Guest 392017
Δραστήριο μέλος
Θελω μια σχολη που να εχει και hardware και software και να αφορα υπολογιστες. Ποια θα μου προτεινατε?? ευχαριστω!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
napstor
Δραστήριο μέλος
η ΗΜΜΥ δεν αφορα μονο υπολογιστες.μηχανικος υπολογιστων αν θες να εισαι απο πολυτεχνειο και να θεωρησαι μηχανικος.τωρα αν θες 4 χρονια αντι για 5 πηγαινε πληροφορικη.δες και λιγο τα μαθηματα,μεταπτυχιακα απο τα site των σχολωνΠροσωπικα ψαχνομαι αναμεσα σε ηλεκτρολογος μηχανικος μηχανικος υπολογιστων, πληροφορικη και μηχανικος υπολογιστων.:p
Θελω μια σχολη που να εχει και hardware και software και να αφορα υπολογιστες. Ποια θα μου προτεινατε?? ευχαριστω!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Ceid Πάτρας κατά την άποψη μου είναι πολύ καλή σχολή. Βάζουν ωραία και δύσκολα projects. Πολλά projects... Βέβαια, ας μιλήσει κάποιος από εκεί που θα τα ξέρει καλύτερα. Υστερεί σημαντικά σε θέματα οργάνωσης...
Νομίζω οτι αυτό είναι κανόνας για κάθε σχολή υπολογιστών πάντως και όχι μόνο της Πάτρας. Τα ίδια ξέρω οτι πνίγονται στο csd στο Ηράκλειο, τα ίδια και εμείς Χανιά.
statakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επομένως λέγοντας hardware αποκλείεις την πληροφορική.
Νομίζω οτι αυτό είναι κανόνας για κάθε σχολή υπολογιστών πάντως και όχι μόνο της Πάτρας. Τα ίδια ξέρω οτι πνίγονται στο csd στο Ηράκλειο, τα ίδια και εμείς Χανιά.
Και σε 'μας στην ΑΣΟΕΕ.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Επιστήμης υπολογιστών. Ακριβώς αυτό που λες.Θελω μια σχολη που να εχει και hardware και software και να αφορα υπολογιστες. Ποια θα μου προτεινατε?? ευχαριστω!!
Civilara
Περιβόητο μέλος
Καλησπέρα,
ασχολούμαι καιρό με προγραμματισμό και γενικά με τους υπολογιστές, μάλιστα φέτος πήρα μέρος στο ΠΔΠ(πανελλήνιος διαγωνισμός πληροφορικής σε προγραμματισμό) όπου έφτασα και στη τελική φάση, το πρόβλημα μου φέτος είναι πως δε ξέρω ποια σχολή από αυτές τις δυο να διαλέξω, δε μου αρέσουν γενικά τα μαθήματα που γίνονται στο ΥΜΜΗ, ενώ στη πληροφορική τα πάω με χίλια όλα.
Μερικοί φίλοι μου λένε πως από την ΥΜΜΗ θα χεις μετά καλύτερο τίτλο κτλ από τη πληροφορική και θα χεις πολλές επιλογές για να βρείς δουλειά σε διάφορους τομείς
προσωπικά οτιδήποτε που να χει σχέση με hardware δε το πολυπήγαινα ποτέ
πραγματικά δε ξέρω τι να κάνω, μιλάμε έχω φάει κόλημα αυτές τις μέρες.................
στο πολυτεχνείο από ότι είδα δεν ασχολούνται με προγραμματισμό και πολύ, κάνουν διάφορα περι κυκλωμάτων κτλ
ποιό έχει καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση; Και τα δύο είναι δυνατές σχολές; Αν κάποιος ψάχνει προγραμματιστή θα ψάξει φοιτητές από ΥΜΜΗ ή πληροφορική;
Είδα τις προοπτικές της κάθε σχολής σε αυτή την ιστοσελίδα, αλλά και πάλι, απλά δε ξέρω τι να κάνω.
Οποιαδήποτε συμβουλή θα ταν αποδεκτή.
Αν γουστάρεις Πληροφορική ΜΗΝ πας ΗΜΜΥ. Η καλύτερη επιλογή είναι "Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής" του Πανεπιστημίου Πατρών. Μαθαίνεις πολλά περισσότερα σε software και hardware από ένα ΑΕΙ πληροφορικής 4ετούς φοιτήσεως, καθώς η σχολή είναι 5ετούς φοιτήσεως και επιπλέον οι απόφοιτοι εγγράφονται στο ΤΕΕ. Νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή για όποιον θέλει να σπουδάσει πληροφορική.
jean91
Νεοφερμένος
napstor
Δραστήριο μέλος
στην πληροφορικη θα ασχοληθεις καθαρα με υπολογιστες.
στο ΗΜΜΥ θα κανεις υπολογιστες,τηλεπικοινωνιες,ρομποτικη,ενεργεια και αλλα.
επισης το πολυτεχνειο ειναι 5 χρονια,ισως να παρεις περισσοτερες γνωσεις επειδη ειναι μεγαλυτερος ο χρονος σπουδων ισως και οχι.
το ΗΜΜΥ εχει τα επαγγελματικα δικαιωματα του ΤΕΕ που ισως να υπερτερουν.
ανακεφαλαιωνοντας,αν θες καθαρη πληροφορικη τοτε ξερεις τι να κανεις,εαν ομως σου αρεσουν τα μαθηματα του ΗΜΜΥ,πηγαινε σε αυτο.θα σου ανοιξει περισσοτερους δρομους αργοτερα.
κοιταξε και τους οδηγους σπουδων,θα βοηθηθεις αρκετα.
αυτα και ελπιζω να σε βοηθησα.
cel
Δραστήριο μέλος
Βρίσκομαι σε αυτό το δίλλημα..Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δυο σχολές και δεν μπορω να αποφασισω..Απο την μια μου λενε να μην χαραμισω τα μορια μου για την πληροφορικη και απο την αλλη μου λενε τα χειροτερα για το Μετσοβειο πολυτεχνειο...Τι μου προτεινετε?
Ποιος τα λεει αυτα;
Civilara
Περιβόητο μέλος
Βρίσκομαι σε αυτό το δίλλημα..Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δυο σχολές και δεν μπορω να αποφασισω..Απο την μια μου λενε να μην χαραμισω τα μορια μου για την πληροφορικη και απο την αλλη μου λενε τα χειροτερα για το Μετσοβειο πολυτεχνειο...Τι μου προτεινετε?
Ποιος τα λέει αυτά;:nono:. Μην τον ακούς.
cel
Δραστήριο μέλος
Ποιος τα λέει αυτά;:nono:. Μην τον ακούς.
Ετσι.Αντε μην αρχισω και βιδωνω
epas
Νεοφερμένος
θέλω να ρωτήσω τι αποκατάσταση έχει ένας πληροφορικός σε σχέση με εναν ΗΜΜΥ . Που μπορούν να δουλέψουν ? και κυρίως αν θα υπάρχει απορρόφηση σε 5 χρόνια ?
Πόσοι απόφοιτοι θα υπάρχουν τότε και τι ζήτηση θα υπάρχει στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα ?
Γιατί όλοι μου προτίνουν πληροφορική είτε σε πολυτεχνείο είτε σε ΑΕΙ ?
Ξέρουν κάτι που δεν ξέρω εγώ ?
Evris7
Πολύ δραστήριο μέλος
epas
Νεοφερμένος
Δύσκολο να ξέρουμε τί απορρόφηση θα υπάρχει σε 5 χρόνια. Για κανένα επάγγελμα δεν το ξέρουμε αυτό. Το σίγουρο είναι ότι γενικά ό,τι σχετίζεται με υπολογιστές έχει μέλλον, αφού όλο και περισσότερα πράγματα γίνονται μέσω υπολογιστών. Ιδώμεν..
Ωραία δεν μπορούμε σε 5 χρόνια .... τώρα τι αποκατάσταση έχουν .
π.χ. στους 1000 απόφοιτους οι 200 βρίσκουν δουλειά πάνω σ' αυτό που σπούδασαν
Evris7
Πολύ δραστήριο μέλος
epas
Νεοφερμένος
ευχαριστώ
RottenCrusader!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Evris7
Πολύ δραστήριο μέλος
Μη περιμένεις επίσημες στατιστικές...ο Evris7 είπε μια σωστή κουβέντα...αν σ'αρέσει θα βρείς δουλειά...αν όχι και στη καλύτερη σχολή,δημόσιος υπάλληλος θα βγείς.Το πτυχίο σου δίνει την πιστοποίηση οτι μπορείς να πραγματώσεις κάποιες διαδικασίες,όλα εξαρτώνται απο την πρωσοπική ενασχόληση και τον αέρα σου...ενα χαρτί δεν είναι πανάκεια
Wisely said...:no1:
RebeccaforJimani
Εκκολαπτόμενο μέλος
statakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και σοβαρά τώρα : Endless rage ++. Αν ασχοληθείς παραπάνω από αυτό που θα σου δώσει η σχολή χαμένος δεν πρόκειται να πας.
Μιας και ειπώθηκε αυτό για τα εκατομμύρια :
[οff]Γιατί λέμε όλοι εμείς οι Έλληνες πόσα λεφτά θα μας δώσουν και να μην προσπαθήσουμε να γίνουμε εμείς αυτοί που θα δίνουν;[/οff]
edit : Το γεγονός ότι σε νοιάζει το θέμα αποκατάσταση μου δείχνει πώς δεν σ' αρέσει και τόσο ο συγκεκριμένος επιστημονικός κλάδος.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 24 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.