολογία!
Επίσης, το ΕΚΠ δεν σημαίνει κάτι... Η συντομογραφία του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
XA!
VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος
Εσεις Τι λετε?
Και τα δυο σου δίνουν πτυχίο που θα σε χαρακτηρίζουν ΠΕ Φιλόλογος (εκλαϊκευτικά: θα κάνεις πάνω-κάτω τις ίδιες δουλειές).
Οπότε διάλεξε πιο σου αρέσει περισσότερο ως πρόγραμμα σπουδών τα 4 τουλάχιστον χρόνια που θα είσαι προπτυχιακός φοιτητής...
santwno
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φιλόλογος γίνεσαι από τη σχολη Φιλολογίας, από τα διάφορα τμήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Όσο για την παιδαγωγική και διδακτική , μπορεί η κατάρτιση να μην είναι αρκετή κάποιες φορές, αλλά υπάρχουν διέξοδοι μέσα στις σχολές. Όποιος θέλει βρίσκει...
Κατ'εμέ, δεν θεωρείται φιλόλογος κάποιος που έχει κάνει μόνο 2 μαθήματα αρχαία και ένα μάθημα λογοτεχνίας και 10 παιδαγωγικής (δεν ξέρω πόσα είναι,τυχαία το λέω). Γιατί μετά θα διδάξει μόνο με τις γνώσεις που απέκτησε στο λύκειο και όχι από το πανεπιστήμιο (κάτι που ισχύει για τους Φιλολόγους όταν διδάσκουν Ιστορία).
Και να μην κοιτάμε μόνο την ευκολία στα εξάμηνα αλλά και την ουσία. Αυτό λέω εγώ...
GABRIELLA
Δραστήριο μέλος
συμφωνω απολυτα!Εγώ το λέω και θα το λέω για μια ζωή.
Φιλόλογος γίνεσαι από τη σχολη Φιλολογίας, από τα διάφορα τμήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Όσο για την παιδαγωγική και διδακτική , μπορεί η κατάρτιση να μην είναι αρκετή κάποιες φορές, αλλά υπάρχουν διέξοδοι μέσα στις σχολές. Όποιος θέλει βρίσκει...
Κατ'εμέ, δεν θεωρείται φιλόλογος κάποιος που έχει κάνει μόνο 2 μαθήματα αρχαία και ένα μάθημα λογοτεχνίας και 10 παιδαγωγικής (δεν ξέρω πόσα είναι,τυχαία το λέω). Γιατί μετά θα διδάξει μόνο με τις γνώσεις που απέκτησε στο λύκειο και όχι από το πανεπιστήμιο (κάτι που ισχύει για τους Φιλολόγους όταν διδάσκουν Ιστορία).
Και να μην κοιτάμε μόνο την ευκολία στα εξάμηνα αλλά και την ουσία. Αυτό λέω εγώ...
Nektarios21692
Νεοφερμένος
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πικάπα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό που πρέπει να ξέρει καλά ένας φιλόλογος είναι αρχαία, λατινικά, νέα ελληνικά, και αυτά τα μαθαίνει καλά μόνο μέσα στο πανεπιστήμιο, άρα σε τμήμα φιλολογίας. Τα παιδαγωγικά τα μαθαίνει κανείς και μόνος του τόσο διαβάζοντας ο ίδιος όσο και πρακτικά μέσα στην τάξη. Η φιλοσοφία πάλι είναι οικεία στον πτυχιούχο φιλολογικού τμήματος, αφού διδάσκεται και αρχαίους Έλληνες, Λατίνους και βυζαντινούς φιλόσοφους μέσω των κειμένων τους. Στα φιλοσοφικά τμήματα μπήκαν και μαθήματα αρχαίων, λατινικών, νέων ελληνικών, για να μπορούν να θεωρούνται φιλόλογοι και να διορίζονται στην εκπαίδευση. Το σωστότερο θα ήταν να διορίζονταν ως φιλόσοφοι και να δίδασκαν μόνο φιλοσοφία και με β΄ ανάθεση τα υπόλοιπα φιλολογικά μαθήματα.
Αυτοί και ο Κορνήλιος Καστοριάδης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.