Σπουδές ιατρικής στην Ολλανδία

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,048 μηνύματα.
Μμμ ίσως έχεις δίκιο ότι είναι εφικτό. Μιλούσα με βάση το Ρότερνταμ όπου σπουδάζω και δέχεται μόνο άτομα με άπταιστη γνώση ολλανδικών ήδη, αλλά από ότι είδα υπάρχουν μερικές αγγλόφωνες θέσεις στο Μααστρίχτ και Χρόνινγκεν πχ. Παρ' όλα αυτά, δε νομίζω ότι θα το πρότεινα. Έχω ακούσει διάφορα για το πόσο κλειστός είναι ο κλάδος της ιατρικής σε μη γηγενείς εδώ, αλλά ίσως να είμαι προκατειλημμένος, οπότε θα πάω πάσο.

Πάντα είσαι ξένος σε μια χώρα ειδικά, αν το παρελθόν είναι η όλη φήμη της "Ελλάδας". Όσο και να ανοίγουν οι πόρτες, ποτέ δεν θα γίνεις Ολλανδός. Αυτό ξέρουν πολύ καλά οι ξένοι να το θυμίζουν. Βέβαια πολλοί Έλληνες που πάνε στο εξωτερικό γενικά έχουν μια τάση να ωραιοποιούν τη ζωή και την καθημερινότητα ενώ δεν λένε ακριβώς την αλήθεια και ζωή δεν είναι μόνο η δουλειά.

Διάβαζα στα Γερμανικά νέα, ότι Έλληνες γιατροί στο κρατίδιο της Βεστφαλίας εξέφραζαν κάποια "παραπονάκια" ότι οι συνάδελφοί τους, τους παραγκονίζουν πολλές φορές με ...πολιτισμένο χαμόγελο. Το αστείο είναι ότι τέτοια νέα μαθαίνονται στον τοπικό τύπο και όχι αυτό που μαθαίνουμε στην Ελλάδα από τον γνωστό του φίλου, της ξαδέρφης, που έχει ανηψιά την πρώτη κουνιάδα και εργάζεται στο εξωτερικό.

εχω διαβασει οτι οι θεσεις ειδικευόμενων στην ολλανδια ειναι τοσο περιορισμενες που αρκετοι αναγκαζονται να κανουν κατι σαν πρακτικη αμισθί πριν τους παρουν, για αρκετο καιρο μαλιστα.Τωρα δε κτλβαινω πως λειτουργει αυτο αλλα ισχυει κατι τετοιο?

Αυτό ισχύει και στην Αυστρία. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τις πρακτικές των Μηχανικών για την άδεια. Πολλά γκλαμουράτα γραφεία Αυστριακών, δεν δίνουν μισό ευρώ και πολλοί Αυστριακοί νέοι πτυχιούχοι γκρινιάζουν! :D Πόσο μάλλον οι Έλληνες που είναι μετανάστες (και ξένοι).
 

Hased Babis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 356 μηνύματα.
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά Ολλανδία θα πήγαινα μόνο για αυτή.

newsb.png
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top