Λοιπόν επειδή βλέπω ότι τα στερεότυπα καλά κρατούν και επειδή τώρα έχω χρόνο θα σου εξηγήσω εγώ ο ίδιος μιας που σπουδάζω σε μια από αυτές τις ¨δαιμονισμένες" χώρες ιατρική.
Όπως εξήγησα στη Γεωργία, το πανεπιστήμιο είναι αρκετά καλό. Οι καθηγητές καλού επιπέδου που κάνουν τα πάντα για να σε βοηθήσουν να μάθεις. Η βοηθός εργαστηρίου στη Ανατομία μας δίνει αρκετά παραδείγματα από δικές της περιπτώσεις για να μάθουμε καλύτερα την ανατομία του ανθρώπινου σώματος. Επειδή σπούδαζα σε ελληνικό πανεπιστήμιο άνετα μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος σε σύγκριση με τα δύο χρόνια που ήμουν στην Ελλάδα...
Όπως σε κάθε τμήμα πανεπιστημίου πάντα θα υπάρχουν οι καλοί και οι "κακοί". Στο δικό μου μέρος υπάρχουν μερικοί Έλληνες που κάθονται πίσω και κουτσομπολεύουν τους πάντες όμως υπάρχουν και αυτοί που είναι διαρκώς με ένα στυλό και το τετράδιο τους στη πρώτη θέση προσέχοντας τον καθηγητή.
Σχετικά με την διαφθορά πριν 10 χρόνια μπορώ να πω ναι ότι υπήρχε και είχαν ακουστεί κάποια πράγματα όμως τώρα γίνονται διαρκείς ελέγχει στα πανεπιστήμια και έχουν εφαρμοστεί μέτρα όπου είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.
Τώρα γιατί περνάνε όλοι οι "σκάρτοι" στα 6 χρόνια θα στο εξηγήσω και αυτό. Σε σύγκριση με αρκετά πανεπιστήμια, τα πανεπιστήμια της Ρουμανίας δίνουν ευκαιρίες σε όποιον δεν τα καταφέρνει που σημαίνει διότι για να περάσεις στη δεύτερη χρονιά πρέπει να μαζέψεις κάποια ects. Κάθε μάθημα έχει ένα βαθμό με ects και αρκετοί "πονηροί" δίνουν μεγαλύτερη βάση σε μαθήματα με περισσότερα όπως με την ανατομία διότι άμα δεν την περάσεις μπορεί να χαιρετήσεις τις σπουδές σου. Επίσης σχετικά με τις ευκαιρίες αν αποτύχεις μια πρόοδο μπορείς να την ξαναδώσεις την άλλη εβδομάδα όμως αν αποτύχεις ξανά χάνεις και την εξέταση του μαθήματος. Με συνέπεια αρκετή που δεν είναι καλή έχουν χρόνο να τα μάθουν και να γράψουν ένα 5/10 (αρκετοί είναι αυτοί δυστυχώς).
Σχετικά με τα μαθήματα είναι δύσκολα και αν δεν διαβάζεις καθημερινά δεν γίνεται να τα περάσεις, εξήγησα τι μας κάνουν στην ανατομία όμως στο πρώτο εξάμηνο έχουμε
κυτταρολογία, ιατρική φυσική, βιοστατιστική, βιοχημεία, Ρουμάνικα, Γυμναστική (περίεργο όμως ναι), Ανατομία, Εμβριολογία. Σε όλα σχεδόν εκτός έχουμε γράψει πρόοδο, σε αρκετές προόδους ούτε το 80% δεν περνάει λόγω δυσκολίας.
Πάντως μέχρι στιγμής νιώθω καλά με τον ευατό μου διότι μαθαίνουμε ότι και να πουν τρίτα πρόσωπα. Υπάρχουν ημερίδες χειρουργικής, παθολογίας κτλ για να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας και το πανεπιστήμιο συνεργάζεται με ξένα ινστιτούτα όπως το αμερικανικό, γαλλικό, κινέζικο (confucius), Γερμανικό (Goethe) κτλ με συνέπεια να μαθαινουμε γλώσσες δωρεάν. Πήγαινε να τα δεις αυτά στα Ελληνικά πανεπιστήμια...
Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω για να πείσω εσένα την
@georgia1213 μπορεί και τον
@Ryuzaki όμως ΣΥΜΦΩΝΩ στην ύπαρξη εξετάσεων αναγνώρισης στην είσοδο στην Ελλάδα. Τουλάχιστον μετά άτομα σαν κι εμένα θα μπορούσαν να έχουν βγει από τον στόχο αρκετών φοιτητών ιατρικής και Ελλήνων για πληρωμές, διαφθορές κτλ που διαρκώς ακούμε.
Καλή σας συνέχεια και καλή επιτυχία στις εξετάσεις