Γενικα ολα αυτα τα προχωρημενα μαθηματικα, φυσικη κλπ. Δεν εχουν κανενα χειροπιαστο οφελος στη μετεπειτα ζωη. Δεν υποστηριζω οτι πρεπει να καταργηθουν εξ'ολοκληρου, απλως να χαλαρωσουν και η πλαστιγγα να γειρει λιγο και προς τα αλλα μαθηματα. Κατ'αρχην διαφωνω με τις κατευθυνσεις. Κανενα παιδι 16 χρονων δεν ειναι ικανο να επιλεξει το μελλον του.
Ναι συμφωνώ με όλα αυτά, αλλά σκέφτομαι πως αν δεν γνωρίσουμε και λίγο τα προχωρημένα δε θα ξέρουμε τι να επιλέξουμε μετά... είναι λίγο μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Βέβαια θα μπορούσαν να είναι λιγότερο προχωρημένα αλλά χωρίς να είναι και τελείως επιφανειακά.
Όσο αφορά τα θεωρητικά μαθήματα είναι όντως παραμελημένα και λογικό να μην θέλουν ούτε οι μαθητές (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) να ασχοληθούν όταν υπάρχει τέτοιος φόρτος από τα μαθήματα βαρύτητας..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
StevenT
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Σόβαρα τώρα , δε νομίζω ότι έχω να προσφέρω και πολλά στη μαθηματική κοινότητα :p
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
StevenT
Νεοφερμένο μέλος

vamou90
Εκκολαπτόμενο μέλος

vamou90
Εκκολαπτόμενο μέλος

dal_kos
Νεοφερμένο μέλος

Φίλε μου ξανασκέψου το. Εξάλλου όταν βγείς από μαθηματικό οι ασκήσεις που μας φαίνονται αγγούρια τώρα, θα σου φαίνονται τόσο εύκολες όσο αυτές που κάναμε στο γυμνάσιο. Άποψή μου πάντα!

memi
Νεοφερμένο μέλος

vamou90
Εκκολαπτόμενο μέλος

aspaki
Νεοφερμένο μέλος

mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

αν δν κανω λάθος το μαθηματικο [αν εννοειται σχολή] έχει χαμηλή βαση σχετικά...παντως πιστευω οτι δν μπορει να παει ο ποιοσδηποτε επειδη εβγαλε τόσα μόρια οσα χρειαζεται για να μπει..πρεπει να το ΄χει πιστευω και να του κοβει αρκετα. εχω θειο και προσεχως ξαδελφη μαθηματικο και ξερω οτι λιγοι ειναι εκεινοι που καταφερνουν να το τελειωσουν αφου πολλοι ειναι εκεινοι που μενουν σε πολλα μαθηματα κ τα παρατανε
Το μαθηματικό με λίγο διάβασμα είναι από τις πιο εύκολες σχολές!!!
Δε βάζουν ούτε θέματα ολυμπιάδων, ούτε κάτι το ουρανοκατέβατο. Όλα είναι σύμφωνα με την ύλη και βατά.
Ενδεχόμενα αυτοί που το τελειώνουν βέβαια να 'ναι και λίγο άσχετοι

Απ' όσους μαθηματικούς είχα, ένας-δύο άξιζαν. Ο ένας μάλιστα μαθηματικός μου, αυτός που με κάνει φέτος, είναι κορυφαίος. Οι άλλοι ήταν για να κάνουν pie charts μόνο....
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος

Κάθε χρόνο στο τμήμα μου ο μ.ο. εισακτέων είναι γύρω στα 300 άτομα(282 ακριβώς την χρονιά που μπήκα).Επίσης ο μ.ο. φοίτησης στο τμήμα αγγίζει τα 7 χρόνια.Οι αριθμοί αυτοί δεν σχετίζονται τόσο με την δυσκολία του προγράμματος σπουδών-χωρίς αυτή να είναι και αμελητέα- όσο με τα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγουν οι υποψήφιοι το συγκεκριμένο τμήμα.Το τμήμα δηλαδή πολλές φορές λειτουργεί σαν "σωσίβιο" ή δευτεροτρίτη επιλογή στο μηχανογραφικό για όσους αδυνατούν να πιάσουν τις υψηλόβαθμες σχολές του Πολυτεχνείου και των αντίστοιχων τμημάτων Πληροφορικής.Σίγουρα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα απαγκιστρωμένο απο τις Πανελλήνιες ο αριθμός των εισακτέων στα παραπάνω τμήματα θα αυξανόταν δραματικά.
Παρόλαυτα το τμήμα(χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμηση) προσφέρει καλές ευκαιρίες και σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με αμιγώς καθαρά μαθηματικά ή διδασκαλία και σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με αντικείμενο παρεμφερές με αυτά σε μεταπτυχιακό επίπεδο(πληροφορική, οικονομικά, στατιστική, μετεωρολογία κλπ).
Συμπερασματικά το μαθηματικό είναι μια καλή επιλογή αρκεί κανείς να είναι συνειδητοποιημένος ως προς τους στόχους του.Αλλιώς θα μετατραπεί σε μια αγγαρεία(άντε να το τελειώσουμε) στην οποία θα φάμε αρκετά παραγωγικά χρόνια απ'την ζωή μας(δεν εξαιρείται ο γράφων) και βέβαια στο τέλος δεν θα μας μείνει τίποτε άλλο παρά ένα πτυχίο κορνίζα και να είμαστε ικανοί μόνο για pie charts όπως πολύ ευστοχα είπε κι ο φίλος μου ο Στέλιος.
alatasgeorgios
Νεοφερμένο μέλος

Λεν πως οταν μπαινεις στην σχολη
εισαι γεματος προσδοκιες μα οταν φτασεις στο δευτερο ετος το μονο που θα σε νοιαζει ειναι να παρεις το πτυχιο και να τελειωση αυτη η αγγαρεια
δεν ξερω κατα ποσο ισχυει...
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος

ελευθερια
Νεοφερμένο μέλος

ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
Νεοφερμένο μέλος

μετά την πρώτη εξεταστική τώρα βγαίνω και λέω εχω γράψει πέντε έξι και πέρνω βαθμούς 2 και 3 !άσε τα συγγράμματα!τα περισσότερα είναι αισχρα!νομίζω ότι ένα περιφερειακό τμήμα
είναι καλύτερο από θέμα οργάνωσης κτλ για παράδειγμα πάτρα ή σάμος!(ο μαθηματικός μου τελείωσε τα μαθηματικό θεσσαλονίκης σε 4 χρόνια με βαθμό πτυχίου 9,αν αυτό σου λέει κάτι)πάντως μπαίνοντας στο τμήμα θα διαπιστώσεις ότι απλά τα μαθηματικά διαφέρουν από αυτό που έχεις στο μυαλό σου!παρά τις δυσκολίες πάντως αν σου αρέσουν εστω και λίγο τα μαθηματικά δήλωσε το!μην απογοητευτείς από τις αρχικές δυσκολίες όπως εγώ και πάρε την όποια σχολή ζεστά
Afey
Πολύ δραστήριο μέλος

ΤΑΣΟΣ6123
Νεοφερμένο μέλος

Afey
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.