Ρεαλιστικά προλαβαίνω να προετοιμαστώ για Ιατρική;

Bohemia

Νεοφερμένος

Η Bohemia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Χαίρεται!!
23 χρονών εδώ.
Έδωσα πανελλήνιες το μακρινό 2018, και σκέφτομαι σοβαρά να ξαναδώσω τώρα το 2024 με πρώτο στόχο την Ιατρική Αθηνών. (Φυσικά οπουδήποτε και αν περνούσα θα πήγαινα απλά επειδή είναι η βάση μου)

Το πρόβλημα είναι ότι:
1) Είναι ήδη τέλη Νοεμβρίου.
2) Θα διαβάσω μόνη μου. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει αλλάξει η ύλη/το σύστημα από τότε που έδινα εγώ.
3) Δουλεύω 4/7 εβδομάδα. Οπότε δεν είναι ότι μπορώ να αφιερώσω 24/24 στο διάβασμα. Αλλά σίγουρα ένα 3-4ωρο κάθε μέρα έχω πιστεύω χρόνο, με μεγαλύτερο χρόνο τα σαββατοκύριακα.

Δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικός ο στόχος μου. Ούτε πως να αρχίσω.

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε συμβουλή/υλικό:)

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 4,291 μηνύματα.
Χαίρεται!!
23 χρονών εδώ.
Έδωσα πανελλήνιες το μακρινό 2018, και σκέφτομαι σοβαρά να ξαναδώσω τώρα το 2024 με πρώτο στόχο την Ιατρική Αθηνών. (Φυσικά οπουδήποτε και αν περνούσα θα πήγαινα απλά επειδή είναι η βάση μου)

Το πρόβλημα είναι ότι:
2) Θα διαβάσω μόνη μου. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει αλλάξει η ύλη/το σύστημα από τότε που έδινα εγώ.
3) Δουλεύω 4/7 εβδομάδα. Οπότε δεν είναι ότι μπορώ να αφιερώσω 24/24 στο διάβασμα. Αλλά σίγουρα ένα 3-4ωρο κάθε μέρα έχω πιστεύω χρόνο, με μεγαλύτερο χρόνο τα σαββατοκύριακα.

Πες μας για την πρώτη σου φορά , που πέρασες πόσο έγραψες. Έχεις ήδη πτυχίο ;

Lifelong Learner

Νεοφερμένος

Ο Lifelong Learner αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Kαλησπέρα.Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες ,περα απο τον χρόνο ,που πιθανώς θα μπορέσεις να διαθέσεις για να διαβάζεις,ώστε να σου πούμε τη γνώμη μας.Έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό με τις επιστήμες υγείας ή τη χημεία και τη φυσική, ώστε να έχεις κάποια σχέση με αυτά τα μαθήματα που θα εξεταστείς;Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος την πρώτη χρόνια είσαι διατεθειμένη να ξαναπροσπαθήσεις,για την ίδια σχολή;Θα δώσεις απο γενικό ή τεχνικό λύκειο;

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,196 μηνύματα.

Ρεαλιστικά προλαβαίνω να προετοιμαστώ για Ιατρική;​

Ρεαλιστικά ΟΧΙ. Βάλε στόχο το 2025.

1700428967256.png

Frozensun

Νεοφερμένος

Ο Frozensun αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Ναι ρεαλιστικά μπορείς. Η ηλικία σου είναι ιδανική για να προσπαθήσεις 1, 2 και 3 φορές. Ο χρόνος που έχεις είναι αρκετός αν τον αξιοποιήσεις σωστά. Ελαχιστοποιησε τικ τοκ, ινστσα κλπ. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι το διάβασμα. Οπόταν ξεκινά!!

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,928 μηνύματα.
Kαλα δεν εισαι και αρχαια.Αν δεν κανω τεραστιο λαθος στη φυσικη αντε να χει αλλαξει 1 κεφαλαιο.Στα αλλα μαθηματα ακριβως τα ιδια ειναι.Αν εδωσες το 2018 με αυτα τα μαθηματα δοκιμασε το.Τωρα,αν μου πεις οτι ησουνα θεωρητικη και θες ιατρικη ξεχασε το.....

Matenma

Νεοφερμένος

Η Matenma αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 70 μηνύματα.
Χαίρεται!!
23 χρονών εδώ.

Το πρόβλημα είναι ότι:

Καλημέρα! Με μια πρωτη σκεψη καποιος θα ελεγε η Ιατρικη Αθηνων μετα απο τοσο καιρο αποχη απο τα μαθηματα του λυκειου και συμμετοχη σε πανελλαδικες εξετασεις που ξεκινανε τον Μαιο δεν ειναι ρεαλιστικη. Ουσιαστικα παιδια σε αυτη την σχολη περνανε με 2η και 3η φορα και πολυ καιρο προετοιμασια. Ωστοσο ποτε μην λες ποτε. Αμα εχεις το μερακι και τη δυναμη να διαβασεις να οργανωθεις και να το προσπαθησεις θα εχεις πιθανοτητες. Γενικα φανταζομαι η υλη απο το 2018 εχει αλλαξει αρκετα. Εχει αλλαξει το συστημα στην εκθεση στη φυσικη εχουν προστεθει κεφαλαια οπως η Κβαντομηχανικη και τα κυματα ενω εχουν αφερεθει ρευστα και το πιο συναρπαστικο μερος του στερεου. Βιολογια πλεον δεν εχουμε την εξελιξη και τον ανθρωπο στην υλη. Χημεια φανταζομαι τα ιδια εχουν μεινει. Ισως θα σε συμβουλευα να γραφτεις σε ενα φροντιστηριο δεν ξερω κατα ποσο σε 6 μηνες μπορεις να αυτοδιδαχτεις νεα σημεια στην υλη. Επισης η Αθηνα εφτασε 19.000 μορια οποτε στο μυαλο σου πρεπει να εχεις να γραψεις 19 σε ολα τα μαθηματα δηλαδη αριστα ακομα και εκθεση. Παρολα αυτα μπορεις να δωσεις φετος και αμα δεν σε ικανοποιει το αποτελεσμα δινεις και του χρονου. Επισης εχεις σκεφτει τον δρομο του Επαλ ημερησιου ή εσπερινου μιας και δουλευεις που τα μαθηματα και η υλη ακουγεται να ειναι λιγοτερα απαιτητικα και ισως προλαβεις και δεν κουραστεις σε τετοιο βαθμο οσο των γενικων λυκειων τα μαθηματα. Οτι και να αποφασισεις ευχομαι καθε επιτυχια και δυναμη. Ειναι μεγαλη αποφαση να ακολουθησεις το ονειρο σου.

allall1

Δραστήριο μέλος

Ο Bilbo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 774 μηνύματα.
Χαίρεται!!
23 χρονών εδώ.

Το πρόβλημα είναι ότι:

Δεν προλαβαίνεις φετος.Εαν υπαρχει οικονομικη δυνατότητα να φυγεις εξω φυγε.Το ΕΣΥ καταρρέει μερα με τη μερα,καθε τοσο ακουω ειδικευομενους να λενε οτι εργαζονται χωρις ρεπο κ βαρανε απειρες εφημεριες τις οποιες δε ξερουν καν ποτε θα πληρωθούν.Οι συνθηκες συχνα ειναι αθλιες ενω παιρνουν κ χαμηλους μισθους(1400).Σε ομαδικες στο φβ συζητανε ποια χωρα ενδείκνυται περισσοτερο για μετανάστευση,ελα ομως που κ κουριες να πας εξωτερικο μπορεις να βγαζεις καλα χρηματα.Οποτε φευγοντας εξω θα κανεις τα μαθηματακια σ στα αγγλικα κ θα εισαι ηδη ετοιμος να δουλεψεις εξω,κ θα τα περνας κ πιο ευκολα χωρις να χρειαστει να σκοτωσεις αλλα εγκεφαλικα κυτταρα στην ανουσια αποστήθιση των πανελληνιων.Βεβαια κ εξω τα πραγματα δεν ειναι ροδινα,αγγλια το αντιστοιχο εσυ επισης καταρρέει,γενικοτερα οι ευρωπαικες κυβερνησεις θελουν να υιοθετήσουν το αμερικανικο μοντελο του ιδιωτικου συστηματος υγειας οποτε χρονο με το χρονο η κατασταση θα γινεται χειροτερη εως οτου κλεισουν τα δημοσια νοσοκομεία.Ολα αυτα στα γραφω ωστε να καταλαβεις που πας να μπλεξεις,η ιατρικη ειναι φουλλ ταιμ τζομπ σχολη κ θα πρεπει να δουλευεις παραλληλα.Μετα αφου αποφοιτησεις θα εχεις 5 χρονακια ειδικότητα τα οποια θα πρπ να τα συνδιασεις με πολυ διαβασμα για να περασεις τις εξετασεις τις ειδικοτητας,εαν κοπεις,κερδιζεις 6 μηνες αμισθι εργασια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια