chara7909
Νεοφερμένος
Όλοι πέρσι μου έλεγαν ότι τα λατινικά είναι εύκολα και ότι πρέπει να γράψω μεγάλο βαθμό, φέτος, λοιπόν, που ήρθα σε επαφή μαζί τους για πρώτη φορά, μου φαίνονται δύσκολα. Έχουν αρκετή γραμματική και λεξιλόγιο.
εσείς τι νομίζετε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mastermind91
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Andromeda
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mastermind91
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
The President
Νεοφερμένος
Πράγματι, σιγά σιγά και το λεξιλόγιο βγαίνει και η γραμματική, αρκεί να τα μαθαίνει κανείς ένα ένα, μη γίνουν αχταρμάς! lol :xixi:
Μάθημα κατεύθυνσης είναι οπότε δεν θα μπορούσε να ναι και τίποτα γελοίο.... Υπομονή χρειάζεται.
Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος
bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κατα τη γνώμη μου είναι δυσκολούτσικα!!!Βέβαια όλοι μου λένε οτι με τον καιρο θα προσαρμοστώ....δεν ξέρω....απ την αρχή της χρονιάσ δεν εχω γράψει ούτε ένα 20...μονιμα 19,19 αντε το πολύ 19,5.....
Α τίποτα μωρέ. Σιγά, άκου εκεί 19,5. Μα πως το επιτρέπεις να πέφτεις τόσο χαμηλά απ'το στόχο σου
Κατα τη γνώμη μου είναι δυσκολούτσικα!!!Βέβαια όλοι μου λένε οτι με τον καιρο θα προσαρμοστώ....δεν ξέρω....απ την αρχή της χρονιάσ δεν εχω γράψει ούτε ένα 20...μονιμα 19,19 αντε το πολύ 19,5.....
Ελπίζω να κάνεις πλάκα...
may91
Νεοφερμένος
matthew
Νεοφερμένος
zeledaki
Νεοφερμένος
sophaki983
Εκκολαπτόμενο μέλος
. Πολλές πτώσεις των ουσιαστικών είναι ίδιες και μπορεί να τις μπερδέψει κάποιος....
daffyduck
Νεοφερμένος
Δυστυχώς επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών παίρνει τα λατινικά από φόβο, εμείς οι καθηγητές ξεκινάμε συνήθως στη Β' Λυκείου πολύ ομαλά, κάνουμε τα πρώτα κεφάλαια με πολλές επαναλήψεις και ασκήσεις για εμπέδωση κλπ, αλλά αυτό μας φέρνει στο σημείο να φτάνει το μέσο της χρονιάς και να είμαστε ακόμη στο 10! Τους τελευταίους μήνες λοιπόν αναγκαστικά επιταχύνουμε πολύ το ρυθμό, και άρα δυστυχώς τα δυσκολότερα κεφάλαια είναι και αυτά που γίνονται πολύ βιαστικά.
Ήθελα όμως να καταλήξω στο εξής: δύσκολα-εύκολα, στραβά-ίσια, αυτά είναι τα Λατινικά και με αυτά τα βιβλία θα πορευθείτε. Προσέξτε:το μυστικό είναι να μάθετε τη φετινή ύλη ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. Επιμείνετε πολύ σε αυτό, δεν έχετε ιδέα από τι βάσανα θα γλιτώσετε του χρόνου. Εάν αφήσετε κενά φέτος, στη Γ' Λυκείου τα Λατινικά θα σας γίνουν εφιαλτικά: τα κείμενα του χρόνου είναι 24 για μετάφραση αλλά 30 για νέα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα και όσα μαθαίνετε φέτος θεωρούνται ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Ο χρόνος στη Γ' Λυκείου δεν επαρκεί με τίποτα για να βγουν τα κεφάλαια, τρέχουμε λαχανιασμένοι πίσω από την ύλη και για επαναλήψεις στην ύλη της Β Λυκείου ούτε λόγος! Προσέξτε λοιπόν φέτος!
Συγνώμη αν μακρηγόρησα και σας κούρασα, αλλά τα λατινικά είναι πονεμένη ιστορία (για όλους τους συναδέλφους που τα διδάσκουμε) και ήθελα να σας τα πω λίγο αναλυτικά μήπως μπορέσω να βοηθήσω κάποιους από εσάς.
Περιμένω τυχόν σχόλια, απορίες σας κλπ.
eirini
Νεοφερμένος
πως γινεται ρ παιδια αυτο παθητικη σύνταξη??:what:
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα λατινικά σε τι ακριβώς είναι χρήσιμα στα παιδιά (στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση)
Εννοώ πέρα απο αυτά που θέλουν να φτιάξουν ψαγμένη-metal μουσική.
conundrum
Νεοφερμένος
Είναι χρησιμα ωστε να γνωρίσουν τον αρχαιο λατινικό τροπο σκεψης και να γνωρίσουν και αλλα πραγματα ωστε να καλλιεργησουν πολυδιαστατο χαρακτηρα...Εξξαλου με το να αφαιρουμε μαθηματα τα οποια δεν θεωρούμε χρησιμα τοτε δεν θα παραμεινει τιποτα...
eirini
Νεοφερμένος
EiRiNi<3
Νεοφερμένος
tfslover
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.