13-04-12

18:28
μπορει να ειναι λιγο ρομαντικο και εκτος πραγματικοτητας για πολλους, να ξεκιναμε στα 24 ή και παραπανω σπουδες για ενα δευτερο πτυχιο ειδικα αν στοχευουμε και σε σχολες οπως η ιατρικη (πολλα χρονια κτλ) και φυσικα σεβομαι οσους υπερασπιζονται αυτη την αποψη ΑΛΛΑ υπαρχει ενα μεγαλο αλλα!... ποσοι ανθρωποι σημερα πηγαινουν ιατρικη μονο και μονο απο καθοδηγηση των γονιων τους η επειδη απλα βγαζουν μεγαλο μεσο ορο στο σχολειο ή για το τουπε? πιστεψτε με , πολλοι και εχω τρανταχτα παραδειγματα.. και απο την αλλη, ποσοι δεν μπαινουν ιατρικη επειδη πραγματικα το θελουν λογω μιας ατυχιας στις πανελληνιες ή επειδη απλα τοτε δεν ηταν τοσο συνειδητοποιημενοι οσο στα 20+? να μου πεις, να ξαναδωσουν πανελληνιες..δεν ειναι και τοσο ευκολη υποθεση αυτο ομως οταν εχεις εξαντλησει εναν ολοκληρο χρονο ψυχικα και σωματικα αποθεματα στο επακρον.. εγω προσωπικα δεν θα ξαναδινα πανελληνιες ποτε ξανα στην ζωη μου! επισης εχω επισκεφτει κατα καιρους πολλους αχρηστους γιατρους για ενα προβλημα υγειας που ειχα..ποιος μου λεει εμενα οτι αυτοι οι "γιατροι" δεν ασκουν το συγκεκριμενο επαγγελμα απο αγγαρεια και απλα ανηκουν στην πρωτη κατηγορια που ειπα παραπανω? διοτι οταν καποιος ειναι πορωμενος με το επαγγελμα του φυσικο επακολουθο ειναι να ναι και καλος...δεν παει να πει οτι εχει το χαρισμα , απλα ψαχνεται και ψαχνεται και ψαχνεται οποτε εχει πληρη γνωση του αντικειμενου! και ειδικα οταν μιλαμε για ιατρικη που οι γνωσεις πρεπει να ναι ακριβεις και οχι στο περιπου.
οποτε καταληγω .... διψαει ο κοσμος για καλους επιστημονες μα πανω απο ολα ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! οποτε σε οποια ηλικια και αν συνειδητοποιησει ο αλλος το επαγγελμα που θελει να κανει και εχει και στηριξη απο δικους του, ας το κανει. γιατι οσο και επιφανειακο ακουγεται πως "μια ζωη την εχουμε", δεν ειναι... θελουμε επιστημονες - ανθρωπους που θα παλευουν για την αποκομιση της γνωσης και που θα αγωνιζονται πραγματικα για την εξευρεση θεραπειων σοβαρων ασθενειων χωρις να χρηματοδοτουνται απο διαφορους για την αποκρυψη της αληθειας και της ζωης!...
οποτε καταληγω .... διψαει ο κοσμος για καλους επιστημονες μα πανω απο ολα ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! οποτε σε οποια ηλικια και αν συνειδητοποιησει ο αλλος το επαγγελμα που θελει να κανει και εχει και στηριξη απο δικους του, ας το κανει. γιατι οσο και επιφανειακο ακουγεται πως "μια ζωη την εχουμε", δεν ειναι... θελουμε επιστημονες - ανθρωπους που θα παλευουν για την αποκομιση της γνωσης και που θα αγωνιζονται πραγματικα για την εξευρεση θεραπειων σοβαρων ασθενειων χωρις να χρηματοδοτουνται απο διαφορους για την αποκρυψη της αληθειας και της ζωης!...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.